Merve Çubuktepe

Yepyeni bir aya adım atıyoruz. Büyük seçim sürecinin geride kalması ile gökyüzünde kitlesel yerine kişisel düzlemde önemli tesirler yavaş yavaş ön plana çıkmaya başlayacak. Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı 4 Haziran 2023’te gerçekleşecek olan Yay dolunayı. Mars’ın iyicil konumu ile dolunay; çaba, cesaret ve kararlılıkla ulaşılabilecek yeni ufukları simgeliyor. Ayrıca hareketlenmek, spora başlamak ve aktif yaşam döngüsü oluşturmak adına da ideal bir etkiye sahip. Plüton ile karesi devam eden Jüpiter’in Regulus ile paralel konumu özellikle haftanın son günlerinde altın başta olmak üzere döviz fiyatları ve piyasalarda ciddi dalgalanmalar oluşturabilir. Duygusal düzlemde ise 3 Haziran 2023’te kesinleşecek Venüs-Neptün üçgeni haftanın ikinci yarısında daha duygusal, ilişkileri tamir eden ve güçlendiren güzel etkileri beraberinde getiriyor.

2 Haziran 2023’te Jüpiter-Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu kesinleşecek. Büyük İyicil Jüpiter’in hayırlı kuzey Ay Düğümü ile kavuşumu iyileşme ve toparlanma konusunda destekleyicidir. Özellikle de Boğa burcunda gerçekleşen bu kavuşum doğa ile bütünleşmenin faydalarını da bize hatırlatır. Bir şeyleri güçlendirmek, güzelleştirmek ve yatırımlar adına da olumludur. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

3 Haziran 2023’te Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın en önemli konusuna gelirsek eğer, 4 Haziran 2023 saat 06:41’de 13 derece Yay burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş-Mars altmışlığının etkin olması çaba, cesaret ve kararlılıkla ulaşılabilecek yeni ufukların simgesidir. Mars’ın iyicil konumu sebebiyle efor sarfetmek, mücadeleden kaçınmamak sonuçları doğrudan etkileyecektir. Ayrıca hareketlenmek, spora başlamak ve aktif yaşam döngüsü oluşturmak adına da ideal bir etkiye sahiptir.

Dolunay anında Jüpiter, Regulus sabit yıldızı ile paralel konumda. Olumlu ifadesiyle bu durum yatırım veya bilgi yoluyla gelen zaferleri gösterir. Ancak Regulus imtihanlı bir yıldızdır. Bu bağlamda Jüpiter de Plüton ile kare sert açıda olduğu için hafta boyunca özellikle Regulus’un temsil ettiği altın olmak üzere döviz fiyatlarında da şiddetli dalgalanmalar ve piyasa manipülasyonları görülebilir; bu konuda çok dikkatli olmakta fayda var.

Jüpiter-Regulus etkisinin iyicil yanına bakarsak eğer kişisel gelişimle ilgili olmasıdır. Hazır Merkür retrosu ve gölgesi de bitmişken bir eğitim sürecine başlamanın ve uzmanlaşmanın tam zamanı.

Son olarak dolunay anında Neptün-Amor kavuşumu olduğu için aşk sarhoşluğu, duygulardan kör olmak gibi durumlar görülebilir. Aşk yoğunken çok güzeldir ancak yine de mantığı da oyun dışı bırakmamakta fayda var.

Dolunayın Sabian sembolü “Telepatik iletişimle birbirinden uzakta yaşayan iki kişi”. Bu sembol zaman ve mekândan öteye uzanan bir kalp bağını simgeler. Gerçek ve saf sevgi her şeyi değiştirebilir, en zor koşullara dahi biçim verebilir. Gerçek sevgi çıkar içermez, sadece saf bir bağlılık ve berraklık içerir. Bu yüzden dolunay döneminde ilişkilerimizin saflık derecesini ölçmekte fayda vardır.

Sembolün bir diğer anlamı duyu ötesi yeteneklerin sebatla güçlendirilmesinin kişiye bambaşka kapıların açılabileceği ile ilgilidir. Kişi ezberleri bozup arınmış haliyle eskiden yapamam diyerek korktuğu her şey ile yüzleşme gücünü kendisinde bulabilir. Ki dolunay sebebiyle tam da kendimizi geliştirme ve eğitme dönemindeyiz.

Aynı gün 4 Haziran 2023 Merkür-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.05.2023: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda günün ilk yarısında normal seyrinde ilerledikten sonra saat 12:45’te Neptün ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor. Özellikle saat 12:46-17:50 arasında gerçekleşecek boşluk evresine dikkat. İşler karışabilir, hataya veya kandırılmaya açıklık görülebilir. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem. Ay saat 17:51’de boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiyor ve dengemizi bulmaya başlıyoruz. Günün en iyicil zamanları 18:12-20:12 arası zira Ay-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Dikkat çekici demeçler gündeme gelebilir, ilgi odakları değişebilir. Bu tesir olumlu etki bırakmak ve güçlenmek adına destekleyicidir. Günün Sabian sembolü “Yay ve okuyla savaşmaya hazır bir orta çağ okçusu.” Bu sembol eğitimin insana kattığı güç ve netliği temsil eder. Zihin berraklaştıkça alınan sonuçlar daha da iyi olacaktır. Başkalarını kopyalamak yerine kişi kendine has tarzıyla koşullarla müdahale etmelidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 30.05.2023: Ay Terazi burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Saat 04:20’de Ay-Mars altmışlığı devrede olduğu için sabah erken saatler hareket etmek, spor yapmak, üşenilen konulara başlamak adına ideal. Ve günün en iyicil vakti saat 08:38-12:38 arasında Ay-Güneş üçgenin etkin olduğu zamanlar. İlk Dördün fazının en verimli dönemindeyiz. Kariyer, finans veya bireysel konular fark etmeksizin önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Ay günün geri kalında olaysız dingin yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Burun dalışı yapan uçak zarifçe gücünü gösteriyor.” Bu sembol kişinin ilkelerinden vazgeçmeden asıl potansiyelini göstermesi gerektiğini bize hatırlatır. Öz kontrolü sağlamak en büyük güçlerden biridir, irademiz keskinleştirmek bizi zafere götürür. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 31.05.2023: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün dengeler hassas durumda ve açı kalıpları da genelde gergin etkiler içeriyor. Saat 05:53’te Ay-Chiron karşıtı kesinleşirken, Ay hali hazırda etkin olan Venüs-Chiron karesini tetikliyor. Sabah saatleri itibariyle duygusal yaralanma veya kırgınlıklara açıklık görülebilir, herkesin söz ve hareketlerine dikkat etmesinde fayda var. Saat 17:18’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Saat 17:53’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor ve Ay günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Bugün özellikle duygusal konularda çok hassas ve dikkatli olmakta fayda var, zira yanlış anlaşılmalara açıklık söz konusu. İlişkiler konusunda hayati kararlar alınmasını önermem. Günün Sabian sembolü “Yeni açılan topraklar el değmemiş alemleri sunuyor.” Bu sembol doğa ruhlarının çağrısını temsil eder. Ne kadar günlük hayat içine dalmış olsak da büyük bir makro kozmos içerisinde yaşıyoruz ve her canlı da en az bizim kadar bu evrenin bir parçası. Bu yüzden doğayla bağlarımızı tekrar güçlendirmenin tam zamanıdır diyebiliriz. Ayrıca sıkıştığımız kalıplar yerine yeni ve belki başta biraz çekinebileceğimiz seçeneklere de göz atmak fayda getirebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.06.2023: Ay saat 02:45’te boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Günün ilk yarısında gergin etkiler devrede. Ay saat 09:03’te Jüpiter ile karşıt açı yaptıktan sonra saat 09:22’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Özellikle günün ilk yarısı finansal konular açısından ciddi risklere sahip bu yüzden zorunda kalmadıkça önemli işlemler yapılmasını önermem. Aynı zamanda piyasalarda da ciddi dalgalanmalar görülebilir. Saat 15:29’dan sonra Ay-Satürn üçgeni devreye giriyor ve gergin etkiler azalmaya başlıyor. Önemli konuları bu zaman diliminden sonra denk getirmek daha fazla verim almamızı sağlayacaktır. Günün Sabian sembolü “Siyah bir köle kız efendisi olan hanımın haklarını talep ediyor.” Bu sembol ırksal koşullanmaların önüne geçmenin ne kadar hayati olduğunu bize hatırlatır. Kişi bireysel haklarını aramaktan korkmamalı ve özellikle de zorbaların caydırıcı boş tehditlerine boyun asmamalıdır. Bazen bir hareket çok şeyi adeta kelebek etkisi misali değiştirebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 02.06.2023: Saat 03:42’de Jüpiter-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Büyük İyicil Jüpiter’in hayırlı kuzey Ay Düğümü ile kavuşumu iyileşme ve toparlanma konusunda destekleyicidir. Özellikle de Boğa burcunda gerçekleşen bu kavuşum doğa ile bütünleşmenin faydalarını da bize hatırlatır. Bir şeyleri güçlendirmek, güzelleştirmek ve yatırımlar adına da olumludur. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Akrep burcunda ve saat 09:52’de Merkür, saat 15:09’da Uranüs ile karşıt sert açı yapacak. Bugün insanlara karşı toleransımız düşük olabilir. Yine de fevri ve sonradan pişman olabileceğimiz davranışları frenlememizde fayda var. Günün Sabian sembolü “Dünyaca ünlü piyanist büyük bir kitleye çalmaya başlıyor.” Bu sembol bizi bencillik ve şişmiş egolara karşı uyarır. Bir şeyi aşırı tutturmak ve büyütmek sahip olduktan sonra boşluk hissi yaratabilir. Unutmayalım ki fazla görünür, ilgi düşkünü ve narsist insanlar çevreleri kalabalık görünse de aslında çok yalnızdır, insanlar onlardan uzaklaşır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 03.06.2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en güzel açı kalıbı Venüs-Neptün üçgeni saat 01:42’de kesinleşiyor. Bu kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu açının ardından Ay da saat 03:41’de Neptün, 03:51’de Venüs ile olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:52-08:03 arasında boşlukta akabinde Yay burcuna geçiş yapacak. Haftanın en iyicil etkilerine sahip günündeyiz. Özellikle Ay-Satürn üçgeninin etkin olduğu saat 19:59-23:59 arası her anlamda günün en olumlu, faydalı ve akıcı saatleri. Günün Sabian sembolü “Telepatik iletişimle birbirinden uzakta yaşayan iki kişi.” Bu sembol zaman ve mekândan öteye uzanan bir kalp bağını simgeler. Gerçek ve saf sevgi her şeyi değiştirebilir, en zor koşullara dahi biçim verebilir. Gerçek sevgi çıkar içermez, sadece saf bir bağlılık ve berraklık içerir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 04.06.2023: Haftanın en önemli gökyüzü olayı ile güne başlıyoruz. Saat 06:41’de 13 derece Yay burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş-Mars altmışlığının etkin olması çaba, cesaret ve kararlılıkla ulaşılabilecek yeni ufukların simgesidir. Efor sarfetmek, mücadeleden kaçınmamak sonuçları doğrudan etkileyecektir. Ayrıca hareketlenmek, spora başlamak ve aktif yaşam döngüsü oluşturmak adına da ideal bir etkiye sahiptir. Dolunay anında Jüpiter, Regulus sabit yıldızı ile paralel konumda. Olumlu ifadesiyle bu durum yatırım veya bilgi yoluyla gelen zaferleri gösterir. Ancak Regulus imtihanlı bir yıldızdır. Bu bağlamda Jüpiter de Plüton ile kare sert açıda olduğu için hafta boyunca özellikle Regulus’un temsil ettiği altın olmak üzere altın ve döviz fiyatlarında şiddetli dalgalanmalar ve piyasa manipülasyonları görülebilir; bu konuda çok dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca hazır Merkür retrosu ve gölgesi de bitmişken bir eğitim sürecine başlamanın ve uzmanlaşmanın tam vaktidir diyebiliriz. Dolunaydan sonra saat 22:49’da Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Telepatik iletişimle birbirinden uzakta yaşayan iki kişi.” (Dünkü derecenin etkisi bugün de devam etmektedir) Sembol duyu ötesi yeteneklerin sabırla uğraşarak güçlendirilmesinin kişiye bambaşka kapılar açabileceğini hatırlatır. Kişi ezberleri bozup arınmış haliyle eskiden yapamam diyerek korktuğu her şey ile yüzleşme gücünü kendisinde bulabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe