Merve Çubuktepe

Bu hafta uzun süredir Retrolar nedeniyle aynı burçta seyahat eden iki gezegenin burç değişimine tanık olacağız. Bu da haliyle gökyüzündeki havayı değiştirmeye başlayacak. 5 Ağustos 2020’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. Merkür malumunuz retro sebebiyle uzun süredir Yengeç burcundaydı, artık tam hıza geçti ve Aslan burcunda daha cüretkar, kendine güvenli ve “ben” odaklı bir form alacak. Merkür Yengeç’in nostaljik ve duygusal etkisi sebebiyle geçmişe yoğun özlemli, bazen kendine acıma odaklı ve ileriye bakamayan ruh hali Aslan formunda değişmeye başlıyor. Gökyüzü hala retro dolu olsa da yavaş yavaş geçmişin odağından çıkıyor. Böylece ileriye bakmaya ve kendimizi merkeze almaya başlıyoruz.

7 Ağustos 2020’de Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Venüs de retrosu sebebiyle çok uzun süredir İkizler burcundaydı ve burada uçucu, kalıcılığa pek açık olmayan karmaşık bir tesir oluşturuyordu. Eski sevgililer, bitmek bilmeyen çözümsüz denklemler, karışık sinyaller, uçucu ilişkiler derken burada da bir değişim söz konusu. Yengeç burcunda Venüs çok daha sahiplenici, elle tutulur ve duygusal yönü yoğun ilişkiler sunar. Koruma ve kollanma etkisi olduğundan kimi yara bandı tipi iyileştirici ilişkilere çekilebilir. Ancak diğer yandan bitmek bilmeyen oldu olmadı, mesaj attı atmadı, seviyor mu sevmiyor mu, aldatıyor mu gibi sürekli şüphe ve belirsizlik içeren ilişkilere saplanmak yerine yeni ve sağlıklı alternatiflere müsait bir döneme girmekteyiz. Düzgün ve temelli başlayan ilişkilerde perçinlenme, hayatı birleştirme ve yuva kurma arzusu da görülebilir. Sevgi ve desteği daha çok ailemiz, köklerimiz, aile gibi gördüğümüz kişilerden alabiliriz bu süreçte.

Açıları incelersek eğer 4 Ağustos 2020 Merkür-Satürn karşıtı devrede olacak. Bu açının en önemli mesajı Venüs İkizler transiti tamamlanırken “olmuyorsa olmuyor” gerçeğini kabullenmek. Konu ne olursa olsun karşı taraftan size olumsuz sinyaller veya sessizlik geliyorsa eğer artık bırakma zamanıdır. Zira bir konuda tutturmak, ısrarla iletişim çabası sadece buzdan bir duvar getirebilecektir. Eğer ses gelmiyorsa artık herkesin kendi hayrı için ileriye bakması gerek bu koşullarda. Diğer yandan patronlar veya önemli bir figürden bir şeyler istemek için pek elverişli bir açı değil. Bu tür önemli konuşmaları haftaya almanızı öneririm, blokaj oluşabilir.

4 Ağustos 2020 Mars-Jüpiter karesi ayarsız bir açı. Kaş yapayım derken göz çıkarma riski var. Aşırı hararetli, hatta fevri ve agresif davranışların beklenmedik sıkıntılar çıkarabileceği aşikar. Kontrolsüz öfke ve tepkisellik görülebilir. Maalesef saldırı, cinayetler artabilir. Her gün daha çok kadının öldürüldüğü bu korkunç dönemde herkes sesini çıkarmalı ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için tüm gücüyle tepkisini koymaya devam etmeli. Finansal açıdan işi iyi bilmeden anlık içgüdü ile kararlar kötü sonuçlar getirebilir, dikkat. Piyasaların daha da dalgalanma ihtimali var.

Ve haftanın en önemli olayı 3 Ağustos 2020 Kova burcunda dolunay olacak. Uranyen yapıdaki bu dolunayın gerçekleşme anında Güneş-Ay kavuşumuna Uranüs’ün sert kare açısı tetikleme yapacak. Her şey kontrolümde, benim istediğim gibi olsun düşüncesinin pek işlemeyeceği bir süreç. Bilakis kontrol için uğraşmak elde kalacaktır. Kova burcu sembolizmi gereği kendimizi ve çevremizi özgür, rahat ve kendi haline bırakmamız gerekir. Kimsenin, kendimizin dahil bu dönemde kişisel alanını ihlal etmemek çok önemli. Ve her şey çok tekdüze sıkıcı gidiyor gibi görülse de ilk başta zorlayıcı, kriz gibi görünen bir olay hiç beklemediğimiz büyüklükte açılımlar ve yeni yollar oluşturabilir, yeter ki bu değişim rüzgarına direnmeyelim, rüzgarla birlikte uçmaya çalışalım. Dolunay yapısı gereği ülkemizde sismik aktiviteleri ve doğal afetleri, özellikle de yangınları etkileyebilir; nitekim Mars Koç geçişinden beri maalesef orman yangınlarının çok arttığını görüyoruz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.08.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda dolunaya hazırlanıyoruz. Uranyen yapıdaki bu dolunayın gerçekleşme anında Güneş-Ay kavuşumuna Uranüs’ün sert kare açısı tetikleme yapacak. Her şey kontrolümde, benim istediğim gibi olsun düşüncesinin pek işlemeyeceği bir süreç. Bilakis kontrol için uğraşmak elde kalacaktır. Kova burcu sembolizmi gereği kendimizi ve çevremizi özgür, rahat ve kendi haline bırakmamız gerekir. Kimsenin, kendimizin dahil bu dönemde kişisel alanını ihlal etmemek çok önemli. Ve her şey çok tekdüze sıkıcı gidiyor gibi görülse de ilk başta zorlayıcı, kriz gibi görünen bir olay hiç beklemediğimiz büyüklükte açılımlar ve yeni yollar oluşturabilir, yeter ki bu değişim rüzgarına direnmeyelim, rüzgarla birlikte uçmaya çalışalım. Saat 14:14’te Ay-Kiron altmışlığı oluşurken ruhsal anlamda güçlü hissederek değişim enerjisine adapte olmak konusunda avantajlı olacağız. Saplandığımız yerlerden çıkmak adına güçlü kararlar alabiliriz dolunay arifesinde. 16:51’de Ay-Uranüs karesi de kesinleşiyor. Bu açı kalıcı beklenmedik, kontrol dışı olaylar; gündem değiştiren etkilerle alakalıdır. İyicil kullanımda ise hayatımızdaki toksik bağları keserek iç devrim yaratmamız mümkün. Ve saat 18:58’de Kova burcunda dolunay kesinleşiyor. Etkisi yedi gün boyunca sürecek. Ay Fazı: Dolunay

Salı – 04.08.2020: Saat 00:00’da tam gece yarısı ve yeni güne başlarken Merkür-Satürn karşıtlığı kesinleşecek. . Bu açının en önemli mesajı Venüs İkizler transiti tamamlanırken “olmuyorsa olmuyor” gerçeğini kabullenmek. Konu ne olursa olsun karşı taraftan size olumsuz sinyaller veya sessizlik geliyorsa eğer artık bırakma zamanıdır. Zira bir konuda tutturmak, ısrarla iletişim çabası sadece buzdan bir duvar getirebilecektir. Eğer ses gelmiyorsa artık herkesin kendi hayrı için ileriye bakması gerek bu koşullarda. Diğer yandan patronlar veya önemli bir figürden bir şeyler istemek için pek elverişli bir açı değil. Bu tür önemli konuşmaları haftaya almanızı öneririm, blokaj oluşabilir. Ay Kova burcunda saat 09:44’te Mars ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Dolunay sonrasında kararlarımızı uygulamak ve üşendiğimiz işleri toparlamak adına destek alıyoruz. Spor yapmak, bacakları çalıştırmak, en azından yürümek canlandırıcı olacaktır. Saat 16:06’da haftanın önemli açılarından biri olan Mars-Jüpiter karesi de kesinleşecek. Etkisi +-5 gün. Yapı olarak ayarsız bir açı. Kaş yapayım derken göz çıkarma riski var. Aşırı hararetli, hatta fevri ve agresif davranışların beklenmedik sıkıntılar çıkarabileceği aşikar. Kontrolsüz öfke ve tepkisellik görülebilir. Maalesef saldırı, cinayetler artabilir. Her gün daha çok kadının öldürüldüğü bu korkunç dönemde herkes sesini çıkarmalı ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için tüm gücüyle tepkisini koymaya devam etmeli. Finansal açıdan işi iyi bilmeden anlık içgüdü ile kararlar kötü sonuçlar getirebilir, dikkat. Piyasaların daha da dalgalanma ihtimali var. Ay Fazı: Dolunay (Küçülüyor)

Çarşamba – 05.08.2020: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:45’te Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğu giriyor. Huzurlu, duygusal açıdan sevimli bir etkileşim söz konusu. Flört ve mizah odaklı muhabbetler söz konusu olabilir. 02:14’te transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçen Ay uyanık olanlar için ruhsal çalışmalar ve ibadet adına elverişli bir tesir oluşturuyor. Etkili ve anlam içeren rüyalar görülebilir. 00:46-05:28 arasında Ay boşlukta akabinde Balık burcunda geçecek. Haftanın en önemli olaylarından biri Merkür’ün saat 06:31’de Aslan burcuna geçişi. 20 Ağustos 2020’ye kadar Merkür bu burçta kalacak. Retro sebebiyle uzun süredir Yengeç burcundaydı, artık tam hıza geçti ve Aslan burcunda daha cüretkar, kendine güvenli ve “ben” odaklı bir form alacak. Merkür Yengeç’in nostaljik ve duygusal etkisi sebebiyle geçmişe yoğun özlemli, bazen kendine acıma odaklı ve ileriye bakamayan ruh hali Aslan formunda değişmeye başlıyor. Gökyüzü hala retro dolu olsa da yavaş yavaş geçmişin odağından çıkıyor ve ileriye bakmaya, kendimizi merkeze almaya başlıyoruz. Saat 19:05’te Venüs-KAD kavuşumu devrede olacak. GAD geçmiş, KAD gelecektir. Bu sebeple yeni ilişkiler, yeni umutlar, hayat coşkusunun artışı adına harika bir etkileşim söz konusu. Eğer eski eşyalar bütün odayı işgal etmişse yeni eşyaları oraya koyacak yer olmayabilir veya oda istediğimiz gibi güzel görünmez. Bu sebeple konu ne olursa olsun eski, işe yaramaz veya bizi aşağı çeken ne varsa onları geride bırakmak ve yeniliklere kendimizi açmak adına zihinsel olarak kendimizi hazırlamanın tam zamanı. Ay Fazı: Dolunay (Küçülüyor) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.08.2020: Ay Balık burcunda günün ruhsal enerjisi oldukça yüksek. Hissiyatımız kuvvetli, sezgilerimiz keskin. Açısal irtibatlar olarak harika bir gün. Balık burcu etkisi sebebiyle bugün yardımlaşma, affetme ve kucaklaşmanın tam zamanı. Ruhsal çalışmalar ve ibadet için de tesir çok uygun. Saat 02:00’de Ay-Uranüs olumlu açısı kesinleşirken canlılık ve heves de geliyor. Geç saatlerde üretken olanlar için ilham ve yaratıcılık dolu etkiler var. Bir şeyler yazmak, çizmek, oluşturmak için çok güzel bir yapı. Yaratıcılık tıkanması yaşıyorsanız aniden tüm kapaklar açılabilir. Saat 19:19’da Ay-Jüpiter altmışlığı da kesinleşiyor. Gün boyunca iyimser ve canlı bir yapı var. Bugün ayrıca finansal işlemler, iş görüşmeleri gibi konular için de değerlendirilebilir. Kafanızı çok açacak bir konuşma yapabilir, okuduğunuz bir şeyden zihninizde şimşekler çakabilir. Ruhsal yönü güçlü bir tanıdığınız size yol gösterebilir. Ve 21:11’de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşirken tüm keşmekeş, ses, kalabalıktan uzaklaşıp öze dönmenin tam zamanı. Sükunet, sevdiğiniz bir müzik, koku ile dinginleşebilir ve ruhen yenilenebilirsiniz. Ay Fazı: Dolunay (Küçülüyor)

Cuma – 07.08.2020: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 02:37’de Plüton, saat 10:52’de Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacak. Özellikle öğlen saatlerinde kadar önemli konuları halletmek, bir konuya konsantre olmak, sıkıcı bir işi takır takır bitirmek, önemli bir konuşma yapmak veya destek istemek adına destekleyici etkiler devrede olacak. Saat 15:53’te Ay-Venüs karesi kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Ay saat 15:53-16:04 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp Koç burcuna geçecek. Bugün açıkçası özellikle duygusal konuları çok zorlamamakta fayda var. Mesela çok şiddetli bir kavga olduysa soğuması daha iyi, üzerine gitmek iyice ters tepebilir. Daha çok bireysel işlere ve isteklere odaklanmak daha faydalı olacaktır. Saat 18:21’de Venüs Yengeç burcuna geçiyor ve 6 Eylül 2020’ye kadar bu burçta kalacak. Venüs de retrosu sebebiyle çok uzun süredir İkizler burcundaydı ve burada uçucu, kalıcılığa pek açık olmayan karmaşık bir tesir oluşturuyordu. Eski sevgililer, bitmek bilmeyen çözümsüz denklemler, karışık sinyaller, uçucu ilişkiler derken burada da bir değişim söz konusu. Yengeç burcunda Venüs çok daha sahiplenici, elle tutulur ve duygusal yönü yoğun ilişkiler sunar. Koruma ve kollanma etkisi olduğundan kimi yara bandı tipi iyileştirici ilişkilere çekilebilir. Ancak diğer yandan bitmek bilmeyen oldu olmadı, mesaj attı atmadı, seviyor mu sevmiyor mu, aldatıyor mu gibi sürekli şüphe ve belirsizlik içeren ilişkilere saplanmak yerine yeni ve sağlıklı alternatiflere müsait bir döneme girmekteyiz. Düzgün ve temelli başlayan ilişkilerde perçinlenme, hayatı birleştirme ve yuva kurma arzusu da görülebilir. Sevgi ve desteği daha çok ailemiz, köklerimiz, aile gibi gördüğümüz kişilerden alabiliriz bu süreçte. Ay Fazı: Dolunay (Küçülüyor)

Cumartesi – 08.08.2020: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en sade günündeyiz, herkes için kafasını dinlediği ve keyifli geçirdiği bir Cumartesi olsun. Ay Koç burcunda, enerji yüksek; bugün hareket etmek, eğlenmek, istediklerimizi yapmak ve çocuk gibi şen olmak adına iyicil etkiler devrede olacak. Saat 03:12’de Ay-Merkür üçgeni devrede. Gün boyunca keyifli muhabbetler, fikir alışverişleri, geyik ve flört etkisi mevcut. İzole olmadan iki lafın belini kırmanın tam zamanı. Saat 10:18’de Ay-Kiron kavuşumu etkin olacak. Bugün ruhsal enerji güçlü ancak daha çok çocukluğumuza gidebiliriz. Yani bizi çocukken çok mutlu eden, coşku veren şeyleri hatırlamak hatta yapmak ruhen çok iyi gelebilir. Etkiler gayet güzel ama yine de bugün çok derinleşmeye bir şeyleri eşelemeye gerek yok, özellikle de karşınızdaki kişi bu konulara girmek istemiyorsa. Ay Fazı: Küçülenay

Pazar – 09.08.2020: Ay Koç burcunda saat 01:48’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor. Günün ilk saatleri uyumlu ve keyifli tesirler içermekte. Eğlenmek, duyguların dile gelmesi ve hayattan keyif almak adına ideal etkileşimler. Sadece kendimizi çok dağıtmamamız lazım zira 11:35’te Ay-Mars kavuşumu devrede olacak, bedensel anlamda enerjimiz eğer çok dağıttıysak hızlı tükenebilir. Ama ben gayet de dağıtmadım mis gibi güne başladım diyorsanız bol hareket, bol Güneş sizi iyice yükseltecektir. Açı sebebiyle biraz sabırsız, ufak meselelere hızlı parlayabiliriz, onu da belirteyim. Saat 14:37 itibariyle frene basmaya başlıyoruz zira Ay-Plüton karesi devreye girecek, üzerine de 22:50’de Ay-Satürn karesi de devreye girip Ay boşluğa gireceğinden günün ikinci yarısında daha laylaylomda kalıp zorlu ve ciddi meseleleri çok kurcalamadan günü devam ettirmekte fayda var. Bu tür mevzular çok uğraşırsak eğer sıkıntı yaratabilir. Ayrıca 21:02’de Merkür-Kiron üçgeni de devrede olacak. Mesela sizi sıkan bir şeyi güvendiğiniz bir kişiye anlatarak rahatlayabilir ve hatta çözüm bulabilirsiniz. Bir kitapta veya internette gördüğünüz bir yazı da aydınlanma yaşatabilir. İşaretleri iyi okuyun derim. Ay Fazı: Küçülenay Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe