Merve Çubuktepe

Bu hafta 27 Ağustos 2022 Başak yeniayının üzerine 1 Eylül 2022’de Mars-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Yazın rehaveti geride kalırken sonbaharın bereketi ve çalışma azmi bizleri kucaklıyor. Açı kalıbı çabayla erişebileceğimiz maddi manevi kazanımlara işaret eder. B u yüzden de üşengeçlikleri, kararsızlık ve bitmek bilmeyen beklemeleri geride bırakıp harekete geçme, ilk adımı atma zamanıdır.

Bu bağlamda işleyen demirin parlayacağı, ağustos böceği olmak yerine çalışkan arı olmanın faydalarından bol bol yararlanabileceğimiz bir hafta bizleri beklemekte. Aynı zamanda iyi planlanmış finansal girişimler, eğitim süreçlerinin başlangıcı ve seyahatler adına da ideal bir tesirdir. Açı kalıbı tüm hafta etkili olacak.

Bir diğer önemli etkileşim ise 3 Eylül 2022’de kesinleşecek olan Merkür-Jüpiter karşıtı. Terazi-Koç burçları arasında gerçekleşecek olan bu karşıt toplumdaki kutuplaşma ve çatışmanın daha da artabileceğine işaret. Abartılı demeçler, tepkiler, söz düelloları, skandal açıklamalar gündeme gelebilir. Aynı zamanda Jüpiter sebebiyle fanatizm ve dogmatik düşüncenin her formunda uç noktada abartılar görebiliriz. Özellikle haftanın ikinci yarısında her türlü uç fikir, abartılı düşünce tarzı ve demeçten uzak durmamızda fayda var. Sıkıntı yaratabilecek gaflar da gündeme gelebilir, dikkat.

Bu hafta oldukça sakin diyebiliriz, bu iki açı kalıbı dışında önemli bir gökyüzü olayı bulunmuyor. Ancak önümüzdeki hafta Merkür retrosu, Ekim sonu itibariyle de Mars retrosu ve tutulmalar dönemine geçeceğiz. Son derece hareketli bir gökyüzü gündemi bizleri bekliyor, bundan dolayı da bu sakin ve verimli günleri çok iyi şekilde değerlendirmekte fayda var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.08.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda saat 02:26’da Neptün ile karşıt açı yapacak. Özellikle +-2 saat diliminde görülen rüyalar, içinde bulunduğumuz ruh hali pek güvenilir olmayabilir. Bu sebepten de bu tür deneyimlerin çok etkisinde kalmamanızı öneririm. Saat 06:07’de Ay-Plüton üçgeni kesinleşip Ay boşluğa giriyor. Ay saat 06:08-12:44 arasında boşlukta olduğu için önemli işlerinizi bu zaman dilimlerine denk getirmenizi önermem. 12:45 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapıyor ve saat 19:10’da Merkür ile kavuşum açısı yapacak. Saat 17:10-21:10 arası her türlü önemli görüşme, imza, başvuru gibi konular için ideal. Saat 22:49’da Ay-Mars üçgeni kesinleşirken yine verimli, dinamik ve etkin bir zaman dilimi bizleri bekliyor. Saat 20:49-00:49 arası spor, efor gerektiren her konu ve üşendiğimiz işleri bir çırpıda bitirmek adına ideal durumda. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 30.08.2022: Haftanın stresli günlerinden birindeyiz. Ay Terazi burcunda ve sürekli birilerinden onay almak isteyebilir, daha edilgen hissedebiliriz. Saat 01:59’da Ay-Jüpiter karşıtı kesinleştiği için gece saatleri abartılı tepkiler verme, aşırı yiyip içme ve harcama gibi durumlar görülebilir. Asıl saat 18:00’de Ay-Chiron karşıtı kesinleştiği için özellikle 17:00-19:00 arası günün en hassas ve kırılgan zamanları. Tripleşme, alınganlık, yanlış anlaşılmalar ve kırgınlıklar görülebilir; abartılı tepkiler ve demeçlerden kaçınmalı her şeyi kişisel almamalıyız. Bugün daha diplomatik ve orta yolu bulacak şekilde davranmak avantaj getirebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 31.08.2022: Ay Terazi burcunda yolculuğunun son evresinde saat 03:12’de Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 06:57’de Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazları harekete geçmek, bir konuya adım atmak ve geliştirmek adına idealdir. Daha da önemlisi saat 09:07’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Özellikle 07:07-11:07 arası günün en verimli saatleri. Her türlü duygusal konu, ikili ilişkiler, sosyalleşme ve finansal konulara dair önemli işlerimiz ve görüşmelerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Aynı zamanda bu açı kalıbı kişisel bakım, estetik, dekorasyon gibi konular için de son derece uygundur. Saat 13:44’te Ay-Plüton karesi kesinleşirken +-2 saat daha gergin ve çatışmalı tesirler devreye giriyor, ego çatışmalarına dikkat. Bu açıdan sonra Ay saat 13:45-20:10 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak, bu aralıkta önceden başladığımız veya rutin işlerin denk düşmesi daha faydalı olabilir. Saat 20:11 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak ve günün geri kalanında odaklı, sezgisel tesirleri güçlü ve duygusal bir ruh haline adım atacağız. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.09.2022: Eylül ayına adım atıyoruz. Yaz aylarını geride bırakırken kısa süre sonra Sonbahar gün dönümünü yaşayacağız. Ay Akrep burcunda saat 12:19’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı özellikle 10:19-14:19 arasında etkin olacak. Bu aralıkta her türlü önemli görüşme, sunum, toplantı, mülakat; yaşça veya otorite olarak bizden yukarıda kişilerle iletişim gibi konuları değerlendirebiliriz. Ve saat 14:51’de haftanın en önemli açısı olan Mars-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Yazın rehaveti geride kalırken sonbaharın bereketi ve çalışma azmi bizleri kucaklıyor. Açı kalıbı çabayla erişebileceğimiz maddi manevi kazanımlara işaret eder. Bu yüzden de üşengeçlikleri, kararsızlık ve bitmek bilmeyen beklemeleri geride bırakıp harekete geçme, ilk adımı atma zamanıdır. Bu bağlamda işleyen demirin parlayacağı, ağustos böceği olmak yerine çalışkan arı olmanın faydalarından bol bol yararlanabileceğimiz bir hafta bizleri beklemekte. Aynı zamanda iyi planlanmış finansal girişimler, eğitim süreçlerinin başlangıcı ve seyahatler adına da ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 02.09.2022: Haftanın en gergin tesirlerine sahip günündeyiz. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:02’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Özellikle saat 00:02-04:02 arasında sezgiler ve rüyalara dikkat, yol gösterici olabilirler. Gün boyunca negatif karma oluşturmamaya özellikle dikkat etmeliyiz. Ay saat 06:05’te Uranüs ile kare sert açı yapacak. Günün özellikle ilk saatleri kaotik, ezber bozucu ve beklenmedik sürprizlerle dolu olabilir; sabrımız bir miktar zorlanabilir. Ve saat 20:21’de Ay-Venüs karşıtı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Özellikle 18:21-22:21 arasına dikkat, bu aralıkta zorlu duygusal meseleler ve insan ilişkilerinde sınırları çok zorlamamakta fayda var, zira konu iyi niyetle olsa da müdahale edildiğinde daha da karmaşık bir hal alabilir. Ani tepkiler, kopuşlar görülebilir dikkat. Ay günün geri kalanını boşlukta geçireceği için etliye sütlüye çok karışmadan her konuda sakin kalmakta fayda var. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 03.09.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 01:39’da boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Saat 04:49’da haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Merkür-Jüpiter karşıtı kesinleşecek.Terazi-Koç burçları arasında gerçekleşecek olan bu karşıt toplumdaki kutuplaşma ve çatışmanın daha da artabileceğine işaret. Abartılı demeçler, tepkiler, söz düelloları, skandal açıklamalar gündeme gelebilir. Aynı zamanda Jüpiter sebebiyle fanatizm ve dogmatik düşüncenin her formunda uç noktada abartılar görebiliriz. Özellikle haftanın ikinci yarısında her türlü uç fikir, abartılı düşünce tarzı ve demeçten uzak durmamızda fayda var. Sıkıntı yaratabilecek gaflar da gündeme gelebilir, dikkat. Saat 13:36’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken günün en verimli zamanlarındayız. Bugün Merkür-Jüpiter karşıtından zorlayıcı bir gün olsa da yine de eğer bugün önemli bir işlem yapacak, imza atacak veya görüşme gerçekleştireceksiniz özellikle saat 11:36-14:36 arasını değerlendirebilirsiniz. Saat 15:22’de Ay-Mars karşıtı, saat 21:07’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor. Yani günün geri kalanı da oldukça gerilimli ve agresyona açık. Kendimizi ispat etme arzusu, duygu ve mantık çatışmaları görülebilir. Ay-Güneş karesinin gece kesinleşmesi ile İlk Dördün fazına adım atıyoruz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 04.09.2022: Ay Yay burcunda sakin bir şekilde tüm gün yolculuğunu sürdürecek. Haftanın en sakin günündeyiz. Saat 10:27’de kesinleşecek olan Ay-Ceres üçgeni vesilesi ile 09:27-11:27 arası her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Saat 12:49’da Ay-Satürn üçgeni kesinleşirken saat 10:49-14:49 arasında sorunları çözmek, netleşmek, karşılıklı anlayış ve akılcı bir yol bulmak adına ideal tesirler devrede olacak. Bir konuda yetkin değilsek muhakkak bir bilenden destek istemeliyiz. Saat 19:32’de Ay-Neptün karesi kesinleşirken dikkatli olmalıyız, özellikle 17:32-21:32 arası yanılgılara, dalgınlık ve unutkanlıklara açıklık görülebilir. Kesin hükümler vermek yerine sorgulayıcı olmak, her şeyi not alıp bir ajandayla hareket etmekte fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe