Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça güçlü ve yapıcı tesirlerin olduğu bir hafta bizleri bekliyor. 5 Mayıs 2019 saat 01:45’te Boğa burcunda bir yeniay meydana gelecek. Olumlu açılarla bezeli bu yeniay baharın esas habercisi olarak karşımıza çıkmakta. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumu hem Satürn hem de Neptün ile olumlu açı içerisinde olacak. Üstelik yeniay formasyonu Ay düğümleri ile de uyumlu halde. Bu bağlamda yeni ve taze bir başlangıç yapmak, bir konuda hayırlısıyla yola çıkmak, öncesinden tohumlarını serptiğiniz bir amacın ilk filizlerini görmek adına harika etkiler altında olacağız.

Yeniay uyumlu açı doğası gereği bize canlandırıcı ve bereketli bir enerji sunarken bir yandan da iletişim temasının önemine vurgu yapıyor. Güneş/Ay yeniay anında iletişimi temsil eden üçüncü evde, yeniay yöneticisi Uranüs de keza bu evde yerleşmiş durumda. Yeniay’ın yükseleni de Altair isimli bir sabit yıldızla kavuşuyor. Bu bağlamda bir şeyi gerçekten “bilmek”, “öğrenmek” ve “emek vermek” daha da önemli hale geliyor. Yani yeniay enerjisi adım adım bir şeyleri büyütmek, emeklerin karşılığını almak, yaratıcılık ile kararlılığı birleştirmek adına çok güzel bir etkide. En önemli dikkat etmemiz gereken konu ise yarım bilgi ile iş yapmak veya çok iddialı olmak. Bu tür davranışlar beklenmedik sıkıntılar doğurabileceğinden emin olmadan harekete geçmemek çok önem taşıyor.

1 Mayıs 2019’da Satürn retrosu başlıyor. Satürn 29 Nisan 2019 saat 03:53’te durağan konuma geçecek. Akabinde 1 Mayıs 2019 saat 03:55’e kadar durağan pozisyonda kalacak. Satürn’ün retrosundan da öte en zorlayıcı anlarından biri durağan zamanlarıdır. Bundan dolayı bu aralıkta her zamankinden daha sabırlı, dikkatli, disiplinli olmak ve zorluklardan pet etmeme gücünü göstermek önem taşıyor. Satürn aynı zamanda sınır anlamına geldiğinden sınırları aşmamak, herkesin kişisel alanına saygı göstermek de önemli.

Satürn Retro konumda 19 Eylül 2019’a kadar kalacak. Bu süre boyunca elbette sürekli problem çıkarmasını bekleyemeyiz. Ancak aşikar ki Satürn bireyin haritasında hangi evde Retro gerçekleştiriyorsa genelde o konular yavaşlama, sabır sınavları ve engeller görülebilir. Mesela bir iş yeri beklenenden daha yavaş bir şekilde para kazanabilir veya bir projenin son haline gelmesi zaman alabilir. Diğer yandan Satürn retroda sorunları çözmek, sistemi güçlendirmek ve dağınık bir şeyi düzenli hale getirmek de Retro sonrasında kalıcı istikrar ve denge oluşturur.

Ve hafta boyunca Merkür tam dört adet açı gerçekleştirecek. 1 Mayıs 2019’da Merkür-Mars altmışlığı ve Merkür-Satürn karesi, 3 Mayıs 2019’da ise Merkür-Jüpiter üçgeni ve Merkür-Plüton karesi kesinleşecek. Açıların detaylarını ilgili günlerde belirteceğim ancak işin ilginç kısmı Merkür belirttiğim günlerde iki açı birden yapacak, biri olumlu diğeri ise sert açı. Bir yandan harekete geçmek, şans ve beceriklilik gibi konular ön plandayken diğer yandan ipte yürüyen cambaz gibi şımarmamayı, işleri aksatmamayı ve mutlaka mantık çerçevesinde kalmayı dengelemememiz gerekiyor. Merkür’ün sert açı kalıpları özellikle yaşça büyük kişiler, otorite figürleri ile çatışmalarda zorlanmalar oluşturabilir. Ayrıca güç savaşı ve gereksiz inatlaşmalardan kaçınmak, herkesin hayrını düşünmek istenenden çok daha güzel sonuçlar getirebilecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.04.2019: Sakin ve uyumlu etkilerle yeni haftaya başlıyoruz. Ay saat 01:11’de Balık burcunda geçiş yapacak ve 07:02’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Tam olarak pazartesi sendromsuz enerjik, keyifli ve hayal gücü yüksek enerjiler devrede. Haftanın ilk günü demeden sorunları çözmek, yaratıcılığı konuşturmak ve beklenmedik keyifli haberler almak adına çok uygun bir açı kalıbı. Ve 09:38’de Ay-Juno üçgeninin kesinleşmesi de ortamı daha duygusal bir hale getiriyor. Üzerine de 19:34’te Ay-Güneş üçgeninin de devreye girmesi ile tam olarak gün en güzel haline ulaşmış olacak. Gerek duygusal gerek tüm insan ilişkilerinde son derece yapıcı, romantik ve eğlenceli bir atmosfer söz konusu. Barışma, duyguların dile gelmesi adına etkileşim oldukça olumlu. Tüm bu olumlu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Son bir not olarak Satürn saat 03:53 itibariyle 1 Mayıs 2019’a kadar sürecek durağan konumuna geçiyor. Satürn’ün durağan konumunun sağı solu belli olmadığından süreç boyunca disiplin, odak kararlılık ve sınır bilincine özen göstermek çok önemli.

Salı – 30.04.2019: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, 13:32’de Neptün ile kavuşum yapacak. Günün ruhsal enerjisi oldukça yüksek olmakla birlikte Ay, hali hazırda etkisi süren Mars-Neptün karesini de tetiklediğinden gün boyunca dalgınlık, sakarlık ve unutkanlık görülebilir. Evden çıkmadan anahtar, telefon, cüzdan kontrolü yapın. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar. Saat 17:22’de Ay-Mars karesi de kesinleşeceğinden günün en elektrikli anları burası. Açıkçası bugün haftanın en zorlayıcı etkilerine sahip günü, siniri kontrol etmekte zorlanmalar olabilir. Mümkün mertebe dırdırcı, kafa eti yiyen tiplerden uzak durun. Bir de vücudu çok zorlamamak önemli, görünmez kazalara açıklık görülebilir. Saat 23:21’de Satürn, karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşuyor ve bu esnada durağan konumda olacak. Bundan dolayı da bu esnada hayati kararlar vermemek, blöf yapmamak ve gemileri eğer kesin emin değilseniz yakmamak önemli zira sonrasında geri dönüşü olmayabilir. Saat 23:47’de Ay-Plüton olumlu açısı havayı yumuşatsa da gün bitiyor zaten, ne anladım bu işten. :)

Çarşamba – 01.05.2019: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde 00:47’de Jüpiter ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay uzun bir süre saat 13:23’e kadar boşlukta kalacağından önemli tüm program ve işlerinizi bu zaman dışına almanızda fayda var. Ayrıca Ay-Jüpiter karesi insanı olayları aşırı büyütmeye veya rehavete sokabilir. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve saat 03:55’te Satürn 19 Eylül 2019 saat 11:48’e kadar sürecek uzun retrosuna başlıyor. . Bu süre boyunca elbette sürekli problem çıkarmasını bekleyemeyiz. Ancak aşikar ki Satürn bireyin haritasında hangi evde Retro gerçekleştiriyorsa genelde o konular yavaşlama, sabır sınavları ve engeller görülebilir. Mesela bir iş yeri beklenenden daha yavaş bir şekilde para kazanabilir veya bir projenin son haline gelmesi zaman alabilir. Diğer yandan Satürn retroda sorunları çözmek, sistemi güçlendirmek ve dağınık bir şeyi düzenli hale getirmek de Retro sonrasında kalıcı istikrar ve denge oluşturur. Gün içerisinde 09:37’de kesinleşen Merkür-Mars altmışlığı var olan ve halihazırda süren konularda çözüm kapasitesi, aynı zamanda girişkenliği arttırırken 11:49’da kesinleşecek Merkür-Satürn karesi ise otorite ile çatışma ve beklenmedik engeller riskine işaret etmekte. Pes etmeyen kazanır. Saat 13:23’te Ay boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor ve enerji tekrar canlanıyor. Yine de 21:16’da Ay-Kiron kavuşumu kesinleşeceğinden duygusal konularda yaralanmaya açıklık görülebilir, öfkeyle kalkan zararla oturabilir. Bundan dolayı da bu meselelerde özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkatli olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.05.2019: Haftanın en sakin ancak güzel etkilerinden birini taşıyan günündeyiz. Ay Koç burcunda ve saat 17:39’da Venüs ile kavuşum yapacak. Gün boyunca heyecanlı, sabırsız ve tutkulu hissedebiliriz. Özellikle aşk adına girişkenlik ve çekim duygusu da baskın olabilir. Sadece bu “Ver coşkuyu” durumunu da çok çığrından çıkarmamak lazım zira o zaman da “Tutmayın küçük enişteyi” moduna geçip karşı tarafı etkileyeceğim derken boğmak veya yormak da var. Dozu iyi ayarlamak önemli. :) Duygusal tansiyon yüksek olduğundan ani duygu iniş çıkışları ve sivri dilli ifade durumu görülebilir, bundan dolayı birilerine mesaj atacak veya iki çift laf söyleyecekseniz önce en az bir yarım saat bekleyip sakinleşip öyle karar vermenizde fayda var. Günün iyicil etkilerinden hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Cuma – 03.05.2019: Ay Koç burcunda haftanın en açı bolluğu yaşayan günlerinden birine geldik. Ay Koç burcunda saat 05:16’da Satürn ile kare açı yapacak. Yani biraz solunuzdan kalkarak başlayabilirsiniz güne. :) 00:51’de Merkür-Plüton karesi de etkin olduğundan bugün iletişim tarzımız, neyi nasıl ifade ettiğimiz gerçekten çok önemli. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım. Güç çekişmeleri, gereksiz inatlaşmalar ve iddialaşmalara açık bu etkiler konusunda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat. Merkür-Jüpiter üçgeni 06:58’de kesinleştikten sonra Ay saat 11:47’de Jüpiter ile üçgen açı yaparak günün sert havasını dağıtıyor ve boşluğa giriyor. Ay 23:17 neredeyse gece boyunca boşlukta kalacağından şansımızı önceden başlayan ve adı konmuş işlere yönlendirerek başarı kazanabiliriz. Çok iyi planlar yapıp önümüzdeki hafta yeniaydan sonra kullanmak üzere kusursuzlaştırabiliriz mesela. Bu yapıcı etkilerden özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Cumartesi – 04.05.2019: Haftanın en sakin ve etli sütlüye karışmayan günündeyiz. Ay Boğa burcunda saat 05:15’te Uranüs ile kavuşum yapacak. Yeniaya yaklaşırken bu devrimsel ve güçlü enerji, bize hem cesaret hem de kararlılık verebilir. Burada önemli olan gereksiz inatlaşmalar ve küçük hesaplardan kaçınmak. Ayrıca üşengeçlik veya risk almaktan aşırı korkarak konfor alanına hapsolmak da yine bu açının enerjisini ketleyen türden davranışlar. Değişime açık olmalı ve kararlılığımızı korumalıyız. Yeni ve verimli yollar bulmak adına da harika bir gün. Saat 11:47’de Ay-Juno altmışlığı da kesinleşirken duygusal konularda güzel ve uyumlu bir akış da oluşacak. Ancak Ay’ın balzamik küçülen fazda olduğunu da unutmamak lazım. Bundan dolayı ilişkilerde aşırı ısrar ve değişmeyecek şeyleri değiştirmek adına yıpratıcı efordan kaçınmak önemli. Günün iyicil enerjilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 05.05.2019: Yeniay gününe geldik! 01:45’te gün başladıktan çok kısa bir süre sonra 14 derece Boğa burcunda yeniay meydana gelecek. Yeniay uyumlu açı doğası gereği bize canlandırıcı ve bereketli bir enerji sunarken bir yandan da iletişim temasının önemine vurgu yapıyor. Güneş/Ay yeniay anında iletişimi temsil eden üçüncü evde, yeniay yöneticisi Uranüs de keza bu evde yerleşmiş durumda. Yeniay’ın yükseleni de Altair isimli bir sabit yıldızla kavuşuyor. Bu bağlamda bir şeyi gerçekten “bilmek”, “öğrenmek” ve “emek vermek” daha da önemli hale geliyor. Yani yeniay enerjisi adım adım bir şeyleri büyütmek, emeklerin karşılığını almak, yaratıcılık ile kararlılığı birleştirmek adına çok güzel bir etkide. En önemli dikkat etmemiz gereken konu ise yarım bilgi ile iş yapmak veya çok iddialı olmak. Bu tür davranışlar beklenmedik sıkıntılar doğurabileceğinden emin olmadan harekete geçmemek çok önem taşıyor. Yeniaydan sonra 09:01’de Neptün, 13:22’de Satürn ve 18:11’de Plüton ile olumlu açıya geçen Ay tüm yeniay enerjisini çalıştırarak muhteşem bir ahenk oluşturuyor. Bu haftanın da açık ara en güzel günü yine Pazar diyebilirim. :) Gerek bir konuya odaklanmak, güç toplamak, işbirliği yapmak, ilham almak ve vermek adına tüm gökyüzü destekleri bizimle. Tek bir not olarak önemli tüm işlerinizi yeniay günü niyet etmek, planlamak harika bir fikir; ancak ilk adımı atmak ve bir şeye başlamak adına yeniaydan bir gün sonrayı kullanmak en doğrusu. Günün harika etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe