Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı tabii ki 7 Aralık 2018’de Merkür’ün ileri harekete geçişi olacak. Ancak retro sürecinden sonra gezegen önce durağan konuma geçer sonra tam hızına kavuşması zaman alır. (25 Aralık 2018 itibariyle tam hızına ulaşacak) Bundan ötürü bu haftayı geçmiş hesapları kapamak adına bu yılın son fırsatı olarak düşünebilirsiniz.

Anlamlı bir şekilde 7 Aralık 2018’de Yay burcunda bir yeniay da gerçekleşecek. Yeniay anında çok güçlü bir Mars-Neptün kavuşumu da etkin olacak. Bu ikili yeniaya kare açı yapıyor. Uzun süredir kaçındığınız bazı konularla yüzleşebilirsiniz, ne kadar uzak durmaya çalışsanız da artık saklanmak mümkün olmayabilir. Diğer yandan sağlıklı düşünme ve karar almanın pek kolay olmadığı bu yeniayda daha çok dışsal koşullar ve kaçınılmaz etkiler sonucunda yeni rotalar karşınıza çıkabilir.

Hafta boyunca zorlu açı kalıpları daha baskın olacak. 3 Aralık 2018’de Güneş-Mars ve 6 Aralık 2018’de Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu zorlu açı kalıpları özellikle öfke ve kafa karışıklıkları ile alakalı. Kimsenin gözünüzü boyamasına izin vermemelisiniz öncelikle. Süslü cümleler, duygu sömürüleri ya da öyle olmadığı halde çok manalı gösterilmeye çalışılan her şeye algınız açık olmalı. Diğer yandan biraz da çuvaldızı kendimize batırmak gerekirse, bu hafta ne kadar haklı olursanız olun aşırı öfke ile kontrolsüz davranışlar ve hatalı kararlara açık durumlar içerisinde kendinizi bulabilirsiniz.

Unutmayın, büyük olaylar büyük fedakarlıklar gerektirir. Gökyüzü bu dönem yine çarşamba pazarına döndü, ancak bu zorlu yılı bitirirken ne kadar üzüntü ve yük getirse de bazı şeyleri geride bırakmak adına elimizde fırsatlar var. Derin bir nefes alalım ve başlayalım!

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.12.2018: Herkese iyi haftalar! Cayır cayır etkilerle yeni haftaya başlıyoruz. Sabaha karşı Güneş-Mars karesi kesinleşiyor. Bugün olaylara tahammül etmekte gerçekten zorlanabilirsiniz. Özellikle de sizin yüzde yüz haklı olduğunuz bir konuda karşı taraf duygu sömürüsü yaparak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsa kendinizi tutamayabilirsiniz. Aynı zamanda herhangi bir olayda eyleme geçmek yerine “vay benim halime” diye eylemsizliğe odaklanmak görülebilir. Açının olumlu yorumu bilgi, yetenek ve yaratıcılığınızı kullanarak bu tür olaylardan sıyrılıp hedeflerinize odaklanmaktır. Tüm bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay Terazi burcunda 21:15’te Uranüs ile karşı karşıya gelecek. İşte akşam saatleri ve sonrası da tam da bu konularla alakalı duygusal patlamalara açık. Belki de içinizde tutup söyleyemediklerinizi dile getirmek rahatlatıcı olabilir. Bencil davranan kişiler yaptıklarının sonuçlarına katlanabilirler. Bu açı da özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakları etkiliyor. Bu açı kesinleştikten sonra 21:15-22:54 arasında Ay boşlukta kalıp akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak.

Salı – 04.12.2018: Ay Akrep burcunda; ciddi ve derinlikli etkilere sahip bir gün bizleri beklemekte. Gece yarısı itibariyle kesinleşen Ay-Venüs kavuşumu da bunu destekliyor. Gün boyunca olumlu açıların baskınlığı dikkat çekici, bundan dolayı haftanın en iyi günlerinden birinin kesinlikle bugün olduğunu söyleyebilirim. 13:42’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşirken konsantrasyon açısından da şahane bir etki oluşuyor. Öğle saatlerini dikkat getiren önemli işler için değerlendirebilirsiniz. Akşama gelirken de 20:24’te Ay-Mars üçgeninin yoğun ve güçlü etkisi de günün kalitesini iyice arttırmakta. Bugün zorluk gerektiren sorunları çözmek, çözülemeyen sorunu ise bir kenara bırakıp tüm gücümüzle başarıya odaklanma zamanı. Gece yarısı Ay-Neptün üçgeni de kesinleşeceğinden ruhsal enerji de tavan yapıyor. Tüm bu şahane etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 05.12.2018: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 10:50’de Ay-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Günün enerjisi oldukça ciddi ve kararlı. Bugün özellikle kariyer ve maddiyatla alakalı konularda Merkür retrosunun son demlerinde bir karar vermek durumundaysanız değerlendirebilirsiniz. Çözülemeyen bir işinizle alakalı güçlü bir destek alabilirsiniz. İnsanları etkilemek ve fikirlerini değiştirmek adına da bu açı kalıbı etkilidir. Gece yarısı Ay-Merkür retro kavuşumu kesinleşiyor ki bu etkileşim gerçekten anlamlı. Zira Merkür bir sonraki gün ileri harekete hazırlanmak üzere retroya geçecek. Bugün özellikle de öğleden sonra artık iç dünyaya çekilmek, şifa ve meditasyon çalışmaları yapmak çok daha anlamlı olacaktır. Günün olumlu tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.12.2018: Ay saat 00:53-05:48 aralığında boşlukta kalacak akabinde Yay burcuna geçecek. Bugün Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu zorlu açı kalıbının en büyük riski kişinin kendini kandırması ya da gerçeklerle yüzleşmeyi reddetmesidir. Önünüzde ciddi bir sorun, bırakılması gereken duygusal ya da fiziksel bir bağımlılık olabilir. Aşırı olumlama ya da erteleme dürtüsü ile bu sorunu yok farz etmek bir süre sonra çok daha büyük sıkıntılar getirebilecektir. İçinizdeki ses “kurtul” diyorsa eğer o sesi dinleme zamanıdır. Kararı zihinde alıp uygulamak için bir sonraki günü beklemenizi öneriyorum zira Merkür tüm gün durağan pozisyonda olacak. Kendinizi iyice dinleyin ve sonunda geriye dönüp baktığınızda “boşuna o kadar beklemişim iyi ki de bunu yapmış ve bir karar vermişim” diyebilirsiniz. Gün boyunca kafa karışıklığı, dikkat eksikliği görülebilir, eşyaları unutma ya da dolandırılma gibi durumlara karşı tetikte olunmalı. Bu açı özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar üzerinde etkili. 16:31’de Ay-Jüpiter’in hayırlı kavuşumu gerçekleşecek. Bu güzel ve şanslı etkileşim özellikle öğleden sonra baskın durumda; ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için destekleyici. Bu açı yaradana sığınmayı da temsil ettiğinden her türlü şifa ve niyet çalışması için de çok uygundur.

Cuma – 07.12.2018: Merkür retrosu sona eriyor, yılın onuncu ve son retrosunu geride bırakıyoruz. Bir gezegen durağandan ileri harekete geçerken tam hızına ulaşması zaman alır. Merkür tam hızına 25 Aralık 2018’de varacak, ancak bugün ve sonrasında giderek süregelen bu retro enerjiden sıyrılmaya başlayacağız. 2018’in muhasebesini artık bitirip gözümüzü 2019 ve getireceklerine odaklanma zamanı. Saat 10:20’de Ay-Güneş kavuşumu kesinleşecek ve Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniayın tam da Merkür retrosunun bitiminde oluşması da son derece anlamlı. Yeniay esnasında Mars-Neptün kavuşumu da etkin olacak ve bu ikili yeniaya kare açı yapıyor. Nasıl bir deprem bölgenin yerine oturmasını sağlıyor ise ruhsal düzlem başta olmak üzere ilk başta sarsıcı ancak ilerleyen dönemde hayrınıza olacak olaylar deneyimleyebilirsiniz. Retro boyunca kaçak güreştiğiniz bazı konular artık kaçınılmaz olarak önünüzde belirebilir. Yeniay ve Mars-Neptün açısı özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için önemli.

Cumartesi – 08.12.2018: Ay Yay burcunda yolculuğunun son demlerinde, sabah saatlerinde aheste ve biraz da sabah tembelliği etkisi var. :) Yatak yorgan keyfi yapmak ya da ufak bir mide fesadı geçirtecek bir kahvaltı için tam uygun tesirler. Saat 13:00’te Ay-Uranüs üçgeni de kesinleşiyor, akabinde 13:00-15:01 arasında Ay boşlukta kalacak. Bugün yeni bir şeyler keşfetmek için çok uygun bir gün. Değişik bir filme gitmek, farklı bir kitap okumak, yeni ufuk açan insanlarla görüşmek çok iyi gelebilir. Bu keyifli etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Boşluk evresinden sonra Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Akşam itibariyle Ay-Venüs olumlu açısı kesinleştiğinden, bir de Merkür retrosu bittiğinden yeni aşklar, yeni başlangıçlar ve tanışmalar için güzel bir atmosfer devrede olacak. Varolan bir ilişkinin sorunları da ciddi bir şekilde konuşulup çözülebilir. Bu açı da toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar için uygun.

Pazar – 09.12.2018: Ay Oğlak burcunda ve 08:08’de Ay-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Ciddi mi ciddi, tam da kış mevsimine yakışır bir pazar günündeyiz. Bu ciddi etkileri sabah sabah önemli bir iş yapmak için mi yoksa en ciddi şekilde uyumakla mı değerlendirirsiniz bilemiyorum. :) Saat 18:05 Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşecek, ilham ve yaratıcılık etkisi de bu vesileyle yükseliyor. Pazartesi’ye etkileyici bir sunum yetiştirmek isteyenler için çok uygun bir açı kalıbı. Aynı zamanda derin ve anlamlı müzikler dinlemek, ruhsallığı yükseltmek adına anlamlı bir etkileşim. İçinizden gelenleri yazın derim. 20:51’de Ay-Mars olumlu açısının birlikteliği de gece saatlerine enerjik girmemizi sağlıyor. Bir not olarak, Ay Oğlak burcundayken çok güzel diyete girilir, yani geceden bu fikirler yatıp uyuyup pazartesi başlamak etkili olabilir diye düşünüyorum. Tüm bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ