Merve Çubuktepe

Tutulmalar dönemini geride bıraktık, yoğun etkiler devreye girdi ve tabii büyük bir devinim başladı. Oluşan bu güçlü etkileri harekete geçirmek istercesine bu hafta gökyüzünde tam anlamıyla açı bolluğu var. Olumlu ve sert açılar, her türlü doğada gezegen iç içe girmiş durumda. Tabii bu kadar farklı doğada bir sürü yapı bir araya gelince ister istemez ortalık biraz Çarşamba pazarına dönüyor. :)

Bu hafta itibariyle 24 Ocak 2019’da Kova burcuna geçen Merkür’ün yaratıcı, farklı ve kalıpların ötesine geçmek isteyen gücünü hissetmeye başlayacağız. Tutulma döneminde ziyadesiyle Oğlak burcu baskın gökyüzü biraz kaskatı ve depresif bir atmosfer oluşturuyordu. Şimdi ise tutulmalar vesilesi ile yaşanan değişimleri idrak etme akabinde ufkumuzu açmak adına önemli adımlar atabileceğimiz bir döneme giriş yapıyoruz. Merkür bu burçta 10 Şubat 2019’a kadar kalacak. Ve en önemlisi 30 Ocak 2019’da Merkür Güneş’in kalbinde olacak. Saat 05:51’de kesinleşecek bu kavuşum açısı Merkür’ün cazimi denen, en güçlü formunun oluştuğu an. Ruhsal çalışmalar yapmak, niyetler ve önemli bir işe başlangıç adına özel ve güçlü bir etkileşim.

25 Ocak 2019’da kesinleşen Mars-Jüpiter üçgeninin dinamik etkisi bu haftaya da yansıyacak. Bu açı ateş burçları arasında oluştuğundan son derece aktif, hevesli ve hatta coşkulu bir güç oluşturuyor. Bu bağlamda yılın ilk zamanlarında zorlu olaylar yaşadıysanız veya bazı konulara ara vermek durumunda kaldıysanız eğer bu açı kalıbı tekrar motive olma ve odaklanma adına son derece destekleyici.

Uzun vadeli ve önemli bir etki olarak 31 Ocak 2019’da Satürn-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Malumunuz öncesinde Jüpiter-Neptün karesi de etkinleşmişti. Bu açı hayaller ve gerçekler arasındaki farkı net bir şekilde vurgularken; kabullenme ve idrak temasının önemini ortaya koyuyordu. Zira Neptün’ün sahnede olduğu bu tesirler “gerçek olan ve olmayan” arasındaki farkı istesek de istemesek de görme vaktinin gelmesiyle alakalı. Satürn-Neptün arasındaki olumlu açı özellikle yaratıcılık ile kararlılığı birleştirenleri ödüllendiriyor. Mantığını yetenekleri ile birleştiren, gerçekçi beklentileri olan ve çevresindeki olan biteni, moda tabirler trendleri yakalayan kazançlı çıkabilecektir. Aynı zamanda ruhsallık teması da ön planda olduğundan, bu evre her türlü ruhsal konuya daha fazla eğilmek ve kendinizi içsel anlamda beslemek adına uygundur. Hayalinizdeki düzeni kurmak için fırsattır. En önemli gölgesi bir amaç uğruna tüm hayalleri feda edebilme riskidir, bundan ötürü bir şeyden vazgeçerken bunun değip değmeyeceği, bu fedakarlığın ileri vadedeki etkileri çok iyi düşünülmelidir.

2 Şubat 2019’da Mars-Plüton karesi kesinleşecek. Haftanın en zorlu açı kalıbı tartışmasız olarak bu yapı… Öncü burçlar bana kızmasın ama bu açı da Koç-Oğlak ekseninde oluştuğundan doğrudan onları etkiliyor. Ayrıca ben de bir Yengeç olarak öncü grup mensubuyum, ister miyim böyle sert açılar, sürekli öncüler dikkat demek. :) Şaka bir yana bu açı öfke kontrolü adına çok zorlu bir yapıdır, her türlü uyumsuzluk, çekişme, güç savaşı ve gerilime açıktır. Haftanın son günlerinde gerçekten stres yönetimini çok iyi yapmak gerek, zira basit görünen bir sebepten çok büyük anlaşmazlıklar ve hatta kopuşlar gündeme gelebilir. Fiziki anlamda zorlayıcı etkisi de olduğundan bu hafta vücudu çok zorlamamak, ağır hareketlerden kaçınmak, uyku ve beslenme düzenine çok dikkat etmekte fayda var. Zira bu açı görünmez kaza, sakarlık gibi konularda da etkindir. (Açı yaklaşmaya başladığından kendim de etkisini direkt gördüm, kötü bir şekilde düştüm ciddi bir sıkıntı olmadan atlattığıma şükrediyorum)

3 Şubat 2019’da Venüs-Uranüs üçgeni ve Venüs-Kiron karesi kesinleşecek. Venüs-Uranüs olumlu açısı bir miktar Mars-Plüton karesinin siyah dumanını dağıtan bir etkiye sahip. Detaylara çok takmadan ya da sürekli içte kurmadan odak değiştirme, eğlenme ve duygusal anlamda rahatlama adına güzel bir etkiye sahip. Ancak aynı gün Venüs-Kiron karesi de kesinleştiğinden ötürü sert açıların gölgesinde çok kalp kırılabilir, ayrılık görülebilir dikkat. Zira haftasonu gökyüzünün gerilimli etkileri yüzleşmelerin sataşmaya, ufak bir münakaşanın gönül yarasına dönüşmesine sebebiyet verebilir. Bundan dolayı özellikle de haftanın ortası itibariyle duygusal konularda mantık odaklı ilerlemekte fayda var.

Haftanın günlere göre değerlendirmesi: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.01.2019: Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz. Gün başlar başlamaz 00:10’da Ay-Güneş karesi kesinleştiğinden ötürü öğlen saatlerine kadar gerilimli bir atmosfer baskın. Tam anlamıyla bir şeyleri içeride tutup patlamamak için kendini tutma etkisi. Ancak unutmamak lazım ki ne kadar haklı olsanız da bir konuya aşırı takmış ve o düşünce girdabı içerisinde de olabilirsiniz. Bundan ötürü konu daha da ağır ve yük gibi gelebilir. Odağı daha az yorucu şeylere çevirmekte fayda var. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 12:46’da Ay-Satürn altmışlığı kesinleşerek bu havayı dağıtıyor. Ki hemen akabinde de 13:13’te Ay-Neptün olumlu açısı devrede. Bu vesile ile öğleden sonra tam anlamıyla “deniz de bugün çarşaf gibiydi” etkisi mevcut. Bir konuya odaklanma, üşendiğiniz bir işi çözme, yaratıcılığınızı konuşturma adına şahane destekler söz konusu. Ruhsal çalışmalar yapmak, okumak ve araştırmak için de çok iyi bir gün. Bu iyicil açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 29.01.2019: Ay Akrep burcunda yolculuğunun son demlerinde 01:38’de Plüton ile olumlu açı yaparak 17:32’ye kadar boşlukta kalacak. Bugün boşluk evresi günün çoğunu kapladığı için biraz aheste bir gün. Ancak bu süre zarfında 15:44’te Ay-Kiron arasındaki üçgen de kesinleşecek. Bu bağlamda hissiyatı çok yüksek ve ruhsal açıdan yoğun tesirler de devrede. Bugün sezgileriniz çok keskinleşebilir, hatta bu konuda doğuştan güçlüyseniz “malum oldu” denebilecek olaylar da yaşayabilirsiniz. Bu yoğun tesir özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili. Saat 17:33’te Ay boşluktan çıkıyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Bu yoğun etkilerden sonra oldukça canlı, dinamik ve iyimser enerjiler baskın hale gelecek. Akşam saatleri keyifli zaman geçirmek, kafa dengi insanlarla konuşmak için harika. Sadece aşırı rehavet ve “boşver gitsin” moduna dikkat. :)

Çarşamba – 30.01.2019: Saat 05:51’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek, Merkür “cazimi” halde yani Güneş’in kalbinde olacak. Bu etkileşim Kova burcunda olduğundan ötürü niyet ederken ve odaklanırken bütünün hayrına olanı istemek, farklı bir yolu düşünmek, “başka bir ihtimal daha var” diye düşünsel örgüyü oluşturmakta fayda var. Her türlü meditasyon ve ruhsal çalışmaya uygun bir tesirin gücüyle aynı zamanda günün ilk ışıkları itibariyle çok önemli bir işe başlayabilir, imza atabilir veya el sıkışabilirsiniz. Saat 13:03’te Ay-Güneş arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Üzerine 13:31’de Ay-Merkür olumlu açısı da devrede. Akşam saatlerine kadar her türlü önemli konuşma, iş görüşmesi, sınav gibi konular adına şahane etkiler söz konusu. Aynı durum duygusal meseleler için de geçerli. Bugün oturup konuşarak bir şeyleri çözmek adına çok uygun bir gün… Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için. Saat 22:06’da Ay-Neptün karesi kesinleştiğinden artık frene basma vakti geliyor, bu vakit itibariyle daha belirsiz ve hata yapmaya açık etkiler devreye giriyor.

Perşembe – 31.01.2019: Haftanın en harika gününe hoşgeldiniz. :) 03:23’te Ay-Jüpiter kavuşumu ile başlıyoruz. Bu iyimser, cömert ve yoğun enerji kalpleri umutla doldurabilir, motivasyon ve inanç artışı adına harika bir tesir. Üzerine 08:49’da Ay-Mars üçgeni de kesinleşiyor. Bu bağlamda bugün kararlılıkla bir şeyleri yoluna koymak, harekete geçmek ve başarmak adına çok güçlü. Özellikle sabah saatlerini önemli konulara ayırabilirsiniz, mülakat, kariyer konuşmaları, yatırım işlemleri ve başvurular için de uygun. Ve akşam da 20:34’te şahane bir Ay-Venüs kavuşumu olacak. Ay bugün iki iyicil olan Jüpiter ve Venüs’ü ziyaret ediyor. Bu vesile ile akşam saatleri flörtler, duyguların dile gelmesi, barışma ve kavuşmalar adına yoğun destekler içermekte. Bu rengarenk ve pozitif tesirlerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar etkilenebilir. Diğer yandan 17:14’te Satürn-Neptün altmışlığı da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı uzun vadeli bir etki; yaratıcılık ile kararlılığı harmanlayanları ödüllendiren nitelikte. İnandıklarınızı eyleme dökmek ve başarmak için anlamlı bir açı kalıbı. Gerçekçi olan, her şeyi sabırla oya gibi işleyen kazanır. Bu evrede çevrenizde gaflet içerisinde olan kişileri uyandırmanız mümkün olabilir. Hayallerdeki düzeni kurmak adına gereken şey kararlılık. Bu güçlü etkiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 01.02.2019: Ay Yay burcunda yolculuğunun son evresinde 01:34’te Uranüs ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. 01:34-03:48 arasında boşlukta kalıp akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinde 02:06’da Ay-Kiron karesi kesinleşecek. Haftanın en etkiye sütlüye karışmayan günü bugün aslında. Gece saatlerinde kolay uykuya dalamama, zihnin sürekli aktif olması ve sürekli belirli konuları düşünme eğilimi görülebilir. Gün boyunca haftasonu rehavetine kapılmadan ciddi, kararlı ve disiplinli olmak önem kazanacak. Aksi durum özellikle iş ortamında göze batabilir çünkü bir sonraki gün kesinleşecek Mars-Plüton karesi yaklaşıyor. Bugün mümkün mertebe iş, güç, sorumluluk ne varsa halledip çok da bir şeylere saplanmama ya da karşınızdaki insan bir şeyi gereksiz yere tutturuyorsa ona söz hakkı vermek yerine muhatap olmama zamanı. Bu konular özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 02.02.2019: Haftanın en zorlu gününe geldi. 06:19’da Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu açı haftanın en zorlu etkisi ve Ay’ın irtibatları sebebiyle tesiri özellikle gün boyunca oldukça yoğun. Bu gerilimli açı kalıbı en ufak meseleden çok büyük tartışmalar oluşturabilir, büyük stres ve gerilim yaratabilir. Oturup ilişkimizdeki sorunları konuşalım, sen bana böyle demiştin, bunu yapmıştın vb gibi konuları kesinlikle önermiyorum, işler hızla kontrolden çıkabilir. Ego çatışmaları, güç savaşları ve dediğim dedik tavırlar zaten orta yolu bulmakta ziyadesiyle zorluk yaparken gün boyun Ay’ın zararlı konumda olduğu Oğlak burcunda olduğunu da unutmamak lazım. Ay 09:41’de Neptün ile olumlu açı yapsa da 09:56’da Satürn ile kavuşuyor ve gece 23:13’te Plüton ile kavuşum yaparak günü tamamlıyor. Yani tüm gün boyunca Mars-Plüton karesinin sert etkisi sürerken Ay da zorlu gezegenlerle kavuşacak. Bu bağlamda bugün her türlü kopuş, ayrılık gibi olumsuzluğa açık olduğundan herkesin çok temkinli olması lazım… Aynı zamanda fiziki açıdan zorlayıcı olan bu açı kalıbı görünmez kazalara açıklık da getirdiğinden vücudu çok zorlamamak, beslenme ve uyku düzenine dikkat etmekte fayda var. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat.

Pazar – 03.02.2019: Haftanın açı bolluğu en yüksek günündeyiz. Ay Oğlak burcunda gece yarısı 00:12’de Mars ile kare açı yapıyor. 07:33’te ise güney ay düğümü ile kavuşumda. Gece ve sabaha karşı karmik açıdan çok güçlü tesirler etkin, rüyalar çok dolu ve anlamlı olabilir. Sabah saatlerinde biraz gergin uyanabilirsiniz, zaten 13:53’te de Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Ufak tefek olaylar aşırı büyüyebileceğinden Pazar gününün tadını kaçırmamak adına çok da çemkirmemek lazım. :) (Öncüler Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar bu konularda dikkat) Beklenmedik olaylara açık bugün içerisinde Venüs-Uranüs üçgeni de kesinleşiyor. Esasen kafa dağıtmak, farklı aktiviteler yapmak, ilişkilerde ciddi bir sıkıntı yoksa hoş zaman geçirmek adına güzel bir tesir. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için. Ama… Dedim ya açı bolluğu maksimumda, Ay’ın açıları da pek bir gerilimli olduğundan Venüs-Kiron karesinin varlığını da unutmamak lazım. Bugün özellikle sallantıda ilişkilerde aşırı zorlama ve inatlaşmalar gönül yaraları oluşturabilir. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay saat 13:53-16:04 arasında boşlukta kalıp akabinde Kova burcuna geçiş yapacak. Bir sonraki gün Kova burcunda yeniay olacağından Ay’ın ışığının en az (balzamik) fazda olduğu gün. Önemli bir işe girişmek adına beklemede kalmak ve yeniaydan tercihen bir gün sonrayı seçmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ