Begüm Minkis

Her şeyin iyisiyle kötüsüyle ayyuka çıkacağı ve iki buçuk ay boyunca devam ederek pek çoğumuz için acaba gizli kamera nerede? diyebileceği türden bir Mars retrosu başlıyor. Mars’ın geri hareketi 31 Ekim 16:26 itibariyle aktifleşerek 11 Ocak 2023 23:55’e kadar devam edecek. 2023 yılı başlarken dahi benzer enerjiler altında olacağız. Bir gezegen için ‘’retro harekette’’ şeklinde lanse edilmesi esasen gerçekten geri gittiği için değil kendi yörüngesinde akıp giderken hızı yavaşladığı için Dünya’dan geriye doğru hareket ediyor gibi gözükmesinden ötürü gelir. Ancak gözlemlenenler o ki Mars yörüngesinde hızını azalttığında yalpalama hızı da bir o kadar artmaktadır. Diğer yandan ülkemize göre -23,5 kuzey enlem derecesini aşarak deklinasyon (Out of bounds) dışına çıkmış olması da cabası. Böylelikle özellikle zihinsel açıdan yoğun tesirler göreceğimiz bir retro dönemine giriş yapmaktayız. Gaflar, manipülatif demeçler, demagojiler içerisinde kaybolmamaya özen göstermeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars İkizler takvimini detaylı inceleyelim:
29 Ekim 16:24 Mars ileri harekette (0-25 derece)
29 Ekim 16:25 - 31 Ekim 16:25 Mars Durağan ( 25 derece)
31 Ekim 16:26 - 11 Ocak 23:55 Mars geri harekette (25-8 derece)
11 Ocak 23:56 – 13 Ocak 23:55 Mars Durağan (8 derece)
13 Ocak 2023 23:55 Mars ileri harekette (8-29 derece)

Kızıl gezegen Mars içsel gezegen ve küçük malefik sınıfında yer alarak hayatımızı sürdürebilmek, eyleme geçebilmek için gereken motivasyon ve şevkle ilişkilidir. Yunan mitlerine göre Zeus(Jüpiter) ve Hera’nın(Juno) oğulları olarak geçmektedir. Mars İkizler burcunda Merkür yönetiminde kurnaz, hızlı, heyecanlı bir yapıda ilerlemektedir. Özetle elimize, dilimize hakim olmamız, gücümüzü doğru kullanmamız gereken bir zamana işaret edebilir. Düşünmeden ve planlamadan sert tabiatla girişilmiş eylemler bizleri son süratle bir uçurumdan aşağı götürebilir.
Retro hareketler tamamen dünyanın sonu olmamakla beraber ilgili gezegene has özel yetenek, farklı görüş ve sıra dışı bir zekâ da bahşetmektedir. Mars Retro sürecinde önemli dalda spor başarıları (bilhassa ellerin aktif olduğu bilardo, voleybol, basketbol) hız ve çeviklik, yarışı kazanma, tuttuğunu koparma, ticarette yükselme gibi tesirler de verebilir. Bu kadar farklı görüş derken belki de Uranüs ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumuna ilerleyebilmek için asıl ihtiyacımız olan şey de budur.

Mars retrosu bazı kişiler için de çözülmemiş eski problemlerin tekrar geri gelmesi, hoşlanmadığımız insanlarla karşılıklı gelme ve rakipleri fark etmek şeklinde büyük bir zihinsel kargaşaya da neden olabilir. Sağlık astrolojisine göre Mars küçük belalar ve geçici hastalıklarla ilişkili olduğu için sinir sistemi, akciğerler, solunum yolları, eller, kollar ve omuzlarla ilişkili sorunlar yaşamamaya dikkat etmeliyiz.

Savaş çıkarmaktan ziyade barış ve gözlem odaklı olmak retro bitiminde büyük aydınlamaları beraberinde getirebilir. Mars retrosunda orantısız güç sergileyebiliriz. Ya tüm gücümüzle harekete geçebilir ya da tamamen durabiliriz! Döngüleri anlamak amacıyla biraz daha geçmişe gidersek eğer benzer burç ve derecelerde Mars retrosu 28 Ekim 1943- 10 Ocak 1944 yılları arasında (22-4 derece İkizler) burçlarında gerçekleşmiş. O dönemde 2. Dünya savaşı devam ederken Rusya’nın Kiev’i geri aldığını, Almanların geri çekildiğini, bu esnada şehrin tahrip olmasını görüyoruz. Bu sebeple Mars İkizler retrosu hali hazırda devam eden Rusya-Ukrayna savaşı için olası sert nüanslara bir atıfta bulunuyor.

1773’de Mühendishane-i Bahr-i Hümayun olarak kurulan, daha sonra Yüksek Mühendis Mektebi olarak anılan köklü okul **20 Kasım 1943’te **İstanbul Teknik Üniversitesi ismi ile tekrar yapılandırıldı. Ve son olarak Lübnan’ın bağımsızlığını ilan etmesi gibi Ortadoğu ülkelerinin güçlenmesini ifade edebilir. 27 Kasım 1943’te Amasya, Çorum, Tokat, Ordu ve Kastamonu’da deprem meydana gelerek 4016 kişinin canına mal olmuş, 23.785 ev yıkılmış. 19 Kasım 2022’de gerçekleşecek Mars ve Neptün karesi sınırların dağılması, hile, hayal kırıklıkları, her türlü konuda orantısızlık getirebileceğinden İç Anadolu, Batı Karadeniz bölgelerimizde doğal afetlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizebilir.

17 Nisan-26 Mayıs 2016 arasında Mars yay burcunda (8-0 derece) geri hareketini gerçekleştirmişti. Şimdi tam karşıt burcunda İkizler burcunda geri hareketini gerçekleştirerek 12 Ocak 2022’de 8 derecede sonlandıracak. O tarihlerde gündeme gelen konu ve olaylarla ilgili bir döngünün tamamlanma ihtimalini temsil etmektedir.

Mars retro hareketi esnasında meydana gelecek diğer dinamik açıları inceleyelim. 28 Kasım 2022’de Mars-Satürn, Merkür-Mars üçgen açıları net kararlar, kalıcı düzen ve mantıklı muhakeme getirebilir. 8 Aralık 2022’de Güneş ve Mars karşıtlığı kişinin sadece etrafına değil kendisine de zarar getirecek türden acımasızlık, yıkıcılık, agresif doğa getirebileceğinden bizleri hırslandıran konularla ilişkili tepkilerimizi ölçülü göstermek, düşman kazanmamak adına önemli gözüküyor.

Mars retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Hayatınıza renk gelebilir ve oldukça hızlanabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız ticari işlerinizde hareketlilik artabilir. Zihinsel ve fiziksel olarak odaklanacağınız yeni meşgaleniz varsa sizi geliştirebilir gözüküyor. Merakınız ve öğrenme açlığınız sayesinde kendinizi yeni eğitimlerde bulabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularla tartışma, fikir ayrılıkları görülebileceği gibi birlikte etkinliklere de katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi ve manevi alacaklarınızı temin etmek, haklarınızı savunmak açısından kaçırılmış fırsatları değerlendirebilirsiniz. Aşırı tüketim yapmamaya, hırslı davranışlarla karşınızdaki kişilerin kişisel alanlarına ve isteklerine zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. Bedensel olarak yüksek bir efor sarf edebilir, dış görüntünüzde bilhassa yüz bölgenizde uzun zamandır yapmak istediğiniz değişiklikler için harekete geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyer hedeflerinizle ilişkili konularda frene basarak mevcut şartları tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Bireysel hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için önünüze fırsatlar gelebilir. Bu sebeple daha sosyal bir kişiliğe bürünebilir, pek sevmediğiniz yüzlerle dahi amaçlarınız uğruna aynı ortama gelmekten çekinmeyebilirsiniz. İletişim dilinize dikkat etmek, kırıcı ve yaralayıcı konuşmalardan kaçınmanız önemli olabilir. Zira rakiplerinizi kolaylıkla alt edebilecek güce sahip olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kadersel alanınızda yaşayacağınız geri hareket kontrolünüz dışında gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Enerji düşüklüğü yaşayabilir, sizinle ilişkili olmayan durumlara dahi aşırı motive olabilir veya tamamen yanlış anlayarak yanlış eylemlerde bulunabilirsiniz. Bazı kişiler size düşmanlık gösterebilir veya zihinsel savaş açabilir. Bilinçaltınızla savaşmalı çevrenizde meydana gelen olaylar ışığında objektif değerlendirme yapabilmek adına daha çok çaba sarf etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş ortaklarınız, meslektaşlarınız ve eşinizle beraber sizi harekete geçiren konularda fikir ayrılığına düşmeye çok müsait bir dönemden geçebilirsiniz. Kariyer hedeflerinizle ilişkili ertelediğiniz projeler, eğitimler veya grup faaliyetleri varsa daha fazla durmak ve zaman kaybetmek istemeyebilirsiniz. Liderlik ve iletişimsel becerileriniz herkes tarafından kolaylıkla görünebilir. Olgun ve yaş farkınızın olduğu kişilerden alacağınız destekler sizi iyi bir sürece taşıyabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Toplumsal statünüzü ilgilendirecek önemli iş anlaşmaları gerçekleştirebilirsiniz. Aile içerisinde sorumluluklarınızı bilmeli, iletişim becerinizle tartışma anlarında sorunların üstesinden gelmelisiniz. Kimlerle ne konuştuğunuza, hangi bilgilerinizi sızdırdığınıza karşı ekstra dikkat etmeniz gereken bir süreç. Aksi takdirde dolandırılma, hırsızlık veya dedikodu kurbanı olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Şartların fazlasıyla değişken, zeminin oynak olacağı bu süreçte uzun süredir kararsız kaldığınız durum ve koşullara dair nihai kararı vererek dengenizi sağlayabileceksiniz. Sürpriz ve sizi mücadeleye çağıran haberler alabilir, kısa seyahatlere çıkabilir veyahut beklemedik kişilerle konuşmalara sürüklenebilirsiniz. Evrak, başvuru, belge alma/yenileme işlemlerinizde bazı engeller ve gecikmelerle uğraşmak zorunda kalabileceğinizden riskli işleri geciktirmeden vaktinde ele almanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Psikolojik ve bedensel düzlemde yaşadığınız derin dönüşümlerin hayat tarzınıza sirayet etmeye başlayacağını ifade etmektedir. Bütçenizi değiştirecek yeni girişim, ortaklık ve miras konuları devreye girebilir. Maddi hesabınızı iyi yapmalısınız. Haklarınız yeniyorsa şiddetli biçimde haklarınızı savunabilirsiniz. Kriz çıkarma, kıskançlık yapma veya zorbalıkla ilerlemeye çalışırsanız kayıplar yaşayabilirsiniz. Her alanda iletişiminiz sizi geri dönüşü olmayan yollara sizi sokabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Karşıt burcunuzda geri hareket her hareketinizin size olumlu veya olumsuz biçimde misliyle geri döneceğini ifade etmektedir. Evlilik veya ortaklıklarınızda uzun süredir devam eden sorunlar çözülebilir. Eski ilişki, evlilik ortaklık partnerlerinizle önemli mevzular sebebiyle görüşmeler devreye girebilir. Sizi heyecanlandıran, harekete geçiren, motive eden insanlar görürken hiç beklemediğiniz insanların sizi geriye çekmeye çalıştığına da şahit olabileceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sağlığınız başta olmak üzere çalışma hayatınız ve günlük rutinlerinizde karışıklık, belirsizlik ve aksamalar meydana gelebilir. Geçmişte kafaya taktığınız stres yaratan durumların çözülmemiş olmasından mütevellit tekrardan merkeze alabilirsiniz. Yurt dışı odaklı işler, internet, reklam ve medya konularıyla bağlantılı daha çok mücadele verebilirsiniz. Astlarınız ve akrabalarınızla fikir ayrılıkları yaşayabileceğinizden daha çok empati kurmak adına çaba göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Çocuğunuzla ilişkinizi düzene koymak, aşk hayatınızı renklendirmek ve yetenekleriniz çerçevesinde yapmak için hazırlandığınız girişimlerinizle bağlantılı çevrenizden beklediğiniz destekler gelebilir. Romantik yaşamınızda tutkulu iletişim kurabilir, sevdiğiniz insanların fikirlerine saygı duyduğunuzu ve bireysel alanını koruduğunuzu belli edebilirsiniz. Ancak fazla yürekli davranarak gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemelisiniz. İyi giden ilişkilerde söz ve nişan hazırlıkları devreye girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile bağlantılarınızı yoğun surette kuracağınız bu süreçte evinizde dinamik, eğlenceli zamanlar için mücadele verebilirsiniz. Ertelenen taşınma, tadilat, evlilik veya çocuk yapmak yönündeki planlar adına tekrardan harekete geçebilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişiyle ailelerinizi tanıştırabilir, söz veya nişan hazırlıkları yapabilirsiniz. Emlak yatırımları için de doğru planladığı ve acele edilmediği takdirde fırsatlar yakalamanız mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis