Merve Çubuktepe

Bu hafta gerçekten uzun süre sonra gökyüzünde tam anlamıyla bir açı bolluğu deneyimleyeceğiz. Yani epeydir her şey çok monoton, bir şeyler olmuyor dediğimiz dönemlere inat adeta İkizler yeniayı sonrasında giderek vites yükseltiyoruz. Esasen hafta boyunca olumlu açılar baskın olmasına karşın son derece etkili ve zorlayıcı bir Mars-Satürn karşıtlığı da bizi bekliyor. Bir yandan Mars burç değiştiriyor, Yengeç burcuna geçiyor. Özetle çok yoğun bir hafta bizi bekliyor, bu baş döndürücü haftayı nasıl geçirmeliyiz; önemli satır başları neler olacak birlikte inceleyelim.

Dediğim gibi Mars-Satürn karşıtlığı haftanın en önemli konusu, zira bu iki gezegen malumunuz zorlayıcı etkileriyle bilinen malefikler. Tabii malefik yani kötücül deyince hemen aklınıza korkunç şeyler gelmesin ama etkisinin de harikulade olmayacağı aşikar. Bu hafta özellikle harita etkileniyorsa adalet ya amaçlarınız konusunda savaşmak gerekebilir ve karşı taraftan ciddi şekilde blokaj görülebilir; yani uğraştığınız bir konu adına işler kolay gitmeyebilir, sabrınız ve diplomatik yetenekleriniz de sınanabilir. Genel anlamıyla bakarsak eğer bu açı global ölçekte maalesef şiddet, gerilim ve huzursuzluk getirebilir. Etkilerinin minimumda olmasını temenni ediyorum.

Olumsuz etkiyi baştan söyledim ki iyi olanlar asıl aklınızda kalsın. :) Zira bu hafta Mars-Uranüs, Venüs-Satürn ve en önemlisi Güneş-Jüpiter arasında olumlu açılar var. Bitti mi bitmedi, bu etkiye Merkür-Plüton olumlu açısı da ekleniyor. Yani yukarıda anlattığım zorlayıcı etkilere karşı savaşabilecek elimizde o kadar çok kozumuz var ki… Temasına göre yaratıcılık ve yeni işler başlatmak, insanları ikna etmek ve otorite figürlerinden doğru iletişim metodlarıyla destek almak; aynı zamanda beklenmedik destekler ve harita destekliyorsa her şey kilit olmuşken bir anda gelecek şans etkisine işaret ediyor. Detaylarına günlük yorumda ineceğim ama burç ve harita yapılarımıza göre gerçekten çok fazla fırsat bizi bekliyor, tek yapmamız gereken şey şu anda pes etmemek! Aynı zamanda Venüs-Satürn olumlu etkisi; Akrep dolunayı ve İkizler yeniayından sonra ilişkileri toparlama ve özellikle sağlam temellere oturmuş olanları daha da güçlendirecek bir etkiye sahip.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 29.05.2017: Haftayı yazının başında belirttiğim Mars-Satürn karşıt açısı ile açıyoruz. Özellikle 20-29 derece Başak, İkizler, Yay ve Balık burcunda gezegenleri ve yükselenleri olanlar için mücadele dolu bir hafta olabilir. Doğru anda doğru adımları atmak çok önemli, evet sinirleriniz zorlanabilir, abuk sabuk engellemelerle karşılaşabilirsiniz; ancak kontrolü kaybetmeyin ve en önemlisi pes etmeyin. Zira hafta içerisinde destekler gelecek. Sadece bugünü özellikle iletişim açısından çok zorlamamakta fayda var. Ay öğleden sonra Aslan burcuna geçiyor ve esasen motivasyonu arttıran, güç kazandıran bir etki sağlıyor.

Salı 30.05.2017: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor; Güneş ve Jüpiter ile güzel açıları var. Yani dünkü stresli etkilere göre çok daha güzel bir akış mevcut. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar bu etkiden çok iyi faydalanabilir. İş görüşmeleri yapmak, ya da hayati konularla ilgili önemli konuşmalar adına güzel etkiler mevcut. Aynı zamanda sizi destekleyecek kişiler de karşınıza çıkabilir. Ayrıca görünür olmak ve takdir toplamak da mümkün. Akşam saatlerinde ise vites düşürüyoruz zira Ay, Merkür ile gergin açıda olacak; yani işimizi gücümüzü öğleden sonraya kadar bitirip geriye çekilmek fayda getirebilir.

Çarşamba 31.05.2017: İşte bugün gerçekten iki ayrı güzel açı bizi bekliyor. Merkür-Plüton olumlu açısı kendimizden emin olduğumuz bir konuda kendimizi anlatmak, destek bulmak ve çevreyi etkilemek açısından şahane bir etkiye sahip. Bugünü toprak ve su grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Boğa ve Oğlaklar özellikle kariyer ve maddi konularda çok iyi değerlendirebilir. Diğer yandan Mars-Uranüs olumlu açısı da cabası. Yaratıcılığı ve enerjiyi yükselten bir açı ile karşı karşıyayız. Yeni fikirler, iş birliklikleri, yaratıcılığın yansıtılması ve bu konuda olumlu dönüşler almak, yeni adımlar atmak adına harika bir etki var. Bu açı da hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar için çok güzel bir yapıda. Yani her burç için ayrı strateji ve şanslı etkiler kapıda diyebilirim bugüne dair. Sadece Ay 14:15-19:16 arasında boşlukta kalacağı için bu tür konuları bu aralıklara denk getirmemek iyi olur. Boşluk sürecinden sonrasında Ay Başak burcuna geçiş yapacak.

Perşembe 01.06.2017: Venüs ile Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bugün ilişkiler açısından güzel etkiler devrede. Tabii ki sağlam ve altı dolu ilişkilerden bahsediyorum. İkizler yeniayının etkisini de arkanıza alarak kırgınlıklar varsa çözebilirsiniz, ayrıca harita destekliyorsa havada bir ilişki boyut atlayarak güçlü ve kalıcı bir hale gelebilir. Bu etkiden en çok Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar yararlanıyor. Sadece gün içerisinde Ay, Güneş ve Neptün ile gerilimli açılar içerisinde olduğu için sağlam ve altı dolu vurgusunu yaptım; zira hayal kurduğumuz, ya da öyle olmadığı halde istediğimiz gibi olduğunu düşündüğümüz şeylerin gerçek yüzleri ortaya çıkabilir. Son olarak bugün değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yay için otorite ve ailevi figürlerle tartışmak adına uygun bir gün değil.

Cuma 02.06.2017: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, öğleden sonraya kadar işler yolunda diyebilirim. Ay, Plüton ve Merkür ile olumlu açılar yapacak. Yani işin içerisinde iletişim, maddiyat ve önemli görüşmeler varsa toprak ve su grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Boğa ve Oğlakları güzel fırsatlar bekliyor. Ancak dediğim gibi öğleden sonra ortalık biraz karışık. Ay-Satürn ve Ay-Mars gerilimli açıları kavga ve tartışmalara açık etkiler taşıyor. Tam anlamıyla kaşının üzerinde gözün var etkisi söz konusu, bu hisler karşılıklı olabilir! (Özellikle pazartesi günü etkin olan Satürn-Mars karşıtlığını Ay tetikliyor; yani hafta başındaki konular tekrar ısıtılıp önünüze gelebilir, dikkat) Panik ya da bir anlık reaksiyonla fevri davranmadan ayakları yere sağlam basarak mücadeleyi kazanmak mümkün.

Cumartesi 03.06.2017: Haftanın en güzel açılarından biri olan Güneş-Jüpiter olumlu açısı kesinleşiyor. Aynı zamanda Venüs ile Uranüs de kavuşumda. Ay ise tatlı ve huzurlu bir şekilde Terazi burcunda. Bugün gerçekten haftanın en güzel ve sürprizlere açık günü diyebilirim. Özellikle duygusal anlamda beklenmedik güzel olaylar, çekimler ve ilişki başlangıçları görülebilir. Sadece ani duygusal patlamalara dikkat, her şey güzel giderken saçma sapan detaylara takılmadan anın keyfini çıkarmak lazım. (Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar en şanslı durumda) Aynı zamanda Güneş-Jüpiter açısı da iş ve maddi konular başta olmak üzere şanslı etkilerini yanında getiriyor, beklenmedik destekler, fırsatlar ve haberler alabilirsiniz. Gerçekten harika bir gün.

Pazar 04.06.2017: Ve haftanın son gününde Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, dünün güzel açıları hala devrede. Ay, Jüpiter ile kavuşum yapıyor. Yani dualar, ruhsal açıdan odaklanma ve isteklerimiz adına kendimizi motive etmemiz açısından çok güzel bir etki var, yine şans faktörleri de devrede. Eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için de ortam müsait. Ancak öğleden sonra hava biraz değişiyor, Güneş-Neptün gerilimli açısı devreye giriyor. Değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başak bugün başta olmak üzere önümüzdeki bir kaç gün her duyduğuna inanmasa iyi olur, her şey bir kaç yerden kontrol edip mantık süzgecinden geçirmeniz önemli; zira her parlayan altın olmayabilir! Ve son olarak Mars Yengeç burcuna geçerek haftayı kapatıyoruz, bu geçiş ve burçlar bazında etkilerine detaylı değineceğim. 20 Temmuz 2017’ye kadar aktif olacak bu etki geçmiş, aile ve duygusal meseleleri bol bol gündeme getireceğe benzer. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ