Begüm Minkis

Bizleri tutulma hattına sokan önemli bir dolunay ile Eylül ayını uğurluyoruz. Önümüzde sıcak gelişmeler var. 29 Eylül 2023’de İstanbul’a göre 12:57’de 6° Koç burcunda süper dolunay gerçekleşecek. Kuzey Ay Düğümü’nün artık Koç burcunda hareket ettiğini unutmamak gerek. Dolayısıyla Koç dolunayı bizlere yeni açılımlar getirerek hayatımıza ilkleri dahil edebilir, prangalarımızdan özgürleştirebilir. Kendimizi zinde, coşkulu ve enerjik hissederek bir şeyleri fethetmek isteyebiliriz. Dolunay’ın yöneticisi Mars gezegeni dolunay anında 21° Terazi’de Güney Ay Düğümüyle kavuşumda ve 14 Ekim 2023 Güneş Tutulması derecesini tetikliyor olması dolunay kılığına girmiş bir tutulmayla karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Hızlıca dengeleri yerinden oynatan, yön ve yer değişimi yaşatan gelişmelere hazırlıklı olmalıyız. Seçimler, yüzleşmeler, ayrılıklar, davalar, yeni ittifaklar veya kadersel birleşmeler bu dolunayla görülmeye başlıyor. Ve en önemlisi artık haksızlıklara ve kötü gidişata artık dur! deme dönemi başlıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Koç burcu ateş elementi ve öncü niteliğe mensup olduğu için fitili ateşleyen, başlatıcı konumundadır. Başlamak yalnızca bir eylemdir. Sonraki süreçleri çok hesap etmek ve detayları hesaplamakla pek ilişkili değildir. Bu görev esasen Başak burcuyla ilgilidir. Dolunay anında Merkür Başak’ta ve Neptün’le karşıt açıda bulunması bunu yaparken hatalara düşebileceğimizi gösteriyor. Bu dolunayda yapılacak en iyi şey yalnızca kendi şansımıza güvenmek, yalnızlıktan korkmamak, içimizdeki yaratıcı çocuğu ifade etmek, inancımızı kuvvetlendirmek, davranışlarımızda korkusuz ve samimi olmak, dürüstlüğe önem vermek ve hedefleri ertelemeden hemen harekete geçirmek gibi davranış kalıpları kadersel olarak desteklenmektedir.

Askerler, cerrahlar, polisler, maden işçileri, pilotlar, koçlar, liderler, pazarlamacılar, fırıncılar, aşçılar, metal işleme, sporcular ve otomobil sanayi konuları dolunayla beraber gündem yaratan, geliştirilen alanlar olabilir. Dolunay’ın dispozitörü Mars’ın zararda olduğu Terazi burcunda Güney Ay Düğümü ile kavuşması direkt diplomasiyi, hak ve hukuk konularını, yargıçları, avukatları, danışmanları ve ortak ilişkileri akla getiriyor. Geçmişten süregelen davaların peşine düşebiliriz veyahut önümüze çıkabilir. Herhangi bir alanda kendi yolumuza bakma ihtiyacı hakim olsa da başka kişilere saygı duyabilmek, alma verme dengesini bozmamak, doğru davranmak gerekebilir.

Mars’ın dolunay anında 10.evde, alfa bir yıldızla, ün, şans, edebiyat, mizah ve sanat yeteneği, zenginlik ve kültür getiren Rigel sabit yıldızıyla etkileşimde olması dolunayı daha avantajlı kılıyor. Öğretmenler, karikatüristler, yazarlar, editörler, gazeteciler, çevirmenler, geleneksel sanatlar ve el işçiliğiyle ilgilenen insanlarla ilişkili gelişmeler getirebilir.

Herkes farklı koşullar altında olsa dahi kimse birbirinden üstün değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin çorbada tuzu olması gereken, aşırı dozda çıkıntılık yapılmaması gereken bir sürece girmekteyiz. Aksi takdirde daha önce arkamızda bizi koruyup kollayan destekleyen kişileri kaybedebiliriz. 22° Aslan burcunda Venüs ve Juno (asteroit) kavuşumu dolunay anında bizlere ilahi destekler getiriyor. Hak edilenleri temin etmek, önemli karşılaşmaların ve birleşmelerin yaşanması, ilişki, evlilik ve ortaklık kararları için destek getirmektedir.

Dolunay anının yükseleni talihi ifade eden Yay burcu olacak. Yurtdışı, göçmenler, yabancı diller, mülteciler, akademi, seyahatler, özgürlük konuları, aktiviteler, yüksek mahkemeler ve ithalat/ihracat konularıyla başarıya ulaşmayı desteklemektedir. Hayatın bir alanında yayılmak, genişlemek, büyümek teması çok belirgin duruyor. Yeni deneyimlerden kaçmamak, başa gelenlerden ders çıkarmak, tecrübeye önem vermek, zincirleri kırmak ve biraz maceraya atılmak iyi olabilir.

Dolunay’ın sabian sembolü Bir adam her iki alemde de kendisini başarıyla ifade ediyor. Sembol birbirinin zıttı ve değişken unsurlara uyum sağlayabilmenin bu süreçte bizler için önem teşkil edebileceğini göstermektedir. Olayları tarafsızlık ve objektif bir gözle değerlendirmek bizleri kazançlı çıkarabilir.

Türkiye haritasına göre 10.evde gerçekleşecek. Ülkenin başındakiler, önemli devlet adamları, başbakanlar ve tanınmış kişilerle ilişkili gelişmeler olabilir. Bu esnada 4.evdeki Mars ile karşıt açı yapacak olması iç işlerin kaynaması, muhalefet tarafında çarpıcı gelişmeler görülebilir. Genel sağlık durumu dolunayla önem teşkil eder. Baş bölgesi hassaslaşabilir. Beyin ve nörolojik sorunlar, kulak ve göz sorunlarında artış olabilir. Sporla ilgilenmek için çok iyi bir zaman olacaktır. Enfeksiyonlar, ateşlenme, kan değeri bozuklukları, kazalar ve kas sorunları görülebilir.

Koç Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Hayatınızın mihenk taşını fark edebilirsiniz. Kendi yolunuza giderek, ayak bağı olan ilişkilerden kurtuluyorsunuz. Ani bir sıçrama yapabilirsiniz. Sağlığınıza, bakımlarınıza ve dış görüntünüze ehemmiyet gösterdiğiniz takdirde sonuçları çok geçmeden gelebilir. Haklarınızı ararken taşkınlık göstermemeye, birilerini kırmamaya dikkat etmelisiniz. Dürtüsel davranışlar uzun vadede tamamen yalnızlaşmanıza ve ihtiyacınız olan desteklerin kesilmesine neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Derinlerde bir yerde, üstü örtülen konuların yüzeye çıktığı bir zamana giriyorsunuz. Fark ettiğiniz durumlar sizi ruhsal olarak geliştirebilir. Hazırlık aşamasında olan bir projenin son aşamasına gelebilirsiniz. Hayal gücünüzün çok kuvvetlendiği, sanatsal uğraşılarla oyalandığınız, ruh sağlığınıza, uyku kalitenize ve kullandığınız ilaçlara normalden daha çok özen gösterdiğiniz bir zaman olabilir. Bağışıklık sisteminiz biraz yavaşlayabileceğinden sağlıklı beslenmeye, üşütmemeye dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal yaşamda idareyi elinize almanız gereken dolunay. İş hayatınız vesilesiyle ilerleyebilirsiniz. Kariyerinizden elde ettiğiniz gelirinizde artış olabilir. Büyük bir paraya kavuşabilirsiniz. Çevrenizdeki önemli kişilerle ciddi konuşmalar gerçekleştirebilir veya çevrenizden önemli duyumlar alabilirsiniz. Eğitime katılmak, teknolojik cihazlar almak, sosyal medya çalışmalarını geliştirmek, geleceğinize yatırım yapmak ve sözleşmeler için destekleyici bir dolunay süreci geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İtibarınız, statünüz ve imajınızı ilgilendiren olumlu veya olumsuz bir değişim olabilir. Aile hayatınız, ev düzeniniz hassaslaşabilir. Duygusal olarak daha hassas hissedebilirsiniz. Her şeyi yanlış anlayabilirsiniz. Kariyerinizde sıçrama yaşamanız, daha iyi teklifler almanız, sorumluluklarınızla takdir edilmeniz ve yönünüzü değiştirmeniz olası gözüküyor. Kimileriniz evinin ve ailesinin sorumluluklarını daha çok üstlenme açısından baskı altında kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Epey konuda talihli sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Yetenekleriniz, vizyonunuzla fark yaratabilir ve özgüven patlaması yaşayabilirsiniz. Bir şeyi başarmanız için tüm fonksiyonlarınızı bir arada kullanmaya başlayabilirsiniz. Hukuki konularla ilişkili haklarınızı alabilirsiniz. Mezuniyet, yurt dışı/online eğitim kabulleri, mülakatları geçmek, sporda başarı, tanınma ve ticari fırsatlar sizi ileriye taşıyabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Psikolojinizi iyi hissettiren ortamlarda vakit geçirmek, terapi almak için müsait zamanlar. Skandallar, kurnazlıklar, dedikodular ve gizli ilişkiler de bu süreçte yönetmeniz gereken bir diğer alanlar olacak. Müşterek paralara dair yeni düzenlemeler olabilir. Paylaşımın artması ve yardım isteklerinizin kabul görmesi mümkün gözüküyor. Miras, tazminat, eş parası, sigorta ve vergi konularında kazanç elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sosyal bir kelebeğe dönüşeceğiniz, kutlamalara, etkinliklere veya düğünlere katılacağınız bir zamana giriyorsunuz. Hukuksal konularda, resmi prosedürlere dair avukatlarınızla görüşmeler yapabilirsiniz. Aranızın soğuk olduğu biriyle barışabilirsiniz. Kapınıza gelenleri boş döndürmek istemeyeceksiniz. Hayırlarla gelecek ilişki, ortaklık ve evlilik adımlarında bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Psikolojik ve bedensel sağlığınızı şifalandırmak için gereken çabayı arttırıyorsunuz. Spor, diyet yapmak için çok iyi bir zaman. Baş ve yüz bölgesi, dişlerle ilişkili operasyonlardan geçebilirsiniz. İş hayatınızda emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Bir huzursuzluk varsa çözülebilir. Kendinize yeni ve kaliteli yardımcılar alabilirsiniz, takımınız yeniden kurulabilir. Müşteri ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Şansınıza şans katabilirsiniz. Yeni duyurularınız ve kararlarınız olabilir. İş kurmak, terfi etmek, isminizi duyurmak ve aşk ilişkisi başlatmak gibi gelişmeler olabilir. Aradığınız sınırsızlığı ve heyecanı bulabilirsiniz. Evliyseniz çocuk yapmaya karar verebilir, geçmişi kenara iterek yönünüzü geleceğe çevirmeye başlayabilirsiniz. Hukuksal konularda adalet yerini bulabilir. Spekülatif işlemlerden kazanmak için verimli zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Birlikte yaşadığınız hane halkı, mahalleniz, apartmanınız, ebeveynleriniz, yuvanızla ilişkili yeni karar ve gelişmeler olabilir. Taşınmaya, ev almaya/satmaya, evden çalışmaya, kiraya vermeye, ev içi dekorasyon yaptırmaya ve yeni eşyalar almaya karar verebilirsiniz. Hem iç dünyanızda hem evinizde büyük bir temizlik yapabilirsiniz. Bilinçaltınızı şifalandırmak, negatif düşüncelerden arınmak için eğilimli olabilirsiniz. Özlem duyduğunuz insanlarla hasret giderebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Zekanız, bilginiz ve fikirlerinizle daha iyi yerlere gelmeye başlıyorsunuz. Satışlarınız ve müşterilerinizi geliştirebilirsiniz. Mülakatları geçmek, sınavlardan başarılı not almak ve ticarette kötü gidişatı değiştirmek daha kolay olabilir. Araç bakımı, teknolojiye yatırım yapmak için uygun bir zaman. Yakın arkadaşlarınızla kısa ve keyifli bir haftasonu seyahatine çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizin geleceğiyle daha çok ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tüm potansiyelinizi ve yeteneklerinizi fark etmeye başlıyorsunuz. Az kazanıyor ve yeterli tatmini bulamıyorsanız yeni yollar arayabilirsiniz. İş değişimi gündeme gelebilir. Mal, eşya alım/satımlarıyla ilgilenebilirsiniz. Hayatınızın bir veya birden fazla alanında kazançlı çıkmaya başlıyorsunuz. Özdeğer problemleriniz aşılabilir, kendinizi daha çok sevmeye ve etraftan ilgi görmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis