Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü tam anlamıyla Çarşamba pazarı gibi. Hem iyisiyle kötüsüyle değişik açı kalıpları sahnede olacak hem de tam dört gök cismi hudut dışında seyredecek. Hudut dışı konum astrolojide bir gezegenin kalıplarını kırdığı hatta tesirini kontrolsüzce gösterdiği zamanlardır. Bu hafta Mars, Venüs, Merkür ve Ay aynı anda sınır dışına çıkacağı için duygularımız, düşüncelerimiz ve eylemlerimizde uçlara doğru gidebiliriz. Toplumsal ve makro anlamda da tansiyonu son derece yükseltecek tesirler diyebiliriz bu duruma. Bu sebeple her konuda sağduyulu olmamız, dürtüsel davranmamamız ve en önemlisi mantık ve sağduyunun sesini dinlememiz gerçekten çok önemli. Özellikle ilişkiler hattında gergin tesirler Venüs-Mars karşıtı sebebiyle dikkat çekiyor. Bu hafta her konuda sınırları zorlamadan kendi merkezimizde kalmamızda fayda var.

Bu hafta belirttiğim gibi dört gökcisminin hudut dışında olması her türlü duygu, eylem ve fikri çok uçlarda deneyimleyebileceğimizi gösteriyor. Mesela aslında hoşlandığınız kişinin hayatınızın aşkı olduğunu düşünebilirsiniz… Veya bir konuya öfkelenip normalden fazla patlayıp aniden her şeyi bırakma isteği görülebilir. Ama bunlar şu anda kontrast ayarları en yüksekte duygular olduğu için ilerleyen günlerde yine aynı duyguda olmama ihtimaliniz vardır. Bu sebeple de olumlu veya olumsuz ani yükselen, normalinize uymayan ve dürtüsel konular söz konusu ise bu hafta fevri kararlar almanızı önermemekteyim. Zaten 2 Aralık 2022’de kesinleşecek olan Merkür-Neptün karesi de yanılgı ve kararsızlık risklerine işaret etmekte. Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Aynı zamanda bu dörtlü kombinasyon Mars retrosunun da etkisiyle galeyan, öfke, kavga, abartılı tartışmalar ve kutuplaşma getirebilir. Gerçekten oldukça hassas bir zemin üzerinden geçiyoruz. Hafta boyunca kavgalı ortamlar ve agresif kişilerden uzak durmakta fayda var. Özellikle de 28 Kasım 2022’de kesinleşecek olan Merkür-Mars karşıtlığı durumu en körükleyen açı kalıbı. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Peki bu etkileri nasıl en iyi şekilde kullanabiliriz? Tablo gergin görülse de bize yol gösterecek bazı olumlu açı kalıpları devrede olacak. Bunlardan en önemlisi 28 Kasım 2022’de kesinleşecek olan Mars-Satürn üçgeni. Bu açı kalıbı iki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biridir. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır, mantık ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Bu sayede aşırı riskli veya hesaplanmamış işlerden uzak durabilir ve başarı sağlayabiliriz hafta boyunca.

Diğer destekleyici tesirler de insan ilişkileri ve iletişim konusunda bize yol gösteriyor. 30 Kasım 2022’de Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Bir şeye emek ve çaba gösterirsek meyvelerini almak mümkündür. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Buna ek olarak ilişkiler konusunda da tüm hengameye rağmen destekleyici kozlarımız var. Haftanın sonuna yaklaşırken 2 Aralık 2022’de Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

İnsan limitlerini olumlu anlamda da dışarı taşırabilir. Biz de bu yoğun enerjiyi yaratıcılık, kişisel projeler ve isteklerimize odaklayarak potansiyelimizi en güçlü şekilde dışarı çıkarabiliriz. Bunu yapmak adına da dış dünya ve diğer insanların ne yapıp ettiğine odaklanmak yerine tamamen kendimize rotayı çevirmek, merkezimizde kalarak kendi amaçlarımıza odaklanmak bizi hayal ettiğimiz yerlere taşıyabilir. Üşengeçlik veya korku duyuyorsak da üzerine gidip ilk adımı atmak domino etkisi oluşturarak bizi tahmin ettiğimizden de verimli bir noktaya getirebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.11.2022: Herkese iyi haftalar! Ay boşluktan çıkıp 01:06’da Kova burcuna geçiyor ve ilk açısını saat 11:05’te Güneş ile olumlu altmışlık konumda gerçekleştirecek. Hilal Ay fazının en bereketli zamanlarındayız. Özellikle saat 09:05-13:05 arası günün en verimli saatleri. Kariyer ve ilişki odaklı önemli konularımızı bu zaman dilimine denk getirebilir, bir şeyleri başlatabilir ve aynı zamanda destek görebiliriz. Saat 20:55’te haftanın en iyicil açı kalıbı olan Mars-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı iki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biridir. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır, mantık ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Aşk tanrısı Cupid bir insanın kalbinin kapısını çalıyor” Bu sembol aşkın kapımızı beklenmeyen bir anda çalabileceğine işaret eder. Mutluluğu hak ettiğimizi içtenlikle kabul etmemiz önemlidir. Ve en önemlisi mutluluk en görmediğimiz yerde hatta burnumuzun ucunda bizi bekliyor olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 29.11.2022: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 07:25’te Merkür ile altmışlık saat 09:30’da Mars ile üçgen olumlu açıları arka arkaya gerçekleştirecek ve saat 09:53’te Satürn ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Bu yüzden saat 05:25-09:52 arası günün en verimli zamanları diyebiliriz. Mümkünse önemli işlerimizi günün erken saatlerinde tamamlamakta fayda var. Ay günün kalanında boşlukta olacağı için odaklanma problemleri yaşayabiliriz. Daha az önemli ve önceden başladığımız işlere odaklanabiliriz. Özellikle de akşam saatlerine doğru frene basmakta fayda var zira Merkür-Mars karşıtı saat 23:30’da devreye girecek. İki gezegen de bu hafta hudut dışı olduğu için gergin etkileri normalden daha yüksek durumda. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Hafta boyunca kavgalı ortamlar ve agresif kişilerden uzak durmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Dünyanın derinliklerinde metaller oluşuyor” Bu sembol ancak sıkı çalışma, odak ve kararlılıkla bir şeylerin oluşabileceğini gösterir. Kendimizi tamamen sükunetle amaçlarımıza odaklamamız ve diğer dikkat dağıtan şeylerden uzak durmamız gerekir. Limitlerimizi aşmayı seçersek ödülü de aynı şekilde olacaktır. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 30.11.2022: Ay saat 03:13’e kadar boşlukta ve saat 03:14’te Balık burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresinde uykuya dalmakta zorluk, ani uyanma ve tuhaf rüyalar görülebilir. Ancak Ay Balık burcuna geçtikten sonra daha dingin ve huzurlu tesirler devreye girmeye başlıyor. Ve yeni güne başlarken saat 07:17’de haftanın iyicil açılarından Merkür-Satürn altmışlığı devrede. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Bir şeye emek ve çaba gösterirsek meyvelerini almak mümkündür. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 17:36’da Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Bu açı kalıbı çatışmalıdır, mantık ve duygular arasında ikilem yaratabilir. Açıkçası Ay, Merkür, Venüs ve Mars tam gök cismi sınır dışı harekette olduğu için hafta boyunca mantık odağında kalmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir anne çocuklarını merdivende yürütüyor” Bu sembol bizden tecrübeli ve özellikle de bilge dişil enerji sahibi kişilerden rehberlik almanın faydasını gösterir. Gerçek isteklerimizi reddetmemeli, kabullenmeli ve aldığımız rehberlikler ışığında rotamızı belirlemeliyiz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.12.2022: Yılın son ayına geldik. İnanması güç ama bir yılın sonuna daha geliyoruz… Ayın ilk günü açıkçası gergin tesirler içeriyor. Ay Balık burcunda ve saat 06:57’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Ancak saat 08:27’de haftanın en zorlu açısı olan Venüs-Mars karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Düşünsel farklılıklar büyük problemler yaratabilir. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Eril-dişil dengesinin korunması bu süreçte çok önemli. Ayrıca bu açı kalıbı anlık tutku ve çekim yaratabilir, ancak kalıcılığı tartışmalıdır. İki gezegen de bu hafta hudut dışında bulunduğu için duygusal konularda uç ve mantıksız deneyimler yaratabilirler. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 11:41’de Mars, 12:07’de Venüs ile kare sert açı yaparak Mars-Venüs karesini T-Kare formuyla tetikleyeceği için günün en kritik zamanları saat 09:41-14:07 arası. Özellikle insan ilişkileri ve duygusal konularda bu zaman aralığı başta olmak üzere tüm gün dikkat, sınırları zorlamamaya çok dikkat etmek önemli. Saat 17:13’te Ay-Merkür karesi de devrede yani özellikle akşam saatlerine kadar ayağı frenden çekmemeliyiz. Son olarak 18:35’ye Ay-Neptün kavuşumu devreye giriyor ve biraz sakinleşmeye başlıyoruz. Özellikle saat 18:35-20:35 arası her türlü ibadet, ruhsal ve sanatsal çalışma için uygun durumda. Günün Sabian sembolü “Altın saçlı fırsatlar tanrıçası” Bu sembol tüm hengameye rağmen şans ve ilhamın beklenmedik bir yerde karşımıza çıkabileceğini gösterir. İşaretleri iyi okumak ve kendi önümüze gelen fırsatları tepmemek önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 02.12.2022: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 01:58’de Plüton ile altmışlık olumlu açı gerçekleştiriyor. Saat 04:07’de ise haftanın zorlayıcı açılarından biri olan Merkür-Neptün karesi devrede. Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 05:43’te Jüpiter ile kavuşum açısı yapıp boşluğa girecek. Ay saat 05:44-07:41 arasında boşlukta kalıp 07:42’de Koç burcuna geçiş yapıyor. Bu geçiş esnasında saat 06:09’da haftanın iyicil açılarından Venüs-Satürn altmışlığı da kesinleşecek. Yani eğer Merkür-Neptün karesinin gölgesine düşmez, kendimizi kandırmaz veya başka birinin bizi yanıltmasına izin vermezsek bu açı kalıbının rehberliği ile zorlukları dahi faydaya çevirebiliriz. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. Ay Koç dönemleri spora başlamak için idealdir. Günün Sabian sembolü “Kadim bir heykel üzerinde sönmeden yanan bir lamba” Bu sembol sönmeyen ateşi, yaşam enerjisi, bilme arzusunu ve ölümsüzlüğü temsil eder. Kadersel tesirler hayatımız üzerinde daha fazla etkili olabilir. Kolektif enerji bize de yol gösterecektir. Bilme, öğrenme, savaşma ve keşfetme arzumuzdan vazgeçmemeliyiz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 03.12.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 03:09’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek. Bugün İlk Dördün Ay fazının en verimli zamanı. Bir şeyleri ortaya koymak, eksiklerini düzeltmek, daha iyi hale getirmek adına günü en iyi şekilde değerlendirebiliriz. Ayrıca insan ilişkilerinde uzlaşma ve barışma tesirleri söz konusudur. Özellikle akşam ve gece saatleri son derece güzel tesirleri beraberinde getirmekte. Ay saat 16:10’da önce Mars sonra 20:05’te Satürn ile olumlu altmışlık açı yaparak Mars-Satürn üçgenini tetikleyecek. Akabinde de günün son anlarında saat 23:56’da Venüs ile olumlu üçgen açı yapacak. Akşam saatleri itibariyle dengeyi bulmak, sevgi dolu ve duygusal bir zemin oluşturmak, hislerimizi dile getirmek ve isteklerimiz doğrultusunda ilerlemek adına gökyüzünde son derece iyicil destekler mevcut. Keyifli saatler geçirmenin ve güzellikleri paylaşmanın tam zamanı. Günün Sabian sembolü “Bir bayrak bir kartala dönüşüyor” Bu sembol soyut fikirlerin somutlaşmasını temsil eder. Becerilerimizi kullanmaktan çekinmemeli ve cesur olmalıyız. Bu sembol aynı zamanda şans ve hayırlı desteklerle de alakalıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 04.12.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde ise Ay önce saat 06:53’te Merkür ile olumlu üçgen akabinde saat 08:46’da Plüton ile kare zorlayıcı açı yaparak boşluğa girecek. Haftanın zorlayıcı günlerinden birindeyiz. Ay saat 08:47-14:38 arasında boşlukta.Ay saat 09:07’de Güneş ile 135’lik açı konuma geliyor ve Büyüyen Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu Ay fazı gelişim ve güçlenme adına olumludur, özellikle yeni haftada destek almak adına iyicil tesirlere sahip. Özellikle Ay boşluk evresine önemli işlerimizi denk getirmemeliyiz. Ancak bugün saat 10:12’de haftanın gergin açı kalıplarından Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 14:39 itibariyle Boğa burcuna geçiş yapıyor ve boşluktan çıkıyor. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. En azından gün içerisinde önemli işlerimiz varsa bu geçiş sonrasına denk getirmek daha verimli olabilir. Günün Sabian sembolü “Bir dul yeniden aşkı bulduğuna şaşırıyor” Bu sembol en umutsuz anlarda dahi aşk ve mutluluğu bulabileceğimizi ifade eder. Ancak buna ulaşmak adına tavırlarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Ayrıca özgünlüğümüzü korumamız ve sırf “beğenilmek” için istemediğimiz halde başkalarına uyumlanmaktan kaçınmamız önemlidir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe