Begüm Minkis

28 Mart 2021 İstanbul saatine göre 22:48’de 8 derece Terazi burcunda Venüsyen bir dolunay meydana gelecek. Venüs Güneş’in kucağındayken gerçekleşen dolunay gönüllere adalet isteği ve sevgiyi yerleştirebilir. Keyfi isteklerin, güzellik arayışının ve aşkın daha fazla görünür olacağı şu günlerde mutluluk arayışımız yükselebilir. Ancak insanları da bir eşya gibi kullanıp atmamaya, ilişkilerde denge kurmaya dikkat etmemiz gerekebilir. Ben ve biz yolculuğunda adil olmayan ve dengesi sarsılmış her şey dolunay ışığı altında görünür hale gelirken, kadersel buluşmalar ve hatta kaçınılmaz ayrılıkların zamanı artık gelmiş olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hepimizin bildiği gibi dolunaylar yeniaylarda başlatılan işlerin artık maksimum görünür hale geldiği evrelere işaret eder. Farkındalık, karar alma, aydınlanma, sonuçlanma, gerçekleri görme, mevcut potansiyeli ortaya çıkarma ve olgunlaşma süreçlerini ifade eden dolunay fazı bu sefer Terazi ve Koç burçlarında kendisini gösterecek. Zodyağın yedinci burcu Terazi artık kendi bireysel alanımızdan çıkarak ilişki kurduğumuz, beraber karar aldığımız, hayatı farklı insanların gözlerinden görmeye başlayarak olgunlaştığımız ve sorguladığımız zamanlara işaret eder. Bizden farklı bir insanın vücut bulduğunu, ve düşüncelerinin, fikirlerinin de olduğunu idrak edeceğimiz bir süreçten geçeceğiz.

İki insan çeşitli sebeplerden dolayı yan yana gelir ve bir ilişki meydana getirir. Terazi burcu her türlü insan ilişkilerini ifade ettiğinden birlikteliklerle ilgili konuları merkezde düşünebiliriz. Ortaklık ve işbirlikleri, evlilikler, yakın dostluklarda şartlar çetinleşebilir. Güneş, Kiron ve Venüs kavuşumu an haritasında stelyum oluşturarak yüksek bir enerji açığa çıkaracak. Kiron asteroiti içsel tatminsizliklerimizi körüklese de Venüs keyfiyetle sahip olduklarımıza şükrederek ilerleme imkanı verecektir.

Kironun baskın olduğu dolunay yalnızca sağlık açısından hassasiyetleri arttırabilir. Migren ağrıları, sinüzit ve kulak problemlerinin yanı sıra böbrekler ve idrar yollarında sorunlar, bel ağrıları ve yumurtalıklarda hassasiyetler nüksedebilir.

Hayatın bize açtığı veya kapadığı kapılar nihayetinde yaşam enerjimiz güçlü kalabilir bu süreçte. Güçlü, enerjik ve umutlu kalarak önceden görmediğimiz hediyelerimizi fark edebiliriz. Teklifleri, imkanları değerlendirebiliriz. Ortaklıkları ifade eden Juno asteroiti dolunay anında 14 Aralık 2020’de gerçekleşmiş Güneş tutulması derecesi üzerinde bulunuyor. Kadersel evlilik ve ortaklık ilişkileri tetiklenebilir. Kadın hakları, kadının yeri ve önemi, evlilik kurumu da gündeme çok kez dahil olabilir ve tartışmalar duyabiliriz.

Bizi bekleyen süreçte adalet arayışımız artarken yanlış giden ne varsa dengeye oturtma çabamız söz konusu olabilir. Sevgi paylaştıkça çoğalır, acılar paylaştıkça azalır. Paylaşıma önem vereceğimiz ve sosyal ilişkileri geliştireceğimiz zamanlar olacaktır. Yaratılan tüm canlılara sevgi ile yaklaştığımızda aynısının bize döndüğünü fark edebileceğimiz bir süreç. Ancak yanlış giden bir ilişki, boşa harcanan bir emek, gereksiz fedakarlıklar var ise orada bir ilişkiden söz etmemiz zaten yanlış olur. Sevgiyi daha verimli noktalara aktarmanın ne kadar önemli olduğunu fark etmek de dolunayın hayatımıza getireceği değişimler içerisinde olacak.

Dolunayın an haritasında 7 derece Akrep burcunun yükseldiğini görüyoruz. Kaos, kriz ve karmaşıklıkları derinlemesine analiz ederek güçlü cevaplar bulacağız. Sırlar, kapalı kapılar ardında dönen konuşmalar, ilişkiler ortaya çıkabilir. Bankacılık işlemleri, ticari faaliyetler, ek kazançlar, prim, ikramiyeleri ve yatırımları da destekleyen bir dolunay olacak.

Sürprizlerin, ani gelişmelerin gezegeni Uranüs yedinci ev ile kavuşumda ve ek olarak Ay ile de 150lik quincunx açıda bulunuyor. Kestirilemeyen ani düşmanlıklar, rekabetler görülebilir. Terazi burcu hava elementine mensup olduğundan iletişim çok önemli bir hal alıyor. Emin olmadan görmeden duymadan önyargılarda bulunmaktan kaçınmak gerekebilir. Medeni davranışlar sergileyerek, beklentilerimizi tatlı bir üslup kullanarak belirtmeli. Laf kalabalığı yapmamalıyız. Kabalık ve saygısızlık istenilen sonuçları önümüze sunmayabilir ve daha çok kaybettirebilir.

Diadem sabit yıldızının dolunay ile etkileşimi öne çıkıyor. Fedakarlık ve dişil enerjiyi ifade ediyor. Bilinçli kabullenmeyi, sevgi nedeniyle susmayı ifade ederken dolunay etkisiyle kurban psikolojisine girmeye eğilim ve özdeğer problemleri de görülebilir. Mars gezegeninin Alcyone sabit yıldızı ile etkileşimde olması hızlı zenginleşme, tanınma ve başarı kazanmaya işaret etse de mevcut şartları hemen korumaya almalı ve değer bilmeliyiz. Aksi takdirde devamlılık sağlayacak veya ileride bela çıkaracak bir durum olabilir.

Terazi dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: İlişkiler açısından tansiyonu yüksek bir süreç geçirebilirsiniz. Sağlık yönünden de normalden daha hassas olabilirsiniz. İlişkilerde sizi alttan alan, sevecen insanlar sayesinde zorlukları aşabilirsiniz. Yolunda gitmeyen beraberliklerde sonlanma kararı alırken, belirsiz ilerleyen bir ilişki söz konusuysa boyut atlayabilir. Fikren size karşı çıkan, kimi zaman da düşmanlık yapabilecek potansiyeldeki insanlar önünüze gelebilir. Dava süreçleriniz var ve duruşmalarınız yakınise nihai karar verilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Spor ve diyet faaliyetlerinizde devam eden programlarınızın sonuna gelebilirsiniz. Sağlık olarak hassas olacağınızdan beslenme, uyku düzeninizle bağlantılı konularda dikkatli davranmalısınız. Rutin sağlık kontrolleri, tahlil, masaj, bakım gibi işlemler adına doğru bir zamanlama. İş ortamınız yoğunlaşabilir. Ek sorumluluklar, yeni görev dağılımları dikkat çekebilir. Taşınma, tadilat tamirat ve araç gereç alımı gibi mevcut düzeninizi ilgilendirecek değişimler nihai sonuca ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşk ve flört hayatınızda hareketli gelişmeler öne çıkıyor. Yalnızsanız sizi heyecanlandıracak karşılaşmalarınız olabilir. Mevcut aşk hikayenizin de sonucunun nereye gideceği noktasında farkındalığınız üst seviyeye ulaşabilir. Doğru seçim değilse dengenizi kaybederek uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Yetenekleriniz ile sahneye çıkmak, popülerleşmek veya sunumlar için şartlar çok uygun olabilir. Dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Kişisel lüks giderler yapmaya, keyfi para harcamaya eğiliminiz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile ve ev hayatınız öne çıkıyor. Aile içerisinde sıkıntılı bir süreç, devam eden anlaşmazlıklar çözülerek tatlıya bağlanabilir. Taşınarak daha konforlu bir eve geçiş yapabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyebilir veya mevcut hamilelik sürecinin bitmesiyle doğum yapabilirsiniz. Ev içerisinde tadilat ve tamirat konuları ile ilgilenerek dekorasyon gündeme gelebilir. Emlak ve toprak işlerine yönelik ilgilendiğiniz alanlar var ise maddi kazanımlar artış gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sosyal hayatınızda çok aktif olabilir, çevreye meraklı ve sorgulayıcı davranışlar sergileyebilirsiniz. Eğitimlere kayıt yaptırmak adına iyi bir dönem. Araba bakımı, araç ve gereç alımları ile ilgilenebilirsiniz. Bu süreçte evrak ve imza işlerinizi halledebilirsiniz ve bu sebeple çeşitli kurumlarla görüşmeleriniz olabilir. Kimileriniz yer değişimi, kısa seyahatler nedeniyle leyleği havada görebilir bu dönemde. İfadeleriniz çoğunlukla nazik ve çözüm odaklı olabilir ve bu sayede bir mülakatı geçmeniz, müşteriyi kendinize bağlamanız kolaylaşacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Parasal gündemler, alacak vercekler öne çıkabilir. Lüks bir mal veya eşya satın alabilirsiniz. Genel çerçevede harcama yapma eğiliminiz de artacağından bütçe kontrolü yapmak gerekebilir. İş anlaşmanız bitebilir ve akabinde paranızı alabilirsiniz. Maddi konular dışında manevi yönden de nerede durduğunuzu, ne kadar değer gördüğünüzü ve yeteneklerinizi doğru değerlendirip değerlendiremediğinizi sorgulayarak kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Burcunuzda etkili olacak dolunay ile hayatınızdaki motivasyonlar değişim geçirebilir. Belirsizlik içeren bir dönemi kapatarak yeni alışkanlıklar kazanabilirsiniz. Bunun yanında tarzınızla ve fiziksel özelliklerinizle daha fazla dikkat çekmek isteyebilirsiniz. Yaptığınız değişimlerle daha hızlı göz önüne gelerek parlamanız muhtemel gözüküyor. İlişkiler ve ortaklık ilişkilerinizle bağlantılı bir aşamanın sonuna gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İç dünyanız, hayalleriniz ve ruh sağlığınızın dolunay ile tetiklenmesi söz konusu olabilir. Pozitif düşünmek size normalden daha iyi gelebilir bu süreçte. Sezgileriniz zirvede olabilir, yalnız kalmak ve kafanızı dinlemek isteyebilirsiniz. Gizli olaylar, sırlar kontrolünüz dışında ortaya dökülebilir. Ek masraflar çıkabilir. Doktor kontrolleri yaptırmak adına ideal bir dönem. Maneviyata dair çalışmalar, ibadetler ve sanatsal kabiliyetlerinizi geliştirmek için son derece desteklendiğiniz bir süreç olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sosyal çevreniz ile ilişkileriniz hareketlenebilir. Çeşitli çevrelere girebilir, iş görüşmeleri yapabilir, projelerde yer alabilirsiniz. Mesleki yönden tanınırlık için iyi bir süreç olacaktır. Yakın arkadaşlıklarınızdan gelecek manevi destekler öne çıkarken, hediyeler alabilir ve eğlenceli sofralarda vakit geçirebilirsiniz. İdeallerinizi tekrar gözden geçirerek sizi gerçekten neyin tatmin ettiği noktasında nihai kararı verebilirsiniz. Kimileriniz toplu bir alacağını temin edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kariyeriniz ve toplumsal duruşunuz ile yakından ilgilenebilirsiniz. Hayatınızda başarı kelimesinin önemi bu dönemde iyiden iyiye artabilir. Evlilik, ilişki veya ortaklık kararları ile toplum önünde iyi kurduğunuz ilişkilerle görünür kalmak isteyebilirsiniz. Bununla birlikte iş değişimi gibi konular da gündeme gelebilir. Yapabilecekleriniz noktasında aile büyüklerinizden de manevi destek görebilirsiniz. Tanınırlık, reklam çalışmaları için uygun bir süreç geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hukuksal, akademik ve yurt dışını ilgilendiren süreçlerle bağlantılı sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Atama, tayin temaları kimileriniz için mesleki yönden belirleyici olabilir. Medya ve büyük ticari işlerle ilgilenen kişiler için maddi kazanımlarını arttıracak yeni iş projeleri gündeme gelebilir. Fikirlerinizi hiç olmadığı kadar savunabilirsiniz. Görüşlerinizi daha dürüst bir biçimde dışarıya aktarmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Parasal konularla ilgili neyi ne kadar harcamanız gerektiği noktasında karar alabilirsiniz. Yalnız alacağınız kararlar için bireyselden ziyade daha ortak perspektifle yaklaşmak gerekebilir. Eşinizin gelirlerini ilgilendirecek gelişmeler olabilir. Miras, sigortalar, borçları temin etmek ve yatırımlardan kar etmek şeklinde hakettiğiniz ek kazançlar öne çıkabilir. Borç kapatmak, maddi krizleri çözmek için de uygun bir süreç yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis