Begüm Minkis

2023’ün ilk burç geçişini Venüs gerçekleştiriyor. 3 Ocak 05:09’da Venüs 0° Kova burcuna geçerek 27 Ocak’a kadar burada hareket edecek. Venüs Kova burcundayken her şeyi salim kafayla düşünmek isteyeceğiz. Duygusal tarafımız törpülenebilir. Aklın ve mantığın yolunu seçmek isteyebiliriz. Her türlü insan ilişkileri bu dönemde canlanırken bir yandan Merkür’ün geri hareketine devam ettiğini unutmadan temkinli hareket etmek gerekebilir. Geçmişte sırtımızı döndüğümüz veya görmezden geldiğimiz kişi, konu ve olaylara bu sefer farklı bir gözle tekrardan değerlendirme yapmanın vakti gelmiş olabilir. Transit süresince hepimizin şahsına münhasır yöntemleri, fikir ve tercihleri olabilir fakat makro yapıda aklın yolunun bir olduğunu, hepimizin aynı yolun yolcusu olduğumuzu, bizi biz yapan en önemli şeyin ahlaki değerimiz olduğunu unutmadan hareket etmemiz iyi olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Modern yöneticisi Uranüs olan Kova burcu denildiğinde sürprizler, marjinalite, aktivizm, özgürlük, hak ve eşitlik temaları hemen arkasından gelir. Ruhumuz devrim yaratmak isteyebilir. Venüs Kova transiti pek kolay ve rahat geçmeyebilir. Adaptasyon sorunu yaratabilir. Bir şeylerin düzelmesi için ilk etapta kendimizi kaosa itebiliriz. Kaosun takibinde düzen gelebilir. Bizi ileriye götüren, gelişimimize katkı sağlayan insanlarla ilişki kurmak ve ortamlarda bulunmak isteyebiliriz.

Ani hava değişimleri, fırtınalar, doğal afetler görülebilir. Kış mevsimini daha derinden hissedebiliriz. Gruplar, etkinlikler, organizasyonlar, toplumsal konuları misyon edinmiş insanları konuşabiliriz. Birden fazla insana uyum sağlamak, anlamaya çalışmak gerekebilir. İnsanlar arasında dengesiz davranışlar, geleneksel kuram ve yapılara karşıt görüşler dikkat çekebilir.

Venüs Kova burcundayken sıradanlığa karşı duracak ve kendi özgün yolumuzu benimsemek isteyeceğiz. Basit, sade ve net olabiliriz. Gönül ilişkilerinde aile odaklı düşünmeden birinci sıraya kişisel talepler yerleşebilir. Kendi kafa dengimiz olacak, bireyselliğimize saygı duyacak, özgürce vakit geçirebileceğimiz, iyi bir yol arkadaşı olacak birini isteyebiliriz. Birine taparcasına yapışmak, romantik aşk sözcükleriyle boğmak ve abartmak karşı tarafı soğutabilir veya kaçmasına sebep olabilir.

Birini beğeniyorsanız ve karşılık bekliyorsanız ilk önce şu soruyu sormak gerekebilir. Karşı taraf beni neden sevmeli? Neden tercih etmeli? Beni karşı taraf nezdinde özel kılan yönlerim neler? İyi bir yol arkadaşı olabilir miyiz? Gerçekten beynen uyumlu ve denk miyiz? Herkes eşit yaratılsa da aynı konu özel ilişkiler kapsamında bireysel tercihler girdiği için böyle şekillenmeyebilir.

Venüs Kova aşkı biyolojik yönden belli bir teoride değerlendirmeye de müsaittir. ‘’Hormonlar dengesizleşmiş, travmaları coşmuş olabilir, serotonin ve oksitosin azalmış olabilir.’’ insanları psikolojik alt yapılarını anlamaya çalışabilir, bilim ve ilim temelli değerlendirmelere açık olabiliriz.

Bu dönemde ilk önce kendini tanımadan masallardaki aşkı arayanlar tam olarak Allah’a emanet diyebilirim. Sürüncemede kalan davalarla ilişkili hak ve adalet yerini bulabilir. Zafer bayrağını çekebilir veya kaybedebiliriz. Her türlü insani duyguyu yaşamaya çok müsait bir zaman. Farkındalık kazanarak yönümüzü görebiliriz. Estetik için pek müsait zamanlar olmamakla beraber Venüs sabit nitelikteki bir burçta ilerleyeceği için alacağımız karar ve yapacağımız değişiklikler uzun süreli veya kalıcı olmaya müsait gözüküyor.

Bilekler, aşil tendonu, alt bacaklar, kalp ve dolaşım sistemi Kova burcuyla temsil edilmektedir. Bu bölgelerle ilişkili şifa bulunabilir. Sırt eğriliği ve skolyozdan mustarip kişiler için de şifalanma olabilir. Uzun süredir öldürmeyen ama süründüren sağlık sorunlarında sürpriz ve hızlı biçimde faydalar gelebilir.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Vefalı dostlarınız ve meslektaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. İş hayatınızda fark yaratmanız, gruplarla uyum ve ahenk içinde hareket etmeniz, toplumsal konulara daha hassas davranışlar sergilemeniz mümkün olabilir. Aşk hayatınızda özgürce hareket etmek isteyebilirsiniz. Partnerinizle davetlere katılabilir yalnızsanız eğer sosyal medya üzerinden yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizde terfi yolunun açılacağı, patronlarınızla keyifli ilişkiler kurabileceğiniz, ve işsizseniz görüştüğünüz yerlerden olumlu geri dönüşler alabileceğiniz bir zaman olabilir. Akademik kariyer yapmak, iş sebepli farklı bir eğitime başlamak için doğru bir zaman olabilir. Ebeveynlerinizle önemli konular hakkında konuşabilir, taleplerinizi dile getirebilir, ilişkinizi düzene oturtabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bakış açınızın uyuşacağı yeni arkadaşlar edinmeniz, sevgilinizle ve eşinizle keyifli seyahatlere çıkmanız, önemli kişilerden rehberlik ve danışmanlık almanız mümkün olabilir. Eğitime katılmak, pasaport/vize işlemlerini halletmek, yarım kalmış evrakları halletmek için destekleyici bir zaman olabilir. İyi giden bir ilişkiniz varsa partnerinizle evlilik hakkında konuşmaya başlayabilirsiniz. Partnerinizin ailesi ve yakınlarıyla tanışmanız da olası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Finansal kaynaklarınızı zeki hamlelerinizle geliştirebilirsiniz. Riskli yatırımlar, miras ve ortaklı kaynaklarla ilişkili emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan maddi manevi destek görmek, sırlarınızı paylaşmak, psikolojik terapi almak için verimli bir zaman olabilir. İlişkilerinizde empati üst seviyede olabilir. Sırlar varsa ortaya çıkabilir. Başkalarına kısıtlanmadan özgürce taleplerinizi dile getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Eşiniz, ortağınız ve sevgilinize fikirlerinizi kabul ettirebileceğiniz, daha sağlıklı iletişim kurabileceğiniz bir zamandan geçebilirsiniz. İnsanlarla dostça dayanışma ve anlayış içerisinde olacağınız bu süreçte sorun yaşadığınız kişilerle krizleri aşarak barışabilirsiniz. Seyahat ve taşınmalar için süreci değerlendirebilirsiniz. Terapi, danışmanlık ve doktor kontrolleri için bu süreç uygun olabilir. Evlilik teklifi edebilir veya alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Günlük işleriniz, görev ve sorumluluklarınızı daha keyifle icra edebilirsiniz. Düzen ve disiplini kurabilirsiniz. Bu transitle soğuk havalarda sağlığınızla ilişkili koruyucu tesirler altındasınız. Kişisel bakımlarınız, doktor kontrolleriniz ve tahlillerinizi yaptırabilirsiniz. Dış görüntünüz, giyim tarzınız ve tutumlarınızdaki hataları daha çok fark ederek ufak detaylara takılabilir, düzenleme yapmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatınız renklenebilir, keyifli aktivite ve hobilere vakit ayırabilirsiniz. Aşk hayatınızda bolca dostluğu, entelektüelliği ve yoldaşlığı hissetmeniz olasıdır. Riskli yatırımlarla ilişkili zarar etmekten korunabilir, evinizin gelir giderini daha rahat sağlayabilirsiniz. Kendi işiniz varsa eğer büyüyebilir. Bu süreçte sanata ve yaratıcılığa daha çok ilgi duyarak estetik zevklere kendinizi adayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile ilişkileriniz uyumlu ve dengeli ilerleyebilir. Sorun yaşadığınız kişiler varsa kişisel taleplere karşılıklı anlayış ve hoşgörü artabilir. İlişkiler yumuşayabilir ve barışabilirsiniz. Uzak akrabalarınızla görüşebilir, taşınma ve miras konularında avantaja geçebilirsiniz. Evlenebilir, evliyseniz çocuk yapma sorumluluğu üstlenmeniz de olasıdır. Bilinçaltı sorunlarını çözmek, kaygı ve fobileriniz varsa eğer altından kalkabilir şifalanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ticari hayatınız, eğitim faaliyetleriniz, kısa seyahatleriniz hız kazanabilir. Fikir ve düşüncelerinizi ifade ederken konuşma üslubunuza dikkat edebilir, kırıcı ve kaba olmaktan kaçınabilirsiniz. Çocukluk ve gençlik dönemlerdeki arkadaşlarınızla toplaşabilir, grup çalışmalarında bulunabilirsiniz. Taşınma ve seyahat etme ihtimaliniz de yüksek gözüküyor. Araç gereç alımı ve araç bakımı için uygun gözüküyor. Uzun süredir beklediğiniz evrak veya haberi alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Elinize giren parada artış olabilir. Yatırımlarınızdan kazanabilirsiniz. Yakınlarınız maddi manevi konumunu daha iyi bir seviyeye taşıyabilir. Parasal açıdan yüzünüz gülebileceği gibi kişisel değerli harcamalarda bulunabilirsiniz. Elektroniğe, internete ve uygulamalara para harcayabilirsiniz. Aşk hayatınız için destekleyici bir zaman. Huzur ve neşe bulabilir, partnerinizle bağlarınızı sıkılaştırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Gönül işleri, kişisel bakım, bolluk ve bereket ve popülerite açısından dikkat çekici bir sürece giriyorsunuz. Sosyal çevreniz genişleyebilir, yeni yüzler görebilirsiniz. İletişim ve sohbeti keyifli, farklı bakış açınız ve düşüncelerinize değer veren, entelektüel biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Zekanızla fark atabilir, fikir ve projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Dış görüntünüzde yenilik yapmak çok hoşunuza gidebilir, kendinizi şımartmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kontrolünüz dışında gelişen, sizi bedenen ve ruhen yıpratan konularla ilişkili çözüm yolları bulmaya başlıyorsunuz. Ruhsal olarak şifalanabilirsiniz. Akışta kalmalı arkanızdan sizinle ilişkili iyi kötü dönebilecek konuları hissetseniz veya fark etseniz de müdahil olmamanız iyi olabilecektir. Bolca gözlem ve sessizlik transit sonunda size büyük farkındalık katabilir. Sağlık kontrollerinizi ve kişisel bakımlarınızı yaptırmak, seyahat planlamak için uygun bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis