Begüm Minkis

28 Ocak 2021’de İstanbul saatine göre 22:16’da Aslan burcunda güçlü bir dolunay meydana gelecek. Merkür retrosu arifesinde gerçekleşecek ve sert açılara gebe dolunay yılın en zorlu ve önemli dolunaylarından biri olarak sahneye çıkıyor. Kargaşa potansyeli taşıyan Marsiyen, Uranüsyen ve Satürnyen etkiler ortalığın mahşer yerine dönmesine neden olabilir. Bireysel hayatlarımızda ise yaşadığımız bazı sorunların egomuzdan kaynaklı olduğunu fark ederek kabullenişe geçmek zorunda kalabiliriz. Öte yandan kibir ve gurur sebebiyle öfke patlamalarına son derece açık bir sürece giriyoruz. Dereyi görmeden paçayı sıvayan, kendisini vazgeçilmez gören, büyüklenici narsisist davranışlar içerisine giren kişilerin yıkımla yüzleştiğini görebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Dolunay an haritasında Ay’ın onbirinci evde bulunması toplumsal olayların ortaya çıkarırken bireysel hayatlarımızda ise uyanışı başlatacaktır. Geleceğimizi şekillendirirken duygusal ve bencil davranma eğiliminde olabiliriz. Ancak mantığı işaret eden Güneş’in beşinci evde yerleşmesi harekete geçmeden önce yeteneklerimizi ne kadar verimli kullandığımızı, çocuklarımız ve aşk hayatımızda ne kadar fedakarlık gösterip göstermediğimizi sorgulatabilir. Bu doğrultuda elimizde olanları tutarlı bir şekilde değerlendirdikten sonra kendimize çizeceğimiz yönü tayin etmeyi düşünebiliriz.

Kova baskın bir gökyüzünde Aslan burcunda meydana gelen dolunay iki kutuplu bir yapı ortaya çıkarıyor. İlk kutupta; “aynı koşulları yaşayan diğer insanları mağdur etmek, bencil bir tutum göstermek, kibir ve aşırı gururlu davranışlar” var. Diğer kutupta ise “neredeyse kendinden vazgeçercesine aşırı fedakarlık göstermek, çoğunluğun faydası için kendini yok etmek” oturuyor. Sınavımız iki ayrı uca çekiştiren bu kaotik atmosferde dengeyi bulmak olacak.

Dolunay anında yükselenin 27 derece Başak burcu olması iş, hizmet ve sağlık sektörüne vurgu yapıyor. Satürn, Jüpiter ve Güneş’in Kova burcundaki kavuşumu aşılama sürecinin kitlesel yayılımını artırabilir. Dünya çapında vaka artışlarını izlediğimiz gibi bu sefer artık aşılanan kişi sayılarındaki artışı izlemeye başlayabiliriz. Bireysel düzleme indiğimizde ise kendimiz ve çevremizi mükemmelleştirme arzumuz yükselişe geçebilir. Bu esnada detaylara ekstra dikkat etmek, yiğidi öldürüp hakkını yememek gerekecektir. Başak burcu düzen, disiplin ve organize olmakla ilişkilidir. Hayatımızdaki düzensizlikleri kesip atmak isteyeceğimiz bir dönem. Dolunaylar sağlık açısından daha hassas dönemlere işaret eder. Bu süreçte kalp, sırt ve damar hastalıklarının artış göstermesi mümkündür. Tansiyon hastalarının özellikle dikkat etmesi gerekebilir.

Aslan burcu dolunayı ayrıca 13 Ocak Oğlak Yeniayı’nın üzerimizde yarattığı yenilik enerjisini daha da görünür kılabilir. Dolunaylar yeniaylarda atılan tohumların meyve vermesi ile ilişkilidir. Daha geniş perspektiften bakarsak 19 Ağustos 2020’de aldığımız kararlar, girişilen işler artık belli bir seviyeye gelebilir ve eyleme geçmeye itebilir.

Şubat ayının ortalarına kadar etkisi yoğun hissedilecek dolunay anında Uranüs-Satürn, Uranüs-Jüpiter kareleri gibi zorlu kombinasyonlar hakim. Üstelik Mars ve Uranüs kavuşumu dolunay anındaki Ay ve Güneş ile T-kare açı kalıbı oluşturmakta. Apex noktası Boğa burcundaki Mars ve Uranüs kavuşumu olmasından mütevellit askeri hareketlenmeler, cinayetler, ani para kayıpları, iş kazaları, yangın ve patlamalar, isyanlar, toplu eylemler, savaş ve gerginliklere açık bir dönem altında olduğumuzun sinyallerini vermektedir. İradesiz ve kontrolsüz güç ile hareket edildiği takdirde ortalığı kolaylıkla kargaşaya dönüştürebilecek bu açılar herkesi temkinli olmaya çağırıyor.

Uranüs ve Mars kavuşumu kişisel hayatlarımızda bilhassa egoyu zedeleyici beklenmedik, şok etkisi yaratan değişimleri gösterebilir. Üstelik bu değişimleri kabul etmek istemez ve egonun kurbanı olursak sinirden deliye dönebiliriz. Fakat unutmamak gerekir ki başımıza kötü bir olay geldiğini düşünüyor ve insanların davranışlarından rahatsızsak deneyimlediğimiz sorunların oluşumlarında kendi payımızı da hesaba katmamız gerekir. Bu sebeple bu dolunay sürekli bir kurtarıcı veya suçlu aramaktansa kendimizle yüzleşmemiz ve farkındalık kazanma sürecimize yardımcı olabilir.

Uranüs ve Satürn karesinin Ay ve Güneş’e yaptığı sert açılar mesafe, ciddiyet, soğukluk, gerçekler ve tekamül edilmesi gereken koşulları önümüze serebilir. Sabit kareler sebebiyle sismik hareketlilikten söz etmemiz mümkün olsa da esas belki de bir o kadar dikkate almamız gereken konu “ekonomik deprem” olacaktır. Piyasada dalgalanmalar olabilir. Altın, döviz ve borsada ani kazanç ve kayıplara açık bir süreç. Oldukça riskli etkiler söz konusu ve geri dönüşü olmayan yollara girmek ileride pişmanlığa sebep olabilir. Dolunayı takiben Merkür retrosunun başlaması da bu etkiyi çoğaltmaktadır.

Aslan dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Yaratıcı faaliyetler ile ilgileniyorsanız sıra dışı şeyler üretebileceğiniz ve yeteneklerinizi ortaya çıkarabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Öte yandan kaslarınız biraz hassas olabilir bu süreçte. Sportif faaliyetler esnasında zorlu hareketlerden kaçınmanız iyi olabilir. Aniden aşık olabilir veya mevcut flörtünüzle ilişkiye tutku ve heyecan katmak isteyebilirsiniz. Sürpriz gelişmeler yaşamanız olasıdır. Daha özgür, orijinal ve farklı beraberliklere çekilebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile ve akrabalarda sürpriz evlilik ve hamilelik haberleri gelebilir. Aniden pılınızı pırtınızı toplayarak ailenizin yanına yerleşebilir veya tam tersi özgürlüğünüzü kazanmak için ayrılmak isteyebilirsiniz. Evinizin içerisinde onarım gerektiren aksilikler olabilir, acele davranışlardan kaçınmanız gerekiyor. Yakınlarınızla çatışma yaşamamaya da dikkat etmelisiniz. Bu dönem paylaşım kavramını daha iyi idrak etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İletişim ve kardeşler alanınızda meydana gelecek dolunay gündelik haberleşme trafiğinizi arttıracaktır. Elektronik aletlerinizi tazelemek isteyebilirsiniz. Ani kısa seyahatlere çıkma isteğiniz yükselebilir. Öte yandan yolda eşyalarınıza dikkat etmeniz ve aracınızın bakımını yaptırarak yola çıkmanız iyi olabilir. Aksi halde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ticari faaliyetlerde bulunacaksanız verilen sözlere dikkat etmeniz önem taşıyor. İmzalanan evrakları da iki kere kontrol etmek iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Para ile ilgili projeler var ise veya zam artışı bekliyorsanız sonuç beklemediğiniz şekillerde olabilir veya aniden ertelenebilir. Beklenmedik ödemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte maddi açıdan özgürleşme isteğiniz yükselebilir. Kendi işinizi kurmak veya internetten para kazanmayı düşünebilirsiniz ki bu konuda destekçi etkiler söz konusu. Özdeğerinizi zedeleyen arkadaş bağlantılarınız var ise ayrılmak ve yeni çevrelere girmek için karar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Her konuda radikal kararlar almaya yatkın olabilirsiniz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız projeler veya aldığınız kararlar var ise başkalarıyla paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte sorumluluklarınızın aniden arttığını hissedebilirsiniz. Yürümeyen ilişkiler ve aile içi karışıklıklar var ise bunları çözümlemek için fedakarlıkta bulunmanız gereken koşullar ortaya çıkabilir. Ego savaşlarına girdiğiniz takdirde ilişkilerde önemli kayıplar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bilinçaltınıza attığınız düşünceler, sıkıntılar var ise dışarıya vurmak, paylaşmak isteyebilirsiniz. Arkanızdan dönen dolaplar da kendisini belli etmeye başlayabilir, size gizliden gizliye düşmanlık yapan bazı kişileri fark edebilirsiniz. İyi yönünden bakarsak şayet sezgileriniz, yaratıcılığınız çok güçlü olabilir. Olayların gidişatını kalp gözü ile görerek o yönde adımlar atabilirsiniz. Öte yandan bu süreçte sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hedeflerinize ne kadar yakın veya uzak olduğunuz konusunda farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Yanlış yöntemleri denemek ve parayı doğru yönetememekten şikayetçi olabilirsiniz. Bu sebeple gelir giden dengenizi disipline edecek şekilde maddi düzenleme yapmanız gerekebilir. Arkadaşlarınızla ilgili sürpriz haberler duyabilirsiniz ve hatta çevrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız çalıştığınız yerde ekip değişimleri gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyer, toplumsal imajınız ve sorumluluklarınızla bağlantılı bir dönem sona erebilir, önemli kararlar alınabilir. Terfi edebilirsiniz veya mevcut işiniz beklentilerinizi karşılamıyorsa başka firmalarla görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Ev hayatı ve kariyer sorumluluklarınız arasında kalmaya açık etkiler söz konusu. Sorunlarınızı ifade ederken sert üsluptan kaçınmanız gerekebilir. Sınırlarınızı zorlayan kişiler söz konusu ise soğuk kanlı bir şekilde set çekmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayata farklı yönden bakmanızı sağlayacak şok edici gelişmeler ortaya çıkabilir. Halihazırda devam ettiğiniz bir eğitimi tamamlayabilir, belki yarım bırakabilir veya ani kararla orijinal bir alanda eğitim fırsatlarını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Uzak ülke ve şehirlerle bağlantılı işleriniz var ise ertelemeler veya karar değişiklikleri gündeme gelebilir. Çevrenizle, iş ortamınızla ve akrabalarınızla görüş ayrılıkları, gerginlikler söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Korku ve kaygılarınızda artış yaşayabileceğiniz bir dönem. Finans konularında bütçenizi iyi ayarlamak gerekebilir. Kredi, miras, vergi ve ödemelerinizde beklenmedik krizler ortaya çıkabilir. Çok risk almak para kayıplarına sebebiyet verebilir. Aşk hayatınız ve çocuklarınızla yaşayacağınız fikir ayrılıkları gergin hissetmenize yol açabilir bu dönem. Çözümü ise arkadaşlarınızdan yardım almakta bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Karşıt burcunuzda meydana gelecek dolunay sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğine işaret ediyor. Her türlü ilişkinizde beklenmedik gelişmeler, ani bitişler ve düşmanlıkların ortaya çıkması sizi zorlayabilir. Aile bireyleri ve ev düzeni açısından eşinizle/sevgilinizle fikir ayrılıkları görülebilir. Bekarlar ani evlilik veya evliler ise boşanma kararı alabilir. Bireysel alana saygı duyulmadığını düşündüğünüz ilişkiler için mesafe ihtiyacınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gündelik rutininizde sizi zorlayan koşullar var ise değişiklikler yapabilirsiniz. Bir sağlık probleminden kurtulabilir veya gizli bir rahatsızlığınız beklenmedik şekilde ortaya çıkarak kontrol altına alınması gerekebilir. Beden ve ruh dengesini iyi kurmanız gereken bir dönemdesiniz. Sportif faaliyetlere, doğa yürüyüşlerine veya diyete başlamak isteyebilirsiniz. İş ortamınızda beklenmedik değişimler yaşanabilir. Aniden işe kabul edilebilir, sorumluluk değişimi yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis