Merve Çubuktepe

Tutulma etkisi ile Merkür retrosu birleşince hakikaten bu temmuz ayı bitecek gibi durmuyordu. Zaman yavaşlamış hatta geriye doğru akar gibiydi. Okuyuculardan da bu dönemde ilgili oldukça yorulduklarına dair mesajlar aldık. Özellikle de retronun Merkür Yengeç kısmı açılarının da etkisi ile daha bir zorlayıcıydı. Neyse ki bu hafta 2 Ağustos 2019 itibariyle retroyu uğurluyoruz, üstelik Venüs de Yengeç burcundan çıkıp taze taze Aslan burcuna geçmiş durumda. Üzerine de adeta bu ayın tüm boğucu, zorlayıcı ve yüzleştirici etkisinin getirdiği tozu dumanı temizleyecek 1 Ağustos 2019 Aslan burcunda yeniay da cabası.

Gökyüzü de tam anlamıyla peeling ve detoks modunda. :) Eski defterler açıldı, eşelendi, kapanacak olan kapandı. Kapatamayanları da artık öyle ya da böyle kapattırıyor. Geçmişle ilgili önemli bir çözümleme yaşamış olabilirsiniz veya “olmuşla ölmüşe çare yok, ileri bakalım” düşüncesine varmanıza çok az kalmış olabilir. İşte hafta içerisinde bu geçiş yaşanırken artık geçmiş yerine “an” ve “gelecek” odağına daha çok girebileceğiz. Haftaya bu etkiler daha da yükseliyor onu belirteyim.

Gökyüzünde Aslan burcu vurgusunun artışı Oğlak/Yengeç etkisinin hafiflemesine yardımcı. Esasen, çok ciddi dersler, bazen soğuk duşlar geldi bu dönemde ama Aslan burcu görünürlüktür, istediği keyifli şeyleri yapma arzusudur, canlılık ve eğlencedir. Bu etkilerden kabuğunuza kaçmış, umutsuz ve motivasyonu düşük hissediyorsanız yavaş yavaş yazın sıcaklığını hücrelerinizde hissetmeye başlayabilirsiniz.

Venüs Aslan ve yeniay etkisi duygusal anlamda yeni şanslara işaret eder. Yani bit pazarı ve eskiler teması yerine yenilik söz konusudur, ancak bunun için de kişi kafasını kaldırıp dışarı bakmalı ve en önemlisi de tekrar kendine bakmayı, güzelliğini yansıtmayı hatırlamalıdır.

1 Ağustos 2019 Aslan yeniayında Venüs de sahnede olacak. Bu da yukarıda yazdığım temayı iyice destekliyor. Finans adına pozitif olmanın yanı sıra yeni bir işe başlarken güzel bir yıldız ışığı da verir insana. O alan belirginleşir ve parlamanız kolaylaşır. 8 derece Aslan burcunun düştüğü ev veya tetiklediği gezegenle ilgili keyifli ve ruhunuzu canlandıran gelişmeler olabilir. Yeniay anında Merkür’ün durağan konumda olması da Retro dönemine ait son dakika gelişmeleri ihtimallerine işaret eder veya son anda aldığınız bir aksiyonun kalıcı sonuçlarını.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.07.2019: Herkese iyi haftalar! Saat 06:43’te Güneş-Kiron üçgeni kesinleşiyor. Haftanın en güzel ve ruhsal anlamda enerjisi yüksek açılarından biri. Gün boyunca gerek ruhsal çalışmalar, niyetler ve odaklanmanın yanı sıra her türlü şifalanmaya açığız. Size çok iyi gelecek insanlarla konuşabilir ve güzel yararlı ortamlarda bulunabilirsiniz. Zorlandığınız bir konuda güzel bir destek gelme ihtimali vardır. Bu etkileşimden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Ay saat 14:30’a kadar boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Bu sebeple önemli iş ve odaklarınızı bu saatlerin sonrasına almanızda fayda var. Ay Yengeç, retronun son günleri bugün duygusal hassasiyet ve duyarlılık yüksek olabilir, içinizi gerekirse dökün ve içeride kalmasın. Ancak iyi niyetinizin suiistimal edilmesine de izin vermemelisiniz.

Salı – 30.07.2019: Ay Yengeç burcunda 00:16’da Kiron ile kare açı yapıyor yani gece saatleri konuşmalar için tansiyon biraz yüksek. Çok önemli değilse yüzyüze konuşmak veya ertelemek daha iyi olabilir. 02:14’te Güneş-Uranüs karesi haftanın önemli bir açısı kesinleşiyor. Tam da gökyüzü geçiş dönemindeyken gelebilecek son dakika gelişmeleri, ne kadar planlasak da olayların hiç beklemediğimiz şekilde ilerlemesi ihtimaline işaret eder. İnat ve egonun kesinlikle faydası olmadığı bu açıda bir şeyi kim olursa olsun aşırı bastırır veya inatla zorlarsa kırılıp elinde kalabilir. Retro hala sürüyor nasılsa bir şey olmaz diye düşünülmemeli… Ayrıca zaman zaman fevri ve kontrolü zor davranışlar duygusu gelebilir, özellikle çevrenizde bu tür insanlarla varsa biraz mesafeli olmakta fayda var. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Ay 16:56’da Satürn ile karşıt yaparak günün gerilimli havasını sürdürmekte. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar da akşam saatlerinde kadar bu konularda dikkatli olsa iyi olur esasen. Neyse ki saat 20:02’de Ay, iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşuyor akabinde 21:14’te Neptün ile üçgen açısı var. Bu anlar itibariyle gökyüzü yumuşamaya başlıyor ve ferahlama etkisi geliyor. Önemli konuşmalar ve ruhsal çalışmaları asıl bu anlara denk getirmek önemli.

Çarşamba – 31.07.2019: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:27’de Plüton ile karşıt açı yapıyor. Gece gece bir şeylere çok sarmadıysanız eğer sorun yaratacak bir açı değil. Ama uyuyamayıp sürekli kuruyor veya stalk vb ile uğraşıyorsanız insanı zorlayabilir bir etki. Özetle bu saatlerde kimseyle dalaşmayıp ya da kışkırtan varsa da takmayıp uyumak en güzeli. :) 06:32’de Ay Merkür ile kavuşum yaparak 16:18’e kadar boşluğa girecek. Günün en mahmur zamanları. Bugün bir işe başlamak pek kolay gelmeyebilir, aklınız sürekli retronun da son zamanları olduğundan güçlü bir şekilde geçmişe gidebilir. Kendinize “vah vah” deme ya da üzüldüğünüz insanları yüceltme duygusuna karşı durmalısınız. Zaten bu duyarcasına 16:19’da Ay Aslan burcuna geçiyor ve üzerine 23:50 gece saatlerinde Venüs ile şahane bir kavuşumu var. Haftalık yazısında anlattığım “kalk borusu” üflenmeye başlanmış durumda. Yaşadıklarımızı yaşadık, kalanlara artık gerekiyorsa edeceğiz gerekiyorsa bir yere gömeceğiz veya bırakın kalsın en iyisi orada kendi halinde. Günün ikinci yarısı her türlü flört, bakım, eğlence ve keyifli aktivite için uygun. Bu etkileşimden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.08.2019: Sonunda Temmuz bitti, geçmiş olsun. :) Yazın asıl güzel günleri başlamak üzere. 1 Ağustos 2019 Aslan yeniayında Venüs de sahnede olacak. Aşk ve finans adına pozitif olmanın yanı sıra yeni bir işe başlarken güzel bir yıldız ışığı da verir insana. O alan belirginleşir ve parlamanız kolaylaşır. 8 derece Aslan burcunun düştüğü ev veya tetiklediği gezegenle ilgili keyifli ve ruhunuzu canlandıran gelişmeler olabilir. Yeniay anında Merkür’ün durağan konumda olması da Retro dönemine ait son dakika gelişmeleri ihtimallerine işaret eder veya son anda aldığınız bir aksiyonun kalıcı sonuçlarını. Yeni ay saat 06:11’de gerçekleşecek. Üzerimizdeki ölü toprağını atıp “ileriye” bakma gücü veren bu canlı etki hepimize güzellikler getirsin. Ay pek tabii Aslan burcunda gün içerisinde 01:32 Kiron, 23:47’de Mars ile olumlu etki yapıp akabinde boşluğa girecek. Bu da yeniay enerjisine hem şifalandırma gücü hem de hareket enerjisi veriyor, tek kelimeyle şahane etkiler. Bu etkileşimden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Ancak asıl konu haritanızdaki +- 5 derece toleransla 3-13 derece Aslan burcunun düştüğü ev ve ya denk gelen gezegenlerdir. Buna ek olarak 19:57’de Venüs-Kiron üçgeninin de oluşması ruhsal ve duygusal şifa, ikili ilişkilerle alakalı yaraların kapanması gibi konularda oldukça pozitif. Sadece Merkür 06:57 itibariyle durağan konuma geçtiğinden çok acele hareket etmeye gerek yok.

Cuma – 02.08.2019: Müjdemi vermek istiyorum 06:58’de Merkür retrosu bitiyor! Evet geçmiş olsun kurtulduk, yeniaydan bir gün sonra arkadaşı uğurluyoruz. Hızı tabii yavaş olacak bir dakikada hemen kendine gelmez, ama neyse ki bitti işte. :) Haftaya da Jüpiter retrosunu uğurlayacağız böyle unutmayın. Sadece saat 13:00’te Venüs Uranüs karesi etkin; hadi Retro bitti ben bir uçarım kaçarım derseniz o iş biraz sarpa sarabilir. Makine soğudu retroda ağır ağır ilk viteslerde aracımızı çalıştırmamız lazım. :) Duygusal açıdan gündem değiştirecek olaylar olabilir ama dengesiz insanlar varsa çevrenizde bu güzel Cuma gününde gezin dolaşın muhatap almayın derim. Bu konular özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovaları ilgilendiriyor. Zaten Ay 16:21’e kadar boşlukta akabinde Başak burcuna geçip bize bol bol mantık ve analitik düşünce de aktaracağından duygusal kararlar veya u-dönüşleri yapmak yerine hayatımı nasıl daha güzel kılarım, keyif ve bereketle doldururum düşüncesi baskın olacak.

Cumartesi – 03.08.2019: Herkese iyi haftasonları! Ay Başak burcunda, 02:49’da Uranüs ile güzel bir üçgen açı yapacak. 15:39’da Jüpiter ile karesi minicik bir detaya aşırı takma ya da haftasonu gazıyla aşırı para harcama eğilimi getirebilir. Kahvaltı işi güzel de şu minicik tabaklara da inanılmaz paralar vermeyin lütfen. :)) Veya çok lüzumlu değilse o şeyi almadan pas geçebilirsiniz, değil mi değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar… Saat 17:02’de Ay-Satürn üçgeni, 20:15’te Ay’ın Ay düğümlerine olumlu açıları özellikle öğleden sonraki saatleri çok daha verimli ve güçlü kılmakta. İşbirlikleri yapmak, önemli kişilerden nasihat almak, Retro sonrası önümüzdeki hafta yapacaklarınızı planlamak adına on numara etkiler. Bu konuda toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar şanslı durumda. Gecenin son saatlerinde 21:30’da Ay-Neptün karşıtı var, aşırı yeme içmeden gelebilecek rahatsızlık, zehirlenmelere açık etkidir. Bir de gece gece bir şeylere aşırı takma, en ufak şeyden büyük anlamlar çıkarmaktan kaçınalım zaten kısa vadeli bir etki.

Pazar – 04.08.2019: Haftanın son günü keyifli ve sıkıntısız durumda. Güzel bir Pazar bizleri bekliyor. :) Ay Başak burcunda 02:34’te Plüton ile, 07:27’de Merkür ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Saat 16:29’a kadar Ay boşlukta olduğundan tam anlamıyla aylaklık yapmak, dinlenmek, yoğun tempo yerine biraz kafayı boşaltmak, boş ama keyifli sohbetler etmek adına güzel bir süreç. Sürekli zihnimizin bir şeylere odaklı olması da bizi çok yoruyor unutmayın. Bu rahat ve keyifli etkiden özellikle toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Saat 16:29 itibariyle Terazi burcuna geçen Ay sosyalleşme, güzelleşme, moda, bakım gibi konularda motivasyonu yüksek ve canlı bir enerji oluşturuyor. Ayrıca Retro tutulma derken görüşemediğiniz arkadaşlarla toplaşmak için de harika bir etki. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe