Merve Çubuktepe

Yılın ikinci Merkür retrosu geldi çattı. Bu retro 24-16 derece İkizler burcunda olacak. Hatta 10 Haziran 2021’deki İkizler Burcundaki Güneş Tutulması da retro etkisinde gerçekleşecek. İletişim ve bilgi temasının hâkim olduğu bu retroda eski defterler bir bir açılırken çok önemli, hatta denklem değiştirebilecek diyaloglara şahit olabileceğiz.

Öncelikle Merkür Retro takvimini inceleyelim:
Merkür Durağan Konumda: 29 Mayıs 2021 01:34 – 31 Mayıs 2021 01:33 (24 derece)
Merkür Retrosu Dönemi: 31 Mayıs 2021 01:34 – 22 Haziran 2021 00:58 (24-16 derece)
Merkür Durağan Konumda: 22 Haziran 2021 00:59 – 24 Haziran 2021 00:59 (16 derece)
Merkür İleri Harekette: 24 Haziran 2021 01:00 (16 derece)
Merkür Ana Gölge Fazdan Çıkış: 30 Haziran 2021 (18 derece)
Merkür Gölge Fazdan Tam Çıkış: 8 Temmuz 2021 (24 derece)

Bir Merkür retrosunda ileri hareket başlar başlamaz ciddi bir tesir değişimi olur ve önemli girişimlerimizi bu dönem itibariyle programlayabiliriz. Ancak zamanı esnetme ve süreci ileriye taşıma şansımız varsa ana gölge faz bitimi olan 30 Haziran 2021 veya gölge fazdan tam çıkış tarihi olan 8 Temmuz 2021 ve sonrasını kullanabiliriz. 8 Temmuz 2021 itibariyle Merkür tam hızına dönüyor ve retrodan önceki gücüne kavuşuyor.

Bu tabii ki yaklaşık bir ay boyunca hayatı durduracağımız anlamına gelmiyor. Hayat devam ediyor ve tüm koşullarda “Şu anda Merkür retrosu var yapamam” deme lüksümüz yok. Bu esnada da Merkür retro dönemindeki en ideal tarihleri kullanarak hareket edebiliriz. Merkür, retro dönemde açıkçası pek de olumlu temaslar yapmayacak diğer gezegenlerle. Bu sebeple en ideal dönem Merkür-Venüs kavuşumunun etkin olduğu 24 Mayıs-4 Haziran 2021 aralığı diyebiliriz.

Merkür İkizler Retroları bol bol eskilerin yad edildiği dönemlerdir. Geçmişi düşünmek, hatırlamak ve paylaşmak daha keyifli olur. Geçmişten beslenebilir, biraz da bozuk plak gibi takılabiliriz. Düşünceler daha çok iç dünyamıza yönelecektir, bu sebeple bazen çok konuşmak isterken bazen de ciddi şekilde sessizliğe ihtiyacımız olabilir. Kendimize bu tür dinginlik boşlukları vermekte fayda var.

Diğer yandan bize çok zekice ve etkili gelen fikirler pratikte hiç öyle olmayabilir. Bu sebeple bu dönemde ne kadar iyi görünürse görünsün fikirlerimizi başkalarına anlatıp geri bildirim almakta fayda var. Bu dönemde ayrıca tatlı su kurnazlarının, üç kağıtçıların, demagoji yapan veya insanları çıkarları için manipüle eden kişilerin foyalarının ortaya çıkıp toplum tarafından kınandıklarını görebiliriz. Yazışma, ses kaydı gibi konularda skandal ifşalar açığa çıkabilir.

Yazının başlığında belirttiğim gibi bu retro tam olarak eski defterlerin açılacağı zamanlar. Geçmişe özlem ciddi şekilde artacağı için uzun süredir görüşmediğimiz kişiler, eski sevgililerle irtibat isteği görülebilir, aynı şekilde bu talepler bize de gelebilir. Merkür retro döneminde Merkür en majör açısını Neptün’le kare sert açı yapacağı için retro döneminde cazip olan özellikle de büyük beklentilere girilen konular retro sonrasında düş kırıklığı getirebilir, dikkat. (Özellikle 1-9 Haziran 2021 aralığında duygusal konularda dikkat, hatalı kararlar vermeye çok açık olabiliriz) Ne yaşıyorsak yaşayalım, idealize etmeden ve gerçekçi bir bakış açısında ilerlemeliyiz.

Ve bu dönemde bir miktar bildiğimiz şeyi çokmuş gibi göstermek, “Hallederiz” diyerek boyumuzu aşan işlere girişmek, plansız hareket etmek ve tutamayacağımız sözler vermemeye çok dikkat etmeliyiz bu konular sonradan sıkıntı yaratabilir.

İkizler burcu doğrudan iletişimle alakalı olduğu için elektronik aletlerde, ulaşım ve haberleşme hatlarında, internet ve uygulamalarda arızalar meydana gelebilir. Yeni araç alımı ve satımı için pek ideal zaman değildir, mümkünse retrodan sonra bu konuları ele almakta fayda vardır. Son olarak iletişim kazalarına çok dikkat. Yanlış mesajı yanlış kişiye gönderme, pot kırma gibi durumlar görülebilir. Bu dönemde dedikodu trafiklerinden uzak durmak en doğrusudur.

Merkür Retrosunun Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Merkür retrosu özellikle iletişim hatlarınızı zorlu etkilemekte. Elektronik aletler ve araç arızaları görülebilir. Verilerinizi yedeklemekte ciddi fayda var. Zorunlu olmadıkça telefon, tablet, bilgisayar, araç gibi eşyaların alımını retro sonrasına bırakmak daha ideal olacaktır. Seyahatlerde aksamalar olabilir. Önemli görüşmelerinize daha iyi çalışmalı, doğaçlama hareket etmemelisiniz. Yakın çevre, kardeş ve akrabalar arasında iletişim krizleri görülebilir. Emin olmadığınız konularda iddialaşmamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Merkür retrosu finans alanında etkili olacak. Bütçenizi idare etmekte zorlanabilir, aşırı harcama içerisine girebilirsiniz. Riskli ve özellikle çok hâkim olmadığınız konularda yatırımlardan uzak durmalısınız. Bu süreçte maddi konularda kimsenin dolduruşuna gelmemeniz de önemli. Eskiden gelen bir maddi anlaşmazlık sona erebilir, verdiğiniz bir borcu geri alabilirsiniz. Bu dönemde kendi varlığınızı, yaşam amacınızı ciddi şekilde sorgulayabilir, kişisel gelişim konusuna odaklanabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Merkür retrosu burcunuzda gerçekleşeceği için bu süreçten en doğrudan siz etkilenmektesiniz. En önemli konu kendinizi ifade ederken gelebilecek zorluklar. Ne kadar iyi niyetli olsanız da yanlış anlaşılabilir, pot kırabilirsiniz. Bu dönemde iletişim tarzınızın basit ve açıklayıcı olmasında fayda vardır. Bireysel kararlarınızı hızlı ve spontane uygulamanızı önermem, sonradan fikir değiştirebilir veya fikri eskisi kadar iyi bulmayabilirsiniz. Çocukluk döneminize özlem artabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Merkür retrosu bilinçaltınızın en derinliklerindeki kapağı açıyor. Kâh rüyalarınız kâh gördüğünüz bir obje sayesinde derinlere ve geçmişe dalabilirsiniz. Travmalarınıza ulaşmanız daha kolay olacaktır. Belki bu başta yıpratıcı bir süreç gibi görünse de onlara ulaşmak ve çözmenin daha rahat olabileceği bir süreçten bahsediyoruz. Ruhsal çalışmalar ve psikolojik destek bu süreçte faydalı olacaktır. Arkanızdan konuşan ve kulis çeviren kişiler olabilir, gözünüzü dört açmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Merkür retrosu özellikle arkadaşlıklar ve sosyal arenada etkin olacak. Mevcut arkadaşlarınızla iletişim kurmak ve anlaşmakta eskiye göre zorlanabilirsiniz. Bu çevrelerde dedikodu ve kutuplaşma görülebilir. Taraf seçmekten uzak durmanızda fayda var. Diğer yandan uzun süredir görüşmediğiniz dostlarınızla tekrar haberleşebilir ve keyifle eski günleri yad edebilirsiniz. Başlayıp bıraktığınız veya üşendiğiniz bir projeyi tekrar ele alıp planladığınızdan daha iyi hale getirmenin tam zamanı. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Merkür retrosu kariyer hattınızı etkiliyor. İş hayatınız daha monotonlaşabilir ve beklediğiniz haberler gecikebilir. Süreci çok zorlamadan sabırlı olmanızda ciddi fayda var. Bu dönemde üstlerinizle zaman zaman fikir ayrılıkları görülebilir, ancak iletişim tarzınıza dikkat edin ve kesinlikle iş ortamında üstleriniz hakkındaki fikirlerinizi kendinize saklayın. Zira kötü niyetli kişiler sonradan sizi günah keçisi ilan edebilirler. İş kurma ve kariyer değişimi için retro sonrası çok daha avantajlı durumda. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Merkür retrosu sebebiyle derinlere daldığınız felsefi konular, eğitim odaklı işlerden sıkılabilir ve biraz daha yüzeye çıkmak isteyebilirsiniz. Kendinizi zorlamayıp daha uçucu ve basit şeylerle ilgilenmek sizi rahatlatacaktır. Seyahat, evrak, vize gibi işlemlerde gecikmeler olabileceğinden bu tür tüm işlemleri son ana bırakmamak önemli olacaktır. Büyük ticari girişimler ve hukuki konularda retrosu sonrası hareket emek daha avantajlı. Bir eğitime başlayacaksınız iyi düşünmelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Merkür retrosu yatırımlar, ortak maddi kaynaklar ve partner/ortağın maddi duruma dair bir yavaşlama oluşturmakta. Satılmasını beklediğiniz bir arsa, miras, kredi, nafaka haberlerinde gecikmeler gündeme gelebilir. Partner/ortağın maddi beklenti haberlerinde yavaşlama görülebilir, panik yapmamakta fayda var. Majör yatırımlar ve alım satım konularını retro sonraki döneme almakta fayda var. Bu evrede antik bilgi ve tarihe odaklanarak kendinizi geliştirmeniz mümkün. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Merkür retrosu zıt burcunuzda gerçekleşiyor ve ilişkilerde geçmiş defterleri açıyor. Eskiden gelen sorunlar masaya yatırabilir ve yüzleşmeler sonucunda sorunlar çözülebilir. Eski ilişkinizden haber alabilir veya siz bu kişiyle irtibata geçmek isteyebilirsiniz. Ancak sürecin doğası sebebiyle iletişim sağlasanız dahi beklentilerinizde gerçekçi olmalısınız. Rakiplerinizle daha sert bir iletişime geçebilir, en önemlisi provoke edilebilirsiniz. Onlara bu kozu vermeyin derim. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Merkür retrosu bürokratik konular ve sorumluluklar alanında etkin. İşleriniz arap saçına dönebilir, aynı anda çok sorunu çözmeniz gerekebilir. İşleri önem sırasına göre halletmeniz önemli. Birlikte çalıştığınız kişiler, özellikle ekip arkadaşlarınızla iletişim kurmak ve orta yolu bulmakta zorlanabilirsiniz. İnsanların ağzınızdan laf almasına izin vermemeli ve özel hayatınızı kendinize saklamalısınız. İçinize sinmeyen sağlık teşhislerini başka bir uzmandan teyit ettirmenizde fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Merkür retrosu yaratıcılık, hobiler, flört ve çocuk alanlarında etkin. Çocuğunuz varsa eğer bu dönem kendisiyle anlaşmak zorlaşabilir, kendisi daha huysuz tavırlar sergileyebilir. Disiplin ve söz dinleme gibi konularda sıkıntılar görülmesi mümkün. Yaratıcı ve üretken enerjiniz bir miktar zorlayabilir ancak bu geçici bir süreç, bu sebeple kendinizi çok zorlamamalısınız. Eskiden flört ettiğiniz ancak devamı gelmeyen ilişkilerde tekrar iletişim gündeme gelebilir ve yakınlaşma başlayabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Merkür retrosu ebeveynler, hane ve aile aksında iletişim problemleri oluşturabilir. Özellikle aile fertleriniz kendilerini ifade etmekte zorlanabilir ve bu durum zaman zaman sizi gerebilir. Dinlemek, soru sormak ve konuları çok da kişisel almamakta fayda var. Bu süreçte zorunlu olmadıkça mal mülk alım satım, kiralama, taşınma, tadilat ve dekorasyon önerilmez. Hayat düzeninde büyük değişiklikler düşünüyorsanız iyice emin olun zira sondan karar değiştirmeniz söz konusu olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe