Merve Çubuktepe

Yoğun ve yorucu Terazi dolunayından sonra bu hafta çok daha uyumlu açı kalıplarının baskın olduğu bir haftaya gireceğiz. Adeta güzel bir tango gibi, adımlar akışkan, eylemler net ve hedef odaklı. Gerek işlerimizi yoluna sokmak gerek duygusal konular adına birçok açı kalıbı destekleyici durumda. Kendi ritmimizi hayatın akışına uyumlayı başardığımız takdirde huzur ve rahatlık kazanacağız.

Öncelikle haftaya 29 Mart 2021 Güneş-Chiron kavuşumu ile başlayacağız. Bu açı kalıbı Terazi dolunayının devam filmi gibi ve her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygundur. Özellikle de ebeveyn, eril figürlerle alakalı travmaları çözmek adına etkilidir. Otorite figürlerine karşı normalden daha hassas olabiliriz. Açı kalıbının etkili olduğu -+3 günlük süreçte biraz da olsa dünyevi konular, sosyal medya, materyal düzlemden uzaklaşıp kendimiz ve inançlarımıza dönmek bizi güçlendirecektir.

Akabinde daha da ruhsal bir etkileşim bizleri beklemekte. 30 Mart 2021’de Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Mart ayının en ruhani enerjisi yüksek açılarından biri. Tüm ruhsal ve yaratıcı çalışmalar için en etkili şekilde değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Tek bir uyarı yapmak gerekirse, kendi yarattığımız büyünün kurbanı olmamalıyız. Zaman zaman çok yükselebilir veya olayları epikleştirme/mistikleştirme eğilimimiz olabilir. Bunu dengelemek önemli olacak. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Aynı gün Mart ayının en yapıcı açılarından biri olan Venüs-Satürn altmışlığı da 30 Mart 2021’de kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün boyunca etkili olup tüm insan ilişkilerinde gelişim ve gerekiyorsa tamir etkisi taşımakta.

Mart ayını böylece bitiriyoruz. Zaman algısı artık çok değişti. Ne zaman bir ay başlıyor, ne zaman bitiyor insan şaşırıyor. Tüm dünyada hayatımızın değişimi üzerinden bir yıl geçerken Nisan ayına geçiş yapıyoruz ve baharın gücünü daha da hissetmeye başlayacağız.

1 Nisan 2021’de Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü iş görüşmesi, mülakat, başvuru, iş değişimi, iş kurma gibi konularda pozitif etkilidir. Yaşça büyük ve otorite figürlerinden de destek alabilirsiniz. Zam veya yeni görev istemek gibi konularda da olumlu bir tesir. Ayrıca çevremize ciddi ve saygın bir intiba da bırakabiliriz. Açı kalıbının etkin olduğu +-3 gün özellikle değerlendirilebilir. Nisan ayının ilk günü bereketiyle karşımıza çıkmakta.

3 Nisan 2021’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı da yine kariyer, finans, eğitim ve seyahat gibi konularda destekleyicidir. Bu açı kalıbını özellikle içerisinde görüşme, mülakat, ikna ve araştırma olan konular için tercih edebilirsiniz. İnsanları etkilemek, olumlu intiba bırakmak gibi konular adına oldukça pozitif bir açıdır. Ayrıca belirsiz veya kafanızı kurcalayan bir konuyu çözmek, bir konuda en derin bilgi ve sırlara ulaşmak da mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili olacak.

3 Nisan 2021’de Venüs-Ceres kavuşumu devrede. Bu açı kalıbı özellikle çocuk sahibi olmak isteyenler için oldukça iyicildir. Ayrıca çocuğu olanlar için de daha güçlü bağ kurmak için destekleyici. Hamileler ve anneler için de sıhhat adına koruyucu bir açı kalıbıdır. Açı kalıbı +-2 gün boyunca devrede.

4 Nisan 2021’de Merkür Koç burcuna geçiş yapacak. Merkür de Balık burcundan çıkış yapıyor ve gökyüzündeki ateş elementi baskınlığı artmakta. Dolaylı, soyut ve şiirsel iletişim tarzından çıkıyor daha direkt, hızlı ve dobra bir iletişim sürecine geçiş yapıyoruz. Belirsizlikler yerine netlik, yavaşlık yerine tempo geliyor. Bu etkileşim daha sivri dilli, sabırsız ve zaman zaman agresif bir tarz oluşturabilir. Bu sebeple dürtüsel çıkışlar ve fevri tepkilere ekstra dikkat gerekecek. Ancak iyi kullanıldığında sonuç odaklı ve net bir kalıptır. Merkür 19 Nisan 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkiler için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.03.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda dolunay sonrası saat 02:20’de Satürn ile olumlu açı yaparak atmosferi dengelemeye başlıyor. Saat 04:46’da Güneş-Plüton Quintile iyicil açısı ile yeni haftaya başlıyoruz. Üretken, iddialı ve derinlikli hissedebiliriz. Gün doğumuna yakın anlamlı ve ruhsal açıdan çözümleyici rüyalar görmemiz de mümkün. Üzerine saat 08:12’de Ay-Mars üçgeni haftaya zinde ve odaklı başlamamızı sağlamakta. Spor, efor gerektiren işler için ideal bir açı kalıbıdır. Saat 11:08’de Güneş-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygundur. Özellikle de ebeveyn, eril figürlerle alakalı travmaları çözmek adına etkilidir. Otorite figürlerine karşı normalden daha hassas olabiliriz. Ayın günlerinde biraz dünyevi konular, sosyal medya, materyal düzlemden uzaklaşıp kendimiz ve inançlarımıza dönmek bizi güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 14:46’da Ay-Uranüs Novile açısı ile karışık görünen bir meseleyi kolayca çözmek mümkün. Ve gece saatlerine yaklaşırken saat saat 21:00’de kesinleşen Ay-Jüpiter üçgeni özellikle öğleden sonra kariyer ve maddiyat odaklı konularda desteklerini sunmakta. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 30.03.2021: Ay saat 03.07’de Plüton ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 03:08-08:33 arasında boşlukta. Bu saat aralığı daha gergin, karışık rüyalara açık olabilir, sık uyanabiliriz. Uyku hazırlığımızı güzel yapmak faydalı olacaktır. Saat 06:23’te Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Mart ayının en ruhani enerjisi yüksek açılarından biri. Bu açı kalıbı tüm ruhsal ve yaratıcı çalışmalar için en etkili şekilde değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Tek bir uyarı, kendi yarattığımız büyünün kurbanı olmamalıyız. Zaman zaman çok yükselebilir veya olayları epikleştirme/mistikleştirme eğilimimiz olabilir. Bunu dengelemek önemli olacak. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 08:34’te Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiyor ve netlik kazanmaya başlıyoruz. Tek bir konuya daha rahat odaklanabiliriz, sadece bunu saplantı haline getirmemeliyiz. Özellikle saat 15:58’de Ay-Chiron ve 17:53’te Ay-Güneş Septile açıları devrede olduğu için bu saat aralığında uç davranışlardan kaçınmak önemli. Saat 18:46’da haftanın en iyicil açılarından Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün boyunca etkili olup tüm insan ilişkilerinde gelişim ve gerekiyorsa tamir etkisi taşımakta. Saat 22:23’te Ay-Uranüs karşıtı devrede. Gece geç saatler beklenmedik olaylar ve aksiliklere açık olabileceğinden bir B planımızın olmasına dikkat etmeli ve gerekirse doğaçlama yapabilmeliyiz. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 31.03.2021: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 02:39’da Ay-Satürn karesi kesinleşecek. Bu saatlerde uyanık olanlar için uğraştıkları işler normalden zor ilerleyebilir. Çok zorlamamak ve sabaha bırakmakta fayda var. İletişim problemlerini çözmek adına bugün akşam saatleri çok daha ideal durumda. Özellikle saat 08:00’de Ay-Plüton Quintile ve saat 11:36’da Ay-Güneş BiQuintile iyicil açılarının kesinleştiği zaman aralıkları her türlü kariyer, finans konularında destekleyici. Önemli toplantı, mülakat, işlemlerimizi bu saatlerin arasında denk getirebiliriz. Saat 18:58’de Ay-Neptün üçgeni devreye giriyor. +-2 saat boyunca her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için ideal tesirler devrede olacak. Saat 20:00’de Venüs, transit Ay Düğümleri ile olumlu konuma geçiyor. Akşam saatleri duygusal konular için özellikle iyi durumda. Sulh olmak ve uyum yakalamak adına iyicil bir tesir. Günün son saatinde 23:35’te Ay-Merkür üçgeni de olumlu iletişim akışını desteklemekte. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkiler için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 01.04.2021: Ve Nisan ayına geldik. Mart göz açıp kapayınca kadar geçti, zaman giderek sanki daha da hızlanıyor. Baharın enerjisini daha çok hissedeceğimiz bir döneme adım atıyoruz. Saat 00:04’te haftanın en önemli açılarından Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı her türlü iş görüşmesi, mülakat, başvuru, iş değişimi, iş kurma gibi konularda pozitif etkilidir. Yaşça büyük ve otorite figürlerinden de destek alabilirsiniz. Zam veya yeni görev istemek gibi konularda da olumlu bir tesir. Ayrıca çevremize ciddi ve saygın bir intiba da bırakabiliriz. Açı kalıbının etkin olduğu +-3 gün özellikle değerlendirilebilir. Nisan ayının ilk günü bereketiyle karşımıza çıkmakta. Ay saat 03:28’de Güneş ile 135’lik açı kalıbı yapıyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bilgi ve tecrübelerimizi aktarmak için idealdir. Her türlü eğitim, öğretim ve bilgi paylaşımı için bu fazı en iyi şekilde değerlendirilebilir. Fikirlerimizi içimizde tutmak yerine fikir almak, bu fikirlerden beslenmek ve sosyalleşmek adına uygun bir zamandır. Ay Akrep burcunda ve saat 03:28’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:29-08:58 arasında boşlukta olacak. Ve saat 08:59’da Ay boşluktan çıkarak Yay burcuna geçecek. Optimist, keyifli ve keşfetme hevesli olabiliriz. Kitabi bilgiler, öğütler yerine deneyimle keşif ve çözümleme daha verimli olacaktır. Saat 23:54’te Ay-Chiron üçgeni devrede olduğu için özellikle gece yarısına yakın saatler (22:54:00:54 arası) her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygundur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 02.04.2021: Ay Yay burcunda ve saat 03:52’de Satürn ile olumlu altmışlık açı yapacak. Saat 04:42’de Güneş de transit Ay Düğümleri ile olumlu konumda. Güne erken başlayanlar için zinde etkiler devrede. Uykuda olanlar güzel ve ilham veren rüyalar görebilirler. Saat 05:41’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu devrede. Özellikle sabahın ilk saatlerinde işaretlere dikkat etmek ve iç sesimize kulak vermekte fayda var. Saat 05:45’te ise Ay-Güneş üçgeni devrede. Güne pozitif, işbirlikçi ve üretken bir şekilde başlayabilir; destek görebiliriz. Üzerine de 08:55’te Ay-Venüs üçgeni devrede olacak. Duygusal konulara dair de özellikle günün ilk yarısında güzel bir akış mevcut. Ve saat 09:03’te haftanın önemli iyicil açılarından Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yine kariyer, finans, eğitim ve seyahat gibi konularda destekleyicidir. Bu açı kalıbını özellikle içerisinde görüşme, mülakat, ikna ve araştırma olan konular için tercih edebilirsiniz. İnsanları etkilemek, olumlu intiba bırakmak gibi konular adına oldukça pozitif bir açıdır. Ayrıca belirsiz veya kafanızı kurcalayan bir konuyu çözmek, bir konuda en derin bilgi ve sırlara ulaşmak da mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili olacak. Bugün tüm bu konular için olumlu olmakla birlikte özellikle günün ilk yarısında tesir çok daha güçlü. Sadece saat 13:40’taki Ay-Mars karşıtlığına dikkat. +-2 saat boyunca çatışma ve kavgaya açıklık görülebilir. Önemli konuları 11:40-15:40 arasında denk düşürmemek daha isabetli olabilir. Saat 20:26’da Merkür-Mars BiNovile açısı etkin, bu saatlerde fazla düşünüp devreleri yakmamakta fayda var. Çözümsüz veya sıkıntılı bir konu varsa odağı değiştirmek en iyisi. Zira saat 20:41’de Ay-Neptün karesi de hatalı muhakeme ve yanılgılara karşı uyarı yapmakta. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 03.04.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yay burcunda ve saat 00:16’da Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapmakta. Akabinde saat 00:36’da Ay Juno ile kavuşacak. Günün ilk saatleri keyifli, eğlenceli ve ikili ilişkiler altına pozitif tesir taşımakta. Ay saat 08:23’te Merkür ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 08:24-11:13 arasında boşlukta olacağından özellikle günün ilk yarısında anlaşmazlıkları çok uzatmamak, zor bir konu varsa mola verip sonra ele almakta fayda var, zira konu çözüme varmayabilir. Ay saat 11:14 itibariyle boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçerken ciddi, odaklı ve kararlı bir ruh haline geçiş yapıyoruz. Saat 12:26’da Ay-Güneş BiSeptile açısı sebebiyle +-1 saat boyunca karamsar hissedebiliriz ancak geçici bir etki. Saat 18:56’da Ay-Ceres kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle çocuk sahibi olmak isteyenler için oldukça iyicildir. Ayrıca çocuğu olanlar için de daha güçlü bağ kurmak için destekleyici. Hamileler ve anneler için de sıhhat adına koruyucu bir açı kalıbıdır. Açı kalıbı +-2 gün boyunca devrede. Bu açı kalıbı kendimize bakmak, şımartmak, güzel yiyecekler ve bakımlar hazırlamak adına güzel bir tesirdir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 04.04.2021: Ay Oğlak burcunda ve saat 03:04’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Uyanık olanlar için kreatif ve üretken olma zamanı. Aklınıza gelenleri, uyanırsanız ilginç rüyalarınızı not alabilirsiniz. Saat 03:41’de Ay-Neptün Quintile iyicil açısı da bu durumu desteklemekte. Saat 06:41’de Merkür Koç burcuna geçiyor. Merkür de Balık burcundan çıkış yapıyor ve gökyüzündeki ateş elementi baskınlığı artmakta. Dolaylı, soyut ve şiirsel iletişim tarzından çıkıyor daha direkt, hızlı ve dobra bir iletişim sürecine geçiş yapıyoruz. Belirsizlikler yerine netlik, yavaşlık yerine tempo geliyor. Bu etkileşim daha sivri dilli, sabırsız ve zaman zaman agresif bir tarz oluşturabilir. Bu sebeple dürtüsel çıkışlar ve fevri tepkilere ekstra dikkat gerekecek. Ancak iyi kullanıldığında sonuç odaklı ve net bir kalıptır. Merkür 19 Nisan 2021’e kadar bu burçta kalacak. Saat 11:50’de Ay-Mars TriSeptile açısı devrede olduğundan +-1 saat boyunca öfkeyle kalkan zararla oturabilir, dikkat. Ve saat 13:02’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor Son Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bu ay fazında daha hırslı ve gerilimli bir enerji söz konusudur. Daha girişimci ve atak hissederiz. Yaptıklarımızı ve özellikle başarılarımızı dış dünyayla paylaşma arzusu artar. Rekabet ve özellikle kendimizi onaylatma hissi de yüksektir. Dikkat edilmesi gereken baskıya açık bir fazdır, her konuda aşırı ısrarcılıktan kaçınmak çok önemlidir, ters tepebilir. Bugün özellikle de duygusal konularda bu tür davranışlardan uzak durmalıyız zira 17:33’te Ay-Venüs karesi devrede olacak, her türlü alınma ve yanlış anlaşılmalara açığız; dikkat. Biraz mola vermek ve akışta kalmakta fayda var. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkiler için buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe