Merve Çubuktepe

Sakin ve olumlu majör açıların eşlik ettiği fırtınasız bir hafta bizleri bekliyor. Ruhsal konuların son derece önemli olduğu ve maneviyatın da yükseleceği etkiler bunlar.

Gerek Venüs retrosu, güçlü bir dolunay derken hayatın temposu ve iniş çıkışlar içerisinde kaybolmuş hissedebilirsiniz. Bazen tempo o kadar artar ki kendimize dönmeyi ve en önemlisi ruhumuza zaman ayırmayı unutabiliriz. Oysa ki zihnin de bedenin de meşgul olmamaya, rahatlamaya ve ayrıca şımartılmaya ihtiyacı var. 1 Kasım 2018’de Jüpiter-Kiron olumlu açısı kesinleşiyor. Akrep-Balık burcu arasında oluşacak bu güzel açı doğrudan şifalanma ile ilişkili. Hem önceki zamandan gelen ruhsal yaraları geride bırakmak, onları iyi etmek; hem de ruhsal çalışmalar, bol bol okuma ve dinginleşme adına bu pozitif etkileşimi değerlendirebilirsiniz.

Tüm gün elden telefonu düşürmemek yerine biraz zihninizi boş bırakın. Farkında olmasak bile sürekli gözümüzün kaydığı ve bir şeyler var mı diye kontrol ettiğimiz o telefon aslında zihnimizi yoruyor ve bizi strese sokuyor. Bedenin arada boş viteste kalması lazım ki iyileşebilsin. Sırf doğada bir yürüyüş ve sadece çevrenizdeki güzellikleri izlemek bile iyi gelecektir. Dilerseniz meditasyon ve yoga gibi çalışmalar da yapabilirsiniz.

29 Ekim 2018’de Merkür-Jüpiter ile kavuşum gerçekleştirecek. Yine iyi değerlendirildiğinde harika bir etkileşim. Kariyer ve finansla alakalı konularda süreçleri iyi takip eden, dersine çalışan ve doğru zamanda harekete geçenleri büyük fırsatlar bekliyor. Çok önemli ve hayrınıza olacak görüşmeler yapabilirsiniz. Diğer yandan bu açı Akrep burcunda gerçekleşeceğinden herkes “uyurken” detayları gören, bağlantıları kuran ve olayların iç yüzünü de çözen kişiler bir adım öne çıkıp çok ciddi avantaj kazanabilir. Ani ve dürtüsel tepkiler yerine soğukkanlı ve stratejik yaklaşım mühim. Burada kendiliğinden insanı bulan bir şanstan değil, saydığım doğru ve çaba gerektiren adımları atanların yakalayacağı şanstan bahsediyorum. Bundan ötürü de kendi şansını yaratmak isteyenler için gerçekten de bir fırsat haftası.

Son olarak 1 Kasım 2018’de Venüs retrosunun ikinci fazına başlayacak. Venüs Akrep burcundan Terazi burcuna dönüyor. Esasen ilişkiler adına dengeyi kurmak ve toparlama adına daha fazla şansın olduğu bir dönem. Venüs retro yazısında ikinci fazdan burç bazında detaylı bilgi vermiştim, dilerseniz tekrar okuyabilirsiniz.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.10.2018: Yeni haftaya şahane bir Merkür-Jüpiter kavuşumu ile başlıyoruz. Bu şanslı etkileşimin etkisi birkaç gün sürecek. Açının doğasında herkes bir şeylere dalmış, detaylara bakmazken her şeyi izleyen, gören ve doğru adımları atan kişinin öne geçmesi var. Sezgilerinize güvenmeli ve farkındalığınızı yüksek tutmalısınız. Doğru zamanda doğru hareketleri yapabilenin şansı büyük, hem de belki de tahmin edilemeyecek güzellikte. Yani kendi şansınızı kendiniz yaratabilirsiniz. Bu güzel etkiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay boşluktan çıkıp 02:27’de Yengeç burcuna geçiyor ve 10:32’de Satürn ile karşıt konuma geçecek. 12:33’te ise Güneş ile harika bir üçgen açı yapacak. Bundan ötürü de önemli işler ve görüşmeler adına öğleden sonrasını değerlendirmenizde fayda var. Öğleden sonra açının da tesiri ile duygusal konulara dair de güzel destekler mevcut. Geçmiş bir sorunu mantıklı ve uyumlu bir şekilde çözmek mümkün olabilir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Salı – 30.10.2018: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Duygusal, hassas ve geçmiş odaklı hissedebilirsiniz. Özellikle 10:53 Ay-Plüton karşıtı kesinleşene kadar her şey üzerinize geliyormuş gibi gelebilir. Ancak aynı şekilde bu duyguyu bilerek kimseyi aşırı zorlamaya çalışmayın derim, sert tepki alabilirsiniz. Özellikle de sabit burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bugün beklenmedik tepki ve olaylara açık bir gün. Özellikle zayıf ya da güçsüz görünen kişiler aslında hiç de öyle çıkmayabilir. Neyse ki gece saatlerine doğru Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleşmeye hazırlanıyor. Yani akşam itibariyle çok daha huzurlu ve dingin bir enerji oluşacak. Akşam ve özellikle de gece yarısına doğru vakitleri ruhsal çalışmalar için değerlendirebilirsiniz. Bu tesirden özellikle Akrep, Balık, Boğa ve Başaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 31.10.2018: Ay sabaha karşı Aslan burcuna geçiş yapıyor ve ilk açısı 06:09’da Uranüs ile kare açı. Ayın son gününde son derece iddialı aynı zamanda tahmin edilmesi zor bir gün bizi bekliyor. Aşırı gurur hele hele de kibirin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Sırf çocukça inat ya da gurur ilişkileri bugün arapsaçına çevirebilir. Zaten sabaha karşı Ay’ın Venüs ve Uranüs ile sert açıları da duruma tuz biber ektiğinden bugün ilişki kazalarına son derece açık. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar çok dikkat. Bugün daha çok kendinizi sanata, estetiğe adamanızı öneririm. Güzel bir film izlemek, konsere gitmek ve biraz da alışveriş… 19:40’ta Ay-Güneş karesi de kesinleşiyor; evet bugünün tabusu ilişkiler ve önemli insanlarla konuşmalar. Çok dikkatli olmak ve mecbur kalmadıkça ertelemekte fayda var. Kendinizi şımartın, gerisini boşverin bugün. :) Son olarak Merkür Yay burcuna giriş yapıyor, yılın son retrosunu da bu burçta yapacak; ancak sakin olun daha bu retroya vakit var.

Perşembe – 01.10.2018: Jüpiter-Kiron arasındaki pek şahane üçgen açı kesinleşiyor. Ruhsal şifalanma adına gerçekten harika bir etki. Geçmişi geride bırakmak, kendinizi ruhen tazelemek ve içinizdeki ruhsal öz ile tekrar buluşmak adına harika bir fırsat. Hayatın bitmek bilmeyen temposu, elden düşmeyen telefonlar, sürekli devam eden mailler… Evet bunları bırakmak zor ama mola vermek mümkün. Biraz kendinizi modern dünyadan uzaklaştırın derim. Doğayla bütünleşmek, güzel bir yürüyüş, bir meditasyon çalışması ya da sadece zihninizi diğer uyarıcı şeylerden uzak tutup sadece sevdiğiniz bir şeyle uğraşmak yeterli. Uzun vadeli bu etki haritanızda denk düştüğü alanlarda bir iyileşme ve farkındalık sağlayabilir. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burçlarında Güneş, Yükselen ve önemli gezegen yerleşimleri olanlar için. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, akşam 18:22’de Ay-Mars karşıtı etkin olduğundan içinizde ikilemler ve “yapmamalıyım” dediğiniz halde yapmak istediğiniz şeyler yükselebilir. Bugünlük dış dünyayı unutun ve sadece kendinizi düşünün derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 02.10.2018: Haftanın en güzel ve uyumlu açılara sahip gününe geldik. :) Ay saat 07:31’de Venüs ile olumlu açısını yapıp 08:47’e kadar kısa bir süre boşlukta kalacak. Keyifli, biraz aheste ama olumlu enerjisi baskın bir sabah bizleri bekler. Güne güçlü ve mutlu başlamak, şükür duygusunu hissetmek ve insanlara da bu güzel enerjiyi yaymanız mümkün. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için çok güzel bir etkileşim. 08:48’de Ay Başak burcuna geçecek, 09:06’da hemen Uranüs ile güzel bir üçgen açı yapacak. Tamam 13:24’te kısa bir Ay-Merkür karşıtı var bu da patavatsızlık ve karışık düşünceler yaratabilir ancak kısa bir etki. Zaten 17:25’te Ay-Satürn üçgeni kesinleşirken gece yarısına doğru da Ay-Güneş olumlu açısı etkin hale geliyor. Yani öğlen saatleri haricinde özellikle iş görüşmeleri, başvurular ve önemli görüşmeler açısından şanslı bir etki mevcut. Birini ikna etmek, çaba ve değerinizi göstermek adına ideal. Gece saatlerinde de ilişkiler adına güzel konuşmalar yapılabilir. Bu açılardan da özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 03.11.2018: Ay Başak burcunda 08:21’de Neptün ile sert karşıt açıya geçiyor. Bugün öğlene kadar biraz yanar dönerli ve belirsiz etkiler hakim. Her denilene inanmayın, mutlaka sorgulayın. Size aktarılan bilgiler yanlış hatırlanıyor olabilir, aynı şekilde siz de üzerinizden uzun zaman geçmiş bir olayı farklı anımsıyor olabilirsiniz. Bugün evden çıkıp tekrar eve geri dönmemek adına çantanızı iyi kontrol edin, her şey yanınızda ve eksiksiz mi mutlaka bir göz atın. Tüm bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. 17:14’te Ay-Plüton olumlu açısı kesinleşirken bu puslu havayı dağıtmaya başlıyor. Tekrar dikkati yüksek, odaklı ve motivasyonu yüksek etkiler devrede. Önemli konuşmalar ve ikna ile ilgili çabalar adına özellikle bu saatten sonrasını kullanmanızda fayda var. Bu açı en çok Boğa, Oğlak, Yengeç ve Akrep burçları için destekleyici.

Pazar – 04.11.2018: Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisi devrede olacak. Canlı, keyifli bir tesir ve kişisel bakım adına harika bir destek… Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. (Yine de Venüs Terazi retro varken –hele hala anaretik derecelerdeyken- çok ilginç renkler, modeller denemeyin derim, affetmez) Bu açıdan sonra Ay 09:26-12:00 arasında boşlukta kalacak akabinde ise Terazi burcuna geçiş yapıyor. Haftasonu keyfi için çok güzel etkiler bunlar. Sevdiklerinizle ruhunuzu, isterseniz karnınızı besleyin. Karar sizin. :) Akşama kadar bu olumlu ve uyumlu hava devrede olacak. Ay burç değiştirdikten sonra da İkizler, Kova, Aslan ve Yaylar için destek mevcut. 20:02’de Ay-Satürn karesi, 20:11’de Ay-Merkür olumlu açısı etkin. Yani akşam saatlerinde esasen sapıtmadan, demoralize olmadan ve mantıklı ilerleyen konuşmalarda kazançlı çıkılabilir. Ama huysuz ve mıymıy tiplere de denk gelebilirsiniz, bence ikna etmekle hiç uğraşmayın geçin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ