Merve Çubuktepe

Kasım ayı boyunca akrep burcunun derinliklerinde zorlu dönemler yaşadık, bu süre zarfında akrep yeniay ve boğa dolunaylarında gerçek isteklerimizi anlamak ve değişim yolunda önce kendimizle ilgili ilk adımları attık.

Bu süreç adeta bir uçan bir balonda giderken safraları atmak gibiydi. Yalınlaşmak ve dönüşmek, kendi öz halimize bir adım daha yaklaşmak. İşte bu dönüşüm sürecinin sonunda Yay burcundaki yeniay bize bir türlü cesaret edemediğimiz başlangıçlar ve hayaller için ilham veriyor.

Yay burcu sembolizmi bildiklerimizin ötesine geçme, doğru bildiklerimizi sorgulama ve daha yüksek bilgilere ulaşma arzusuyla ilgidir. Yeni şeyler keşfetmek, vizyonumuzu genişletmek ve kendi güvenli alanımızın dışına çıkmaktır.

Bu Yeniay evlilikle ve ortaklıklarla ilişkili astreoid Juno ile de birleşim halinde olacak. Yani özel ilişkilerimiz ve ortaklıklarımızda farklılıklara rağmen ortak noktaları bulmak, karşımızdaki kişi bizden farklı düşünse de onu yargılamadan önce tarafsızca dinlemek önem kazanıyor. Bu davranış değişimi bize yeni ilişkilerin kapılarını açabilir.

Yeniay’ın yöneticisi Jüpiter’in Plüton ile gergin açısı diplomasi ve anlayış (Jüpiter Terazi) ile otorite, maddiyat ve güç arzusu (Plüton Oğlak) kavramları arasında çatışmalar yaşayabileceğimizi gösteriyor. Burada güç arzusu, fanatizm ya da karşınızdaki kişiye aşırı otoriter ve baskılayıcı olmak yerine orta yolu bulup beraber ortak hayaller peşinde koşmayı benimseyebiliriz. Mars Kova burcunda gene bir hava elementiyle bu yeniayı destekliyor, yani kolektif çalışmalara açığız; elele verirsek hayallerimize kendi başımıza olduğundan çok daha kısa sürede ulaşabiliriz. Sadece Neptün’ün güney ay düğümüyle karesi hayallerin peşinden koşarken gerçeklikten kopmamamızı doğru anda mantıklı şeyleri yapmamız, sadece hayallerde boğulmamamız konusunda bizi uyarıyor.

Peki bu Yeniay burçları nasıl etkileyecek: (Yükselen burcunuzu da okumalısınız)**

Koç: Hukuki konularda, yüksek öğrenimde ve felsefi konularda yeni başlangıçlar yaşanabilir. Mevcut bir davanız varsa ibre değişip olumlu hale dönebilir, eğer kendinizi hep erteleyip hayal ettiğiniz bir konuda eğitim almaya hazır hissediyorsanız, işte başlamak için tam zamanı.

Boğa: Miras, partner ya da ortağınızın maddi durumuyla ilgili yeni başlangıçlar gerçekleşebilir. Mevcut dönemde borcunuz varsa şayet bunu kapatacak ek destek gelebilir, ya da finansal anlamda yaratıcı bir çözüm bulabilirsiniz. Bunlarla uğraşırken varsa çocuklarınız ya da hobilerinizle uğraşmayı aksatmamalısınız.

İkizler: Özellikle ilişkiler ve ortaklıklar konusunda yeni başlangıçlar yapabilir, farklı tarzda insanlarla görüşebilirsiniz. Mevcut ilişkinizin boyutu değişebilir. Bu etki ciddi ilişkiler ve evlilik konusunda şans veriyor. Tabii ayağınızı yerden kesmemeli ve arkadaşlarınızı ihmal etmemelisiniz.

Yengeç: İş ortamınızda yeni başlangıçlar olabilir, işte daha önce tanışmadığınız kimselerle bağlantılarınız güçlenebilir. Bu sayede özellikle işle ilgili yeni projeleriniz kabul görebilir. Çalışma temponuz yükselebilir. Bu anlamda uyku ve beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Aslan: Aşk sarhoşluğuna dikkat. :) Yeniay sonrası dönemde bir anda aşık olabilir ve kendinizi rüya gibi masalsı bir ilişkide bulabilirsiniz. Bu ilişki size yeni çevreler de kazandırabilir. Sadece maddi anlamda dikkatli olmalı ve aşk coşkusuyla paranızı çarçur etmemelisiniz.

Başak: Taşınma, yeni mülk alma, evi yenileme konusuyla ilgili yeni gelişmeler olabilir. Evinizle ilgili hayal ettiğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca aile büyüklerinizin istediği ama yapamadığı konularda yardımcı olarak onlara da büyük destek verebilirsiniz. Bu işlerle uğraşırken ikili ilişkilerinizi aksatmamaya dikkat edin.

Terazi: Kardeşler, yakın çevrenizle ortak bir projeye başlayabilir, beraber kurduğunuz hayalleri gerçekleştirebilirsiniz. Kısa süreli seyahatleriniz artabilir, bu seyahatler sayesinizde amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlerle uğraşırken eğer çalışıyorsanız işlerinizi aksatmamaya dikkat edin.

Akrep: Maddi konular, yatırımlarla ilgili eğer projeleriniz varsa hayata geçirmek için uygun bir döneme giriyorsunuz. Özellikle farklı fikirlerle kendinize yeni maddi kaynaklar sağlayabilirsiniz. Ayrıca kendi özdeğerinizi daha iyi anlayabilir bu süre sonunda aşk ve iş konularında bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

Yay: Kendinizle ilgili hayallerinizi belirleyip artık hayata geçirme zamanı. Bu yeniay en doğrudan sizleri etkileyecek. Hayal ettiğiniz yerlere gitmek, hayal ettiğiniz işleri gerçekleştirmek adına uygun bir dönem. Estetik ve fitness gibi konularda başlangıçlar yapabilirsiniz. Bunlarla uğraşırken ailenizi ihmal etmemelisiniz.

Oğlak: Gizli kalmış konular su yüzüne çıkabilir ve siz de bu gizli olaylara karşı artık açıkça görerek hareket edebilirsiniz. Bunun dışında hep içinizde tutup kimseyle paylaşmadığınız fikir ve hayalleri anlatarak yeni başlangıçlar için destek bulabilirsiniz. Bu dönemde sadece kredi vb gibi konularda borçlanmaya dikkat etmelisiniz.

Kova: Arkadaş grubunuz ya da üyesi olduğunuz bir organizasyondan destek alarak uzun süredir düşündüğünüz bir projeye girişebilirsiniz. Bu bağlantılar sayesinde destek alabilir ve başarılı olabilirsiniz. İkna etmek istediğiniz kalabalıklar varsa bu dönem doğru zamanlama olacaktır.

Balık: İş hayatınızla ilgili yeni bir dönem başlayabilir, hayal ettiğiniz iş için bir adım atabilir ya da mevcut çalışma ortamınızda istediğiniz bir görev değişikliği için konuşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca hayattaki amacınızı ve yeni yaşam rotanızı çizmek adına da önemli bir dönem. Sadece bu yol haritasını çizerken gerçeklikten kopmamaya dikkat etmelisiniz.