Begüm Minkis

Savaş ve hareket gezegeni Mars kendi yönettiği Koç burcunda uzun bir seyahate başlıyor. 2021 yılına kadar devam edecek transit bu yılı ikinci altı ay olarak ayıran etmenlerden birini oluşturuyor. Bu seyehat ile birlikte taktik ve stratejileri unutarak hedeflerimize direkt adımlar atmaya başlayacağız. Yenilgi tanımayan ve durdurulamayan bir enerji içerisinde olabiliriz. Cesaret kilit nokta olmakla birlikte hız, coşku, savunma ruhunu dibine kadar deneyimleyebiliriz. Bu süreci bilinçaltı düzeyde kendimizle yarışmaya benzetebiliriz. Kimliğimizi, egomuzu fark etmemiz için de olumlu bir evre olacaktır fakat transitin verdiği gazla yüksek hedefler bile gözümüze hemen ulaşılabilir noktada görülebilir. Öte yandan fazla riskli davranışlar ile kendi kendimizi yara alabilir konuma getirebiliriz. Bu sebeple denge, sabır ve azim bu dönemin baş ucu notlarından olacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Geldik yılın ikinci altı aylık bölümüne. Bu süreçte Mars geçişi de hepimiz için gündem değişimlerini beraberinde getirecek. Ne tür ve nasıl eylemlerde bulunduğumuzu gösteren Mars gezegeni Koç burcunda kendi yönetiminde bulunması dolayısıyla etkisini güçlü şekilde yansıtacaktır. Eksiler ve artılar gözle görülecektir. Nerede hareket varsa orada bereketin olacağını işaret edecektir bu dönem. Yapılması gerekeni yapacağımız bu zamanda başkalarının psikolojisini yeterince fark etmek için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekebilir. Bir engel ile karşılaştığımızda anlayışla bakmakta zorlanabiliriz.

Bu dönemde maceralar gözümüze çok hoş gelmeye başlayabilir. Girişimci ruhumuz canlanacağından uzun zamandır yapmak istediklerimiz için yeterli dozda yakıtı hemen bulabiliriz. Kendimizle vakit geçirmek ve egomuzu tatmin etmek için savaş açmaktan çekinmeyebiliriz. Yalnız bu evrede ego problemleri ve bencillik nedeniyle oluşacak sorunlarda tutumlarımızın hemen arkasından gelecektir. 14 Temmuz’da gerçekleşecek Mars ve Kiron (Chiron) kavuşumu bu etkinin en yoğun yaşanacağı zamanlara işaret ediyor.

Tutulmaların tam merkezinde ilerlerken Mars Koç burcunda yalnızca bir transitten ibaret olmayacak. 28 Haziran günü Yengeç Güneş Tutulması derecesine partil bir kare açı atarken 22 Temmuz’da da önümüzde gerçekleşecek Oğlak Ay tutulmasına da aynı kare açıyı atacak. Tutulmalar ilk etapta kare açı ve Mars tarafından tetiklendiği için global çapta ve kişisel açıdan sorunlara işaret ediyor. Yapmak istediklerimizle bağlantılı muhalefet düşüncelerin doğması ve düşmanların kendini belli etmesi bizleri zorlayabilir. Dünya çapında da bir karmaşıklıkta doğan düzene doğru yol alacağız gibi duruyor.

9 Eylül-14 Kasım arasında Mars Koç burcunda (28-15 derece arası) geri hareket edecek. Henüz bu etki alanında değiliz fakat bu süreç aniden hızla giden bir aracın frene basarak tepetaklak olması gibi bir etkiyi ortaya çıkarabilir. Yanlış eylemlerin tahmin dışında çok büyük yıkıcılıkları doğuracağı zor bir dönem şimdiden belirtmek lazım.

Koç burcundaki Mars yangın, savaş, patlama ve kaza gibi olumsuz doğadaki gelişmeleri ortaya çıkarabilir. Ayrıca yaz aylarında kuraklık nedeniyle tarımsal faaliyetlerde sorunlar konuşulmaya başlanabilir. Sağlık açısından baş, beyin, göz ve kulak bölgeleri hassas olmakla birlikte hormonel sorunlar tetiklenebilir. Spor kazaları sıklaşabilir. Kas, adaleler ve dişlerde hassasiyetler artabilir.

Kasları çalıştırmak için ise daha uygun bir dönem yok. Uzun zamandır yazılmak istediğiniz spor ve girmek istediğiniz diyet için yeterli motivasyonu kolayca bulabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırıcı gıdalar tüketirseniz sonuç hemen alınabilir.

Mars transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Her anlamda kendinizi enerjik hissedeceğiniz ve gözünüz kara girişimlere odaklanacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Çekiciliğiniz artabilir. Sağlık hassasiyetleriniz artabilir. İlişkilerde açık rekabet ve düşmanlıklara daha dikkatli olmanız gerekebilir. Tartışmalı manipülatif ortamlara çekilebilirsiniz. Hızlı başlangıçlar yapabilir ve kararlar alabilirsiniz. Enerjinizin pek çoğu aile ve ev yaşantınıza da kayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Daha içe dönerek arınma çalışmaları ile meşgul olacağınız bir evre geçirebilirsiniz. Spiritüel bir alana ilgi duyuyorsanız ve yaratıcı çalışmalarınız var ise alacağınız verim artabilir. Ruhsal sağlığınıza her zamankinden daha çok önem vermelisiniz. Rüyalar, sezgiler yoluyla mesajlar alabilirsiniz. Kontrolünüz dışında aniden ortaya çıkacak gizli olaylar ve masraflar da görülebilir. Bu dönemde arka planda çalışarak yeni bir sürece hazırlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal çevre ilişkilerinizde aktif bir zaman deneyimleyebilirsiniz fakat bazıları ile çatışmalar yaşanabilir. Serbest meslek sahibiyseniz daha çok kazanacağınız bir süreç geçirebilir, önemli müşterileri yakalayabilirsiniz. İdealleriniz için motivasyonunuz normale göre daha fazla artış gösterebilir. Yeni iş çevrelerine ve piyasaya girebilirsiniz. Sosyal medya ve reklam çalışmalarınız topluluklarda dikkat çekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer yaşantınızda hırsınızın artacağı ve başarı odaklı davranacağınız bir süreç olabilir. Almanız gerekenden daha yüksek sorumlulukları üstelenebilirsiniz. Hareketli süreç aile yaşantınıza da yansıyabilir. Kendi işinizi kurmak, ev taşımak, ortaklığa girişmek veya ayrılmak, ailenizden biriyle ilgilenmenizi gerektiren gelişmeler olabilir. Meslek yaşamınızda herkes tarafından görülebilecek bir girişim dikkat çekecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Eğitim hayatı, ticari faaliyetler, reklam işleri ve seyahatlerle ilgili hareketli süreçler geçirebilirsiniz. Medya ile ilgili işler yapabilirsiniz. Pek çok fikir almanız ve çeşitli iletişim kanallarından yeni insanlarla görüşmeniz gerekebilir. Görüş farklılıkları nedeniyle kendinizi açıklamanızı gerektirecek ortamlarda bulabilirsiniz. Yer değişimi, ofis taşıması ve ailevi bir ziyaret bu süreçlere denk gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ortak kaynaklarla mücadele vereceğiniz bir süreç yaşanacaktır. Hızlı para giriş ve çıkışları yaşayabilirsiniz. Aniden borç yapmaya eğilim gösterebilirsiniz. Miras, kredi, yatırım konularında duraksayan işler hızlanabilir. Bir kriz, korkular ya da travma nedeniyle psikolojik bir dönüşüm yaşayabilirsiniz. Sağlık açısından cerrahi operasyon gerektiren sorunlar var ise ilgilenmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Her türlü ilişkinizi mercek altına alabilirsiniz. İş hayatınızda bir ortaklık düşüncesi içerisine girebilirsiniz. İkili ilişkilere ve sosyalliğe yönelebilirsiniz. Evlilik kararı almak veya hızla bir ilişkiyi başlatmak söz konusu olabilir. Açık rekabet gerektiren ortamlarda da bulunabilirsiniz. Kim dost kim düşman göreceğiniz zamanlarınız olabilir. Sağlık açısından hassasiyetleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İş hayatınız ve gündelik koşturmacalarınızda dinamik bir süreç geçirebilirsiniz. Pek çok angarya işe yetişmeniz için disiplinli ve çalışkan davranmanız gerekebilir. Spor ve diyet gibi aktif olacak yeni alışkanlıklar ekleyebilirsiniz. Evcil hayvanlarınız varsa çok yaramaz davranabilirler. Sağlık açısından hassasiyetler olabilir. Çalışma arkadaşlarınızla ekip çalışması kurmak ve daha fazla iş birliği yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk ve eğlence hayatınızın canlanacağı bir süreç geçireceksiniz. Ani etkiler olacaktır bu cephede. Hırs, tutku ve kıskançlıklar da görülebilir. Hayatınızda biri yoksa yeni flörtler kapınızı çalabilir. İlham ve üretkenlik gerektiren işlerinizde istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Heyecan ve acele ile riskli işlere girebilirsiniz. Borsa ve türevlerine ilginiz artabilir. Arkadaşlarınıza karşı daha sıcak davranışlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ev içerisi ve aile yaşantınız normalden daha hareketli olabilir. Yeni bir eve taşınmak, almak/satmak, toprak konuları ve akrabalarınızla ilgili koşuşturmalı etkiler dikkat çekebilir. Evlilik hazırlıkları yapabilirsiniz. Mars etkisi altında olmanız aile bireylerinizle anlaşmazlığa da kolaylıkla itebilir sizi. Ani tepkiler verebilir veya alabilirsiniz. İç dünyanızdaki gerginliği kariyer hayatınıza da kolaylıkla yansıtabileceğinizden enerjiyi doğru ayarlamak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yazılı ve sözlü iletişimde daha yoğun bir süreç geçirebilirsiniz. Verdiğiniz sözleri tutma zamanı olabilir. Önemli bir anlaşma ve kontratın altına imza atabilirsiniz. Dijital ortamda işleriniz var ise iyice odak noktanıza alabilirsiniz. Seyahat ve yer değişimleri sık yaşanabilir. Kardeş, komşu ve kuzen ilişkilerinizde çatışmalı davranabilir veya birlikte aksiyon almak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Para konularında hareketli bir süreç başlayabilir. Ani gelişecek kazançlarınız olabileceği gibi dürtüsel istekleriniz nedeniyle giderler yapabilirsiniz. Önemli bir alım ve satım işiniz var ise pazarlık için çok mücadele etmeniz gerekebilir. Aile bireyleriyle anlaşmazlık yaşanabilir. Yaşamınızda daha güvenli ve sağlam bir gelecek inşa etmek için çok çalışmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis