Merve Çubuktepe

Enerjimiz artıyor, bireyselliğimiz ön plana çıkıyor ve kendimizi özgürce ifade etme hissi giderek yükseliyor. Mars’ın Koç burcuna geçişinin yanı sıra 28 Ocak 2017 03:07’de Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay da bu konunun altını tekrar çizecek. Etkisi +- 1 hafta boyunca hissedilecektir.

Önce kişisel etkilerle başlayalım. Yeniay Kova burcunda gerçekleşiyor, yani kendimizi “Elalem ne der” diye düşünmeden olduğumuz gibi yansıtma isteğimiz artacak. Fikirlerimizi özgürce dile getirmek ve varlığımızın olduğu gibi kabullenilmesini isteyeceğiz. Ancak bir yandan kendimiz için özgürlük isterken herkesin fikir ve haklarına da aynı oranla saygılı olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Zira bu dönemde Uranüs-Plüton-Jüpiter T-Karesinin bir de iletişimi temsil eden Merkür ile tetiklenmesinden ötürü fikirsel ve eylemsel kutuplaşmalar artabilir.

Oysa ki bunu yapmak yerine Kova burcunun temsil ettiği kolektif hareket etme ve fikir alışverişi ile zenginleşme bizi güçlendirecek anahtar kelimeler. “Beni anlamıyorsun, o zaman git” demek yerine herkesin ifade özgürlüğüne saygı göstermek ve anlamaya çalışmak son derece önemli olacak. Ayrıca bu dönemde sizi değiştirmeye çalışan, ya da “Aman ağzımızın tadı bozulmasın” düşüncesi ile kendinizden ödün verdiğiniz kimselere de rest çekebilirsiniz. Çünkü bizi gerçekten sevenler zaten “gerçek” halimizi iyisi kötüsüyle bilen ve saygı gösterenlerdir.

Yeniayın ülkemiz üzerinde etkisine gelirsek eğer, öncelikle Venüs-Satürn karesi hakim olduğu için finansal anlamda atılımlar yapmak için uygun bir zaman diliminde değiliz. Özellikle dövize dikkat! Ayrıca Kova teması baskın olduğundan olayları mantıksal açıdan değerlendirmeye dikkat etmeli, duygusal reaksiyonlardan kaçınmalıyız. Ayrıca Merkür-Plüton kavuşumu da dezenformasyon ve manipülatif demeçlerin artacağına işaret. Bilgi kirliğine dikkat, aldığımız haberlerin doğruluğunu teyit ederek harekete geçmeliyiz. Bir yandan da Yeniay haritasında etkileşim iletişimi temsil eden üçüncü evde gerçekleşeceğinden eşitlik ve adalet anlamına seslerin yükseleceği, düşüncelerin özgürce dile getirilmesi iyice vurgu kazanıyor. Fikirler birleşerek büyür, güçlenir ve yayılır.

Bu etkileşimi, Athena’nın “Ben Böyleyim” parçası adeta özetlemiş, yazının başlığını da ondan seçtim. :) Bir bölümünden alıntı yapmak istiyorum:

Her anımı yaşadıkça sevesim var
Aldırmam hiç yağmurlara
Benim güzel hatalarım var
Bir an bile vazgeçmedim
Kendi yolumdan

Gelelim Kova yeniayının burç bazında etkilerine: (Yükselen burç bazında okumanızı öneririm)

KOÇ: İş ve sosyal çevrelerde çatışmalar olabilir. Bu dönemde zaten bangır bangır gelen Mars Koç etkisi ile iyice taviz vermez bir halde olacaksınız. Fikirlerinizi ve bireyselliğinizi koruyun elbette ama köprüleri de küçücük bir sebepten yakmayın, zira T-Kare etkisi bir anda sizi köprüden düşen Hugo’ya çevirebilir. Uzun vadeli düşünmeyi unutmayın ama gerektiğinde de terbiyesize haddini bildirmek bir fakiri doyurmak kadar sevaptır derler. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer anlamında beklenmedik ve önemli fırsatlar karşınıza çıkabilir. Özellikle uzun vadede iş hayatınızı etkileyecek önemli görüşmeler yapabilirsiniz. “Aman nasılsa bir şey çıkmaz” diye düşünmeyin. Ama bu görüşmelere hazırlıklı ve bilgisi tam bir şekilde gitmeniz son derece önemli. Özellikle iş konusunda problemleriniz varsa mantıklı ve sakin bir şekilde hakkınızı arayıp olumlu sonuç almanız mümkün görünüyor. Sadece baskıyı ve özellikle de şikayet tarzı duygusal tepkilerden uzak durun. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Özellikle bir süredir kafanıza evirip çevirdiğiniz eğitim almak istediğiniz bir konu varsa başlamak için tam zamanı. Hukuki konular açısından da hak aramak için ideal bir dönem. Zihinsel anlamda da oldukça aktif olacağınız bu süreçte yaratıcı işler ortaya koyabilirsiniz. Gündeminizde felsefi ve hukuki konular artabilir, bol bol fikir alışverişinde bulunabilirsiniz; hatta kimi zaman fikirlerinizi çok ısrarlı bir şekilde savunma eğiliminiz artabilir. Yalnız bunu yaparken tam donanımlı olmanız önemli, yoksa gol yiyebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddiyat açısından dikkatli olmanız gereken bir dönem. Yeniay etkisi ile harcama hissiniz artabilir, sadece bir tane krem alacaktım derken iki poşet dolusu kozmetik ile dükkandan ayrılabilirsiniz. Venüs-Satürn etkisi zaten maddi açıdan zorlanmaya işaret ettiği için bu durumun dozunu kaçırmamakta büyük fayda var. Ayrıca ilişkiler konusunda çok baskıcı olmamak, karşı tarafı değiştirmeye zorlamak bu dönemde ters tepebilir. Anlayışlı olmak bu açıdan çok önemli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Duygusal konularla ilgili önemli gelişmeler olabilir, beklenmedik bir çekim; zekasına hayran olduğunuz değişik bir kimse karşınıza çıkabilir. Ayrıca aşk haricinde bu dönemde çok ilginç insanlarla tanışabilir ve hayatınıza zenginlik katabilirsiniz. İlişkilerde özgürlük ihtiyacı ve “Beni olduğun gibi kabul et” vurgusu da yoğunlaşacak. Etmeyen kendi bilir, zira şu anda hava ve ateş elementlerinin baskınlaşması kişisel güven ve gücünüzü de arttıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bir süredir içiniz şişmiş, ne yapmak istediğinizi bilmez halde tüm günler böyle mi geçecek diye düşünüyorsunuz? Hareket zamanı geldi. Üşenmeyi bırakıp o müthiş pratiklik ve titizliğinizle rutininizi değiştirme, özellikle de iş çevresinde hareket yaratma zamanı. Ayrıca şu aylardır gitmeyi düşündüğünüz spor salonuna doğru bir yürüyüp içeri girerseniz pek güzel olur. Sağlığınıza özen göstermek ve form tutmak için ideal bir dönem. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mars Koç etkisi ile de birleşince aşk rüzgarları adeta fırtınaya dönüşüyor. Aşk kapınızı çalacak sevgili yalnız Teraziler. İlişkisi olanlar ise boyut atlayabilirler ancak abuk sabuk şeyleri takıp suyu bulandırmayın ya da kafanıza yatmayan konularda da sessiz kalıp sonradan işleri bozmayın. Ne varsa konuşulsun ve güzel duyguların tadı çıksın. Bir de aşk sarhoşluğu içinde günlük hayat, iş güç konuları unutmayın, ütüyü prizden mutlaka çekin. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Özellikle yaşam alanınızda değişim rüzgarları esmeye başlayabilir. Oturduğunuz ev ve düzeni sizi sıkmaya başlayabilir, bundan ötürü değişiklik yapmak hatta taşınmak isteyebilirsiniz. Ayrıca ailevi konular ve özellikle ailedeki büyüklerle bireyselliğinize dair bazı çatışmalar yaşanabilir. Bu dönem ayrıca geçmişten kafanıza taktığınız olayları çözümleyerek geride bırakmak için son derece uygun. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İletişim trafiğiniz yükselecek, yeni insanlarla tanışmak ve bağlantılar kurmak için ideal bir dönem. Özellikle yazılı iletişim ve ticaret anlamında iyi fırsatlar bulabilirsiniz. Zaman zaman yakın çevre ve kardeşlerinizle iletişim problemleri yaşayabilirsiniz, kendiniz nasıl saygı görmek istiyorsanız aynı saygıyı onlara da göstermelisiniz. Bu dönemde duygusal anlamda kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz, “Hıh acımadı ki” tavrı yerine kendinizi yalın ve dürüst bir şekilde anlatmanız fayda getirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi açıdan olumlu fırsatlar karşınıza çıkabilir. Özellikle de bilişim sektörü, iletişim ve astroloji gibi “değişik” meslek mensupları Oğlaklar durumdan ayrıca karlı çıkabilirler. Bu dönemde maddi konularla ilgili çok fazla münakaşaya girmemeniz faydalı olacaktır. Ayrıca kendi içsel değerinizi keşfetmek ve Oğlakların en büyük korkusu olan aman karizmam ve saygınlığım bozulmasın demeden kendinizi özgürce ifade etmeniz için ideal bir dönem. Beğenmeyen, almasın! Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeniay’ın yıldızı sizsiniz sevgili Kovalar. Saçınızı başınızı mı değiştirmek istiyorsunuz, kafanıza koyduğunuz bir işe mi girişmek istiyorsunuz ya da artık önemli konuşmaların yapma vakti mi geldi. Buyrun, yol açık. Sadece abartmayın! Abartmamakla kastım tüm bu özgürce kendinizi ifade etme işlerini yaparken kalp kırmamamak ve sizden farklı düşünenleri silmemek, ya da laf bombardımanı ile yok etmemek. Farklılıklarla büyümek en çok size ait bir yetenektir unutmayın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayaller ile gerçekler arasındaki belirsiz çizginin netleşeceği bir döneme giriyorsunuz. Kafanızdaki planlar daha net hale gelebilir, özellikle duygusal açıdan kararsız kalıp hareket edemediğiniz konularda mantıklı ve güçlü kararlar alabilirsiniz. Sadece içten pazarlıklı tiplere dikkat edin, gerekiyorsa kaybetme korkusunu unutup hayatınızdan temizleyin ve “Geçmişte öyle oldu böyle oldu o bana böyle dedi” diye tutturmadan önünüze bakın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yeniayın hepimize şans ve mutluluk getirmesi dileğiyle.
Merve Dirağ