Begüm Minkis

29 Eylül 10:49’da Venüs kendi yöneticiliğinde olan Terazi burcuna geçiş yaparak 23 Ekim’e kadar burada seyahat edecek. Flörtler, teklifler, lüks tüketim, partiler ve evlilik planlarının merkeze alınmasıyla Venüsyen konuların hakkını fazlasıyla verebiliriz. Münzevi yaşam tarzı veya kurban psikolojisinden sıyrılarak gerçek değerimizi bilen insanlarla paylaşım yapmak isteyebiliriz. Aşka olan özlemimiz ve heyecanımız elbette artacaktır lakin ruh eşimizi bulsak bile ilişkileri mükemmel forma dönüştürmek, sınırsız mutluluğa kavuşmanın yeterli emek ve özen gösterilmediği takdirde kolay olmadığını bilmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bir çuval inciri berbat edebiliriz. Naz, kabalık ve gönül koyan tutumlar ilişkilerin felaketi olabilir. Empati ve dengeye önem vermeliyiz. En önemlisi kendi dengemizi bozmadan ilerlersek gerçek sevgiye ulaşmanın tatmini yaşayabiliriz. (Burç bazlı yorumlar yazının devamında)

Venüs Terazi burcunda ilişkilere dair yeni başlangıçlar yapmak adına en güçlü formundadır. Hava elementini temsil eden sonbahar ekinoksunu başlatan Terazi burcu öncü nitelikler taşır. Cesur ve girişimcidir. Venüs Terazi burcuna Merkür halen retrodayken gireceğimiz için uzayan adli süreçler, ertelenen randevular ve geçmiş ilişkilerle ilgili konularda yarım kalan işler tamamlanabilir. Kolayca başlatılan ilişki veya arkadaşlıklar bir süre sonra ölçüp tartılan bir deneme tahtasına dönüşmemesine dikkat etmeliyiz. Bu kişi bana uygun mu? Arkadaşım mı olsa yoksa sevgilim mi? Acaba beni anlıyor mu? Şeklinde uzun uzun düşünerek treni kaçırmamaya dikkat etmeliyiz.

Estetik ve güzelliğe merakımız aynaları çatlayacak düzeyde artabilir. Hoşlandığımız insana kendimizi beğendirmek için türlü rollere girebiliriz. Hediyeler, yüzükler, nişan, söz ve nikah merasimleri yapılabilir. Çeyiz hazırlıkları hızlanabilir. Takı, süs eşyası, kıyafet, parfüm, altın ve lüks mal/eşyalara yüksek masraflar çekinmeden yapılabilir.

Bir tebessümü insanlardan esirgemek istemeyeceğimiz ve hayır demekte zorlanacağımız bu zamanlarda insanların gönlünde taht kurmak elbette zor olmayacaktır. Ancak asıl değerli sevginin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Her şeyi kabul ederek karşımızdaki kişiyi şımartmak, belirsizliklere itmek, yaptığı yanlışlara boyun eğmek gerçek sevgi değil çift taraflı bir suistimal olabilir. Ne büyük tezatlıktır ki en büyük ilişki tatminsizlikleri en güçlü Venüs yerleşimlerinde ortaya çıkmaktadır. Zira kriterler yükseldikçe memnuniyet düşme riski taşır. İpin ucunu tutturmak, benzer gölge yanlara sahip insanlarla dengeyi sağlamak göründüğü kadar kolay olmayabilir.

Barışmak, kötü anıları unutmak ve geçmişe set çekmek için gayet iyi zamanlar olacaktır. Yönümüzü geleceğe çevirmek için neler yapmamız gerektiğini bilmek şartıyla elbette. Terazi burcundaki Venüs’ün bir diğer gölge yanı ilişkilerdeki sorunları kavga çıkmaması için görmezden gelmektir. Kısacası karşımızdaki kişiyle değil ilişkideki sorunlarla uyum sağlamaktır. Bu ayrımı yapamayan kendini düzeltmeyen kişilerin transitte daha çok dengesi bozulabilir.

Venüs Terazi burcuna girdiği an çıkardığım haritada Akrep burcu yükseliyor. Venüs Terazi’nin en siyasi ve stratejik versiyonunu deneyimleyeceğiz. Saftirik, dünyadan bir haber, iyilik meleği imajı veren kişilerin maskelerine kanmamak gerekebilir. Zira iç dünyalarında tahmin edilmesi zor karanlık bir iç dünyayı hatta bir caniyi bile taşıyor olabilirler. Hiçbir insan veya ilişki peri masalı değildir. İnsanlar farklı imajlara bürünseler de egolarını farklı şekillerde beslemeye ihtiyaç duyarlar.

Bir insanı veya durumu olmaması gerektiği kadar fazla sahiplenerek ölçü tutturulursa evlilik, ortaklık ve ilişkilerden olumlu yönde bir marka yaratmak zor olmayacaktır. Yanlış ilişki yatırımları talihsizce rezil olmaya kadar götürebilir. Terazi burcunun yücelme yöneticisi Satürn gezegenidir. Satürn gerçek, sağlam ilişkiler kurmakla ilgilidir. Temeli oynak yalan rüzgarı ilişkilerde gerçekler kaya gibi yüze çarpabilir.

Venüs aynı zamanda yumurtalıklar, üriner sistem, doğurganlık, erotizm, 5 duyu ve hazlarla ilişkili olduğu için güçlü olduğu Terazi burcunda bu konularda hem sağlık sorunları yaşamak hem de ihtiyaçların artış göstermesi söz konusu olabilir. Evlilik dışı, yasak elma tadına ilişkilere kaymaya çok müsait zamanlar olacağından daha sonra pişman olmamak ve başa bela almamak adına iki kere düşünmek gerekebilir.

23 Ekim 2022’de meydana gelecek Güneş ve Venüs kavuşumu (29 derece Terazi) gerçekleşecek. 25 Ekim Güneş Tutulması gerçekleşmeden hemen önce tetik mekanizması gören kadersel yenilikleri ifade eden superior kavuşum süreci yaşayabiliriz. +- 5 gün ilişkilerin geleceğini ilgilendiren hayati kararlar alınabilir. Aldatma/aldatılma, dolandırma, suistimaller ve skandal olayların görünür olabilir. Siyasette gizli anlaşmalar ve planlar yürürlüğe girebilir. Kadın hakları, eşitlik konusunda önemli adımların atılması söz konusu olabilir.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İlişki başlatmak, evlilik veya ortaklıklarınızda adalet arayışına girebilirsiniz. Beraberliklerinizi geliştirmek için oldukça istekli ve şanslı olarak farkında olmadan karşınızdaki kişilere baskı yapabilirsiniz. Geçmişte tatsızlık yaşadığınız size haksızlık eden kişilerle barışmanız da mümkün. Çevrenizden gelen iltifat ve takdirler üzerinizdeki gerginliği atmanıza yardımcı olabilir gözükmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Mesleki konularda şans sizden yana olabilir. Gelişimize, günlük rutinlerinize ve çalışma düzeninize yardımcı olacak insanları yanınıza alabilirsiniz. Keyif alacağınız yeni bir hobiye başlayabilirsiniz. Kimileriniz eşiniz veya sevgilisiyle riskli yatırımlara merak sarabilir. Sağlığınıza katkı sağlaması muhtemel terapiler, ruhsal çalışmalar, danışmanlıklar için de uygun bir süreçte olacak gözükmektesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sevgiliniz, çocuğunuz ve arkadaşlık ilişkilerinizde denge kurmaya çalışabilirsiniz. Çocuğunuz evlilik, ortaklık, ilişki kararı alabilir. Size eşlik edecek bir arkadaşınızla risk alarak iş girişimleri yapabilir, sportif faaliyetlerle, yatırımlarla yakından ilgilenebilirsiniz. Korkularınızı yenmek, yaratıcılığınızı göstermek, kılık kıyafetinizle dikkat çekmek veya etrafınızdaki kişilere özgüveninizden söz ettirmek için müsait bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bilinçaltınızı dengeleyerek iç huzurunuzu daha rahat sağlayabilirsiniz. Ev koşullarınız ve ailevi sorunlarınızda tatsızlık istemeyerek küs olan insanlar arasında arabuluculuk yapabilirsiniz. Evde huzursuzluk varsa anne babanızın arasını bulmaya çalışmanız olası. Uzun süredir problemli bir şekilde devam eden ilişki, ortaklık ve evlilik sürecini net olarak bitirebilirsiniz. Aile ve akrabalarınızın ilişkilerine dair yaşadıkları gündemler sizi de duygusallaştırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Diplomatik iletişiminizle her sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Ticari bağlamda birlikte hareket ettiğiniz gruplar ve müşterilerinizden hoşunuza gidebilecek teklif ve davetler alabilirsiniz. İstediğiniz fiyat performansı sunacak bir araba satın almanız, sevdiğiniz dostlarınızla kısa seyahatlere çıkmak için de motivasyonunuz yüksek olabilir. Uzun süredir planlıyorsanız taşınma, toparlanma, muhasebe gerektiren işlere zihinsel olarak odaklanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ticari kazanımlarınız ve harcamalarınız artabilir. Sık sık seyahat ederek yer değişikliği yaşayabilirsiniz. Değerli şeylere, altın, takı ve süs eşyalarına bolca masraf yapabilirsiniz. Lüks, konfor ve estetik için gereksiz masraf yapabilirsiniz. Güvendiğiniz insanlara karşı çevrenize karşı sahiplenici, koruyucu davranışlar sergileyebilirsiniz. Uzak akrabalarınız, hukuksal süreçler, akademik kariyeriniz vesilesiyle kendinizi maddi açıdan değerli ve önemli hissetmeniz de olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İlişki ve evlilik, açık düşmanlıklar, rekabetler ve davalar yoluyla göz önünde olacağınız bir süreç. Endamınız, zarafetiniz ve güzelliğinize çok fazla odaklanarak yaptığınız masraflarla çok fazla konuşulabilirsiniz. Her bakımdan uyumlu olduğunuzu düşündüğünüz bir ilişkiye başlamanız mümkün olabilir. Kaba davranışlarda bulunan, empatiden yoksun, uyum sağlamadığınız kişilerle ilişkilerinizi sonlandırmaktan da çekinmeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bilinçaltınızda bastırdığınız korkular ve yanlış düşüncelerinizi dengeye oturtabilmeniz için destekleyici bir süreçten geçebilirsiniz. Haksızlık yapılan veya yaptığınız ilişkilerde adalet sağlanabilir. Gizli aşklar ve aldatılmalar ortaya serilebilir. Devam eden beraberliğinizde romantizmin doruklarına ulaşabilirsiniz. Hamile kalmak için de çok müsait bir süreç olabilir. Sevdiğiniz kişilere, eşinizle olan gelecek ideallerinize masraf yapmaktan çekinmeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Gruplarla etkileşiminiz, katıldığınız sınıflar ve organizasyonlarda denge kurmaya, herkesle eşit biçimde ilgilenmeye çalışabilirsiniz. Hali hazırda devam eden bir arkadaşınızla iş ortaklığı kurabilir veya duygusal çekim varsa ilişki başlatmak isteyebilirsiniz. Kariyerinizde önemli bir basamağı geçerek gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Davalar yoluyla beklediğiniz büyük paralara dair gelişmelerin hızlanmasıyla hakkınızı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Toplum önündeki itibarınızı odağa alarak, ortaklıklarınız, çalışanlarınız, müşterilerinizle ilişkinizi hassasiyetle ele alabilirsiniz. Aile içerisindeki evlilik problemleri, anne babanızın ilişkisine dair detaylar veya kendi eşinizle olan kararlarınızın dış dünyaya yansıyarak imajınıza olumlu şekilde etki etmesi mümkündür. Maddi manevi olarak kazançlarınızı arttırmanıza katkı sağlayan evlilik veya ortaklık kararları için uygun bir süreç olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İdealize etmiş olduğunuz iş, ortaklık veya ilişkiye bu süreçte kavuşabilirsiniz. Toplum önündeki duruşunuz ileri görüşlülüğünüz, vizyonunuz, kurduğunuz bağlantılar sayesinde net ve sarsılmaz bir hale gelebilir. Eğitime yazılmak, sevdiklerinizle yurt dışına çıkmak, arkadaşlarınızın etkinliğine katılmak ve özlediğiniz uzak akrabalarınızla görüşmek için fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Uzak akrabalar, hukuksal süreç, akademik kariyer veya dış ticari girişimleriniz sayesinde büyük bir gelir elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Eşiniz veya ortağınızdan gelen finansal destek, miras hak edişleriniz ve yatırımlarla ilgili koşulların iyi veya kötü yönde değişime uğraması söz konusu olabilir. Hali hazırda devam eden açık kapılar kapanırken, hiç beklemediğiniz yeni imkanlardan finansal büyüme sağlayabilirsiniz. Aşırı harcama eğiliminizle lükse gider yapmaya meyledebileceğinizden ileride nakit sıkıntısı çekmemek için daha dengeli biçimde ilerlemeniz iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis