Merve Çubuktepe

Dopdolu bir hafta bizi bekliyor. Yine bir çok önemli gökyüzü hareketi aynı haftaya denk geldi. Sırayla başlamak gerekirse 6 Eylül 2018’de Satürn retrosu bitiyor. Retrolar serisine teker teker veda ederken Satürn’ü uğurlamak daha bir güzel sanki. :) Haritada Satürn’ün temas ettiği alan bizim sınav alanımızdır; o konuyla ilgili kısıtlamalar, daralmalar ve engeller deneyimleriz. Retroda bu süreç daha yavaş ve içe dönük çalışır. Oysa ki retroda kendimizi bırakmayıp ısrarla rotamızı korumuş ve emek vermişsek de retro bitişinde emeklerimizin karşılığını alırız. Satürn’ün ileri hareketi ağır ama kalıcı bir başarıyı sembolize edebilir.

6 Eylül 2018’de Merkür Başak burcuna geçiyor. Merkür’ün yüceldiği Başak burcunda daha pratik, verim ve fayda odaklı düşüneceğiz. Mantıklı kararlar almak daha kolay olacaktır. Tek kusuru önemsiz dahi olsa en küçük detaya saplanmak, bundan ötürü yavaşlamak, büyük resmi görmemek ve fırsatları kaçırmaktır. Bu konuda dikkat önemli. Ancak etkin kullanıldığında yaptığımız işlerden en üst düzeyde verim almamızı sağlar.

9 Eylül 2018’de Venüs Akrep burcuna geçiyor. İşte Venüs’ün en zorlu formlarından biri… Venüs bu burçta zararlı dediğimiz konumdadır, yani iyi yönünü göstermekte zorlanır. Venüs bu yıl üstelik bu burçta retrosunu yapacak, ancak bu önümüzdeki ayda gerçekleşecek. Aşka tutkular, saplantılar, cinsellik ve bağlanma duygusu artacaktır. Ancak takıntılı süreçler, bir kişiye zararlı da olsa takılıp kalma durumu da görülebilir. Venüs Akrep “ölümüne sevmek” duygusunu iyi anlatır. Hafta içerisinde de bu geçiş hakkında detaylı bilgi vereceğim.

9 Eylül 2018’de Başak burcunda yeniay gerçekleşecek. Harika açılarla bezeli son derece olumlu etkide bir yeniay bizleri bekliyor. Yaz aylarının zorlu etkilerinden sıkışmış hisseden, önünü göremeyenler için bu yeniay büyük bir destekleyici. Hasadı da temsil ettiğinden özelikle iyi ve doğru davranışların karşılığını görme durumu da söz konusu. Yeniaydan da hafta içerisinde bahsedeceğiz.

Haftanın ilk yarısı açısal anlamda olumlu. Merkür, 7 Eylül 2018’de Uranüs ve Satürn ile bir Büyük Toprak Üçgeni oluşturacak. İkinci yarısında ise 7 Eylül 2018 Güneş-Neptün karşıtlığı ve 8 Eylül 2018 Venüs-Mars karesi gerek ilişkiler gerek finans konusunda dalgalanmalar ve aldanmaya açıklık yaratıyor.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 03.09.2018:
Yeni haftaya Ay İkizler burcunda başlıyoruz. İletişim, gırgır ve biraz da dedikodu. Birden fazla şeyle ilgilenmek isteyebilir, bir işe başlamakta zorlanabilirsiniz. Diğer yandan bir şeyler yazmak, cv hazırlamak gibi konular için gayet de olumlu bir etkileşim. Odaklanırsanız zor gibi görünen konulara pratik çözümler bulmanız da mümkün. Bu açıdan özellikle Koç, Aslan, Kova ve Teraziler olumlu etkileniyor. 13:41’de Ay-Neptün karesi kesinleşeceğinden günün ikinci yarısı dikkatsizlik ve odaklanma zorluğuna açık durumda. Gaflar dökülebilir, potlar kırılabilir. Yazdığınız ve söylediğiniz her şeyi iki kere düşünün ve dolandırıcılığa dikkat. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar ekstra dikkat.

Salı - 04.09.2018:
Ay İkizler burcunda 08:26’da Venüs, 09:37’de Merkür ile olumlu açı yapacak. Yani günün ilk saatleri gerçekten çok iyi durumda. Gerek önemli görüşmeler, mülakatlar ve duygusal konularla ilgili sabah saatlerini değerlendirebilirsiniz. Sonrasında Ay boşluğa geçeceğinden bu saatleri iyi değerlendirmek önemli. Özellikle bu güzel açılardan hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Sonrasında 09:38-15:03 arasında Ay boşlukta kalacak akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinde işler havada kalabilir, sonuç almakta zorlanabilirsiniz. 18:51’de Ay-Uranüs olumlu açısı kesinleşerek öğleden sonrayı daha dinamik kılıyor. Kendinize bir hediye vermek, güzel bir değişiklik yapmak adına güzel bir etkileşim. Özellikle de Akrep, Balık, Başak ve Boğalar için. 19:21’de Ay-Satürn karşıtlığı başlıyor. Bu saat itibariyle özellikle ebeveynler, patronlar, sizden yaşça büyük ya da otoriter kişilere laf anlatmanız oldukça zor olabilir. Siz de duygusal açıdan ikiye bölünmüş akıl ile mantık arasında kalabilirsiniz. Biraz içe dönmek faydalı olabilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba - 05.09.2018
Ay Yengeç burcunda ve bizleri çok güzel bir gün bekliyor. 12:30’da Ay-Güneş arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. İkili ilişkiler, işinizle alakalı terfi ve zam görüşmeleri ve motivasyon adına harika bir etkileşim. 16:26’da ise Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşerek ortamı iyice yumuşatıyor; duygusal ve şefkatli bir hale getiriyor. Bugün duyguları ifade etmek ve barışmalar için son derece destekleyici. Ve üstüne 20:54 Ay-Jüpiter olumlu açısı da eklenince çarşamba uzun zamandır ilk kez haftanın en güzel günü haline geliyor. Bugünü hem maddi hem de manevi anlamda dolu dolu değerlendirebilirsiniz. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 06.09.2018
Satürn retrosu sona eriyor! Gözümüz aydın bir retrodan daha kurtuluyoruz. Sınavları temsil eden Satürn 18 Nisan 2018’den beri retrodaydı. Tesir ettiği alanda retrodayken kişiyi ilgili konuda daha zorlama ve içine döndürme eğilimindedir. Sınavından pes etmeyip ilerlemeyi seçen ise retro bitişi itibariyle sabrının meyvelerini toplamaya başlar. İşte böyle bir süreç bizi bekliyor. Diğer yandan Merkür yüceldiği Başak burcuna geçiş yapıyor, 22 Eylül 2018’e kadar bu burçta kalacak. Pratik ve mantık odaklı zekayı çok daha etkin kullanabileceğiz, tabii pire için yorgan yakmadan… Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 13:19’da Venüs 15:42’de Mars ile sert açılar yapacak. Yani bugün duygusal konular adına hiç de uygun bir gün değil. Ne trip atmak ne de birinin üzerine gitmek fayda getirebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 15:43-16:54 arasında boşlukta kalıp akabinde Aslan burcuna geçiş yapacak. 20:29’da Uranüs ile kare açısını yapıyor; yani beklenmedik her türlü duruma açığız ve yeniaya hazırlanıyoruz. Sakin ve fevrilikten uzak durmak önemli.

Cuma - 07.09.2018
Bugün Merkür, Uranüs ve Satürnle birlikte Büyük Toprak Üçgeni oluşturacak. Harika bir etkileşim özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. Fikirlerinizi ön plana çıkarmak, bir eylem planı oluşturmak, sunum yapmak ve ticari girişimler için oldukça destekleyici bir etki. Mantığını kullanan kazanır! Gün içerisinde Ay Aslan burcuna ve akşam saatlerine kadar zorlayıcı bir açısı yok. Bu da enerji, motivasyon ve liderlik ruhunu ateşleyen bir durum. Ancak saat 21:09’da Güneş-Neptün karşıtı; 22:20’de Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Yani gece saatleri fevri hareketler, hatalı değerlendirmelere son derece açık. Gece saatleri yaşanan ya da duyduklarınızla ani kararlar vermeyin derim. Özellikle de Başak, Balık, Aslan ve Akrepler.

Cumartesi - 08.09.2018
Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde güzel bir haftasonunu vaat ediyor. Günün ilk yarısı oldukça eğlenceli, keyifli ve toplu aktiviteler için uygun. Film, tiyatro gibi görsel sanatları özellikle tavsiye ederim. Ay-Venüs arasında 16:30’daki güzel açı özellikle Aslan, Yay, İkizler ve Kovalar için duygusal açıdan şans niteliğinde. Ay bu açıdan sonra 16:31-17:28 arasında boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Gece saatlerinde Venüs-Mars karesi kesinleştiğinden ikili ilişkiler açısından frene basma vakti geliyor. Nerede harekete geçip nerede duracağınızı bilme konusunda zorlanabilirsiniz. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Diğer yandan Ay 20:57’de Uranüs, 21:35’te Satürn ile olumlu açı yapacağından bir şeyleri planlamak, bir çalışmanın taslağını hazırlamak, maddi konularda yol haritası çizmek adına bu etkileri Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar kullanabilir.

Pazar - 09.09.2018
Venüs Akrep burcuna geçiş yapıyor, retrosu önümüzdeki ay yine bu burçta olduğundan uzun bir süre bu burçta seyahat edecek. Şimdilik retroyu değil ileri hareketi düşünelim. Venüs Akrepte çok tutkulu, ölümüne aşkı seçen adeta bir Bihter Ziyagildir. Yani yoğun, ruhsal yönü de güçlü aynı zamanda saplantıya açık bir duygusal süreç bekliyor bizleri. Detaylarını ayrıca yazacağım. Ay Başak burcunda 19:48’de Neptün ile karşıt açı yapacak. Yeniay öncesindeyiz ve kesinlikle ayın bu fazında (balzamik) hayati bir karar alınması önerilmez. En azından yarını bekleyin, özellikle de değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler. 21:01’de harika açılarla bezeli tam 17 derecede Başak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Hasadı da temsil eden bu yeniay, tam anlamıyla yeni bir dönemi ve başlangıcı sembolize ediyor. Yaz aylarının o huzursuz ve yoğun enerjisinden kurtuluyoruz. 23:23’te de Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleştiğinden dua etmek, niyetler ve ruhsal çalışmalar için çok uygun bir enerji var. Bu güzel tesirlerden özellikle de toprak ve su grubu burçları Başak, Boğa, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ