Merve Çubuktepe

Bu hafta 1 Nisan 2022 saat 09.24’te 11 derece Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Chiron ve Merkür etkili durumda. Yeniayın yükseleni İkizler ve yöneticisi Merkür. Bu bağlamda iletişimle alakalı temalar oldukça baskın. Koç semboliği gereği de planlanmamış, aniden gelişen konuşmalar ve ifadeler birçok konuya yön verebilecek. Chiron yeniayı etkilediği için söyleyeceklerimizi iyi tartmak önemli, zira dil yarasına açık etkiler de mevcut. Kendimiz fevri demeçler verebilir veya sivri ifadelere maruz kalabiliriz. Cesaret ve netlik iyidir ancak kontrolden çıkarsa da iş kaosa dönebilir.

Yapmak istediklerimiz, üşendiklerimiz, oluşan gecikmeler veya blokajlar… Tutulmalar dönemine az kala biraz sarsarak ve hatta fazla süratli bir şekilde Koç yeniayı bizi harekete geçirmekte ve bir şekilde bizi hayat hikayemizdeki gitmemiz gereken istikamete ulaştırmak adına çarkları çevirmekte. Değişim ve harekete direniş işleri sadece daha da karmakarışık hale getirecektir.

Unutmayalım ki yılın başındaki çifte Retrolar, Neptünyen süreçler vb derken gökyüzü ve ruhsal devinimimiz oldukça yavaştı. Ancak Bahar başlar ve Koç yeniayı yükselirken enerji işte şimdi artıyor. Bu vesile ile çok daha enerjik, kararlı ve adeta bir kış uykusundan uyanarak kendi hikayemizi istediğimiz gibi yazmaya koyulabiliriz.

28 Mart 2022’de Venüs-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Bu hafta Merkür-Güneş-Chiron etkileşimleri oldukça yoğun. Bu bağlamda iletişim temaları ve egolar ön planda. Özellikle de Koç burcu sembolleri baskın olduğu için bireysel istekler ve hatta inatlar fazla olabilir, empati kurmakta bir miktar zorlanabiliriz.

2 Nisan 2022’de Merkür-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle hesaplanmamış sivri ve ani çıkışlara karşı vurgu yapmakta. Bir söz bazen şifa olabilir, ancak anlık ve düşüncesiz bir söz de ciddi sıkıntı yaratabilir. Kelimelerimizi son derece iyi seçip en doğru adımları düşünerek atmamız gereken bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Aynı gün 2 Nisan 2022’de Güneş-Chiron kavuşumu da kesinleşecek. Bu iki açı kalıbı birleşerek bir sonraki gün gerçekleşecek Güneş-Merkür kavuşumuna ev sahipliği yapacaklar. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. “O eskiden öyle yapmıştı, şimdi kesin o da öyle yapar” Olayları olduğu gibi ve ayrı ayrı değerlendirmek önemli. Diğer yandan bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Nisan 2022’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.03.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda saat 01.37’de Uranüs ile kare sert açı yapıyor. Akabinde saat 08.08’de ise Mars ile kavuşum açısı yaparak aktif olan Mars-Uranüs karesini tetikleyecek. Bu sebeple özellikle günün ilk yarısı gergin ve kaotik geçebilir. Fevri hareketlerden kaçınmalı ve her zaman beklenmedik olaylara karşı B planını hazır tutmalıyız. Saat 16.15’te Venüs-Juno kavuşumu kesinleşirken hemen akabinde saat 16.47’de Ay-Venüs kavuşumu da devrede. Saat 14.15-17.11 arası günün duygusal konulara dair en pozitif ve yapıcı saatleri. Tüm önemli ve uzlaşma gerektiren görüşmelerimizi bu zamana denk getirebiliriz. Ay saat 17.11 itibariyle Satürn ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor ve günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Saat 22.27’de haftanın en önemli açılarından Venüs-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 29.03.2022: Ay saat 07.31’e kadar boşlukta akabinde Balık burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresi süresinde gergin rüyalar, aniden uyanma ve zaman zaman gerilim hissi görülebilir ancak geçicidir. Ay saat 07.32’de Balık burcuna girerken dengelenmeye ve daha ruhsal bir düzleme geçmeye başlıyoruz. Gün içerisinde saat 12.42’de Satürn-Juno kavuşumu kesinleştiği için ilişkiler konusunda tamam mı devam mı kararları gündeme gelebilir. Altı dolu ve güçlü ilişkilerde sağlamlaşma, bir sonraki boyuta ilerleme adına somut etkiler söz konusu olabilir. Bu tesir önümüzdeki iki gün boyunca etkili olacak. Kararlarımızı mantık odağıyla almalı, aşırı duygusallık ve fevri davranışlardan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 30.03.2022: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 05.53’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşirken güne son derece enerjik, keyifli ve farklı fikirlerle başlayabiliriz. Tam anlamıyla erken kalkan yol alır etkisi devrede. Günün en bereketli saatleri ise Ay ve Jüpiter kavuşumunun kesinleşeceği saat 18.24-22.24 aralığı. Açının tam kesinleşme saati 20.14. Bu evre her türlü kariyer ve finans işlemleri için idealdir, önemli imza, başvuru ve görüşmeleri bu evreye denk getirebilirsiniz. Ayrıca bu tesir bir eğitime başlamak, bilgi derinleştirmek ve ruhsal çalışmalar için de idealdir. Gecenin ilerleyen saatlerinde sezgiler ve rüyalar yol gösterici olabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 31.03.2022: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00.54’te Neptün ile kavuşum açısı yapıyor. Bir önceki akşamın ruhsal enerjisi günün ilk saatlerinde de devam etmekte. Özellikle 22.54-02.54 arası her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve sanatsal aktivite için çok uygun. Anlamlı, yol gösteren ve önemli rüyalar görebilirsiniz. Ay saat 09.38’de Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09.39-12.30 arasında boşlukta olacağı için yeni ve önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmememizde fayda var. Saat 12.31 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapıyor. Yeniaya hazırlanıyoruz ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Yeni bir sürece hazırlanmak adına bir eşikteyiz. Eski, lüzumu olmayan veya toksik şeylere sınır koymak, yeni bir başlangıca adım atmadan önce son hazırlıkları yapmak ve ferahlamak adına çok güçlü tesirler söz konusu. Ay günün geri kalanında bu tesir ve tempoyla yolculuğuna devam edecek. Gün boyunca “Benim asıl isteğim nedir” sorusu ve cevabı bize yol gösterebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 01.04.2022: Yeniay gününe geldik. Saat 09.24’te 11 derece Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Chiron ve Merkür etkili durumda. Yeniayın yükseleni İkizler ve yöneticisi Merkür. Bu bağlamda iletişimle alakalı temalar oldukça baskın. Koç semboliği gereği de planlanmamış, aniden gelişen konuşmalar ve ifadeler birçok konuya yön verebilecek. Chiron yeniayı etkilediği için söyleyeceklerimizi iyi tartmak önemli, zira dil yarasına açık etkiler de mevcut. Kendimiz fevri demeçler verebilir veya sivri ifadelere maruz kalabiliriz. Cesaret ve netlik iyidir ancak kontrolden çıkarsa da iş kaosa dönebilir. Yapmak istediklerimiz, üşendiklerimiz, oluşan gecikmeler veya blokajlar… Tutulmalar dönemine az kala biraz sarsarak ve hatta fazla süratli bir şekilde Koç yeniayı bizi harekete geçirmekte ve bir şekilde bizi hayat hikayemizdeki gitmemiz gereken istikamete ulaştırmak adına çarkları çevirmekte. Tek yapmamız gereken bu ritme ayak uydurmak. Yeniaydan sonra 21.08’de Ay-Pallas kavuşumu en büyük dost ve müttefikimizin stratejik zekamız ve cesaretimiz olduğuna işaret etmekte. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 02.04.2022: Herkese iyi hafta sonları! Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz ve Ay Koç burcundaki yolculuğuna devam etmekte. Ay sırasıyla saat 01.07’de Mars, 03.56’da Jüpiter ve 05.03’te Satürn ile sırayla altmışlık olumlu açılar yapacak. Bu bağlamda güne oldukça yapıcı, dirayetli ve motivasyonu yüksek tesirler ile başlıyoruz. Diğer yandan bugün psikolojik tesirleri yüksek bir gün bizleri bekliyor. Saat 05.56’da Güneş-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. “O eskiden öyle yapmıştı, şimdi kesin o da öyle yapar” Olayları olduğu gibi ve ayrı ayrı değerlendirmek önemli. Diğer yandan bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 16.42’de Merkür-Chiron kavuşumu da devreye giriyor. Bu açı kalıbı özellikle hesaplanmamış sivri ve ani çıkışlara karşı vurgu yapmakta. Bir söz bazen şifa olabilir, ancak anlık ve düşüncesiz bir söz de ciddi sıkıntı yaratabilir. Kelimelerimizi son derece iyi seçip en doğru adımları düşünerek atmamız gereken bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Önemli görüşme, başvuru ve konuşmaları 14.42-18.42 dışında tutmakta fayda var. Ay saat 16.51’de Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve 16.52-19.50 arasında boşlukta kalacak. Bu evrede odaklanma zorluğu hissedebiliriz, dikkatimiz kolay dağılabilir. Saat 19.51 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapıyor, tekrar sakinlik ve denge bulmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 03.04.2022: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 02.10’da haftanın en önemli açılarından Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Dürüstlük, netlik, isteklerimizi açıkça ifade etmek önümüzdeki üç gün boyunca en güçlü müttefiklerimiz olacak. Ay Boğa burcunda olduğu için iştah artışı, yeme isteğinde artış, aşırı harcama ve müsriflik görülebilir. Saat 20.46’da Ay-Uranüs kavuşumu kesinleştiği için aniden gelişebilecek olaylara hazırlıklı olmalıyız. Bu açı nötr bir kalıptır ve olumlu ya da olumsuz oluşu haritamıza göre şekillenir. İşler bir anda değişebilir ve yeni bir oyun planı kurmamız gerekir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe