Merve Çubuktepe

28 mart haftasında en dikkat çekici göksel olay olarak merkür’ün hafta içinde satürn ile olumlu, plüton ve uranüs’leyse gergin açıları dikkat çekiyor. merkür 23 mart itibariyle koç burcuna geçti, yani iletişim, haberleşme ve düşüncelerimizde daha atak, kimi zaman pervasız hatta öfkeli olmamız mümkün. bu hafta özellikle gergin açılarda zorlu dışsal faktörler yaratan plüton ve uranüsle açıları da özellikle konuşmalarımızda çok dikkatli olmamız gerektiğini, agresif çıkışların ise bize olumsuz sonuçlarla dönebileceğini unutmamalıyız. özellikle öncü burçlar koç, yengeç, terazi ve oğlakta kişisel gezegenleriniz varsa ekstra dikkat!

bunun dışında venüs’ün kiron ve güney ay düğümü ile kavuşumu da eski defterlerin açılabileceğini özellikle duygusal anlamda bizi üzen konuların tekrar gündeme gelebileceğini gösteriyor. ancak bu bizi yaralamaktan öte geçmişi geride bırakmak için bir fırsat olarak düşünebiliriz.

geçtiğimiz hafta satürn ve jüpiter arasındaki gergin kare açı kesinleşti ve bu açı kalıbına neptün de eşlik ediyor. yani özellikle ekonomik ve siyasi açıdan belirsizliğin ileriki aylarda da süreceğini düşünebiliriz. satürn-jüpiter karesi ekonomik krizlerde görülen bir açı kalıbıdır (mesela 1929-39 amerika büyük buhran döneminde şu anki gökyüzüne çok benzer gezegen konumları bulunuyordu) bu anlamda parayı çarçur etmeyip tutumlu olmakta büyük fayda var.

haftanın önemli astrolojik olayları:

28 mart 2016 - ay yay burcunda
haftaya dinamik bir şekilde başlıyoruz, ay yay burcunda ve gün içinde mars ile kavuşarak güneş ile olumlu açı yapacak. bir yandan da güneş ile mars üçgeni arasındaki etki sürüyor, yani bugün özellikle ay’ın boşluktan çıktığı saat 10:00 civarı itibariyle yeni bir işlere girişmek, önemli meselerle uğraşmak açısından son derece verimli bir gün. özellikle ateş ve hava grubu burçları bu etkiden maksimum faydalanabilir.

29 mart 2016
salı günü ay yay burcunda yolcuğuna devam ediyor, ancak ilk açısı neptün karesi yani öğlen saatlerine kadar işler belirsiz olabilir, bir türlü zaman geçmeyebilir. odaklanmak zor olabilir, önemli bir toplantı ya da görüşmeniz varsa ertelemek faydalı olabilir. öğleden sonra ay ve merkür arasındaki olumlu açının kesinleşmesi ile tekrar iletişim güzel bir akışa dönüyor. ancak gene de dikkat çünkü hem jüpiter-satürn karesi sınırları nerede zorlamamamız nerede durmamız konusunda bizi bocalatabilirken aynı zamanda akşama doğru etkin olacak ay-jüpiter kare açısı da bu durumu tetikleyecek. kararlı, kendimize güvenli olalım ancak gene de yüksekten uçmayalım, uçuyorsak da paraşütümüz hazır olsun. :)

30 mart 2016 - ay oğlak burcunda / merkür satürn üçgen açısı / merkür plüton kare açısı / venüs kiron kavuşum açısı
çarşamba günü gördüğünüz gibi yok yok, her taraf yeni oluşan açılarla dolu. işler biraz karışık! bugün çok fevri davranmamakta kesinlikle fayda var. sinirleriniz tepenize çıkabilir, özellikle de öncü burçlardaysanız. nefes almaya ve yangına körükle gitmemeye çalışın çünkü tam olarak öfkeyle kalkan zararla oturur durumu söz konusu! ani değişimler yaşanabilir, olaylar beklemediğimiz şekilde gelişebilir. aynı zamanda yazının başında belirttiğim venüs-kiron ve güney ay düğümü kavuşumu da eski defterleri açıyor. haritada balık burcu hangi evinize düşüyorsa tutulma sonrası bu temayla ilgili konularda yüzleşmeler yaşanabilir. özellikle değişken burçlar ikizler, başak, yay ve balık bu konuda dikkat etmeli.

31 mart 2016 - merkür uranüs kavuşum açısı
perşembe günü çarşamba günün etkisi sürüyor, haftanın sonuna kadar da özellikle iletişimimizde dikkatli olmakta fayda var. merkür ve uranüs koç burcunda kavuşuyor yani gündemi bir anda beklenmedik ve muhtemelen ani öfkeli ruh haliyle verilen demeçler kaplayabilir. koşullar beklenmedik şekilde değişebilir, iletişim trafiği çok dalgalı olabilir. bu bağlamda dedikodu yapmayıp dinleyici olmakta iyi olur. ay oğlak burcunda sabah saatlerinde neptün ile olumlu etkileşimde olacak yani sezgilerimizi dinleyerek kendimizi stresli durumlardan uzak tutabiliriz.

1 nisan 2016
cuma günü ay oğlak burcunda yolcuğunu sürdürüyor, özellikle sabah saatlerinde uranüs, plüton ve merkür ile gergin açıları olacak. tekrarlıyorum bu hafta öncü burçlar çok dikkat etmeli! yani bugün de sakin sakin oturup kavga dövüşe karışmamak isabetli olur. bu hafta gerçekten ilişkiler ve iletişimde tansiyonun çok yüksek olacağı bir hafta. ancak birileri sizi kızdırdığında ağzının payını veremedim diye üzülmemelisiniz. zira bu tür etkilerin altında kontrolü kaybetmek ileride telafisi çok daha zor olaylara sebebiyet verebilir. öğleden sonra ay venüs arasındaki olumlu açı havayı biraz daha yumuşatacak.

2 nisan 2016 - ay kova burcunda
cumartesi günü ay kova burcunda seyrini sürdürecek ve önce mars ile sonra da güneş ile olumlu açı yapacak. zihinsel akışın dengeli olduğu özellikle ilginç konulara odaklanabileceğimiz bir gün. bugün özellikle akademik konularla ilgilenmek ya da uzun süredir ilginizi çeken ama bir türlü üşenip de gitmediğiniz bir sosyal faaliyete katılmak için ideal. mars olumlu açısı etkisiyle özellikle teknoloji, felsefe, bilgi paylaşımı, insan hakları temalı konularla ilgili güzel açılımlar yapabilmek mümkün.

3 nisan 2016
haftanın son gününe geldiğimizde ay kova burcunda bir çok gezegenle olumlu açılar yapacak. ay ve güneş arasındaki olumlu açı hem insan ilişkileri hem de kişisel olarak kendimizi geliştirme ve memnuniyet hissi veriyor. akabinde satürn, uranüs ve merkür ile gerçekleşecek olumlu açılar bizi oldukça verimli hissettirecek. özellikle hava ve ateş grubu burçları bu etkiden çok iyi faydalanabilir.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…