Merve Çubuktepe

Hafta boyunca anahtar kelimemiz “abartı” olacak. Jüpiter’in Merkür ve Venüsle sert açılarının etkin olduğu bu hafta düşünsel ve duygusal anlamda uç noktalara gidebileceğimiz tesirler altındayız. İyisiyle kötüsüyle duygu ve düşünceleri çok yoğun deneyimleyebiliriz. Muhakememizin puslu olacağı bu hafta kesin kararlar almaktan kaçınmak ve her şeyi başka bir göze sormakta da fayda var. Bir miktar iyi görünen bir şeyi mucize, ufak bir olumsuzluğu felaket gibi algılayabiliriz bu hafta. Bu sebeple de kafamıza göre ani kararlar almak yerine başkalarından da yorum almak bize ışık tutacaktır.

Hafta içerisinde iki gezegen burç değiştirecek. Merkür 4 Mayıs 2021’de İkizler burcuna geçiş yapıyor. Merkür, ay sonunda başlayacak retro hareketinin de etkisiyle **11 Temmuz 2021’e kadar bu burçta uzun yolculuğunu sürdürecek. Her türlü önemli iş, görüşme, alım gibi işlemleri retro öncesinde yani 4-28 Mayıs 2021 aralığında tamamlamak daha faydalı olacaktır. (Gölge dönemi de pas geçersek 4-21 Mayıs aralığı en idealdir) Bu transit sırasında ay boyunca iletişim trafiği ve bilgi paylaşımı artacaktır. Zekâ, mizah, nüktedanlık ve pratik düşünme ön plana çıkar. Bir yandan da az bildiğimiz şeyleri çok biliyor gibi gösterme, demogoji, çok konuşma ve yüzeyde kalma gibi durumlar gündeme gelebilir. Kelimelerimizi iyi seçmeli ve ekonomik kullanmalıyız.

Merkür İkizler transitinde dedikodu çok artar, bilgi kirliliği yükselir. Bu tür trafiklerden uzak durmak bizim için faydalı olacaktır. Elimize geçen bilgiyi mutlaka bir filtreden geçirip doğruluğunu sorgulamamız, ayrıca tutamayacağımız sözler vermekten kaçınmamız gerekir.

Venüs, 9 Mayıs-2 Haziran 2021 aralığında İkizler burcunda seyredecek. Mayıs ayının çoğunluğunda İkizler burcunda yolculuğunu sürdürecek olan Venüs flört ve çekim dönemini açıyor. Mizah, zekâ ve nüktedan konuşmalar ön plana çıkacaktır. Sadakat vurgusu daha düşüktür, keyifli zaman geçirme ve paylaşım ön plandadır. Bu dönemde yeni başlayan ilişkiler için hızlı kararlar almak yerine anı yaşamak ve büyük beklentilerden kaçınmak daha faydalıdır. Kapanma ile iyice düşen ve durağanlaşan enerjimiz bu transit etkisi ile tekrar canlanabilir.

Haftanın önemli açı kalıplarına da bir göz atalım:

3 Mayıs 2021’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. +-5 gün etkili.

3 Mayıs 2021’de Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. +-3 gün etkili.
3 Mayıs 2021’de Güneş-Satürn karesi kesinleşecek. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. +-5 gün etkili.

6 Mayıs 2021’de Venüs-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

8 Mayıs 2021’de Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Hafta içi duygusal konularda daha olumlu bir tablo olmakla birlikte hafta sonuna doğru gerilimli etkiler artıyor. Finans alanında da dikkatli olmak mühim. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. Duygusal konularda çok abartılı tepkiler vermeye açık olacağız. +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: : Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.05.2021: Herkese iyi haftalar! Çok yoğun ve önemli açılarla dolu bir gün bizleri bekliyor. Yeni haftayı saat 01:38’de kesinleşecek Venüs-Neptün altmışlığı ile açıyoruz. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Akabinde 12:33’te Merkür-Jüpiter karesi atmosferi daha gergin hale getiriyor. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve haftanın önemli zorlu açılarından Güneş-Satürn karesi de saat 13:01’de kesinleşiyor. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Kova burcunda saat 17:51’de Uranüs ile sert açı yaparak sert tesirleri arttırmakta, ani hiçbir şey yapmamalıyız. Son olarak saat 22:49’da Ay-Güneş karesi de kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Bugün duygusal konularda çok zorlu değil, ancak kalan tüm konularda sert etkiler olduğundan önemli kararları ertelemek faydalı olabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 04.05.2021: Bir önceki günün aşırı yoğunluğundan sonra çok daha sade ve sakin bir gün bizleri beklemekte. İletişim, haberleşme ve zihnin gezegeni Merkür saat 05:48’de burç değiştirerek yönettiği İkizler burcuna geçiyor. Merkür retrosuyla birlikte 11 Temmuz 2021’e kadar bu burçta uzun yolculuğunu sürdürecek. Her türlü önemli iş, görüşme, alım gibi işlemleri retro öncesinde yani 4-28 Mayıs 2021 aralığında tamamlamak daha faydalı olacaktır. (Gölge dönemi de pas geçersek 4-21 Mayıs aralığı en idealdir) Bu transit sırasında ay boyunca iletişim trafiği ve bilgi paylaşımı artacaktır. Zekâ, mizah, müktedanlık ve pratik düşünme ön plana çıkar. Bir yandan da az bildiğimiz şeyleri çok biliyor gibi gösterme, demogoji, çok konuşma ve yüzeyde kalma gibi durumlar gündeme gelebilir. Kelimelerimizi iyi seçmeli ve ekonomik kullanmalıyız. Merkür İkizler transitinde dedikodu çok artar, bilgi kirliliği yükselir. Bu tür trafiklerden uzak durmak da bizim için faydalı olacaktır. Elimize geçen bilgiyi mutlaka bir filtreden geçirip doğruluğunu sorgulamamız, tutamayacağımız sözleri vermemiz gerekir. Ay Kova burcunda saat 18:59’da Venüs ile kare sert açı yapacağı için akşam saatleri itibariyle duygusal konularda blokaj ve denge sorunu oluşabilir. Kimsenin alanına çok fazla müdahale etmemeli ve kişisel sınırları iyi korumalıyız. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 05.05.2021 Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03:05’te Jüpiter ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Özellikle 01:05-03:04 arasını ruhsal çalışmalar ve öğrenme faaliyetleri için değerlendirebilirsiniz. Ay saat 03:05-05:08 arasında boşlukta olacağından bu aralıkta uykuya dalmakta zorluk ve garip rüyalar görülebilir, ancak bu çok normal bir etki üzerinde durup etkilenmeye hiç gerek yok. Ay saat 05:09’da boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yaparken ruhani enerji iyice yükselecek. Sezgiler ve maneviyatımız bize yol gösterecektir bu süreçte. Saat 08:54’te Ay-Merkür karesi devrede olduğundan sabah saatlerinde odaklanma zorluğu, dikkatsizlik ve kısa süreli çatışmalar görülebilir, ancak geçici bir etki söz konusu. Günün ikinci yarısı itibariyle günün enerjisi yükselmeye başlıyor. Ve saat 19:07’de Ay-Mars üçgeni günün en verimli bölümünü başlatmakta. Akşam saatleri itibariyle çok daha dinamik, motive ve kararlı hissedebiliriz. Enerjimiz ve hevesimiz yükselebilir. Bu etkileşim üşendiğimiz işleri tamamlamak, spor yapmak ve efor gerektiren her şey için çok uygundur. Ay Fazı: Son Dördün.

Perşembe – 06.05.2021 Haftanın en iyicil etkilerine sahip günlerinden birindeyiz. Ay Balık burcunda saat 01:56’da Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Gece saatlerinde uyanık olanlar için gece yarısı itibariyle son derece üretken ve canlı tesirler söz konusu. Kitap okumak, bir şeyleri derinlemesine araştırmak ve öğrenmek için harika etkilerdir. Ay saat 11:40’da Güneş ile altmışlık açı yaparak günün olumlu etkisini daha da güçlendiriyor. Özellikle önemli işler, ikili görüşmeler, kariyer ve üstlerle alakalı konular, baba ve eril figürlerle çözülmesi gereken meselelere odaklanmak adına güçlü tesirler devrede olacak. Ve saat 14:24’te haftanın en iyi açılarından Venüs-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Gün boyunca gönülden odaklanıp harekete geçtiğimiz konularda verim ve başarı kazanmamız mümkün. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 07.05.2021 Ruhsal enerjisi son derece yüksek ve pozitif bir gün bizleri bekliyor. Ay Balık burcunda ve saat 00:16’da Neptün ile kavuşum açısı yapacak. Bir önceki gün 22:16 itibariyle saat 02:16’ya kadar her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok güçlü bir tesir oluşuyor. Bu esnada gördüğünüz rüyalar da son derece anlamlı ve yol gösterici olabilir. Ay saat 08:33’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak güne iddialı, girişken ve kuvvetli bir giriş yapmamızı sağlıyor. Günün ilk yarısı özellikle ikna etmek, iz bırakmak ve kontrol sağlamak adına pozitif. Ve saat 10:36’da Ay, Venüs ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 10:37-14:52 arasında boşlukta olduğu için önemli işlerimizi bu zaman dilimleri dışında halletmekte fayda var. Saat 14:53 itibariyle Ay Koç burcuna girip yeni bir Ay döngüsü başlarken tekrar odak, heves ve motivasyon kazanacağız. Ay Koç dönemleri spora başlamak, bedeni hareket ettirmek adına ideal dönemlerdir. Ateş elementini canlı tutmak, kırmızı tonlar giymek de bu enerjiyi yükseltir. Ancak en ideali bedeni hareketli tutmaktır. Saat 19:27’de Ay-Güneş arasındaki 45’lik yarım kare açı kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Yeniayın bir öncesindeki evreye girerken bir şeyleri bırakmak, bağ kesmek gibi konular adına en etkili dönemdeyiz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 08.05.2021 Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda saat 04:00’te Merkür ile olumlu altmışlık açı yapacak. Ancak saat 08:35’te Mars ile kare sert açı yapıyor. Solumuzdan kalkabilir ve uzlaşmaya açık olmayabiliriz bugün. Günün dokusu biraz dalgalı ve çatışmalı. Bu sebeple kızdığımız konular varsa bunu konuyla alakalı olmayan insanlara yansıtmamamız, hıncımızı onlardan çıkarmamamız çok önemli. Ve saat 16:37’de haftanın önemli gerilimli açılarından Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Finans alanında da dikkatli olmak mühim. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. Duygusal konularda çok abartılı tepkiler vermeye açık olacağız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 17:18’de Satürn ile altmışlık olumlu açı yaparak bu gergin havayı bir miktar yumuşatacak, ancak yine de tesirler hala baskın durumda. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 09.05.2021 Haftanın bir diğer önemli transiti olan Venüs saat 05:01’de burç değiştiriyor ve İkizler burcunda geçiş yapıyor. Venüs 9 Mayıs-2 Haziran 2021 aralığında bu burçta seyredecek. Mayıs ayının çoğunluğunda İkizler burcunda yolculuğunu sürdürecek olan Venüs flört ve çekim dönemini açıyor. Mizah, zekâ ve nüktedan konuşmalar ön plana çıkacaktır. Sadakat vurgusu daha düşüktür, keyifli zaman geçirme ve paylaşım ön plandadır. Bu dönemde yeni başlayan ilişkiler için hızlı kararlar almak yerine anı yaşamak ve büyük beklentilerden kaçınmak daha faydalıdır. Kapanma ile iyice düşen ve durağanlaşan enerjimiz bu transit etkisi ile tekrar canlanabilir. Ay Koç burcunda akşam saatlerine kadar sakin bir seyir izliyor. Hevesli, canlı ve dinamik hissedebilir; olayları daha çok kendi kameramızdan izleyebiliriz. “Her şey benim istediğim gibi olacak “ inadından kaçınmalıyız. Ani hevesle bir şeylere girişip sıkılma ihtimali olabilir. Saat 20:15’te Ay-Plüton karesi kesinleşeceği için ani patlamalar, saman alevi öfkelere açık olacağız. Ufak meseleleri çok büyütmemeli ve karşı tarafla empati kurmaya çalışmalıyız. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe