Merve Çubuktepe

9 marttaki güneş tutulmasından önceki haftaya baktığımızda önemli gezegen geçişleri söz konusu. 5 martta merkür balık burcuna 6 martta ise mars yay burcuna geçiş yapıyor. yani bu hafta duygusal yoğunluklar, hatta bu yoğunluklar sonucunda depresif ruh halleri görülebilir aynı zamanda mars etkisiyle aşırılıklara açık olabiliriz. özetle çok sevimli bir hafta beklemiyor bizleri. her daim temkinli, objektif, bir zen rahibi kadar sakin olmayı denememiz lazım. zen rahibi işi yaramıyorsa kendimizi spora verelim, işimiz çok stresliyse bir izne çıkalım özetle kafayı dağıtmak ve fazla enerjiyi boşaltmak şart.

işler güçler derken biraz ara vermek durumunda kalmıştım yazılara, neyse ki bu hafta itibariyle kaldığım yerden devam ediyorum. :)

merkür balık burcundayken düşüştedir, yani kapasitesini tam olarak kullanamaz. kafamız bu hafta biraz dağınık olabilir, odaklanmakta zorlanabiliriz. özellikle de değişken burçlar yay, başak ve ikizlerde bu durum ekstra etkili olabilir. dikkatsizliklere ve unutkanlığa karşı tetikte olup gerekiyorsa notlar alıp işlerimizi yapmakta fayda var. aksi durumda sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliriz.

belirttiğim gibi mars da yay burcuna geçiş yapıyor aslında itici gücümüz artıyor, eğer bir süredir üstünüze ölü toprağı serpilmiş gibi hissediyorsanız tekrar canlılık hissi geri gelmeye başlayacaktır. ancak yay aşırılıkların ve burnunun dikine gitmenin burcu da olduğu için aşırı gaza gelme ihtimaline karşı her daim gözünüzün önünde olacak "sakin ol şampiyon" yazısını yanınızda tutmakta fayda var. :) ayrıca global konularda tansiyon daha da artabilir, birbiriyle didişen ülkeler arasındaki sorunlar artabilir. şahsen rusya-türkiye ilişkilerinde özellikle tutulma sonrasında etkili olabilecek gerilim tırmanışları öngörüyorum.

haftanın önemli astrolojik olayları:

29 şubat 2016 - ay akrep burcunda
pazartesi günü hassasiyetimiz yüksek olabilir, eskiden gelen sorunlar kafamızı kemirebilir. mental anlamda geçmiş olaylara, saplantılara kafayı takmak yerine kendimizi bilime ilme vermemiz çok daha faydalı olacaktır. duygusal travmalarla ilgili üzüntüleri tekrar tekrar yaşamak yerine mesela takıldığınız konuyla ilgili güzel bir akademik yayın alıp okumaya başlayabilirsiniz mesela. ya da psikologa gitmek için de ideal bir gün. akşam saatlerinden sonra mars ay kavuşumu gerginliği daha da arttıracak özellikle sabit burçlar akrep, kova, boğa ve aslan iseniz bu saatlerden sizi kızdıran konularla ilgili tepkilerinize dikkat etmelisiniz, yıkıcı olabilir ileride size de üzecek sonuçlar doğurabilir.

1 mart 2016 - venüs satürn altmışlık açısı / ay yay burcunda
mart ayına güzel bir açı ile başlıyoruz. salı günü itibariyle venüs ve satürn arasındaki olumlu açı keskinleşiyor. ilişkilerimizi sağlam temellere oturmak ve bir sonraki aşamayı inşa etmek adına çok uygun bir gün. son derece açık fikirli ve güzel konuşmalar yapılabilir bugün. emek vererek bir şeyleri ortaya koymak ve bunu daha ileri ufuklara taşımak için güzel bir zaman dilimi. akşam saatlerinde ayın gergin açıları genel olarak çok fazla etliye sütlüye karışmamak konusunda bizi uyarıyor.

2 mart 2016
çarşamba günü ay’ın gergin açıları devam ediyor, satürn ve güneş ile oluşan sert açılar özellikle yaşça büyük kimseler ve otorite figürleri ile gerginliklere işaret ediyor. eğer önemli bir iş görüşmeniz varsa, ya da mesela zam vb gibi ilgili konularda konuşmak istiyorsanız bugün ideal bir gün değil. ateş grubu koç, aslan ve yaylar özellikle öğleden sonra daha kendilerini enerjik hissedebilirler, aynı durum hava grubu burçları için de geçerli. enerjik olmak harika bir şey ama jüpiter aynı zamanda abartı getireceği için yiyip içmenize, satın aldıklarınıza dikkat edin; cılkını çıkarmamakta fayda var. :)

3 mart 2016 - venüs uranüs altmışlık açısı / ay oğlak burcunda
perşembe gününe geldiğimize ay öğlene kadar boşlukta yani bildiğiniz gibi saat 12.00’ye kadar önemli bir işe girilmemekte fayda var. akabinde ay oğlak burcuna geçiyor ve bize daha net gidebileceğimiz bir yol haritası gösteriyor. ayın merkür ve neptün ile olumlu açıları özellikle ilham verici şekilde düşünebileceğimizi, sanatsal ürünler ortaya koyabileceğimizi gösteriyor. özellikle toprak ve su grubu burçları bu yaratıcı etkiden ekstra faydalanabilir. aynı zamanda venüs ve uranüs arasındaki olumlu açı ani duygusal gelişmelere işaret edebilir! özellikle hava ve ateş grubu burçları bu etkiden nasibini alabilir.

4 mart 2016
cuma gününe ayın uyumlu açıları ile başlıyoruz. özellikle manevi anlamda çok güzel etkiler taşıyan ay-neptün altmışlığı bize huzur hissi verebilir. akabinde de ay’ın güneşle olumlu açıları enerjimizi yükseltiyor. özellikle patronlarla iyi görüşmeler yapabiliriz, kendinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız daha görünür hale gelebilirsiniz. özellikle su ve toprak grupları bu etkiden ekstra faydalanabilirler. gece etkili olacak ay jüpiter üçgeni özellikle ruhsal çalışmalar için ideal bir ortam yaratıyor.

5 mart 2016 - merkür balık burcunda / merkür mars kare açısı / ay kova burcunda
haftanın en hareketli günü cumartesi günü. işte tutulma öncesi sürece başlıyoruz. yazının en başında belirtmiştim merkür balık burcundayken odaklanma problemleri ve unutkanlık karşımıza çıkabilir. özellikle de değişken burçlar bu konuda ekstra dikkatli olmalı. ancak bir yandan da yaratıcı fikirler, ilham alma konusunda da elverişli bir yerleşimdir. gene merkür balıkta son derece sübjektif durumdadır bundan ötürü bir işlere girişirken başkalarının da yorumunu almak faydalı olacaktır. aynı zamanda merkürün marsla karesi de bu sübjektif düşünceler ve diyaloglar sonucunda gerilim, hatta çatışma ile karşılaşabileceğimizi söylüyor. mars yay’ın etkisine kapılıp ağzımıza geleni söylersek kesinlikle üzülen taraf oluruz. gece saatlerinde ay kova burcuna geçerek bizi daha objektif ve düşünsel anlamda net hale getiriyor.

6 mart 2016 - mars yay burcunda / güneş satürn kare açısı
ve haftanın son gününe geldiğimizde mars yay burcuna geçiş yapıyor. yazının başında etkilerinden bahsetmiştim. canlılığımız artacaktır ancak bir yandan da "kop da gel" sendromu söz konusu. vitesi sürekli beşte tutmamakta fayda var. aynı zamanda güneş ve satürn arasındaki kare açı da otorite figürleri ya da babamızla gerginlik ihtimalini ortaya koyuyor. özellikle değişken burçlar tekrar dikkat etmeli. bu aralar yay, ikizler, balık ve başak burçları zorlu açılar altında bu anlamda çok temkinli hareket etmeleri şart.

ve önümüzdeki hafta 9 martta balık burcunda tam güneş tutulması gerçekleşecek. etkisi gerçekten kritik bir tutulma. etkilerine burç bazında başka bir yazıda değineceğim. tutulma öncesinde aslında harekete geçip mars’ımızı doğru kullanabilirsek meyvelerini tutulma sonrası toplayabiliriz. ancak acelecilik, fevrilik, her şeyi ben bilirim tavrı bu dönemde en büyük düşmanımızken başkalarının fikirlerine saygı duyara konuşmak ve bütünün hayrı için hareket etmek de müttefiklerimiz olacaktır.

haftanızın iyi geçmesi dileğiyle…