Merve Çubuktepe

Haziran ayını Merkür retrosu ve sakin etkilerle karşılamıştık, ancak bu hafta kabul etmek lazım ki oldukça zorlu tesirler içeriyor. Özellikle Mars’ın yapacağı sert açılar ve yılın en önemli zorlu açılarından Satürn-Uranüs karesini tetiklemesi bu açıdan çok önemli.

Jüpiter Balık transiti dünyayı normalleşmeye soktu ancak geçtiğimiz hafta itibariyle retro süreci girdi ve iyileştirici tesiri düştü. Hemen dünyada Covid-19’a yol açan virusun delta veryantının yayılma haberini aldık. En önemlisi de Satürn-Uranüs karesi 15 Haziran 2021’de aktifleşti. Şu anda varyant etkisi yükseliyor, ülkelerde tekrar sıkıntılı haberler hakim. Dünya genelinde acil önlemler tekrar gündeme gelebilecek gibi görünüyor.

Mars-Satürn-Uranüs üçlüsünün kare sert açıyla bir araya gelerek sabit bir T-Kare açı kalıbı oluşturması zorlu ve düşündürücü bir etki. İlk açı Mars-Satürn karşıtı 1 Temmuz 2021’de kesinleşecek. Satürn Kova burcunda, Mars’ın Aslan burcundaki iddialı, güçlü, gözü pek enerjisini bloke ediyor. Yani genel olarak sahnede korku ve ego odaklı deneyimler yer almakta. Bu açı kalıbı kişinin bir anda elini ayağını bağlayabilir veya aniden kontrolsüz egosantrik çıkışlar, patlamalara sürükleyebilir. Her halükarda enerji, inisiyatif ve hareket kavramlarını bloke edebilen bir açıdır ve eylemlerimiz engellenebilir. Bu sebepten ötürü de her adımımızı adeta bir stratejist gibi hesaplamamız gerekir. Dürtülerimiz değil mantığımızla ve en önemlisi davranışlarımızın çevremize etkisini düşünerek hareket etmemiz çok önemli olacak.

Diğer bir konu hesaplaşma. Zira karşıt açılar bir yandan önümüze gelen kaçınılmaz büyük yüzleşmeleri gösterir. Merkür retrosu geçmiş ve biraz da hayaller odaklıydı. Ne istesek onu düşündük ve onu yaşadık. Ancak gökyüzünde su elementi etkisi düşmeye başlarken bu işler öyle olmamaya başlayacak. Kaçtığımız konular neyse onlar önümüze gelebilecektir hem de aniden.

Vurgumuz ani, beklenmedik ve şok edici gelişmeler zira Mars-Uranüs karesi 4 Temmuz 2021’de kesinleşecek. Bu saydığım tüm olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Hafta boyunca özellikle de 1-4 Temmuz 2021 aralığında öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var.

Makro düzlemde bu hafta doğal afetler açısından riskli bir konumda. Bu açı kalıpları her türlü büyük ölçekte deprem oluşturabilir durumdadır. Bizim açımızdan şanslı olan tek konu şu anda gökyüzünde Akrep burcunda (ülkemizin yerleşimi) bir hareketlilik olmaması. İz düşümler de çok güçlü değil. Bu şu anlama geliyor geçtiğimiz hafta gibi sismik aktiviteler orta-güçlü ölçekte oluşabilir. Ancak majör düzeydeki yıkıcı bir depreme göre etkiler bir tık daha düşük durumda.

Diğer yandan bu açı isyanın sembolüdür. Dünya genelinde isyan, hak arama, eşitlik ve adalet odaklı hareketler; bu arayışa gelen baskı, militarist krizler gündeme gelebilir. Gündem epey karışık ve hararetli görünmekte. Orman yangınları, ani ısı iniş çıkışları, kundaklama, patlamalar gibi konularda gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı +-5 gün etkili, etkisi azalarak on güne yayılabilir.

Bir diğer konu olarak 4 Temmuz 2021’de Güneş-Chiron karesi devrede olacak. Bu hafta malum Mars çok hareketli, Güneş-Chiron karesi de yukarıda saydığım tüm etkilerden ötürü gelebilecek olası yaralanmalara işaret ediyor.

Bu hafta oldukça karışık, zaman zaman da hataları açık. Ancak bir yandan en imkansız görünen büyük yüzleşmeleri yaşayabilir, korkularımızla yüzleşerek önemli cesaret sınavları verebiliriz. Planlı, programlı, stratejist olanın kazanabileceği bir hafta bizleri beklemekte.

Haftalık Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.06.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda temel açısız bir şekilde boşlukta ilerliyor. Ancak günün dokusunu anlamak adına tali açılardan bilgi alabiliriz. Ay Kova burcunda saat 06:06’da Güneş ile 135’lik açı yapıyor ve Ay, Küçülen Ay fazına geçiyor. Küçülen Ay fazları eğitim, öğretim ve toplumsal duyarlılık açısından önemli fazdır, kolektif işler yapmak her zaman daha avantajlı olur. Ay saat 09:40’ta Uranüs ile Novile açı yapıyor, +-1 saatlik dönemde ani beklenmedik olaylar gelişebilir. Çok hızlı ve düşünmeden kararlar almamakta fayda var. Saat 16:09’da Ay-Venüs TriSeptile sert açısı da +-1 saat boyunca duygusal konularda alınganlık ve restlere karşı bizi uyarıyor. Gün genelinde Ay boşlukta olduğundan bugün rutin ve önceden başlanmış işlerimizi gerçekleştirebiliriz. Ay saat 20:50’de boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapıyor, odak ve yoğunluk kazanmaya başlıyoruz. Geç saatler ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 29.06.2021: Haftanın en iyicil günündeyiz. Ay Balık burcunda ve saat 00:33’te Jüpiter ile kavuşum gerçekleştirecek. Gerek ruhsal konular, gerek kişisel işlerimize odaklanmak adına +-2 saatler çok iyicil durumda. Geç saatlerde güçlü konsantrasyon sağlayabilir, maddi planlar yapabiliriz. Saat 10:53’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Günün en iyi açısının etkisi altında özellikle +-2 saatlik bölüm her türlü iş görüşmesi, finansal karar ve önemli adım için çok uygun durumda. Jüpiter’in bu iyicil tesiri özellikle günün ilk yarısına yayılacak. Ayrıca her türlü sıkıntılı insan ilişkilerinde çözüme yaklaşma, orta yolu bulma durumu görülebilir. Saat 21:47’de gece saatlerinde Ay-Uranüs olumlu açısı heyecanlı, keyifli sürprizler; artan yaratıcılık ve kolektif beraberlik hissini gündeme getirebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 30.06.2021: Bugün Ay ana gölge fazdan çıkıyor. Merkür zaten 24 Haziran 2021’de ileri harekete geçmişti, şimdi ana gölge bölümden çıkıyor. Bu önemli bir durum zira Merkür’ün yönettiği burç olan İkizlerde etkinliği ve hareket kabiliyeti artıyor. Merkür tam hızına 8 Temmuz 2021’de ulaşacak, ancak çoktan artık retro yan etkilerini geride bırakmaya başladık. Özetle bu hafta çok önemli görüşmeleri yapmak ve imza atmak adına bugün ideal bir gün diyebiliriz. Sadece saat 05:59’da Ay-Merkür karesi devrede olduğu için önemli konuları öğleden sonra gün boyunca ele almak daha faydalı olacaktır. Sabah erken saatler dikkatsizlik, dalgınlık ve hatalı kararlara bir tık daha açık olabilir. Ay saat 20:39 itibariyle Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. Günün en verimli saatlerinden biri de 18:39-20:39 arası diyebiliriz. Ay boşlukta ilerlerken saat 22:24’te Mars ile 135’lik ve Ay-Satürn 23:21’de yarım kare sert açılarını yapması da özellikle 22:24-23:21 aralığında agresyondan kaçınmamıza dair uyarı yapmakta. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pereşmbe – 01.07.2021: Bir ayı daha geride bıraktık. Yazın enerjisini gerçekten güçlü bir şekilde hissedeceğimiz Temmuz ayına giriş yapıyoruz. Haftanın en önemli ve ayın en zorlu açılarından biri bugün kesinleşecek. Öncelikle Ay saat 04:21’de boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapacak. İnisiyatif almaya odaklıyız, hareketliyiz. Ancak bir yandan da ani agresyon ve dürtüsel harekete açık durumdayız. Neyse ki saat 14:22’de Ay-Venüs üçgeni günün gerilimli enerjisini bir miktar yumuşatıyor. Bugün zorlu bir gün ancak önemli işlerinizi özellikle de 12:22-15:22 arasında gerçekleştirmeniz mümkündür. Ve saat 16:08’de Mars-Satürn karşıtı kesinleşiyor. Açı kalıbı +-5 gün özellikle etkili, tesiri azalarak on güne yayılabilir. . Satürn Kova burcunda, Mars’ın Aslan burcundaki iddialı, güçlü, gözü pek enerjisini bloke ediyor. Yani genel olarak sahnede korku ve ego odaklı deneyimler yer almakta. Bu açı kalıbı kişinin bir anda elini ayağını bağlayabilir veya aniden kontrolsüz egosantrik çıkışlar, patlamalara sürükleyebilir. Her halükarda enerji, inisiyatif ve hareket kavramlarını bloke edebilen bir açıdır ve eylemlerimiz engellenebilir. Bu sebepten ötürü de her adımımızı adeta bir stratejist gibi hesaplamamız gerekir. Dürtülerimiz değil mantığımızla ve en önemlisi davranışlarımızın çevremize etkisini düşünerek hareket etmemiz çok önemli olacak. Karşıt açılar bir yandan önümüze gelen kaçınılmaz büyük yüzleşmeleri gösterir. Merkür retrosu geçmiş ve biraz da hayaller odaklıydı. Ne istesek onu düşündük ve onu yaşadık. Ancak gökyüzünde su elementi etkisi düşmeye başlarken bu işler öyle olmamaya başlayacak. Kaçtığımız konular neyse onlar önümüze gelebilecektir hem de aniden. Ancak Bu vesileyle bir yandan en imkansız görünen büyük yüzleşmeleri yaşayabilir, korkularımızla yüzleşerek önemli cesaret sınavları verebiliriz. Planlı, programlı, stratejist olanın kazanabileceği bir hafta bizleri beklemekte. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 02.07.2021: Ay Koç burcunda saat 00:10’da Güneş ile kare açı yapmaya başlıyor, son dördün fazına geçiyoruz. Bu faz en hırs içeren ve insanın kendini en ispatlamak istediği dönemdir. Tamamladığımız işleri sergilemek, sunum yapmak, geri bildirim almak ve kitlesel konular için uygundur. Ancak bir yandan yoğun duygusal çatışma içerir. Mantığımız ve iç dünyamız arasında gelgitler yaşayabiliriz. Neyse ki Ay saat 04:15’de Satürn ile altmışlık, saat 04:47’de Mars ile üçgen olumlu açılar yaparak güne iyi bir şekilde başlamamızı sağlıyor. Bugün zorlu haftanın en iyicil diğer bir günü diyebiliriz. Önemli işlerimizi sabahın erken ilk saatlerinde halletmek beklediğimizden fazla yol almamızı sağlayabilir. Buna ek olarak saat 11:41’de Mars-Chiron üçgeni kesinleşerek günün enerjisini daha da olumlu kılmakta. İşlerimizi normalden daha kolay gerçekleştirebilir, sorunları ve duygusal yaralanmaları adım attığımız takdirde iyileştirebiliriz. Günün ilk yarısı oldukça verimli. Diğer yandan Ay saat 19:12’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Saat 17:12-21:12 aralığı da her türlü önemli konuşma, imzalar, anlaşmalar gibi konuları ele almak açısından da ideal olacak. Bu saatleri bir şeyler öğrenmek, derinlemesine analiz ve bilgi paylaşımı için de çok uygundur. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 03.07.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 07:14’te Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Güne bir miktar solumuzdan kalkarak başlayabiliriz. Odağımızı değiştirmek, spor ve hareketli aktivitelerle uğraşmak faydalı olacaktır. Ay saat 15:27’ye kadar boşlukta olduğu için bir konuya odaklanmakta zorlanabilir, üşengeç bir hisle dolabiliriz. Sadece bu aralıkta ani sinirlenme ve duygusal patlamalara lütfen dikkat. Ay saat 15:28’de boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiyor, tekrar ayağımız yere basarken odaklanmaya başlıyoruz. Ay Boğa fazında iştah artışı görülebilir. Bahçe ve doğayla uğraşmak, sevdiklerimizle yemek yemek, doğayı keşfetmek oldukça rahatlatıcı olacaktır. Saat 19:18’de Ay-Jüpiter altmışlığı da kesinleşirken daha da keyifli saatlere adım atıyoruz. Sevdiklerimizle keyifli zaman geçirmek, paylaşımlarda bulunmak ve eğlenerek stres atmak adına çok güzel tesirler devrede olacak. Saat 17:18-21:18 aralığında önemli kariyer ve finans kararları da alabilirsiniz. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 04.07.2021: Haftanın son günü en gerilimli günü olarak karşımıza çıkıyor. Saat 04:39’da haftanın en önemli ve zorlu açılarından Mars-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı hayatı öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Önümüzdeki hafta dahil olmak üzere öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Makro düzlemde bu hafta doğal afetler açısından riskli bir konumda. Bu açı kalıpları her türlü büyük ölçekte deprem oluşturabilir durumdadır. Bizim açımızdan şanslı olan tek konu şu anda gökyüzünde Akrep burcunda (ülkemizin yerleşimi) bir hareketlilik olmaması. İz düşümler de çok güçlü değil. Bu şu anlama geliyor geçtiğimiz hafta gibi sismik aktiviteler orta-güçlü ölçekte oluşabilir. Ancak majör düzeydeki yıkıcı bir depreme göre etkiler bir tık daha düşük durumda. Bu açı kalıbı +-5 gün etkili, etkisi azalarak on güne yayılabilir. Saat 16:06’da Ay-Satürn karesi ve saat 20:27’de Ay-Mars karesinin çalışması da tüm haftaya yayılan Satürn-Mars-Uranüs T-Kare açı kalıbını tekrar aktive ediyor. Diğer yandan bu açı isyanın sembolüdür. Dünya genelinde isyan, hak arama, eşitlik ve adalet odaklı hareketler; bu arayışa gelen baskı, militarist krizler gündeme gelebilir. Gündem epey karışık ve hararetli görünmekte. Orman yangınları, ani ısı iniş çıkışları, kundaklama, patlamalar gibi konularda gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı +-5 gün etkili, etkisi azalarak on güne yayılabilir. Son olarak da Güneş-Chiron karesi 18:38’de kesinleşiyor. Bu hafta malum Mars çok hareketli, Güneş-Chiron karesi de yukarıda saydığım tüm etkilerden ötürü gelebilecek olası yaralanmalara işaret ediyor. Zor bir gün, dikkat edilmesi gereken günler… Bu hafta oldukça karışık, zaman zaman da hataları açık. Ancak bir yandan en imkânsız görünen büyük yüzleşmeleri yaşayabilir, korkularımızla yüzleşerek önemli cesaret sınavları verebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe