Merve Çubuktepe

Adeta ağır çekim giden zamanın bir anda hızlanmaya başlayacağı son derece dinamik bir haftaya adım atıyoruz. 3 Ekim 2022’de Merkür retrosu sona eriyor. Belirsizlikler sona ermeye başlarken iletişim ve ilişkiler alanında daha akıcı bir döneme adım atacağız. Buna ek olarak haftanın son gününde 9 Ekim 2022’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunay tutulmalar dönemi öncesinde uzun süredir beklediğimiz hareket enerjisi, motivasyon ve gücü beraberinde getiriyor.

Merkür retrosu 3 Ekim 2022 saat 12:08’de tamamlanıyor. İlk günler gölge etkisinden ötürü biraz daha yavaş geçebilir ancak dolunaya yaklaşırken tempo kazanmaya başlayacağız. Özellikle de 7 Ekim 2022’de Merkür-Plüton üçgeni devreye girdiğinde Merkür’ün iyicil tesirlerini görmeye başlayabiliriz. Özellikle de 7-8 Ekim 2022 her türlü önemli görüşme, imza, toplantı ve seyahat gibi faaliyetler için son derece uygun.

Merkür retrosunun bitişinden kısa bir süre sonra 9 Ekim 2022 saat 23:54’te 16 derece Koç Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Merkür retrosu ve Neptün açıları sebebiyle neredeyse durma noktasına gelmiş olan ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz.

Dolunay anında Güneş iyicil Venüs ile kavuşum içerisinde olacak. Yükselende ise Castor sabit yıldızı kavuşumda. Ay’ın Chiron ile kavuşumu da bizi şu noktaya götürüyor: Ya bozulan ilişkileri sağlam bir şekilde tamir edecek ve ileriye bakacağız ya da kurtarılamayacak olan bir şey varsa o şeyi kalıcı olarak terk edeceğiz. Dolunay sınırları bu bağlamda net olarak çizmekte. Dolunay anında Güneş’in Mars ve Satürn ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta.

Bu gökyüzü olayının kilit noktalarından biri empati kurmak. Eğer her şeyi çok bireysel hatta bencil bir şekilde ele aldığımız takdirde dolunay bizi daha fazla köşeye sıkıştırabilir. Oysa karşımızdakileri de düşünerek, anlayarak ve soru sorarak ilerlediğimiz takdirde herkesi memnun edebilecek bir orta yol bulmamız mümkündür.

25 Ekim 2022’de Akrep burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasına az kaldı, adım adım herkesi kapsayacak büyük bir değişim dalgasına adım atacağız. Dalga geldiği zaman hazırlıksız yakalanıp savrulmak veya dalgayı kontrol ederek daha hızlı ilerlememizi sağlamak tamamen bize bağlı. Bu sebepten ötürü hazır Merkür retrosu biter ve Koç dolunayının inisiyatif getiren enerjisi devreye girmişken tam da bu zamanda doğru adımları atmak, gerekiyorsa faydalı riskler almak ve aktif olmak hafta boyunca çok önemli olacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.10.2022: Herkese iyi haftalar. Bugün büyük gün. :) Merkür retrosu saat 12:08’de sona erecek ve yılın son günlerine kadar Merkür retrosuna veda edeceğiz. Öncesinde Ay Oğlak burcunda ve saat 03:13’te Güneş ile kare açı yaparak İlk Dördün fazına adım atacak. Retro taze bitmişken içimizde birçok soru, cevap ve cevapların getirdiği yeni sorular olabilir. Mantıkla ve kalp arasında kalabiliriz. Retro daha taze bittiği için her şeyi mümkün mertebe tarafsız değerlendirmek iyi bir zihinsel egzersiz olabilir. Ay saat 17:36’da Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 15:36-19:36 arası günün en verimli saatleri ve retro sonrasına her türlü önemli iş, imza ve görüşmeyi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Bugün yeni eğitim dönemi başlıyor ben de ayrı heyecanlıyım. Tüm temel seviye öğrencilerine başarılar diliyorum, yeni yolculuğumuz hayırlı olsun. :) Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 04.10.2022: Merkür retrosu taze bitmişken sakin ve olaysız bir gün bizleri beklemekte. Ay Oğlak burcunun son derecelerinde ilerlemeye devam ediyor saat 03:58’de Merkür ile üçgen 06:49’da Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06:49-13:20 arasında boşlukta olduğu için günün ilk yarısında bir şeylere odaklanmakta zorlanabilir veya aynı anda bir sürü şeye başlayıp yarım bırakabiliriz. Daha az önemli konulara odaklanmakta fayda var. Saat 13:21 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçecek. Saat 17:48’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşirken günün en verimli zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle 15:48-19:48 arası her türlü finansal işlem, mülk alım satım, eğitim faaliyeti, başvuru ve görüşme gibi konular için çok uygun durumda. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 05.10.2022: Ay Kova burcunda yolculuğunda devam ediyor. Saat 09:30’da Ay-Güneş üçgeni oluşurken İlk Dördün fazının en verimli evresine adım atacağız. Bu evre harekete geçmek, bir şeyleri netleştirmek, şekil vermek ve ayrıca fikir alışverişleri için çok uygundur. Eril-dişil dengesi en iyi halde olduğu için insani ve duygusal ilişkilerde de orta yolu bulmak kolaylaşır. Saat 19:57’de Ay-Uranüs karesi kesinleşirken frene basıyoruz zira akşam saatleri daha kaotik tesirler barındırıyor. Ay saat 20:59’da Satürn ile kavuşarak Satürn-Uranüs karesini tetikleyeceği için akşam saatleri beklenmeyen olaylar ve gerilimlere ev sahipliği yapabilir. Abartılı fikir ve davranışlardan uzak durmakta fayda var, bir konuda ilerleyemiyorsak zorlamak yerine akışta ve beklemede kalmak en mantıklısı. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.10.2022: Ay Kova burcunun son derecelerine adım atarak saat 01:45’te Mars ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Gece saatlerinde uyanıksanız eğer 00:00-01:44 arası oldukça verimli, çalışma ve bir şeyleri en iyi hale getirmeye son derece uygun. Ay saat 01:45-15:47 arasında uzun bir süre boşlukta kalacağı için bugün özellikle öğleden sonraya kadar tabiri caizse aklımız bir karış havada gezebiliriz. :) Her şeyden kolay sıkılma, uzaklaşma isteği ve kendini uzaylı gibi hissetme durumu görülebilir. Boşluk evresi sırasında Ay-Güneş 135’lik açısı saat 12:36’da kesinleşecek ve Büyüyen Ay fazına adım atacağız. Birlikten güç doğan bu fazda takım oyunu oynamak birey hareketlerden her daim daha fazla avantaj getirir. Saat 15:48 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiyor ve daha ruhani bir düzleme adım atıyoruz. Gün içerisinde Ay başka bir açı yapmadan sakin sakin ilerleyecek. Özellikle ruhsal ve sanatsal faaliyetler için öğleden sonrası ve akşam saatlerini değerlendirebiliriz. Ay’ın Venüs ile Quintile olumlu açı yapacağı 20:19-22:19 arası günün en huzurlu ve ruhani enerjisi güçlü zamanları. Bu evre uzlaşma, önemli konuşma ve barışma adımları için de değerlendirilebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 07.10.2022: Haftanın en iyicil açılarından biri olan Merkür-Plüton üçgeni saat 06:55’te kesinleşecek. Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 13:48’de Güneş-Chiron karşıtlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ego kaynaklı sorunlar sebebiyle yaralanmalar ve kırgınlıklar yaratabilir. Gurur önemlidir ancak ego krizlerine dönüşmeden ve her şeyi kişisel algılamadan. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 22:34’te Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Saat 20:34-00:34 arası günün en verimli saatleri diyebiliriz. Her türlü önemli işimizi bu zaman dilimine denk getirerek avantaj sağlayabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 08.10.2022: Herkese iyi hafta sonları! Günün ilk saatlerinde saat 00:54’te Plüton durağan konuma geçecek, 10 Ekim 2022 saat 00:54’e kadar da durağan kalacak. Bireysel düzlemde sadece özel etki alan haritalarda beklenmedik köklü değişimler yaratabilecek olan bu tesir makro düzlemde şok edici siyasi gelişmeler, çarpıcı olaylar, güç savaşları ve ifşaları tetikleyebilir. Ay Balık burcunda saat 05:40’ta Mars ile kare sert açı, saat 07:39’da Neptün ile kavuşum açısı yaparak Mars-Neptün karesini tetikleyecek. Sabah saatlerinde kolay ayılamayabilir, oldukça dalgın olabiliriz. Dikkatsizliklere ve yanlış anlaşılmalara dikkat. Bugün çok emin değilsek veya iyi hesaplamamışsak önemli ve hızlı kararlar alınmasını önermem zira yanlış anlaşılmalara da son derece açık bir gündeyiz. Ay saat 12:14’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yapsa da 14:10’da Merkür ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay bu açıdan sonra saat 14:11-18:57 arasında boşlukta. Akşam saatlerinde kadar nereden tutsak elimizde kalan bu günde sakin ve akışta kalmak en iyisi gibi görünüyor. Neyse ki saat 18:58’de Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna giriş yapıyor ve saat 22:36’da Jüpiter ile kavuşum açısı yapacak. Günün en verimli zamanları akşam ve gece saatleri, bu sebeple de önemli ve kaçınılmaz konularımız varsa bu vakitlere denk getirmekte fayda var. Ay Koç burcuna geçtiği için bir sonraki gün gerçekleşecek dolunaya hazırlanıyoruz. Baş ağrısı, gerilim, çarpıntı gibi durumlar görülebilir, rahatlama ve nefes egzersizleri, spor ve ruhsal çalışmalar bu süreçte oldukça faydalı olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 09.10.2022: Dolunay gününe geldik! Dolunay arifesinde Ay-Güneş karşıtlığı yaklaşırken normalden daha gergin hissetmemiz mümkün. Özellikle de haritasında öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarında baskınlık olanlar bu etkiyi daha yoğun hissedebilir. Saat 17:19’da Ay-Venüs karşıtı da kesinleşeceği için özellikle 15:19-19:19 arası kritik, bu saatlerde ikili ilişkiler ve duygusal konularda pürüzler çıkabilir; ani tepkiler ve sözlere lütfen çok dikkat. Saat 19:30’da Ay-Chiron kavuşumu kesinleşirken dolunay öncesi ruhsal çalışmalar yapmak isterseniz 18:30-20:30 aralığını değerlendirebilirsiniz. Ve günün sonuna yaklaşırken saat 23:54’te 16 derece Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Merkür retrosu ve Neptün açıları sebebiyle neredeyse durma noktasına gelmiş olan ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz. Ya bozulan ilişkileri sağlam bir şekilde tamir edecek ve ileriye bakacağız ya da kurtarılamayacak olan bir şey varsa o şeyi kalıcı olarak terk edeceğiz. Dolunay sınırları bu bağlamda net olarak çizmekte. Dolunay anında Güneş’in Mars ve Satürn ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta. Bu gökyüzü olayının kilit noktalarından biri empati kurmak. Eğer her şeyi çok bireysel hatta bencil bir şekilde ele aldığımız takdirde dolunay bizi daha fazla köşeye sıkıştırabilir. Oysa karşımızdakileri de düşünerek, anlayarak ve soru sorarak ilerlediğimiz takdirde herkesi memnun edebilecek bir orta yol bulmamız mümkündür. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe