Merve Çubuktepe

Dengelerin her an değişebileceği çok çarpıcı bir haftaya giriş yapıyoruz. Malum Dünya çok sıkıntılı zamanlardan geçmekte ve savaş denen kabusu tekrar yaşamakta. Bu utanç verici insanlık dramının bir an evvel bitmesi en büyük temennimiz Transit Plüton despotizm, hırslar ve ezmeyi temsil eden Oğlak burcunun son derecelerinde ilerlerken, gücü kontrol edenlerin ihtirasları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu anlamda maalesef dünya çapında bu tür acılara tanık olmaya devam edebiliriz. Tek dileğimiz masum sivillere zarar gelmeden bu işin en çabuk ve en sağlıklı bir şekilde sona ermesi, zira elimizden başka bir şey gelmiyor.

2 Mart 2022’deki 12 derece Balık burcundaki Yeniay haftanın en önemli gökyüzü olayı olmakla birlikte çok önemli başka açı kalıpları da sahnede olacak. Balık Yeniayı saat 20.34’te gelecek. Yeni ay haritasını çeşitli şekillerde astro kartografi metodu ile kullandığımızda bu sürecin özellikle ilerleyen dönemde Rusya’ya hiç yarayamayacağını, Putin’in iktidarını sarsarak ülkedeki iç huzursuzluğu körükleyebileceğini görüyoruz. Zira Rusya üzerinden Mars-Plüton gibi oldukça sert hatlar geçiyor ve tüm “büyük” gücüne rağmen çok ağır askeri kayıplar vermekte.

Birkaç kişinin hırsının nelere mal olabileceğini burada da acı bir şekilde görüyoruz. Bu bağlamda bu savaş bir yandan Ukrayna Lideri Volomir Zelenski’nin natal haritasındaki Saturn-Regulus kavuşumunun aktif olduğu görünüyor. Satürn zor koşullar, Regulus ise liderliği temsil eder. Şu anda Ukrayna Zelenski ile birlikte diremeye çalışıyor. Taşlar yerine oturduğunda Regulus etkisi sebebiyle daha da yükselerek bir direniş ikonu olabilir. Ancak onun da imtihanı Regulus yıldızının gölgesine düşmemek yani güç ve saygıyı kazanınca yok etmek istediği şeylere dönüşmemek olacaktır.

Yeniay Türkiye haritasına sıkıntılı açılar yapmamakta. Bu bağlamda kendi ülkemizde yaşadığımız toplumsal sıkıntılara ek olarak savaş odaklı ek bir sıkıntı motifi baskın değil, hatta akıllı adımlar atarsak kazançlı dahi çıkabiliriz.

Ve çok kritik bir döneme işaret etmek istiyorum: 5 Mart 2022’de Mars 29 (anaretik) derece Oğlak burcunda olacak. Mars Oğlak burcunda yücelir. Ancak Yücelim illa ki bir gezegenin en mükemmel halde çalışması demek değildir. 29 ise son ve bir gezegen-burç konumunun en zorlayıcı çalışma ihtimali olan anlardan biridir. Bunun hemen öncesinde 3 Mart 2022’de Mars-Plüton kavuşumu da kesinleştiği için özellikle 2-7 Mart 2022 aralığını savaşın gidişatı açısından çok kritik bulmaktayım. Burada çok sert hamleler, yaptırımlar, askeri ve finansal hamleler görebiliriz. Umuyoruz ki kimsenin canına daha fazla zarar gelmesin.

Bireysel düzlemde yeniay sorumluluklarımıza geri çağırmakta. Onunla bununla kendi dertlerimizle uğraşmaktan asıl yapacağımız işlere odaklanmayı unutmuş olabiliriz. Bu sebeple biraz daha rutin konu ve sorumluluklara odaklanmamanızda fayda var. Diğer yandan sağlık konusunda özellikle ödem, ayaklar, hormonlarla alakalı sıkıntılar artabilir. Rutin kontrolleri pas geçmemek önemli. Zehirlenmelere de açıklık olabileceğinden su ve gıda konusunda yiyip içtiklerimizi iyi kontrol etmeliyiz.

Ve haftanın en önemli konularından biri “teslimiyet”. Bu elbette pes etmek, salıp bırakmak anlamında değil. Ancak bir konu kontrolümüz dışında gelişiyorsa daha fazla inat etmek, aşırı güç harcamak ve kendimizi yıpratmak yerine “sabret, bekle ve gör” mottosunu bize çok daha fazla fayda sağlayabilir. Hafta boyunca ruhsal çalışmalara çok uygun, sezgilerin güçlü konuşabileceği bir hafta bizleri beklemekte.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.02.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda ve saat 15.07’de Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. +-2 saatlik evre günün ruhsal çalışmalar ve ibadet için en iyi zamanları. Balzamik Ay’da olduğumuz için bir şeyleri geride bırakmak, affetmek, bağ kesmek ve sonlandırmak adına ideal zamanlardayız. Saat 16.49’da ise Ay-Uranüs karesi bir miktar atmosferi dalgalandırıyor. Bu esnada ani tepkiler, fevri hareketler ve beklenmedik olaylar gündeme gelebilir. Aşırı tepkisel, hızlı olmamak önemli ve bir B planının hep yedekte olmasında fayda var. Akşam saat 18.33’te Mars, Ay Düğümleri ile olumlu irtibata geçerken hava tekrar sakinleşmeye başlayacak. Özellikle üşendiğimiz işlere adım atmak, sportif faaliyetler ve efor gerektiren işler için günün geri kalanında destek altında olacağız. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 01.03.2022: Göz açıp kapayıncaya kadar bir ayı daha bitirdik. Ocak ayı Retrolardan çok çok yavaştı, Şubat ayı ise oldukça tempolu. Bu ay da zamanın göreceli hızı oldukça yüksek olacak diyebiliriz. Ay saat 01.10’da önce Merkür sonra 05.00’te Satürn ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ve neredeyse 23.54’e kadar yani tüm gün boşlukta kalacak. Akabinde boşluktan çıkıp 23.55’te Balık burcuna geçecek yeniay fazına hazırlanmaya başlayacağız. Bu sebeple tam da yeniaydan bir gün önceki en güçlü Balzamik Ay faz anında yön bulmakta zorlanabiliriz. Aklımıza çok ilginç ancak uygulanması zor fikirler bol bol gelebilir. Bugün çok önemli işlere başlamamak, daha akışta kalmak ve yarım kalan işler, rutin konularla ilgilenmek daha faydalı olacaktır. Zira yeni başlatılan bir şeyin devamının gelmesi çok zor olabilir. Özellikle de yaşça büyük, otoriter kişilerle sınırları çok zorlamamakta fayda var. Sırf isyan etmek için isyan etmek ters tepebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 02.03.2022: Haftanın en yoğun olayı yeniay gününe geldik. Öncesinde saat 08.05’te haftanın en iyicil açılarından Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı yaratıcılığın dışa vurumu, farklı yolları görebilmek ve seçmek adına çok etkilidir. Ve akşam saatlerinde üzerine haftanın bir diğer önemli açısı olan Merkür-Satürn kavuşumu saat 19.32’da kesinleşecek. Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 19.12’deki Ay-Uranüs altmışlık olumlu açısından sonra saat 20.34’te Balık burcunda 12 derecede bir yeniay meydana gelecek. Bireysel düzlemde yeniay sorumluluklarımıza geri çağırmakta. Onunla bununla kendi dertlerimizle uğraşmaktan asıl yapacağımız işlere odaklanmayı unutmuş olabiliriz. Bu sebeple biraz daha rutin konu ve sorumluluklara odaklanmamanızda fayda var. Diğer yandan sağlık konusunda özellikle ödem, ayaklar, hormonlarla alakalı sıkıntılar artabilir. Rutin kontrolleri pas geçmemek önemli. Akış kavramı bu hafta çok önemli zira bir konu kontrolümüz dışında gelişiyorsa daha fazla inat etmek, aşırı güç harcamak ve kendimizi yıpratmak yerine “sabret, bekle ve gör” mottosunu bize çok daha fazla fayda sağlayabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.03.2022: Yeniaydan sonraki ilk gün oldukça hareketli, haftanın en sert ve zorlayıcı tesirlerinin bir arada olduğu güne geldik. Umuyorum ki bu durum makro düzlemde, devam eden savaş sürecinde daha zorlayıcı durumları beraberinde getirmez. Saat 11.43 Mars-Plüton kavuşumu da kesinleştiği için özellikle +-5 gün aralığını savaşın gidişatı açısından çok kritik bulmaktayım. Burada çok sert hamleler, yaptırımlar, askeri ve finansal hamleler görebiliriz. Umuyoruz ki kimsenin canına daha fazla zarar gelmesin. Ay saat 14.37’de Neptün ile kavuşum yaparak adeta herkesi ruhsallık, yardım, anlayış ve merhamete çağırmakta. +-2 saat ruhsal çalışmalar için çok uygun durumda. Ve günün sonuna gelirken Venüs-Plüton kavuşumu saat 20.55’te kesinleşiyor. Bu haftanın en önemli duygusal etkisi. Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Kıskançlık, sahiplenme ve hırslanma konusunda aşırılıklar da söz konusu olabilir. Çok yoğun duyguların iyileştireyim derken yıkıcı tesirine dikkat edilmeli. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 04.03.2022: Ay Balık burcundaki yolcuğunun son demlerinde saat 00.03’te önce Plüton sonra 00.15’te Venüs’e olumlu altmışlık açılar yaparak Venüs-Plüton kavuşumunu tekrar tetikleyecek. Ani ve yoğun duygusal gelişmeler, itiraflar, barışmalar gündeme gelebilir günün ilk saatlerinde. Buna ek olarak da 00.43’e Ay-Mars altmışlığı da kesinleştiğinden özellikle bir önceki gün akşamından saat 00.43’e kadar duygusal açıdan yapıcı ve şanslı etkiler güçlü bir şekilde devrede diyebiliriz. Ay bu açıları tamamladıktan sonra saat 00.44-03.52 arasında boşlukta olacak akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Enerjimizin oldukça yüksek, biraz sinirli ancak oldukça dinamik ve inisiyatif alabileceğimiz bir güne adım atmaktayız. Sabırsız, enerjik ve yerinde durmaktan zorlanan bir ruh hali görülebilir. Meyilliyseniz baş ağrısı, migren görülebilir, özellikle de Mars-Chiron kavuşumunun kesinleştiği 23.11 +-2 saat boyunca. Enerjik olmak çok güzel ancak bir çuval inciri berbat etmemek adına tepkileri de gerektiğinde kontrol etmek önemli görünüyor gün boyunca. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 05.03.2022: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın dünya geneli adına en kritik günlerinden birine adım atıyoruz. 5 Mart 2022’de Mars 29 (anaretik) derece Oğlak burcunda olacak. Mars Oğlak burcunda yücelir. Ancak Yücelim illaki bir gezegenin en mükemmel halde çalışması demek değildir. 29 ise son ve bir gezegen-burç konumunun en zorlayıcı çalışma ihtimali olan anlardan biridir. Bunun hemen öncesinde 3 Mart 2022’de Mars-Plüton kavuşumu da kesinleşmişti 2 Marttan başlayarak 10 Mart’a kadarki dönemi savaşın gidişatı açısından çok kritik bulmaktayım. Hafta içerisinde süren gerginlik özellikle askeri boyutta, can kaybı boyutunda ve savaş şiddeti boyunda yükselebilir. Buna ek olarak da diğer ülkelerden gelen tepki ve yaptırım boyutu daha da artabilir. Umuyoruz ki kimsenin canına daha fazla zarar gelmesin. Neyseki günün diğer açı kalıpları daha sakin durumda. Ay Koç burcunda ve saat 14.55’te Satürn ile altmışlık olumlu açı yaparak adeta bir sağ duyu çağrısı yapmakta. Saat 17.06’da haftanın en iyicil açısı Güneş-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Umalım ki Güneş-Jüpiter hayırlı etkileşimi bu yangının ateşini düşürsün. Saat 22.48’de Ay-Merkür altmışlığı da her türlü konuşma, anlaşma, imza gibi konularda destekleyici. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 06.03.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde oldukça iniş çıkışı yüksek türbülanslı tesirler bizi beklemekte. Özellikle bugün duygusal konular adına oldukça önemli. Ay saat 07.01’e Plüton ile kare sert açı yaparak günü başlatıyor. Akabinde 09.22’de Mars, 09.29’da Venüs aynı anda Kova burcuna geçiş yapıyor ki bu adeta “barış ve özgürlük” kavramlarının birleşmiş hali gibi. Diğer yandan ilişkiler düzleminde de son derece yoğun etkiler devrede diyebiliriz. İlişkilerde sınırlar, özgürlük kavramı sorgulanacaktır. Kişisel alana saygı önemli olacağından aşırı baskı, kontrol gibi kavramlar ters tepebilir. Buna ek olarak Ay 09.30-10.59 arasında kısa bir boşluğa girdikten sonra Boğa burcuna geçecek ve saat 11.05’te Mars, 11.06’da yani tam kavuşum anında Venüs-Mars kavuşumunu tetikleyecek. Bu bağlamda bu açı bazı aşkların zincirlerinden kurtulması ve sonunda özgürleşmesini beraberinde getirebilir. Ancak diğer yandan sıkışmış, kontrol, baskı ve takip altındaki kişiler eğer kendilerini bir kafeste hissediyorsa ilişkiyi bırakma kararı alabilir. Burada taraflar beraberken mutlu ve özgür mü yoksa değil mi sorusunun cevabı çok önemli. Ay saat 12.28’de Hilal fazına geçerek günün geri kalanında daha görünür, daha kolay inisiyatif alan ve motive olabilen bir ruh haline geçmemiz konusunda destekleyici. Önemli iş ve başlangıçlarınızı Hilal fazın kesinleşmesi sonrasına denk getirebilirsiniz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, sağlıklı ve barış dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe