Merve Çubuktepe

Maşallah tutulması, retrosu derken yaz çok hareketli geçiyor. Yaz tutulmaları üçlüsünün sonuncusu olan 5 Temmuz 2020 Oğlak burcunda Ay tutulması bu haftanın en önemli gökyüzü olayı olacak. Tutulma yapısı gereği makro olaylar ve toplumsal döngülerle doğrudan alakalı. Bireysel anlamda Retrolardan, karantinalar ve başka dış faktörler sebebiyle dağılan bünyelere bir çeki düzen verilebilecek.

Ay tutulmasını başka bir yazıda çok daha detaylı ve burç yorumlarıyla anlatacağım ancak bu yılın en önemli açılarından biri olan Jüpiter-Plüton kavuşumu da hem tutulma anında hem de 30 Haziran 2020’de gerçekleşecek. Güneş ile Sirius kavuşumda, enerji oldukça yüksek. Bu tutulmayı biz de izleyeceğiz.

Makro açıdan küresel anlamda Covid sebebiyle oluşan ekonomik sıkıntılar ve daralmanın daha net gözlenebileceği söylenebilir. Ayrıca gelirler arası uçurum, sosyal statülerdeki aşırı kopukluklar da tepkileri arttırabilir. Bir yandan işsiz kalan ve ne yapacağını bilmeyen insanlar, bir yandan özel jetinde yaz tatili yapanlar. Bu durum ikinci grubun suçu değil, ancak gelir adaletsizliği ve fırsat eşitsizliği kavramı, piyasa koşullarıyla da birleşince güçlü etkiler yaratabilir.

Parayı sağlam tutmak, aşırı ve risk harcamalardan kaçınmakta fayda var. Oğlak burcundaki bir tutulma arapmızı da duygularımızı da tutumlu harcamamızı ister.

Zaten gökyüzünde Mars Koç var, bir de Jüpiter-Plüton kavuşumu gelirken yazması acı ama; karantinayı iyi yönetememek ve bazı şeyleri gizlemek adına dünyanın birçok yerinde askerin de dahil olduğu krizler görülebilir.

Bireysel açıdan 30 Haziran 2020 Jüpiter-Plüton kavuşumu tam bir dönüşüm etkisidir, tutulma da zaten sona erdirme, nihayete gelme etkisidir. Ama bu gezegenler, Merkür, Neptün çoğunlukla retro. Yani hep söylediğim gibi bir evreyi sonlandırmak, yeni süreci planlamak çok güzel ancak arkamızda atlı koşturmuyor. Ağustos-Eylül 2020 bu açıdan daha verimli olabilecek zaten. Bu açı önlem olmazsa dünya çapında ikinci dalga veya mevcut dalganın daha da yükselmesi riski veriyor Neptün Balık retrosu ile.

Satürn’e gelirsek 2 Temmuz 2020’de retrosuna devam ediyor, ancak tekrar Oğlak burcuna dönüyor. Kova etkisi geçici olarak ortadan kalktı. Direkt hale geleceği 29 Eylül 2020’ye kadar buralar yüksek ratingli dizi setine döner. Büyük hesaplaşmalar, itiraflar, alacak verecek konuları, adaletin yerine gelmesi, yüzleşmeler, 2 dakika 46 saniye süren bakışmalı dizi sahneleri hepsi mümkün. Çok duygusala bağlayanın da, robot olanın da karmadan öğrenecekleri var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.06.2020: Haftaya sert açılarla başlayacağız. Ay Terazi burcunda. Dengeyi ararken dengeyi kaybetme durumu görülebilir. Her şeye evet demenin de sıkıntı yaratacağı bu etkide saat 15:55’te Plüton ve 16:01’de Jüpiter’in sert açıları biriktirip patlama tesiri getirebilir. Tabii Mars koç sebebiyle demiyorum ki “her şeyi ateşe verelim, sırtımızı dönüp en fiyakalı güneş gözlüğüyle uzaklaşalım” ama her şeye boyun eğmek de her şeye tepki vermek de bugünün doğası için pek faydalı değil. Zaten 16:02 itibariyle Ay boşluğa girip tüm gün öyle kalacağından biz de süzülüyor olacağız. Mümkün mertebe sanat, müzik, bakım, güzellik gibi konulardan beslenmek ruha daha iyi gelecektir. Yeni barışmış kişilerde tekrar küslük görülebilir. Biraz dalgalı kur bir seyir. Ancak en önemli durum şu ki ben her şeyi kontrol altında tutarım, yenerim, etkilerim gibi düşüncelerde olup kazanacağını düşünenler son tutulma şenliğinde epey değişik deneyimler yaşayabilir. Bu etkilere özellikle Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat etmeli. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 30.06.2020: Haftanın, hatta yılın en önemli açılarından biri saat 08:46’da biri kesinleşiyor. Malumunuz Jüpiter-Plüton-Satürn hareketleri Ocak 2020 itibariyle dünyanın değişiminin işaretini vermişti. Hatta 10 Ocak 2020 Yengeç burcunda Ay tutulması ve 12 Ocak 2020 Satürn-Plüton kavuşumu da tam olarak Covid vakalarının global olarak yayılımının kabul edildiği zamanla denk düşmektedir. 2020 değerlendimesi ve 18 Mart 2020’de yazdığım Satürn Kova yazısında normalleşme ile ilgili özellikle 5 Haziran-5 Temmuz 2020 yani tutulmalar döneminin çok önemli olduğunu anlatmıştım. Mayıs 2020 KAD/GAD İkizler/Yay geçişi ile önemliydi. Ben dahil birçok astrolog aklın yolu bir olduğu için aynı yorumu yaptı. Gökyüzü inanılmaz bir eş zamanlılıkla çalışarak astrolojinin gücünü sürekli vurguluyor. Ve bu açı kalıbı da bize “yeni normal” denen dönemin başladığını resmen hatırlatan diğer önemli öğe. Bu açı ve diğer tüm faktörleri göz önünde bulundurursak küresel ve domestik anlamda ekonomide yavaşlığın en azından sonbahar aylarına kadar süreceğini de söylemek mümkün. Standart etkilere dönersek eğer Ay saat 01:48’de Akrep burcuna geçiyor ve saat 17:19’da güzel bir Ay-Güneş üçgeni devrede. Olumlu konuşmalar, itiraflar, geçmişin sorunlarını masaya yatırıp çözüm söz konusu olabilir. 18:20’de Ay-Uranüs karşıtlığı beklenmedik sürprizlere işaret etse de 18:38’de Ay-Merkür üçgeni de havayı toparlıyor. Bugün gerçekten hayati anlamda değiştirici önemli konuşmalar yazışmalar yapabilirsiniz. Ancak bu açı çok uzun soluklu etkisi birkaç aya yayılacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 01.07.2020: Yeni bir aya girdik. Haziran’ı da geride bıraktığımıza inanamıyorum. Zaman hem hızlı hem de çok yavaş. Haftanın en olumlu günündeyiz. 01:12’de Merkür-Uranüs altmışlığı, 05:52’de Güneş-Merkür kavuşumu ve 09:06’da Güneş-Uranüs altmışlığı var. Merkür arada elçi gibi etkiyi taşımakta. Çok verimli ve şanslı bir etkileşim olduğunu düşünüyorum. Dilerseniz ruhsal çalışmalar ve ibadet, dilerseniz üretim için kullanabilirsiniz bu güzel açıyı. Merkür retro zamanı bir şeyler yapılması gerekiyorsa tam denk getirecek gün. Ay, 13:01’de Neptün, 18:05’de Jüpiter, 18:19’da Plüton ile olumlu açı yapıp (iyi görevlerini yerine getirip) boşluğa girecek. Atmosfer şahane, yumuşaklık, cömertlik, anlayış ve analiz kabiliyeti. Bu vesile ile güzel olaylar yaşanabilir, ancak onları da kendiniz yaratabilirsiniz Ay saat 18:20’den son boşlukta, 19:55’te Ay-Kiron Karesi var, bu anlar itibariyle özellikle iletişim konusunda frene basmakta fayda var. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.07.2020: Ay saat 04:22’de boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiyor ve Satürn ile olumlu açısı mevcut. 08:34’te şahane bir Ay-Mars üçgeni mevcut. Güne zıpkın gibi son derece enerjik ve keyifli başlayabilirsiniz. İmkanı olanlar spor yapabilir veya üşendikleri işleri hızla bitirebilirler. Biraz bendime sığmam taşarım durumu var. :) 15:01’de Ay-Venüs karşıtlığı devrede ki tam Merkür retro döneminde iletişim kazası açısıdır. Bir adıma karşı beklenen adım gelmeyebilir, sessizlik veya daha soğuk bir tepki alabilirsiniz. Bugün açıkçası konu ne olursa olsun duygusal hamleler için pek uygun deği. (Özellikle +-2 saat) Akşam saatleri 19:48 Ay-Juno olumlu açısı ve 20:19 Ay-Kiron açısı durumu bir miktar toparlarsa da gökyüzünün şu anda panayır yeri olduğunu unutmayalım şifa ve odağa her zaman kendimizden başlayalım. Günün iyicil etkilerinden Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay

Cuma – 03.07.2020: Haftanın en sade ancak görünmez kazalara açık günündeyiz. Ay tutulması arifesinde duygusal yükselmiş, cool görünen bir saatli bombaya benzemiş olabilirsiniz. Saat 16:05’te Ay-Neptün karesi devrede olacak ve Ay tüm gün boşlukta. Yani bir sürü büyük laflar, kararlar kalıcı olmayabilir. Sözler çarpıtılabilir, gözünüz boyanmaya çalışılabilir. Hayati kararları Ay tutulması sonrası tekrar masaya yatırmak daha iyi gibi önce bir koşullar ve saflar netleşsin. Finansal anlamda da dolandırıcılık ve aşırı risk gibi konulara dikkat. Özellikle de tüm konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 04.07.2020: Ay tutulmasına hazırlanıyoruz! Ay Yay burcundayken boşluk evresinde 06:17’de Güney Düğüm ile kavuşum yapıyor. (Boşluk evresi gezegen açısı olmaması demektir) Geldik kaderin düğümünün açılacağı yere. Bir nevi sezon finalleri yapacağız bazı konularda ve hatta dizi finalleri. “Bihter neyi itiraf edecekmiş Firdevs hanım?” Konu aynı olması gerekmez ama gündemin bu hafta epey bireysel veya makro dolu olacağı kesin. Karmayla ilgili de hak edilen olumlu veya olumsuz neyse sonucuyla yüzleşme olabilir. Ve 07:49’da Ay boşluktan çıkıyor. Biraz kaknem bir gün 14:27’de Ay-Mars karesi gerilim, anksiyete, belirsizlikten bir heyecan bir nevi sınav stresi etkisi yapabilir. “Bunu ona nasıl söylerim?” gibi düşünceler oluşabilir. 21:12’de Ay-Merkür karşıtı da hala gergin tesirleri devam ediyor gün boyu aşırı unutkanlık, alınganlık, yazıp yazıp silinen yazılar bolca görülebilir. Bunları kafaya not alalım ama en iyisi bir tutulmadan sonraki sonuca bakalım derim. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 05.07.2020: Ve Ay tutulması günü. Üçlü yaz tutulmaları zincirinin sonuncu kapısından geçiyoruz. Adeta bir rüya gibi başını, ortasını bilmeden, bazen hatırlayıp bazen unutarak yılın resmen yarısına geldik ve hatta geçiyoruz. Tutulma öncesinde 01:18’de Ay-Uranüs’ün güzel bir üçgeninin olması iyicil bir tesir, zihni de canlı tutmak adına olumlu. Saat 07:44’te Ay-Günek karşıtlığı kesinleşirken Oğlak burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma yapısı gereği makro olaylar ve toplumsal döngülerle doğrudan alakalı. Bireysel anlamda Retrolardan, karantinalar ve başka dış faktörler sebebiyle dağılan bünyelere bir çeki düzen verilebilecek. Etkileri ayrıca bir yazıda detaylı ve burç yorumlu anlatacağım. Ve 20:43’te Ay-Neptün altmışlığı da tutulmadan sonra yumuşak bir enerji yaratıyor. Hızlı uykulu gelebilir, biraz buğulu hissedebilir veya son bir gayret yapacağınızı yapıp hızlıca dinlemeye geçebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe