Merve Çubuktepe

Yazının başlığında da göreceğiniz gibi haftanın en büyük gündemi tabii ki 31 Ocak 2018 saat 16:26’da Aslan burcunda 11 derecede gerçekleşecek Ay tutulması. Tutulma esnasında Ay dünyaya en yakın konumunda olduğundan Süper Ay durumu gerçekleşecek. Başlığı çok uzatmadım ama bir diğer özelliği de Kanlı diye nitelendirilmesi. Tam Ay tutulması gerçekleşirken Ay’ın çevresini kırmızı olarak görürüz. Ve son olarak da özel bir olay olan bir ay içerisinde iki dolunay gerçekleşme durumu var. Buna da Mavi Ay deniyor. Yani toparlarsak aksiyon filmi ismi gibi Süper Mavi Kanlı Ay tutulması bizi bekliyor. :) Tutulma etkilerinden hafta içerisinde detaylı değinmiştim. Burç bazında etkilerini merak edenler yazıyı arşivden inceleyebilirler. Haftalık burç bazında etkileri ise yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Tutulma öncesinde haftanın ilk günlerinde stres hissedebilirsiniz, bu çok doğaldır. Ay tutulmaları etkilerini üç aya kadar güçlü bir şekilde gösterir, ancak haritanızda önemli irtibatları varsa altı aya kadar yankılanan etkilerden bahsedebiliriz. Tekrar hatırlatmak gerekirse tutulma, yapısı sebebiyle kadınlarla doğrudan alakalıdır, özellikle zor durumda kalan ya da hayati kararlar vermek durumunda olan kadınlar içlerindeki özgür, kendine güvenen savaşçı ruhu keşfedebilirler. Geçmişi anlama, çözümleme ve geride bırakma zamanıdır. Sizi sıkıca tuttuğunu sandığınız zincirlerin aslında gevşek olduğunu ve tek yapmanız gerekenin onları çıkarmak olduğunu fark edebilirsiniz.

31 Ocak 2018 itibariyle iletişim gezegeni Merkür Kova burcuna geçerek özgürlük vurgusunu arttırmaya başlayacak. İşbirlikleri yapan, büyük resmi gören ve akılcı düşünenin kazanacağı bir döneme giriyoruz. Toplumsal konular çok daha fazla önem kazanacaktır. Bilginin güç olması vurgusu artacak, kendini geliştiren zamanın ötesinde ilerleyebilen ön plana çıkacaktır. (Hava ve ateş grubu burçları Terazi, İkizler, Kova, Yay ve Koçlar olumlu açı alacaklar)

3 Şubat 2018’de Merkür ve Mars arasındaki olumlu açı kesinleşecek. (Öncesindeki iki günü günü de kullanabilirsiniz) Bu açı iş mülakatları, önemli görüşmeler, yazışmalar ve sunumlar açısından idealdir. Hazırlığınızı iyi yaptıysanız istediğinizi alabilir, başarı kazanabilirsiniz. (Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Terazi, İkizler, Kova, Aslan, Yay ve Koçlar için destekleyici)

4 Şubat 2018’de Venüs-Jüpiter arasındaki kare gerilimli açı kesinleşiyor. Bu açı kişiyi abartıya yönlendirir; özellikle alışveriş ve yiyip içme konusunda kontrol zorlaşır. Zorlu ekstreler ya da istenmeyen kilolarla uğraşmak istemiyorsanız frene basmakta fayda var. Duygusal konularda da abartı, ufak konuları bile çok büyütmek gibi eğilimler görülebilir. (Özellikle sabit burçlar Boğa, Kova, Aslan ve Akrepler dikkat)

Bu hafta burçları neler bekliyor? (Yükselen burcunuzu da okumayı unutmayın)

KOÇ: Haftanın ilk günleri Ayın Yengeç burcunda olması ve kuracağı gerilimli irtibatlardan ötürü Koçlar açısından zorlayıcı görünüyor. 29 ve 30 Ocak 2018 bu hafta Koçların en dikkat etmesi gereken iki gün. Özellikle de aile içerisinde gerilimler ve yanlış anlaşmalar görülebilir, bu tür sorunların işinize yansımamasına dikkat etmelisiniz. Neyse ki Ay tutulmasının olumlu etkisi vesilesi ile ibre tekrar düzeliyor. En çok aşk ve duygusal konularda size şans getirecek bir tutulma deneyimleyeceksiniz. 31 Ocak, 1 ve 3 Şubat 2018 Koçlar için haftanın en şanslı günleri. Burada Ay’ın yapacağı olumlu açılar vesilesi ile ilişkilerle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilir, eğlence ve heyecanı bir arada yaşayabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek adına da bu iki günü kullanabilir, tuttuğunuzu koparabilirsiniz. İş mülakatları ve kariyer görüşmeleri için de destekleyici etkiler devrede; iş değişimi gerçekleşebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BOĞA: Yeni haftaya olumlu etkiler altında başlayacak Boğalar için 29, 30 Ocak, 2 ve 3 Şubat 2018 haftanın olumlu günleri olarak dikkat çekiyor. Özellikle haftanın ilk günlerinin iyicil açıları vesilesi ile fark yaratabilir, içinizdeki yaratıcılığı dışavurabilirsiniz. Hukuki meseleleriniz varsa çözümü adına adım atabilirsiniz ya da bir davanız varsa lehinize sonuçlanabilir. Maddi açıdan kazanç gelebilir, girişimleriniz başarıya ulaşabilir. Detaylara dikkat etmeli, her şeyi kusursuz yapmaya özen göstermelisiniz. 31 Ocak, 1 ve 4 Şubat 2018 ise dikkat etmeniz gereken günler. Burada hem Ay tutulmasının gerilimli etkileri hem de Ay’ın gergin açıları (31 Ocak ve 1 Şubat 2018) zorlayıcı. Önemli kararlar ve hayati adımları bu günlere denk getirmemenizde ciddi fayda var. Zaman zaman inatlaşmalar ve güç savaşları yaşayabilirsiniz. Aşırı inatçılık ve hata yapacağınızı bile bile kafanızın dikine gitmekten kaçının. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İKİZLER: Ay tutulmasının olumlu etkisi ile genel olarak İkizler burçlarını güzel bir hafta bekliyor. 31 Ocak, 1, 3 ve 4 Şubat 2018 bu haftanın sizin için destekleyici açıları bulunan en iyicil günleri. Ay tutulması vesilesi ile çok daha sosyalleşebilir, kitleler üzerinde söz ve etki sahibi olabilirsiniz. Bu hafta tanışacağınız kişiler hayatınızda kadersel önem taşıyabilir. Arkadaşlıktan aşka dönüşüm görülebilir. Sözleriniz bu hafta itibariyle daha çok dinlenebilir ve insanlar üzerinde iz bırakabilirsiniz. Önemli işlerinizi belirttiğim günlere denk getirmeniz fayda getirebilir. Kendinizi geliştirmek adına da çok uygun bir haftadasınız. İlgi duyduğunuz bir konuda kursa gitmek, eğitim almak için tam uygun zaman. Sadece bir konuda tam fikir sahibi olmadan aşırı iddialı olmaktan ve Mars Yay etkisi ile sizinle aynı fikirde olmayan kişilerle söz dalaşlarından kaçınmalısınız. (Özellikle 2 ve 3 Şubat 2018’de) Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Haftanın ilk iki gününde Ay burcunuzda seyahat edecek. Ancak genel tabloya baktığımızda gergin açı kalıpları dikkat çekiyor. Bu bağlamda 29 ve 30 Ocak 2018 alınganlıklara karşı güçlü durmanız gereken günler. Zaman zaman insanlar sizi anlamıyor hatta engelliyor gibi hissedebilirsiniz. Bir anlık duygulara kapılıp fevri davranışlar sergilemekten ve küslüklerden kaçınmalısınız. Sevdiklerinizle duygularınızı paylaştırsanız yardım alabileceğiniz etkilere sahipsiniz. Neyse ki 2 ve 3 Şubat 2018’de hava değişiyor. Ay’ın Başak burcunda olması ve olumlu açıları vesilesi ile sesinizi duyurabilir, önemli bir sorun varsa çözebilir, gerekiyorsa da destek alabilirsiniz. Ticari girişimler ve yarım kalmış işlerin tamamlanması adına bu iki gün de özellikle değerlendirilebilir. Otorite figürlerinden takdir görebilir, başarılarınızla dikkat çekebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

ASLAN: Tutulma burcunuzda gerçekleşeceği için çok yoğun etkiler altında olacaksınız. (Özellikle de 6-16 derece Aslanlar) Tutulma öncesindeki günler 29 ve 30 Ocak 2018’de kendinizi biraz daha gergin, sabırsız hissedebilirsiniz. Bu çok normal bir etkidir. Sabit burçlarda yoğun bir yerleşim olacağı için tutulmadan önceki günlerde büyük kararlar, köklü değişimler ve ayrılıklar gibi konuları biraz beklemeye almanızda fayda var, fikriniz değişebilir. 31 Ocak 2018 tutulma günü sizin için büyük bir enerjiyi de beraberinde getiriyor. Her şeyi aynı anda yapmak isteyebilirsiniz, kendinize biraz zaman tanıyın. İlişkiler konusunda bir anda kritik karar alma noktasına gelebilirsiniz. 1 Şubat 2018 itibariyle daha sağlıklı hareket edeceğiniz etkiler almaya başlıyorsunuz. Destekleyici açılar vesilesi ile çok daha sağlıklı adımlar atabilir, değişimi güzel bir şekilde karşılayabilirsiniz. 4 Şubat 2018’de Venüs-Jüpiter karesi aktif, aşırı harcama ve alışveriş çılgınlığından kaçınmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BAŞAK: Yeni haftaya olumlu etkiler altında başlıyorsunuz. 29 ve 30 Ocak 2018’de Ay Yengeç burcunda ilerleyecek ve destekleyici açılar yapacak. Özellikle ilişkiler konusunda romantik ve duygu dolu etkiler sizi bekliyor. Küslükler çözülebilir, barışma ve kavuşmalar gündeme gelebilir. Yakın çevrenizden destek görebilirsiniz, kardeş ve akrabalarınızla ilgili bir sorun varsa çözülebilir. Tutulma vesilesi ile ruhsal açıdan yoğun etkiler alacaksınız, içsel çözümlemeler geçmiş muhasebeleri görülebilir. 2 Şubat 2018 bu haftanın en dikkat etmeniz gereken günü olarak dikkat çekiyor. Uykunuzu iyi almaya ve beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Sakarlık ve kazalara açıklık görülebilir. Kafa karışıklığı ve yanlış bilgilendirmelere karşı tetikte olmalısınız. 3 Şubat 2018’de hava değişiyor, bugünü çok iyi değerlendirebilirsiniz. Keyif almak, hayatı paylaşmak ve aydınlanmak için güzel bir gün. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

TERAZİ: Haftanın ilk iki günü 29 ve 30 Ocak 2018 Ay’ın yapacağı açılar sebebiyle gerilimlere açık durumda. Özellikle kariyer konusunda ani kararlar vermekten kaçınmalı ve stres yönetimini iyi yapmalısınız. Ufak tefek olaylar bile bu iki gün boyunca size çok sinir bozucu gelebilir. Köprüleri hemen yakmamakta fayda var. 31 Ocak 2018 itibariyle ibreler yükselmeye başlıyor, hem Ay tutulmasının olumlu etkisi hem de Merkür’ün Kova burcuna geçişi sizin için oldukça olumlu. Yeni insanlarla tanışabilir, sizi zihinsel olarak da zenginleştirecek paylaşımlar gerçekleştirebilirsiniz. 3 ve 4 Şubat 2018’de hem Merkür-Mars olumlu açısı hem de Ay’ın burcunuz Terazide olması vesilesi ile çok önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Beklediğiniz bir haber varsa sonucu olumlu olabilir. İş değişimi kararı alabilirsiniz. Arkadaşlık ya da flört gibi görünen bir durum aşka dönüşebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

AKREP: Ay’ın Yengeç burcunda yolculuğu sebebiyle yeni haftaya oldukça duygusal bir şekilde başlayacaksınız. 29 ve 30 Ocak 2018 daha korumacı, duygusal ve hassas hissedebileceğiniz iki gün. Buna bir de Ay tutulması öncesi gerilimi etkileniyor tabii. 31 Ocak, 1 ve 4 Şubat 2018 bu hafta dikkat etmeniz gereken günler. Gökyüzü etkileri sebebiyle çok inatçı olabilir, ciddi fikir çatışmalarına girebilirsiniz. İnsanlara tahammül etmek bu dönemde biraz daha zor olabilir. Özellikle kariyer konusu gündeminizde olacak, tutulma bu konuda değişim etkisini beraberinde getiriyor, ancak bir şeyler sonuçlanmadan riskli hareketlerden kaçınmalısınız, aksi durumda uzun vadede aleyhinize olacak durumlar görülebilir. 2 ve 3 Şubat 2018 bu haftanın sizin için en olumlu günleri. Hayata geçirmek istediğiniz planlarınızı, önemli görüşme ve mülakatlarınızı bu günlere denk getirebilirsiniz. (Özellikle 2 Şubat 2018) Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YAY: Hafta ortası itibariyle bir çok olumlu açı burcunuzu etkileyecek. 31 Ocak, 1 ve 4 Şubat 2018 sizin için haftanın en iyi günleri. Elinizden bir çok iş aynı anda gelebilir, bir çok sorunu çözebilirsiniz. Merkür’ün de Kova burcuna geçmesi düşünce ve söylemlerinizin daha çok kişi tarafından duyulmasını sağlayacaktır. Çevrenizde, işinizde fark yaratabilirsiniz. Tutulmanın olumlu etkisi ile daha fazla araştırıp okuyabilirsiniz, bunun pozitif etkisi günlük hayatınıza da yansıyacaktır. 2 ve 3 Şubat 2018 ise haftanın sizin için dikkat edilmesi gereken iki günü. Yanlış anlaşılmalara ve agresyona açık etkiler söz konusu. Mars da burcunuzda olduğu için fikir ve inançlarınız sebebiyle çok sert tartışmalara girebilirsiniz, ipler bir anda kopabilir. Biraz daha sakin olmanızda fayda var. Gerilimli açı kalıpları sebebiyle insanları dinlemeden hüküm verme eğilimi olabilir dikkat. Aşırı acelecilik ve dikkatsizlikten korunmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

OĞLAK: Haftanın ilk iki günü Ay zıt burcunuz Yengeçte ve gerilimli açılarla ilerleyecek. Bundan ötürü 29 ve 30 Ocak 2018 bu haftanın sizin için en dikkat edilmesi gereken günleri diyebilirim. Özellikle ilişkiler konusunda hassasiyetiniz artabilir, en ufak bir problemden bile kavga çıkarabilirsiniz. Memnuniyetinizi sağlamak çok güç olabilir. İnsanlara yumuşak ve anlayışlı davranmakta zorlanabilirsiniz. Ancak pişman olacağınız sözler söylemekten kaçınmalısınız. 2 ve 3 Şubat 2018’de ise Ay’ın destekleyici etkileri vesilesi ile bu zorlu etkilerden biraz daha sıyrılacaksınız. Duygusal açıdan zorlanmalar yaşıyorsanız bunları çözümlemek adına somut adımlar atabilirsiniz. Asıl gündeminiz tabii ki hafta boyunca maddiyat olacaktır, hafta ortası itibariyle bir plan yaparak maddi açıdan kendinizi güçlendirmek için girişimlerinize başlayabilirsiniz. Beklediğiniz bir para varsa gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

KOVA: Ay tutulması ve burcunuzdaki gezegen yerleşimlerinin de etkisi ile tutulmadan önceki iki gün 29 ve 30 Ocak 2018’de aşırı hassas, duygusal, her an patlayacak gibi hissedebilirsiniz. Özellikle sevdiklerinizi stres sebebiyle gereksiz yere kırmamaya özen göstermelisiniz. Neyse ki 31 Ocak 2018 itibariyle Ay tutulması gerçekleşiyor ve Merkür burcunuza geçiyor. Kendinizi çok daha iyi ifade edebilecek, aynı zamanda söylediğinizi dinletebileceksiniz. İş ya da duygusal hayatla ilgili konuşmaları bu geçiş sonrasında yapmanızda fayda var. Özellikle 3 Şubat 2018’de Merkür-Mars açısını çok iyi değerlendirebilirsiniz. Kalıcı bağlar kurabilir, hayatınızı şekillendirecek kadersel kararlar alabilirsiniz. 4 Şubat 2018 Jüpiter-Venüs gerilimli açısı sebebiyle zorlayıcı durumda. Kendinizi iş ya da bir kişi tarafından sıkıştırılmış hissedebilir ve aniden patlayabilirsiniz. Kendinizi rahatlatmaya çalışmanızda fayda var. Stres sebebiyle aşırı yeme ya da harcama görülebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BALIK: Haftanın sizin için en şanslı günleri 29 ve 30 Ocak 2018. Yeni haftaya şanslı bir giriş yapacaksınız. Özellikle aşk konusunda olumlu etkiler dikkat çekiyor. İlk buluşma gibi güzel etkinlikler bugünlere denk getirilebilir. Yine de çok romantik ve hassas hissedebilirsiniz, gerçekçilikten kopmamanızda fayda var. Ay tutulması sizi çalıştığınız yerle alakalı etkileyebilir, büyük organizasyonel değişimler olabilir. Bu esnada duygusal konulara dalıp günlük hayat sorumluluklarınızı unutmamalısınız. 2 ve 3 Ocak 2018 bu haftanın en dikkat etmeniz gereken günleri. Her türlü yanlış anlaşılmaya açık etkiler söz konusu. Ufak tefek hatalar bir anda büyük sorunlar haline gelebilir, agresyon ve yanlış anlaşılmalar görülebilir. Dikkatsizlik, özensizlik gibi hareketlerden kaçınmalısınız, zira küçük bir şey olsa bile çok büyütülebilir. Sağlığınızı korumalı, beslenme ve uyku düzeninizi iyi ayarlamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.