Merve Çubuktepe

Tutulmalar dönemine adım adım yaklaşırken bu ayı da 29 Mayıs 2018 saat 17:20’de gerçekleşecek Yay dolunayı ile kapatacağız. Dolunaydan beş gün önce etkisi başlayacak, oluşumdan sonraki on güne kadar da etkileri yayılabilecek.

Dolunay anında açı kalıplarından ziyade sabit yıldızlar çok etkili bir rol oynuyor. Bu dikkat çekici bir durum. Ay, Antares; Güneş ise Aldebaran ile kavuşumda. Bu ikili kraliyet yıldızlarından; bundan ötürü de gökyüzü olaylarında temasları çok önemli kabul edilir. Antares’in saplantılı ve tutkulu doğası (aynı zamanda hırçınlık ve kıskançlık) ile Aldebaran’ın başarı ve güç veren iyicil etkisi birleştiğinde aslında ortaya karışık bir denklem çıkıyor. İlk soru: Başarıya giden her yol mübah mıdır?

İşte dolunay bize büyük istekler, hayaller verirken aynı zamanda reddedilme ya da başarısızlığa karşı da büyük bir tahammülsüzlük getirecek. Zaman zaman kendimizi kaybedebilir, asla yapmam diyeceğimiz şeyleri yapabiliriz. Aşırı hırsın sonu iyi olmayabilir! Burada önemli olan ileride pişmanlık duymayacağınız, kalben ve etiken doğru olan sınırın bilincinde olmak.

Diğer yandan dolunay anında alçalan burç girişinde Uranüs bulunuyor. Bu da olayların kontrolümüz dışında gelişebileceği, dışarıdan alacağımız tesirlerin de belirleyici olacağını gösterir. En iyi strateji yazılıp en iyi plan ortaya konulmuş olsa dahi bir hareket bir anda her şeyi değiştirebilir ve domino etkisi ise bambaşka bir olaylar zinciri oluşturabilir. Bu kişisel ve toplumsal her konu için geçerli.

Uzun süredir bir amaç uğruna gerçekten büyük bir emek vermiş, ancak bir türlü yol alamadıysanız, istediğiniz patlama gerçekleşmediyse; bu sefer her birden olaylar tamamen sizin lehinize doğru ilerleyebilir. Uzun zamandır beklediğiniz başarı ve mutluluğa kavuşabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken konulardan biri bu dolunayın içimizdeki isyankar ve uyumsuz doğayı da tetikleyecek olduğu gerçeği. Dolunay anında Ay-Mars Kova etkileşimi de sahnede olacak. Tam bir “ya dışındasın çemberin ya da içinde yer alacaksın” durumu. İnsanlara uyum sağlamakta zorluk artabilir, ben buraya ait değilim hissi oluşabilir. Ancak bir şekilde dengeyi bulmak önemli görülüyor. Zira bir süre sonra iş “karşıyım karşı herşeye karşı” durumuna dönüşebilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ: Rekabetin artacağı dinamik günler sizleri bekliyor. Dolunaydan alacağınız olumlu etkileşimler vesilesi ile kendinizi daha çok ifade etmek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda içinizdeki sıradışı ve yenilikçi taraf daha baskın hale gelebilir. Bu dönemde insanlar için, hakkaniyet için bir şeyler yaparsanız lider olup herkesin saygı ve takdirini alabilirsiniz. Özellikle entelektüel faaliyetler vesilesi ile duygusal anlamda önemli bir tanışma olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddiyat ve yatırım konularında inat etmemeniz gereken bir dönem. Bazen olaylar insanın istediğinden farklı gerçekleşebilir. Bundan dolayı da sürekli maddiyat ya da kriz durumu düşünerek kendinizi heba etmemelisiniz. Abartılı tepkiler ve isteklerden kaçının, zira sert bir geri dönüş almanız söz konusu olabilir. Bu dönemde birine iş buyurmak ya da bir kişinin gücüne güvenmek yerine kendiniz çözüm bulursanız başarı daha büyük olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay ilişkiler konusunda kartların açılması ve herkesin duygularını dile dökmesine vesile olacak. Özellikle ciddi ilişki/evlilik durumundaki İkizler burçları bu dönemde hayat ve ilişkilerden beklentilerini çok ciddi bir şekilde gözden geçirebilir. Mantık ilişkiler ve evlilikleri sonlanabilir. İkna gücünüzün çok yüksek olacağı bu süreçte gerek kariyer gerek günlük hayatta isteklerinizi insanlara kabul ettirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Özellikle kariyer ve maddiyatla ilgili konularda önceden talep ettiğiniz iyileştirmeler bu dönemde gecikebilir, bu da sizi demoralize ya da isyankar bir ruh haline yönlendirebilir. Başka fırsatlar elbette araştırılabilir, ancak hemen köprüleri de yakmamalısınız. Eğer susup susup bir sıkıntınızı saklıyorsanız şayet patlamadan dile getirmek için son dönemeç. Sağlık konusunda daha özenli ve spora zaman ayırmanız gereken bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşkla alakalı hızlı, canlı biraz da dengesiz etkiler sizleri bekliyor. Bu dönemde hayatınıza çok fırlama, biraz tekinsiz, ancak aşırı renkli ve eğlenceli bir kişi girebilir. İlişkilerde daha çok anı yaşama ve eğlenme duygusu baskın olabilir. Ancak şu anda gelecek planları ve kesin kararlar için çok uygun bir zaman dilimi değil. Hayat enerjiniz, neşeniz ve yaratıcılığınız artabilir. İnsanları kah fikirleriniz kah davranışlarınızla derinden etkileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve her türlü insan ilişkisinde bu aralar fazla dediğim dedik ve tavizsiz olabilirsiniz. Ancak dolunayın yapısı sizi daha geniş bakmaya ve empati kurmaya doğru yönlendiriyor. Bu vesile ile çok daha huzurlu bir aile ve ev hayatı yakalayabilirsiniz. Bu süreçte burcunuzun bazı özellikleri aşırıya kaçabilir. Çok daha pimpirikli, titiz, şüpheci ve en ufak detaydan gerilen bir hale gelebilirsiniz. Hayat kaliteniz için biraz daha sakin ve relax davranmanız en doğrusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunay etkisi esasen olumlu ancak süreç boyunca insanları daha dikkatli dinlemeli ve sözlerin altındaki imalara dikkat etmelisiniz. Zira size basit bir sohbet gibi gelen bir sözün altında çok daha derin manalar yatıyor olabilir. Bir konuyu ne kadar iyi bilirseniz bilin öğrenmek, kendini geliştirmek ve bu kazanımları yansıtmak sizi çok daha ön plana, pek tabii başarıya da taşıyacaktır. Önceden başladığınız işler, mülakatlar başarıyla sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal konularda dikkatli olmanız gereken bir dolunay sizleri bekliyor. Bu süreçte aşırı cömert, umursamaz, nasılsa hallederim tarzı maddi yaklaşımlar ilerleyen zamanda sıkıntı verici olabilir. Bundan ötürü hele piyasaların allak bullak olduğu bu dönemde sınırları zorlamayın, maddi açıdan risk almayın. Önünüze çıkan fırsatları küçümsemeyin, değerlendirin. Zira ufak görünen bir şans bir anda kartopu etkisi ile çok büyük hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay hayatınızda her alanı, isteklerinizi en baştan sorgulamanızı sağlayacaktır. Hayatta sizi neyin mutlu ettiği sorusunun cevabını daha net alabilirsiniz. Dolunay etkisi süresince yüzeysel ya da sığ tiplere hiç tahammül edemeyebilirsiniz, diliniz de aynı oranda sivrileşebilir. Çok uğraştığınız konularda hak ettiğinizi alabilir, önemli bir zafer kazanabilirsiniz. İnsanlara cesaret verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunayın güçlü ve derinlikli etkisi sebebiyle zihniniz düşüncelerle dolu olacak. Özellikle ibadet ve ruhsal çalışmalarla çok daha iyi hissedebilirsiniz. Bol bol okuyabilir ve araştırabilirsiniz. İnsanlar sayısız talebi ile sürekli başınızı şişirebilir, gerektiği kadar anlayış gösterip onları çok da tepenize çıkarmamalısınız. Daha çok kafa dengi insanlarla zaman geçirmek sizi rahatlatacaktır. Ruhsal sıkıntılar bedene tesir edebilir, sağlığınıza dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu dolunay vesilesi ile herkes çevrenizde sizi Marko Paşa gibi görecek; her konuda akıl danışacak ve fikrinizi alacak. Bu çok güzel bir durum ancak birincisi kendinizi sömürtmeyin ikincisi bu kadar ilgi ve pohpohlanma da egonuzu tavan yaptırabilir. Ayrıca bu tür kişilerin sonra bir sıkıntı olunca sen öyle yap demiştin gibi cümleler kurabileceğini unutmayın. Daha çok kendi keyfiniz, projeleriniz ve isteklerinize odaklanmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyer konusunda geçici bir duraklama, verilen sözlerin gecikmesi gibi durumlar görülebilir. Sakin olun ve demoralize olmayın. Bir anda istifayı basmak gibi tepkiler yerine sakin ve net bir şekilde taleplerinizi tekrarlayın, vazgeçmeyin. Dolunay sonrası atacağınız doğru adımlarla gelirinizi ve sosyal statünüzü yükseltebilirsiniz. Eğitiminizden farklı bir işi yapıyorsanız şayet eğitimini aldığınız konuda yeni bir iş gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ