Begüm Minkis

29 Haziran’da İstanbul’a göre 05:52’de 7 derece Yengeç burcunda mikro yeniay gerçekleşecek. Yeniay’ın mikro olarak telaffuz edilmesinin asıl nedeni Ayın dünyaya normalden daha uzak olması. Bu da esasen herhangi bir konunun gündemden düşmesi ve değişmesi manasına geliyor. Yengeç yeniayı Jüpiteryen doğaya sahip olacağından bizleri pire için yorgan yaktırabilecek bir moda sokabilir. Her anlamda beslenmeye ihtiyaç duyacak olmamız bizleri duygusal ve fiziksel suistimale açık hale getirebilir. Bu durumun yegâne çıkış yolu ise içimizden gelen sese kulak vermek ve sezgilerimize güvenmek gibi görünüyor. Yoğun bir bilinmezlik içerisindeysek kontrolden çıkan işlerle beraber sürüklenmemek adına bize düşen güvenlik bariyerimizi güçlendirmek olacaktır. Eğer gerçekten yürekten inandığımız şeyler varsa çabalarımız karşılıksız kalmayacak, ödüllerini bizlere sunacaktır.

Yaz gündönümünün başlamasıyla beraber su elementi yoğunluğu taşıyan bir Yengeç burcu yeniayı bizleri karşılayacak. Yeniay anında da Yengeç burcunun yükseliyor olması tüm odağımızı bizleri besleyen ancak yeteri kadar doyurmayan alanlara yöneltecek. Ruhumuzu doyuran insan ve eşyalarla ilgili yeni başlangıçlar yapmak isteyeceğiz. Buradaki temel risk aşk, ihtiras veya sosyal açıdan kriterlerimiz ne ise aşırıya kaçıp patlama noktasına gelmek olacaktır.

Evlilik ve aile birliklerinin akıbetinin belirleneceği bu süreçte güven ve aidiyet konuları önem kazanacaktır. Jüpiter 7 derece Koç burcundan, 7 derece Yengeç burcundaki Güneş ve Ay’a partil olumsuz kare açı içerisinde bulunuyor. Diğer yandan 7 derece İkizler burcundaki Venüs yine Güneş ve Ay’a partil 30’luk açı halinde bulunuyor. Olayların gelişip büyümesi için yeterli aksiyonu almaya hazırız ancak henüz işin içinden çıkamadığımız, kafa karışıklığı yaşadığımız gizem yaratan konular tadımızı kaçırarak ilerlememizi engelliyor olabilir. Bizi farkında olmadan şekillendiren bu gizem bizim akıbetimiz için pek de temiz niyetli olmayan bir ittifak, dişil figür veya anne arketipini temsil ediyor olabilir.

Lilith’in yeniay derecesine kavuşumda olması bilhassa iki tarafı da idare eden iki yüzlü kişilere karşı son derece temkinli olmamız gereken bir süreci işaret etmektedir. Söz verip arkadan işimizi bitirmeye çalışanlar, paramızı alıp kendi çıkarı için kullananlar, ilişki ve evlilik vaatleriyle kandıran insanlardan zarar görmeye açığız. Üstelik fark ettiğimizde artık iş işten geçmiş olabilir zira kuvvetli biçimde vurgulanan Jüpiteryen tesir konunun maksimum seviyede büyümüş versiyonuyla önümüze gelmeye başlamasına neden olacaktır. Bu etkileşim yanlış giden bir şeyleri de büyüteceği için en azından fark etmemizi ve kendimizi toparlamamızı sağlayacaktır. Bu süreçte bir diğer gündem yaratan konu sınırlarını bilmeyen insanlar nedeniyle oluşacak kadın şiddeti, duygusal ve fiziksel tacizler olabilir.

Sağlık astrolojisine göre kanser ve türevi rahatsızlıkları olanların kontrollerini aksatılmaması gerekiyor. Kadın hastalıkları başta olmak üzere rahim, mide, göğüs ve yumurtalıklarda yaşanacak sorunlar, kistlere dikkat.

Türkiye haritasını incelendiğimizde yeniay ülkemizin tam yükselen derecesine kavuşumda gerçekleşeceğinden dünya sahnesinde son derece etkili bir profil çizeceğimizi, dikkat toplayacağımızı işaret etmektedir. Bilhassa bazı ülke başkanlarının veya saman altından su yürüten insanların foyalarını skandal biçimde ortaya dökebiliriz. Önemli başkan ve liderlerin evlilikleri ve aile yaşamlarını sıkça gündeme gelebilir.

Yengeç burcu vatanseverlik, milliyetçilik, koruma ve güvenlik konularıyla son derece ilgili olduğu için ülke bütünlüğünü korumak için bu dönem birlik içinde hareket etmemiz gerektiğini daha çok fark edebiliriz. Ufak yer sarsıntıları ve yangın haberleri de maalesef gelebilir.

Yeniay’da Mirzam sabit yıldızı etkin olacak. Mirzam ulak, haberci, bilgiyi taşıyan vb. anlamları ifade eder. Yeniay haritamızın tetiklendiği bölgelerde öğrenmemiz veya bilmemiz gerekenleri bize getirebilir ancak öğrendikten sonra ‘yok canım o kadar da olmaz’ dedirtecek türden şeyler olabilir. İletişim ve ticari işlere dair de hayırlı haberler alabiliriz. Tarım ve toprak işleriyle ilgilenen kişileri destekleyecek bir süreç.

Yengeç Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Evinize ve ailenize duygusal olarak ihtiyaç duyacağınız bir zamandasınız. Yeni alınan kararlarda bencil tutumlardan ziyade birlik bilinciyle hareket etmeniz daha iyi olabilir. Şayet niyetiniz varsa hamile kalabilir veya taşınma kararı alabilirsiniz. Geçmişten gelen veya arayan insanlar sizi çok duygulandırabilir. Ancak duygusal türbülanslarınıza dikkat etmeniz de gerekebilir. Fazla alınganlık gösterirseniz elinizdeki fırsatları kaçırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İçinizi dökmek, yazmak çizmek için çok doğru zamanlar. Eskilerden gelecek bir telefon tüm duygusal dünyanızı değiştirebilir. Yanlış anlaşılmalar, abartı tutum ve ifadeler ise ilişkilerin kontrolden çıkmasına neden olabilir. Şayet ihtiyacınız varsa resmi kurum ve kuruluşlarla ilgili için gerekli evrakları hazırlayabilirsiniz. Aile gibi gördüğünüz yakın dostlarınızla kısa ve eğlenceli geziler düzenleyebilirsiniz. Dalgınlık nedeniyle kazalar yaşamamak için konsantrasyon sağlayacağınız saatlerde araç iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kaynaklarınız bereketlenirken aynı oranda harcamalarınızı kontrol altında tutmanız gerekebilir. Zira idealleriniz için tüm birikiminizi harcayabilecek cesareti kendinizde bulabilir, özellikle eviniz nedeniyle mecburi giderler yapabilirsiniz. Maddi ve manevi tüm değerlerinizi kontrollü kullanıldığı takdirde size fayda sağlayacağını bilmelisiniz. Kimileriniz eski iş arkadaşlarınız veya birlikte çalıştığınız firmalardan gelecek yeni tekliflerle karşılaşabilir. Aşırı iyimserliğe kapılmadan mantıklı planlar yaparsanız güzel bir dönemin kapısını açabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay kendinizden daha emin bir duruş sergilemeniz, dış görüntünüzde yenilik yapmanız ve yaralanan özgüveninizi tekrardan onarmanız için güçlü bir destek sunabilir. Empati yeteneğiniz en üst seviyeye çıkarken duygusal açıklama ve ifadelerinizle insanların gönlünde taht kurabilirsiniz. İş yaşamınızda da sorumluluklarınız artabilir ve terfi edebilirsiniz. Ancak omuzlarınıza kaldırabileceğiniz kadar yük almalısınız. Aksi takdirde ruhsal yorgunluk yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayatınızdaki tüm taşlar yerinden oynayabilir ve çevresel koşullarınızın mucizevi biçimde değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Tüm gelişmeler kontrolünüz dışında meydana gelirken hayırlı haberleri ilk önce kendinize saklamanız makul olabilir. Gizli aşık ve hayranlarınız kendisini ele verebileceği gibi yüzünüze gülen ama arkadan kuyunuzu kazan tiplere karşı da gözünüzü dört açmanız gerekiyor. Uzun süre devam edecek bir iş seyahatine, tatile çıkmanız veya eğitime başlamanız olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Duygusal olarak kalabalık gruplar ve arkadaş organizasyonlarına ihtiyaç duyduğunuzu fark edebilirsiniz. Büyük maddi kazançlar elde etmek ve toplu bir para kazanmak adına da bu süreç destekleyici gözüküyor. Sizi zorlayacak borç ve kredilere girmemeniz önerilir, aksi takdirde kendi ihtiyaçlarınızdan fedakarlık göstermeniz gerekebilir. Bu dönemde arkadaşlar ve geniş sosyal çevreleriniz aracılığıyla sırlar kulağınıza gelebilir fakat ketum bir duruş sergileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yanınıza topladığınız prestijli insanlar vesilesiyle toplumsal itibarınızı olumlu destekleyecek bir sürece giriş yapmaktasınız. Amaçlarınıza ulaşmak için güçlü destekler alabilirsiniz. Bir yandan başarılarınızı çekemeyen ve size rakip olan insanları da fark edeceksiniz. Ancak barışçıl ve dengeli tutumlarınız tüm zararı önleyebilir. Tavır ve davranışlarınızı size ayna olan insanlar aracılığıyla belirleyebilirsiniz. Hak aradığınız bir konuda misliyle fayda görmeniz olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bu dönemde yaşayıp gördüğünüz her şey sizi daha çalışkan ve çözüm odaklı kılabilir. Uğraştığınız konular dahilinde eksik bilginiz varsa fazla iddiacı ve fanatik olmaktan kaçınmalısınız. Alınganlık yapmamaya da özen göstermelisiniz. Kendinizi başkaları aracılığıyla gelişime verirseniz ufkunuz fazlasıyla açılacaktır. Kimileriniz iş veya akraba ziyaretleri nedeniyle uzak bölgelere seyahat edebilir. Çalışma arkadaşlarınız veya müşterilerinizin abartılı beklentileri nedeniyle görüş ayrılığı yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayatınızda yeni bir sayfa açılmadan hemen önceki kırılma noktasında duruyorsunuz. Yeniayla beraber yaşayacağınız gelişmeler duygu dünyanız ve aile değerlerine bakış açınızı tamamıyla değiştirebilir. Keyif aldığınız ve istediğiniz konularla ilgili gerçekçilikten kaçınmış bir halde size zarar verebilecek bir aşırılıkta olduğunuzu fark etmeniz olası gözüküyor. Veya tam tersi insanların size karşı sınırlarını ne kadar aştığını fark etmenizle bir sınır çizme gerekliliği duyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay bilhassa aile yaşamınızdaki insanların iyi niyetinizi suistimal ederek sınırlarını aştığı bir konuyu fark etmenize neden olabilir. Bu nedenle yakın bulduğunuz insanlarla aranızdaki mesafeyi tekrardan belirlemenin iyi olacağını düşünebilirsiniz. Hoşlandığınız veya hiç hazzetmediğiniz birine karşı duygularınızı coşkulu biçimde açabilirsiniz. Hızlı ilişki veya ayrılık kararı almanız bu dönemde mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş ve günlük yaşamınızla ilgili düzenleme yapmanızı gerektirecek bir baskı altında hissedebilirsiniz. Aynı anda iki işi halletmeniz ciddi sorunlar çıkarabilir. Bitmeyen telefonlar, mailler ve çevredeki kişilerin beklentilerinin fazla yük altında olduğunuzu hissettirebileceği bir dönem. Ancak güzel haber şu ki ticari işleriniz ve iş görüşmeleriniz de aynı bereketlenmeden nasibini alabilir. Birden fazla eğitime yazılabilir ve araç gereçlerinizle ilgilenerek hızlı biçimde büyüyen bir probleme çözüm üretebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk hayatınızda duygusal yeni gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Ancak kişisel değerinizi aşırı abartıp alıngan ve küs davranışlar sergilerseniz ilişkilerde çıkmaza girmeniz de mümkün. Doğurganlığınız artabilir. Çocuğunuzun bir ihtiyacını gidermek ve hamilelik planları için de uygun bir zaman. Spekülatif yatırımlar, keyfi giderler ve evinizin temel ihtiyaçları nedeniyle yüksek giderler olabileceğinden ötürü maddi kaynaklarınızı yönetmeyi öğrenmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis