Merve Çubuktepe

Bir önceki haftaya zorlu açılar hakimdi. Bu hafta daha olumlu bir gökyüzü tablosu ile karşı karşıyayız. Haftaya damgasını vuran en önemli gökyüzü olayı bizi yeni başlangıçlara taşıyıp hayallerimizin peşinden gitmemizi sağlayacak 29 Kasım Salı günü Yay burcunda yeniay olacak. Etkilerini bir önceki yazıda paylaşmıştım.

Bu hafta yeniayın güçlü etkisi dışında yine 29 Kasımda Venüs-Uranüs kare açısı da aktif. Venüs Oğlak burcundayken ilişkileri maddi odakta değerlendireceğimizi açıklamıştık, bu hafta bu konularda tansiyonlar artabilir; ilişkilerde bu konularda ani patlamalar olabilir. Bu anlamda biraz daha sabırlı olup maneviyatı da unutmamak gerekli. Her şey neticede maddiyat, para ve güvence değil; seven bir kalbin değeri de hep aklımızda olmalı. Özellikle öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burçları dikkat!

1 Aralık perşembe günü Güneş-Neptün arasındaki kare açı kesinleşiyor. Bu açı biraz muhakeme yeteneğimizi bozabilir. Hayal kurmak ve onların peşinden korkmadan gitmek bu yeniayın teması olsa da bir yandan imkansız hayalleri de ayrıştırmak çok önemli. Bu anlamda tamamen düş dünyasında kaybolmamak da önemli. Bu konuda da Yay, Balık, İkizler ve Başak burçları dikkat!

2 Aralıkta Mars-Jüpiter üçgen açısı Kova-Terazi burçları arasında gerçekleşecek. Bu açı da özellikle diplomatik ve herkesi kapsayan bir yaklaşımla ilerlediğimizde hedeflerimize ulaşma konusunda büyük bir destek olacak. Ateş grubu burçlarından Yay, hava grubundan da Kova, Terazi ve İkizler bu etkiden ekstra olumlu etkilenecek. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçerek düşüncelerimizi daha da rasyonel ve gerçekçi hale getiriyor. Etkilerini ayrıca yazacağım.

Ve haftanın son önemli açısı 3 Aralıkta Mars-Satürn altmışlığının olumlu etkisi olacak. Bu açı inandığımız konularda doğru planlama ve cesaretle harekete geçme enerjisi veriyor. Bu konudaki kilit nokta Mars’ın Kova burcunda olması. Yani sadece kendimizi değil bütünün hayrını düşünerek yaptığımız eylemler engellemelere ya da bunları hayal olarak görenlere inat başarıya ulaşabilecektir. Koç, Yay, Kova, Terazi ve İkizler burçları bu açıdan en yüksek faydayı sağlayabilir.

Haftalık Burç Yorumu: (yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç: Bu hafta Yeniay koç burçları için olumlu bir etki yapacak. Ertelediğiniz konularla ilgili güçlü başlangıçlar yapabilirsiniz. Mars Kova’nın etkisi özellikle size ekstra motive edici bir güç verecek. Yalnız fevri davranmamalı ve sizden büyük deneyimli kişilerin uyarılarına dikkat etmelisiniz. Bu hafta ilişkiler konusunda bazı gerginlikler olabilir, ani patlamalardan kaçının. Rezene çayı tavsiye ediyorum. :)

Boğa: Venüs’ün Oğlak burcundaki yolculuğu size olumlu etki yapmaya devam ediyor. Özellikle bu dönemde duygusal ve finansal konularda atılımlar gerçekleştirebilir, sağlam sonuçlar alabilirsiniz. 2 Aralıkta Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesi itibariyle yapacağınız görüşmeler daha etkili olabilir ve çevrenizde daha fazla güç kazanabilirsiniz.

İkizler: Yeniay etkisiyle enerjiniz çok artabilir, hayatınızda bir çok yeni kişiyle tanışabilirsiniz. Bu aşırı yoğunluk içinde gündelik hayatınızı ve “eski” yaşantınızı unutmamalısınız. Güneş-Neptün karesi de bu hafta sizi daha dalgınlaştırabilir, aynı anda bir çok işe yoğunlaşmaktan kaçının. Dikkatsizliklere açık olmamak bu hafta kritik. 2 Aralık’tan sonraki açıların etkisiyle iyi planlama ve çalışma sonucunda önemli işlere imza atabilirsiniz.

Yengeç: 29 Kasım’a dikkat sevgili Yengeçler. Zaten geçen hafta da öncü burçlar için zorlu bir dönemdi. Bu hafta da duygusal yönünüzü biraz daha uykuda tutmanız faydalı olur. Yengeç Dolunay’ına çok kalmadı bir yandan da, o zaman duyguları bol bol yaşayabilirsiniz. Bu hafta da rasyonel olup ani hareketler yapmak yerine zıt burcunuz Oğlakvari bir şekilde daha sakin, hesaplı ve sabırlı olmanız gerekli. Beklenmedik size hiç uymadığını düşündüğümüz bir kişiye aşık olma ihtimaliniz de var bu dönem.

Aslan: Bu haftanın en şanslı burçlarından biri Aslan. Yeniay zaten olumlu etki yapıyor, başladığınız konular meyve vermeye hazır. Öte yandan Mars’ın Jüpiter ve Satürn ile olumlu açıları da hangi konuyu kafaya takarsanız başarıya ulaşacağınız bir hafta vaat ediyor. Sadece unutmayın Satürn sabırsızlığı ve abartıyı sevmez. Biraz vites düşürün ve çevrenizdeki güzelliklerin keyfini çıkartın.

Başak: Yeniay etkisiyle bu hafta evinizle ilgili pek çok güzel değişiklik yapabilir, aile büyüklerinize destek olabilirsiniz. Ancak tipik başak davranışı olan çalışırken ölme huyuna dikkat. Tüm sorumluluğu omuzlarınıza almayın! Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesi özellikle iş güç konularında size fayda sağlamaya başlayacak. Kritik ve güzel görüşmeler yapabilirsiniz.

Terazi: Bu haftanın diğer şanslı burçlarından biri Terazi. Yeniay’ın olumlu etkisi özellikle yakın çevre, iletişim ve kardeşlerle ilgili yapacağınız işleri canlandırıyor. Bir yandan da Mars’ın olumlu açıları bu hafta size aşk konusunda şans getirebilir. İlginizi çeken birileri varsa bu hafta harekete geçebilirsiniz. Arkadaş çevreniz aracılığıyla yeni bir kişiyle de tanışmanız mümkün.

Akrep: Akrepler için bu hafta biraz belirsizliklerle geçebilir. Maddiyat ve iş konularında Yeniay’ın olumlu etkisi var. Ancak öte yandan aşırı dikkatli olmanız gereken bir hafta. Sizin haricinizde makro dünyada bir çok değişken sizin yüzde yüz planladığınız konuları farklı yollara taşıyabilir. Bu illa ki kötü bir etki olması gerekmiyor, ama böyle durumlarda esnek olup dalgayla hareket etmeniz çok önemli.

Yay: Yeniaydan en çok etkilenecekler elbetteki Yay burçları olacak. Doğrudan sizi etkiliyor ve hayatınızda yepyeni başlangıçlar için fırsat sunuyor. Cesur olun, üşenmeyin, kaçmayın ve harekete geçin! Mars da size çok güzel bir enerji veriyor. Tek uyarı olarak her konuda kafanızın dikine gitmeyin, mutlaka tavsiye alın. Çünkü o kadar enerji dolabilirsiniz ki kim ne derse desin duymayıp kilitlendiğiniz konuya bodoslama gidebilirsiniz.

Oğlak: Bu hafta oğlaklar için perdelerin açılıp sırların döküldüğü an gelmiş görünüyor. Yapı olarak zaten ağzınız sıkıdır ama bu hafta ne öğrenirseniz öğrenin hemen kullanmayın, zira 29 Aralık Oğlak yeniayından sonra işlerin rengi o zaman belli olacak. Bu aralar kendinizi fazla katı ve duygusuz hissedebilirsiniz, biraz toprakla ilgilenin, kedi videoları izleyin. :) Hakikaten ruhunuzu biraz yumuşatmaya bu aralar her burçtan çok sizin ihtiyacınız var.

Kova: Haftanın diğer bir şanslı burcu da Kova. Yeniay size özellikle kalabalıklara hitap etme gücü veriyor. Özellikle iletişim odaklı bir iş yapıyor ya da bir topluluğa katılmak istiyorsanız tam zamanı. Mülakatlarınız da gayet iyi geçebilir. Ve bu hafta bir yandan eğer kısıtlandığınız konular varsa “Yeter artık önce ben” diyebilirsiniz. Bence deyin zaten, özgür olmayan kova kanadı kesik kuş gibidir.

Balık: Bu hafta eğer hayatınızla ilgili önemli kararlar alacaksanız Yeniay bu anlamda sizi tetikleyecektir. Ancak bir yandan da Güneş-Neptün karesi sizi gerçeklikten koparabilir. Hayal kurarken toz pembe gözlükler takmayın. Gözlüksüz de hayaller güzeldir. Eğer görev değişikliği düşünüyorsanız görüşmeler için ideal bir hafta. Ancak kesinlikle görüşmelerinizde aşırı duygusallaşmayın ve her daim soğukkanlı, en “cool” halinizle görünün.