Begüm Minkis

29 Temmuz 23:38’de Jüpiter 8 derece Koç burcunda geri hareketine başlayarak 24 Kasım 02:02’de 28 derece Balık burcunda gerilemesini tamamlayacak. Koçtan Balığa doğru içsel bir yolculuğa çıkacağız. 2022 yılı Jüpiter retrosu kaderimizde büyüme, öğrenme ve gelişme açısından unutulmaz olabilir. Bunun nedeni ise dış koşulların dayattığı inanç, kural ve yasalara bağlı kalmadan yalnızca kendi içimizdeki gizli hazineyi keşfederek yeni bir dünya yaratmakla ilgili gözüküyor. Kendi gölgelerinin kurbanı olanlar, toplum baskısıyla kendi yeteneklerini fark edemeyenler ve özgüven sorunlarıyla hayallerinden vazgeçenlerin iyileşerek kendi yolunu çizdiği bir dönem başlıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Retrolar en sade haliyle içe dönme, kendini keşfetme, alışkanlıklarımızla yüzleşme zamanlarıdır. Retroların amacı durmak, beklemek veya elimizdekileri almaktan ziyade içe dönerek kendi bilinçaltımızla yüzleşmektir. Jüpiter gezegeni ahlak, din ve inanç, yaşam görüşümüzle doğrudan ilgilidir. Jüpiter gerilemesinin Koç burcunda başlayacağının altını çizmekte yarar var. Koç burcu dünyaya giriş kapısı, yalnızca bize has ve özel olan değerleri ifade ediyor. Ben demeyi öğrenmekle ilgili ciddi toplumsal sınavlardan geçiyor ve yanlış yönlendiriliyor olabiliriz. Öncelikle Jüpiter retro takvimini inceleyelim.

Jüpiter retro takvimi:
27 Temmuz 23:37 – 29 Temmuz 23:37 Jüpiter Durağan Konumda (8 derece Koç)
29 Temmuz 23:38 – 28 Ekim 08:09 Jüpiter Koç Burcunda Retro harekette (8-0 derece Koç)
28 Ekim 08:10 Jüpiter Balık Burcunda (29 derece Balık)
28 Ekim 08:10 – 23 Kasım 02:01 Jüpiter Balık Burcunda Retro harekette (29-28 derece Balık)
23 Kasım 02:02 – 24 Kasım 02:02 Jüpiter Durağan Konumda (28 derece Balık)
24 Kasım 02:03 Jüpiter İleri harekette (28 derece Balık)

Koç burcu zodyağın başlangıç çizgisini oluşturarak fiziksel veya mental olarak kendimizi nasıl ifade ettiğimizle son derece ilgilidir. Eğer etrafınızda bir Koç burcu varsa dış çevreyi daha az umursayıp esasen dürtüsel olarak kendini gerçekleştirmeye odaklandığını, bağımsız davranışlarla bireyselliğinden güç aldığını fark etmiş olabilirsiniz. Peki neden böyledir? Zira psikolojik olarak ele aldığımızda zihinsel olarak üç katman olan süper ego (üst benlik), ego (benlik) ve id (alt bilinç) bizlerin kendimizi dış dünyada bir bütün olarak nasıl ifade ettiğimizi gösteriyor. Sağlıklı bireylerde bu üçü birbiriyle çatışmadan dengeli halde ilerlemesi gerekir.

Süper ego yani üst benliğimiz toplumsal yargılar ve vicdani davranışlar doğrudan ilgilidir. Eğitim almak, evlenmek, çocuk sahibi olmak, yaşamda bir statü atlamak gibi sürdürülebilir sistemde bize düşen en temel görevleri içerisine alabilir. Bu biraz daha Satürnyen tarafımızı gösteriyor. Ego yani benlik ise bunlara ulaşmak adına kullandığımız bize has teknikleri gösteriyor. Sayısal, sözel veya görsel zekâ türleri nerede başarılı olacağımız konusunda bizlere büyük fikir sağlar. Kimi iyi çok iyi matematik zekasına sahipken kimi ticarette başarılır veya çok iyi resim yapar şeklinde özetleyebiliriz. Bu yön biraz daha yaratımla ilgili Güneş sembolizmiyle ilgilidir. Hepimiz her gezegenin gücünden bir parçayı içimizde taşırız.

İd yani alt bilincimiz ise Süper ego/ego harmanlamasının bir sonucu olarak bizleri diğer insanlardan ayıran kişisel istek ve düşünceleri ifade eder. İçimizdeki dürtülerle ilgilidir. Misal iyi bir meslek sahibi olduğunuzu düşünün. İyi bir resim yapıyorsunuz ancak bunu nerede, nasıl ve ne oranda yapmak istediğiniz sadece size özel bir seçimdir. Hayvani dürtü ve arzular Mars gezegeni yani Koç burcu tarafımızla çok yakından ilgilidir. Süper ego daha bilinçdışı yapıyı gösterirken ego ve id kendimizi daha bireysel biçimde en mutlu ve doğal biçimde nasıl ifade edeceğimizle çok daha ilgilidir.

Niye bu kadar açıkladığıma gelirsek eğer Jüpiter 28 Ekim’e kadar Koç burcunda gerilerken id yani iç benliğimize dair açlığı doyurmakla ilgili sıkıntıları fark ederek çözebilme fırsatı elde edebilecek olmamızdır. Kendimizi ve toplumdaki yerimizi nasıl belirlediğimiz, kim olduğumuz, ne yapmak istediğimiz ve doğru yolda hissedip hissetmediğimiz konusunda çok sağlam değerlendirmeler yaparak bunları düzeltme imkânı bulabiliriz. Tüm bu bahsettiklerim öznel olarak büyük bir yüzleşme ve fırsat dönemine işaret ediyor.

Koç burcu dünya astrolojisine göre askeri kuvvetler, savaşlar, silahlar ve liderlerle doğrudan alakalıdır. Gizli içe dönük stratejilerin dış dünyaya saçılacağı bir zaman olabilir. 28 Ekim-24 Kasım yaklaşık bir ay kadar Jüpiter 29-28 derece Balık burcunda geri hareketini sürdürecek. Bu derecelerde kötücül bilinen Scheat sabit yıldızını görüyoruz. Yoğun biçimde sınırları aşmakla ilgili. Bu yıldız filozof, felsefeciler, düşünürlerde sıklıkla görülmektedir. Farklı düşünen ve fikirleri olan, alışılan değerlere karşı çıkan kişileri gözlemleyebiliriz. Diğer yandan kurban olmak, depresyon, kadın ölümleriyle de ilgilidir. Bu tür konular zor etkilenen haritalarda tetiklenebilir. Karmik hak ediş ve bitişlerin yaşanması mümkün.

Jüpiter retrosunda doğal afetler bakımından çok dikkat edilmesi gereken bir zamanı göstermektedir. Aniden bastıran yağışlarla sel felaketi, heyelan, denizler sebebiyle çıkacak kargaşaları tetikleyebilir. Heyelan tehlikesi bakımından Karadeniz bölgesi dikkat çekiyor. 26 Eylül’de gerçekleşecek Güneş ve Jüpiter karşıtlığı ile beraber tetiklenebilir.

Geçmişe gittiğimizde en son 24 Temmuz-19 Kasım 2010 tarihleri arasında Jüpiter’in yine benzer şekilde Koç ve Balık burçlarında (3 derece Koç Burcu-23 derece Balık Burcu) geri hareket gerçekleştirdiğini görmekteyiz. 26 Temmuz 2010’da Hatay dört yol polis aracına yapılan PKK saldırısı gerçeklemiş. Bu süreçte gizli terör örgütleri, kapılar ardında yapılan sözleşmeler, örgütlere ait gizli geçit ve yaşam alanları bulunabilir. Aynı şey siyasi arenada arkada dönen dolaplar ve projelere işaret ediyor.

29 Temmuz 2010’da Pakistan’da uçak kazası olmuş ve 152 kişi ölmüş. Benzer teknik sorunlar ve ani kazalar Mars’ın anaretik derecede olacağı 15-18 Ağustos 2022 tarihleri risk olabilir. 21 Ağustos 2010’da Dünya sağlık örgütü İnfluenza pandemisinin sona erdiğini açıklamış. 12 Ağustos 2022 Kova Dolunayı’nın pandemiyle ilgili bir kesin bitiş ve yeni dönemi başlatan tesir getirebilir. Covid-19 vakalarıyla ilgili büyük bir tamamlanma ve risklerin daha çok büyümeden aza inmesini ifade edebilir.

Jüpiter retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Potansiyelinizi daha kesin biçimde açığa çıkaracağınız, ertelediğiniz veya kaybetmiş olduğunuz fırsatları tekrardan hayata geçirebilirsiniz. Yaratıcılığınız yüksek oranda artabilir. Size haksızlık yapmış kişiler varsa o kişilerden aranızdaki buzları kıran telefonlar alabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız iyileşebilir ruhunuzun ne istediğini keşfedebilir gözüküyorsunuz. Kimileriniz evlilik yolunda ilerleyebilir, ilişkisini daha duygusal ve tutkulu yönlerden deneyimleyebilir gözükmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hem esin kaynağı olabilir hem de iç dünyanıza dönecek çevreden hiç almadığınız ilhamı alabilirsiniz. İşinizde yardımsever yönleriniz artabilir. Meditatif çalışmaların ruhsal düzeyde size iyi gelmesi bedensel olarak da şifa bulmanızı kolaylaştırabilir. Rüyalarınız sıklaşabilir, eş zamanlılıklar yaşayabilir ve haberci rüyalar görebilirsiniz. Yaşamınızda belirsizlik ve dağınıklık varsa toparlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ümitlerinizin gerçekleştirmek için daha üretken, girişken davranışlar gerçekleştirebilirsiniz. Mesleki gelirleriniz artabilir ve ekip ruhunu ortaya koyabilirsiniz. Yeni çevrelere girebilir ve oralardan aşkı bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan müjdeli haberler alabilirsiniz. Kimileriniz çocuklarının başarısı sayesinde bir hayalini gerçekleştirerek geleceğe daha pozitif bakmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile ve yakınlarınızdan da alacağınız destekle kariyeriniz ve toplumsal statünüz iyileşebilir. İç dünyanız şifalanabilir ve önceden fark etmediğiniz şeylere dair uyanış yaşayabilirsiniz. Ev ve aile kaynaklı sorumluluklarınız artabilir. Kimileriniz iş sebepli taşınma gündeme gelebilir veya yolunda gitmeyen bir evliliği sonlandırarak bireysel olarak yeni bir yaşam düzeni kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İnsan bağlantılarınız sıklaşabilir. Hayata ilk defa öğrendiğiniz ve deneyimlediğiniz bir alana yoğunlaşabilirsiniz. Kişisel gelişiminiz açısından bu süreç önem arz edebilir. Görüşlerinizden farklı insanların arasına girerek ortak yolda ilerleyebilirsiniz. Eğitim aktiviteleriniz ve seyahatleriniz artabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız iyi finansal getiri sağlayacak hayırlı ticari anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi ve manevi değerlerinizi büyütmek, insanlarla paylaşmak, alma/verme dengesini kurmak adına güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Borçla ve kredileriniz varsa ödemenizi kolaylaştıracak gelirleri daha kolay elde edebilirsiniz. Hayatta eksik noktayı tamamlayacak, korkularınızdan kurtularak veya eğer varsa kötü insanlardan arınarak daha dengeli bir yaşama kavuşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kendinizi ilişkiler yoluyla tanımlayacağınız veya çevrenizdeki insanlar için gerekirse sorumluluk almaya gönüllü olacağınız bir zamandan geçebilirsiniz. İyimser ve pozitif insanlar sayesinde rahatlatılabilirsiniz. Sürüncemede kalan davalar bitebilir ve adalet yerini bulabilir. Haritanız destekliyorsa evlenebilir, ilişki veya ortaklık başlatabilirsiniz. Paylaşımın getirdiği avantajları en çok siz deneyimleyecek gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Toksikleşmiş durumlardan uzaklaşarak iş hayatınız ve sorumluluklarınızı düzene sokabilirsiniz. İşinizi büyütmeniz ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeniz mümkün olabilir. Yük gelen işlerde yanınıza yardımcı insanlar alabilirsiniz. Taşınabilir, konforu arttıracak araçlar satın alabilirsiniz. Kilo vermek, spora başlamak için uygun zamanlar. Evliyseniz hamile kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk hayatınızda ideallerinize doğru yürümeniz, birlikte yol alacağınız insanlarla tanışmanız mümkün olabilir. Yaratıcılığınızın kuvvetlenmesini sağlayacak yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Geleceğe dair bir idealinizin gerçekleşmesi sizi çok sevindirebilir. Spekülatif yatırımlar, çocuklarınızın sağlığı ve başarıyla ilgili kazançlar gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Evinizin huzuru artarken yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Bilinçaltı sorunlarını iyileştirebilirsiniz. Öfke sorununuz varsa özellikle çözebilirsiniz. Ev alabilir, miras haklarınızı temin edebilirsiniz. Aileniz büyüyebilir, ebeveynleriniz ve çocuklarınızla ilişkiniz iyileşebilir. Aile şirketlerinizin gelişmesi ve toplumsal imajınıza faydası dokunacak bir yola çıkmanız söz konusu olabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayırlı müjdeli haberler alacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Doğru düşünerek mantıklı kararlar alabilirsiniz. Teknoloji üzerinden başarınız artabilir. Araç almak, ilk defa yurt dışı seyahati gerçekleştirmek, önemli bir eğitime yazılmak, yeni anlaşmalar yapmak için şartlar verimli olabilir. Kardeşler, komşular ve kuzenlerinizle samimiyetiniz artabilir. Yeni yerler görebilir ve sık sık şehir turlarına çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Finansmanınızı geliştirebilirsiniz. Özdeğeriniz yükselip kazançlarınız bereketlenirken yatırım, miras ve ortaklıklar sayesinde cebinize daha çok ek kaynaklar yaratabilirsiniz. Olmanız gereken bir operasyon veya çözmeniz gereken bir kriz varsa üstesinden daha rahat biçimde gelebilirsiniz. Psikolojiniz iyileşebilir. Terapilerden şifa alabilirsiniz. Toksikleşmiş ilişkiler, bağımlılık ve takıntılarınızdan kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis