Begüm Minkis

28 Temmuz İstanbul’a göre 20:54’te Aslan burcunun 5 derecesinde yeniay gerçekleşecek. Yazın en sıcak zamanlarında devrim niteliğinde gelişmeler hayatımıza girmek için kapı eşiğinde bekliyor. Pek çok alanda dönen taht oyunlarına şahit olabileceğimiz bu dönemde koltuk değişimleri ve görev teslimleri yaşanabilir. Eski ve yeni düzen arasında bocalayabileceğimiz bir noktadayız. Başlatmak istediğimiz konularda sabırsız, ısrarcı ve bencil tutumlara eğilim göstererek gemileri yakma tehlikesi ise masada. Diğer yandan yeniay sorgusuz sualsiz direnen, zorbalıkla iş çözmeye çalışan, egosu için her şeyi yakıp yıkan kişilere acımayacaktır. Bununla birlikte işlerini tekrardan yoluna koyabilecekler için ise telafi fırsatları söz konusu olacaktır. Geçmişle geleceği doğru bütünleştirip derslerini alarak ilerleyenler tahtın sahibi olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Aslan yeniayı geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 30 Nisan ve 16 Mayıs tutulmalarını kuvvetli biçimde çalıştırması bakımından ekstra öneme sahip. Egomuz, başarımız ve motivasyonumuzla bağlantılı yeni başlangıçlar yapabiliriz. Burada sınav bencillik tuzağına düşmemek olacak. Zira herkesin yalnızca kendi çıkarını düşündüğü yerde bir düzen kurulması ve huzur bulunması imkansızdır.

Eğer başarı sağlamak ve gelişmek istiyorsak etrafımızdakilere dik başlı davranmaktan ziyade gerekli yerde bazı şeyleri göze alarak fedakarlık yapmayı öğrenmemiz gerekiyor. Aslan yeniayı da tam da bu konularla bağlantılı kritik gelişmeleri önümüze getirebilir. Aslan yeniayı anında Kova burcundaki Satürn’ün yükselen derecesiyle kavuştuğunu görüyoruz. Koşullar o kadar da pespembe değil. Aslan burcunda yeniay gerçekleşse de arka planda Kova burcu’nun da çalışıyor olması Aslan ve Kova aksının dengeli kullanılmasının mecburi olduğu bir dönemi başlatıyor.

Güneş ve Ay yeniay haritasında Aslan’da 6ncı evde kavuşurken Koç’daki Jüpiterden üçgen açı alarak destekleniyor. Arzu ettiğimiz şeylerle ilgili onarımı mümkün potansiyellerin halen varlığını göstermektedir. Haritalarımızın desteklendiği bölgelerde özdeğer şifalanması ve motivasyon yükselişi yaşayabiliriz. Ancak Kova tarafı için aynı şeyi söylememiz zor. Zira Satürn Kova burcundayken Mars, Uranüs ve Kuzey Ay Düğümünden kare olumsuz açı alıyor. Yeni başlangıçların önünün tam açılması için kaçamak yapmadan kabullenilmesi ve alınması gereken sorumluluklar bulunuyor. Aksi takdirde yerimizde sayar ve ilerleyemeyiz.

Aralık 2020’den beri süregelen Satürn Kova transitinin sert yansıması yalnızca farkındalığı yüksek ve gerekenleri yapmış kişilere değmeyecektir. Satürn Kova’nın bizlere direttiklerini, gösterdiklerini uzun zamandır umursamayanlar yenilgi yaşayarak yeniay takibinde ego ve kişisel çıkarlarını feda etmek zorunda kalabilir.

Aslan burcunun taşıdığı iyicil arketipleri kılavuz edinerek hayata geçirmek faydalı olabilir. Bunların neler olabileceğine dair bir göz atarsak; babacan davranışlar sergilemek, kendimizi göstermek, sahneyi sinirlenip terk etmemek, oyunbozanlık yapmamak, kötülükleri açığa çıkarmak, asil davranmak, doğru yerde şansa güvenerek risk almak, yardımsever ve cömert olmak, başka insanların değil kendi hayatımızı yaşamak, içteki çocuğu coşturmak ve kişisel yaratıcılığımızı amaçlarımız için etkili kullanmaktır.

Aksi takdirde keskin sirke küpüne zarar verebilir. Asi, yıkıcı, kibirli ve narsisistik eğilimlerin kişisel imaja ve hedeflere uzun vadeli zarar ziyan getirmesi mümkün. Aslan burcu spekülasyon, kumar ve ünle bağlantılı olduğu için ilgiyi bir konuya çekmek, odakları dağıtmak ve parlamak isteyen kişiler için bu dönem verim getirecektir.

İlişkilerde av-avcı oyunlarının sıklıkla yaşanacağı romantik flörtöz deneyimlere açığız. Yeniay anında Venüs de Yengeç’de olduğu için evliliğe gidecek aşk ilişkilerin başlaması söz konusu olabilir. Sürpriz bebek haberleri duyulabilir. Çocukların geleceği için yeni başlangıçlar yapmak isteyen kişileri destekleyen bir süreç olacaktır. Tedaviyle çocuk sahibi olmaya çalışanlar, omurilik, kalp/damar ve SMA hastalıklarına mensup kişiler tıbbi gelişmelerin faydasını hissedebilir.

Cinsellik, sapkınlık ve çocuklarla ilgili gündem maddeleri ise bu süreçte artabilir. Pedofil dürtülere sahip kişiler, cinsel istismarcılar, çocuk ve kadın ticaretçileri, tefeciler, organ mafyalarıyla ilgili olumsuz haberler ayyuka çıkabilir. Venüs’ün Sirius sabit yıldızıyla etkileşimde bulunuyor olması dünyanın ve bizlerin kaderini önemli ölçekte etkileyecek karar ve gelişmelerin yaşanmasını ifade etmektedir. Dolayısıyla Güneş-Sirius kavuşumuna sahip Amerika taht oyunlarının başını çekebilir.

Türkiye haritasının 2nci evinde gerçekleşecek yeniay para piyasalarında yeni gündemlerin dikkat çekeceğine işaret ediyor. Nüfusta alt ve üst tabaka arasındaki farkın iyice açıldığını gözlemleyebiliriz. Gelir ve çalışma koşullarındaki dengesizlik üzerine düşünülmesi gerekebilir. Bu nedenle zam, vergi, faiz, sgk, kdv ve prim gibi konularda rahatlatıcı adımlar atılabilir.

Aslan Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sahneye çıkmak, ben de buradayım demek isteyeceğiniz zamanlar. Aşkta ateşli duygular canlanabilir. Motivasyonunuzu yükseltecek aktivitelerle ilgilenmek ve seyahate çıkmak için harika zamanlar. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek spora başlayabilirsiniz. Kimileriniz spekülasyondan para kazanabilir. Evliyseniz artık çocuk sahibi olmanın zamanı geldiğini düşünebilirsiniz. Eğer çocuğunuz varsa sağlığı, eğitimi ve gelecek koşulları daha iyi seviyeye gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile hayatınızı ve evinizi ilgilendiren uzun bir kararsızlık sürecinden sonra yeni başlangıçlar yapmaya hazır olabilirsiniz. Taşınmanız, kısa seyahate çıkmanız veya aile ziyaretleri yapmanız mümkün gözüküyor. Kimileriniz araba satın alabilir. Ticari faaliyetlerde iletişim esnasında ortamı alevlendiren, cesaret veren manipülatif cümleler kurabilirsiniz. Kendinize de olan inancınız güveniniz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sizleri heyecanlandıran tatil planları veya gelecek proje gündemleriniz söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızla telefon trafiğiniz, plan ve programlar artış gösterebilir. Eğitime yazılmak, ödev hazırlamak, evrak işlerini halletmek veya araç/gereç ihtiyaçlarınızı gidermek için yeterli planlama becerisine sahip olabilirsiniz. Sosyal medyayı etkili biçimde kullanmak, ürün satmak, doğru iş ilanları ve bilgilere erişmek gibi konularda avantaj sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İşe başlayabilir veya işinizi büyütebilirsiniz. Büyük paralar elinize geçebilir ve işinizde ekip başına geçebilirsiniz. Kimileriniz çocuğunun lüks ihtiyaçları nedeniyle parayı gözden çıkarabilir gözüküyor. Sosyal bağlantılardan fayda görebilir, önemli iltifatlar alabilirsiniz. Hatta el birliğiyle sizi tehdit eden koşulları ortadan kaldırabilirsiniz. Spekülasyon, hobi ve sanatsal yetenekler sayesinde bereketinizi arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sayesinde dış görüntünüzde ve davranışlarınızda dikkat çekici yenilikler yapabilirsiniz. Yaptıklarınızın konuşulacağı olumlu veya olumsuz eleştiriye maruz kalacağı zamanlar olacaktır. İlişkilerde kendi rotanızı çizmek, iktidarı ele almak, yönlendirmeleri durdurmak isteyebilirsiniz. Kimileriniz uzun seyahatlere çıkarak yeni ufuklara kültürlere yelken açabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kontrol dışı alanınızda gerçekleşecek yeniayla beraber hayatınızdaki çöpleri temizlemeye başlıyorsunuz. Ruhsal ve duygusal olarak sizi yıpratan ilişkilerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Uzak bölgelere seyahat ederek aşkı ve mutluluğu oralarda bulabilirsiniz. Çocuklarınız veya aşk yaşamınızla ilgili sırlar varsa kendini belli etmeye başlayabilir. İlham, sezgi ve yaratıcılığınız sayesinde iş hayatınızda başarılarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kişisel işletmeniz, yaratıcı çalışmalarınız ve çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınız maddi açıdan artmaya başlayabilir. Kendi geleceğinize önem verebilir ve yeni çevrelere girebilirsiniz. Yeni projelere dahil olmak, kutlama ve organizasyonlara katılmak için uygun bir zaman. Kimileriniz sağlıklı giden beraberliği evliliğe götürebileceği gibi, evli olanlar eşiyle aynı yöne bakarak ortak potada buluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyer hedefleriniz ve imajınızda kurduğunuz ilişkiler söz sahibi olabilir. Toplum önünde tek tabanca olmaktan ziyade ilişkilerinizle beraber anılmaya başlayabilirsiniz. İş başvuruları yapmak, eğitime yazılmak, ticari faaliyet ve sosyal medya üzerinden yeni projeler inşa etmek gibi konularda gösterilen çaba karşılıksız kalmayabilir. Kimileriniz kardeş, kuzen veya yakın arkadaşlar nedeniyle sorumluluk üstlenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Seyahat, medya, hukuk ve ticari konular odağınıza giriyor. İnançlarınızı ve görüşlerinizi toplumdan saklamayabilir, açıkça ifade ederek eleştirilere açık hale gelebilirsiniz. Yeteneklerinizle ilgili bakış açınızı olumlu yönde değiştirecek gelişmeler cereyan edebilir. İş yaşamınızda başarı merdivenlerini çıkmaya başlarken duygusal yaşamınızda, çocuğunuzla ilişkinizde yanlış değerlendirmeler sebebiyle beklenmedik problemlerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mali durumlar, projeler, iş yaptığınız arkadaşlarınız, ekibiniz, kariyere dair hedefleriniz, büyük yatırım veya ödemeler gündeminize geliyor. Çözülmesi gereken krizlerde ailenizden yardım görebilirsiniz. Ego ve itibarınızı zedeleyen koşulları cesurca iyileştirmek isteyebilirsiniz. Çocuklarınız veya partnerinizin finansal beklentileri bu dönem sizi borca sokabilir. Diğer yandan takıntılı ve zor sürdürülen bir ilişkinizi bitirmeye karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişki ve ortaklıklarınızda hayırlı kararlar vererek sorumluluk alabilirsiniz. Eşiniz araba satın alabilir veya yenileyebilir. Kimileriniz de ilişkiyi resmiyete taşıma kararıyla gerekli evrakları hazırlamak ve mercilere başvurmak isteyebilirsiniz. Yakın arkadaşınız veya partnerinizle aniden romantik bir tatil planı da yapabilirsiniz. Partnerinizin ailesi ve işi nedeniyle yer değişikliği yaşamanız da mümkün olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Mesleki başarınız sayesinde zam alabilirsiniz, kendi işinizi yapıyorsanız işiniz büyüyebilir. Günlük yaşamda kendinize verdiğiniz önemin artmasıyla beraber enerji ve motivasyonunuzda kuvvetlenme görebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilir ve yeni spora başlayabilirsiniz. İlişkilerde sürdürmekte zorlandığınız sizi baskılayan bir düzen sorunu, alan ihlali varsa iyileşerek rahatlama getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis