Merve Çubuktepe

Haftanın hatta 2021 yılının ikinci yarısının en önemli gökyüzü olaylarından Yay burcunda Güneş tutulması 4 Aralık 2021 saat 09:42’de 12 derecede gerçekleşecek. 19 Kasım 2021’de Boğa burcundaki Ay tutulması sancılı bir dönemin kapanışı simgeliyordu. Hala da artçı etkileri devam etmekte. Tutulma kâh bireysel krizler kah makro ölçekte ekonomi ve toplumsal konularda büyük dalgalanmalar yarattı. 4 Aralık 2021’deki tutulma itibariyle bu gerilim bir miktar dışarı atılıyor ve en önemlisi önümüzü görmeye başlıyoruz.

Yıla damgasını vuran Satürn-Uranüs karesi tutulma anında üçüncü ve son kez kesinleşecek. Açı kalıbı eski ve yeninin çatışmasını tekrar ortaya koyuyor. Dogmatik, eskimiş ancak ısrarla öne sürülen yapılar, karar ve söylemler yenilik, devrimsel hareket ve açık görüşlülükle çatışmakta. Bu savaşı giderek daha keskin bir şekilde gözlemleyeceğiz. Açı kalıbının etkisi gereği Güneş tutulması ülkemizde orta ölçekli sismik aktiviteyi tetikleyebilir, ancak majör bir deprem oluşturmaz.

Güneş tutulması ülkemiz haritasında altıncı eve düşmekte. Bu da işçi sınıfı, çalışanlar, sorumluluklar ve hizmet alanını gösterir. Bu alanda zorlanmayla birlikte özgürlük isteği de artıyor. İktidarı temsil eden Jüpiter’in transit Mars ile kavuşumu iktidara olan karşıt seslerin artacağını aynı zamanda iktidarın daha aktif ve agresif önlemler alacağını göstermekte. Aynı zamanda bu ev sağlık evi olduğu için Covid vakalarında şu anki tabloya göre daha hızlı bir artış da bekleyebiliriz ilerleyen zamanda.

29 Kasım 2021’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı aynı zamanda oldukça medyatik. Yıllardır “dilek dileyin”, “her dediğiniz bugün gerçek olur” gibi kalıplarla aşırı vurgusu yapılıyor. Oysaki Her Güneş-Merkür kavuşumuna cazimi demek birazcık beğenilen her kişiye ruh eşim demeye benzer. Ki bu mümkün değil, cazimi (Güneş’in kalbinde) konumu çok nadir olur. Bu açı da sadece klasik bir kavuşum olacak. Dileklerimiz sadece belirli bir gün ve saatte değil her an olabilir. Kendimiz gibi her an da eşsiz ve kişisel. Dilek için Güneş-Merkür kavuşumu zamanını beklemek gerekmez. Zaten bu işe yarasaydı yılda en az 3 gün herkese loto çıkıyor, herkes kavuşuyor ve terfi alıyor olurdu.

29 Kasım 2021’de Mars-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu ilham dolu ve aktif açı kalıbı Ay tutulması sonrasında bizi bu hafta gerçekleşecek Güneş tutulmasına hazırlamakta. Yüklerimizden arınabilir, iç sesimizi tekrar keşfedebilir ve içimizdeki ilhamla yeni kararlar alıp uygulamak için hazırlanabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Kasım 2021’de Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Kasım 2021’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Aralık 2021’dde Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.11.2021: Herkese iyi haftalar! Güneş tutulması haftasına son derece iyi açılar altında başlıyoruz. Ay Başak burcunda saat 03:02’de Plüton ile üçgen olumlu açı yapacak ve boşluğa girecek. Ay saat 11:55’e kadar boşlukta akabinde Terazi burcuna geçecek. Saat 06:39’da Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı aynı zamanda oldukça medyatik. Yıllardır “dilek dileyin”, “her dediğiniz bugün gerçek olur” gibi kalıplarla aşırı vurgusu yapılıyor. Oysaki Her Güneş-Merkür kavuşumuna cazimi demek birazcık beğenilen her kişiye ruh eşim demeye benzer. Ki bu mümkün değil, cazimi (Güneş’in kalbinde) konumu çok nadir olur. Bu açı da sadece klasik bir kavuşum olacak. Dileklerimiz sadece belirli bir gün ve saatte değil her an olabilir. Kendimiz gibi her an da eşsiz ve kişisel. Dilek için Güneş-Merkür kavuşumu zamanını beklemek gerekmez. Zaten bu işe yarasaydı yılda en az 3 gün herkese loto çıkıyor, herkes kavuşuyor ve terfi alıyor olurdu. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 17:10’da haftanın önemli açılarından Mars-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu ilham dolu ve aktif açı kalıbı Ay tutulması sonrasında bizi bu hafta gerçekleşecek Güneş tutulmasına hazırlamakta. Yüklerimizden arınabilir, iç sesimizi tekrar keşfedebilir ve içimizdeki ilhamla yeni kararlar alıp uygulamak için hazırlanabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 30.11.2021: Ay Terazi burcunda saat 01:44’te Güneş sonra 02:33’te Merkür ile altmışlık olumlu açı yapacak. Sonra da 03:23’te Satürn ile olumlu üçgen konuma geçecek. Gece geç saatleri dingin ve odaklanmaya uygun. Geç saatlerde okuma, öğrenme ve çalışmayı seviyorsanız yüksek verim alabilirsiniz. Saat 10:18’de haftanın önemli açılarından Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 17:37’de Güneş-Chiron üçgeni +-2 saat her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için uygun tesirler içermekte. Ve saat 23:46’da haftanın en güzel açısı olan Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 01.12.2021: Ve yılın son ayına adım atıyoruz. Nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlamakta zorlandığımız bir yıl oldu 2021. Bakalım Aralık tutulması neler getirecek… Saat 02:14’te haftanın önemli ve olumu açılarından Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 05:07’de Güneş ile yarım kare açı yaparak Balzamik Ay fazına geçiyor. Bu ay fazı 4 Aralık 2021’e kadar sürecek. Bir şeyleri bırakmak, arınmak, detoks, son hale getirme ve bağ kesme gibi konularda bu faz çok uygundur. Ay Terazi burcunda son demlerinde saat 06:42’de Plüton ile sert kare açı ve 07:19’da Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Güne orta şekerli ve bir miktar dalgalı ruh haliyle başlayabiliriz. Ay saat 07:20-14:55 arasında boşlukta akabinde 14:56’da Akrep burcuna geçecek. Günün geri kalanı sakin, sessiz ve odaklı devam ediyor. Bir işi başlayıp tamamlamak adına ideal bir gün. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.12.2021: Haftanın en gerilimli günündeyiz. Ay Akrep burcunda ve saat 05:42’de Satürn ile kare sert açı yapacak. Güne gecikme, engel ve aksiliklerle başlayabiliriz. İnsanlar üzerimize gelebilir. Buna ek olarak saat 10:01’de Ay, Uranüs ile de kare sert açı yaparak Satürn-Uranüs karesini tetikleyecek. Bu bağlamda özellikle günün ilk yarısı öğlen saatlerine kadar oldukça gergin. Beklenmedik olaylar, şok edici gelişmeler, orta ölçekli sismik aktiviteler ve döviz kurlarında dalgalanma görülebilir. Günün ikinci yarısı daha sakin etkilere sahip olduğu için önemli işlerimizi bu zamana almakta fayda var. Ay saat 23:27’de Neptün ile olumlu üçgen açı yaparken günün en iyicil ve ruhsal açıdan güçlü saatlerine giriyoruz. +-2 saat her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve sanatsal aktivite için çok uygun. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 03.12.2021: Ay Akrep burcunda ve saat 01:51’de Venüs ile altmışlık olumlu açı yapıp Mars ile kavuşum yapıyor. Gece saatleri ikili ilişkiler konusunda daha atılgan olabiliriz ve beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir. İnisiyatif alacaksak iyi düşünmeliyiz derim. Ay saat 07:25’te Plüton ile altmışlık akabinde 08:22’de Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 08:23-15:13 arasına boşlukta olduğu için bu saatler gerilimli geçebilir, bir konuda ne kadar tansiyon yükselirse yükselsin çözüm bulmak zor olabilir. Ay saat 15:14’te boşluktan çıkıp Yay burcuna geçecek. İşte Güneş tutulmasına hazırlanmaya başlıyoruz. Bugün Balzamik Ay formunun en güçlü günü hem de Güneş tutulması arifesinde. Bu sebeple bir şeyleri tamamlamak, sona erdirmek, bağ kesmek gibi konular için en uygun zamanlardayız. Ay saat 17:57’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Öğleden sonra akşama kadarki zaman dilimi kadersel önemli gelişmeler, yüzleşmeler ve karmik hesaplaşmalara ev sahipliği yapabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 04.12.2021: Herkese iyi hafta sonlar! Sonunda Güneş tutulması gününe geldik. Ay Yay burcunda saat 04:42’de Chiron ile üçgen, akabinde saat 05:45’te Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacak. Tutulma öncesi uyanık olanlar için bu saatler bir işi tamamlama, odaklanma, ruhsal çalışmalar için çok uygun durumda. Saat 10:42’de 12 derece Yay burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. utulma anında Ay-Güneş kavuşumuna ise Merkür eşlik etmekte. Bu bağlamda zihinsel açıdan son derece güçlü bir tutulma bizi bekliyor diyebiliriz. Merkür Yay burcunda olduğu için düşüncelerimiz son derece keskin, net ve değiştirilmesi zor nitelikte olacaktır. Bu sebeple tutulma çok önemli karar, yol ayrımı, bitiş ve başlangıçları tetikleyebilir. Ancak unutmayalım ki Merkür, Neptün’den kare sert açı alıyor. Yani yanılgılardan sıyrılmak ve gerçekçi bakış açısı en büyük müttefiklerimiz olacak. En önemlisi ise bizi bekleyen tutulma; kararlarımızı başkalarının etkisiyle değil, kendi özgür irademizle almamız gerektiğini vurguluyor. Detaylı bilgiyi ve burç yorumlarını profile sabitli Güneş tutulması hikayesinden okuyabilirsiniz. Tutulmadan hemen sonra ay 15:42’de Merkür ile kavuşuma geçecek. En önemlisi akşam saatlerinde 23:22’de Ay-Neptün ile kare sert açı yapacak. Tutulma olduktan sonra hemen karar almak ve adım atmak zorunda değiliz, hatta bu bizi emin değilsek hataya da götürebilir. Bu sebeple mola verip düşünmek birkaç gün sonra harekete geçmek daha faydalı olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 05.11.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde oldukça sade ve sakin bir gün bizleri bekliyor. Güneş tutulmasının etkisi hala devam etmekte. Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 08:07’de Jüpiter ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 08:09-14:31 arasında boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçecek. Boşluk evresinde daha dalgın hissedebilir, odaklanmakta zorlanabiliriz. Ay 14:32’de boşluktan çıktıktan sonra olaysız gün boyunca Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. Bugün daha mantık ve materyal odaklı olabiliriz. Önemli yatırım ve kariyer kararları gündeme gelebilir. Aşırı duygusal, hassas ve alıngan kişilere tahammül etmek normalden daha zor olabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe