Merve Çubuktepe

Retrolarla dolu bir Nisan ayı bizi bekliyor. Daha önce de yazdığım gibi artık gerilimi giderek artan gökyüzü Nisan ayında adeta “durağan” bir hale gelecek ve Mayıs 2017 itibariyle ise gerçek hareketlenme başlayacak. Yani esasen tünel çıkışı öncesi son düzlükteyiz diyebiliriz.

Venüs gerilemesine devam ederken 3 Nisan 2017’de burç değiştiriyor ve yüceldiği Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bu geri hareket 15 Nisan 2017’ye kadar aktif. Diğer yandan 6 Nisan 2017 itibariyle Satürn geri hareketi başlıyor. Jüpiter zaten 5 Şubat 2017’den beri geri harekette, üstüne üstlük 9 Nisan 2017’de Merkür de durağan konuma geçip geri hareketi için hazırlık yapacak. Geri gitmeyen yok yani!

Satürn gerilemesi esasen ayrı bir yazı konusu ancak kısaca değinmek gerekirse gerileme Yay burcunda olacağı için hukuk, yasal konular, uluslararası ilişkiler, dini ve felsefi temalarındaki konuların su yüzüne çıktığı ve iyi veya kötü sonuçlarının alınacağı bir döneme giriyoruz diyebiliriz. Yani özellikle bu temalarla ilgili yanlışların ortaya çıktığı ve yüzleşmeler; haksız olanın hak ettiğini bulması gibi konular geri hareketin devam edeceği 26 Ağustos 2017’ye kadar sürecek.

Venüs’ün Balık burcuna geri dönüşü ise Venüs Koç temasından farklı bir şekilde tezahür edecek. İlişkilerde ani patlamalar ve gerginlikler yerine bu sefer fedakarlık ve sadakat sınavlarına bolca tanık olabiliriz. Ayrıca bu dönemde barışmalar görülebilir, empati artarak merhamet ve kabullenme duygusu yükselebilir. Tabii doğru kullanılırsa.

Malum önümüzdeki hafta referandumdan önceki son hafta ve haliyle bu konuyla ilgili detaylı bir değerlendirme hazırlayacağım. Ancak öngörünün özetini herkesin merak ettiğini tahmin ediyorum. Referandum günü gökyüzündeki transitler dışında bir çok değişken de göz önüne alınarak durum incelediğinde seçim sonucu bıçak sırtı görülmektedir. Açık bir fark olmayacağı ortadadır. Ancak “hayır” çıkma olasılığı objektif, tarafsız ve detaylı değerlendirildiğinde daha yüksektir. Referandum günü bir çok gezegenin retro olması hem seçim esnasında yaşanacak aksilikler, problemler ve hatta usulsüzlüklere işaret etmekle birlikte; sonuç evet veya hayır ne çıkarsa çıksın, özellikle 11 Ekim 2017’den sonra yani Jüpiter’in Akrep burcuna geçişi ile yeni bir referandum ya da erken seçim ihtimali çok yüksek görünmektedir.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 03.04.2017: Venüs geri hareketi eşliğinde Balık burcuna geçiş yapacak ve bu süreç 15 Nisan 2017’ye kadar devam edecek. Venüs retro etkisini ilgili analiz yazısından okuyabilirsiniz. Ay yönettiği Yengeç burcunda, Merkür ile olumlu açıda. Yani oldukça duygusal, romantik bir atmosfer var. Ayrıca özlem duygusu da güçlü. Bugün ince bir hüzün ile geçmişi yad edebilir, sevdiğimiz insanlarla bol bol dertleşebiliriz. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Oğlak ve Başak burçları bu etkiyi olumlu ve güçlü hissedebilir. Akşam saatleri itibariyle Ay ve Güneş arasındaki gergin açı kesinleştiği için telefonları erişemeyeceğiniz bir yerde saklamakta fayda görüyorum. Zira öfke duygusu ve yüzleşme isteği artabilir.

Salı 04.04.2017: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, ancak gökyüzündeki gergin Uranüs-Plüton-Jüpiter üçlüsünü tetiklemek üzere harekete geçiyor. (İzel, Çelik, Ercan gibi bu üçlüyü aylardır yazıyoruz artık bu açı kalıbı biraz dağılsa da rahat etsek) Duygusallık ve hassasiyet aşırı artabilir, ciddi şekilde alıngan olabiliriz! Özellikle öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi ekstra dikkat. Kaşın üzerinde göz olması bile sizi çok etkileyebilir bugün. Neyse ki akşama doğru Ay-Kiron ve Ay-Venüs olumlu açıları bu gergin havayı yumuşatıyor; tekrar huzur, anlayış ve güzellik duygusunu geri getiriyor.

Çarşamba 05.04.2017: Ay saat 01.14’e kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bugün özellikle finansal konularla ilgili koşulları zorlamamak ve risk almamakta fayda var. Ayrıca Ay-Merkür gergin açısının da etkisi ile biraz sabit fikirli olabilir ve kimseyi iyi niyetle bir şey söylese dahi dinlememek isteyebiliriz. Oysa ki birbirimizi dinlemek ve anlamak bu dönemde en çok yapmamız gereken şey! Bu bağlamda Boğa, Aslan, Kova ve Akrep yani sabit burçların daha toleranslı olmasında fayda var.

Perşembe 06.04.2017: Bugün enerjisi yüksek, yaratıcılığın ortaya dökülebileceği, kararlılık ve motivasyonun yüksek olduğu etkileşimler bizi bekliyor. Mars Plüton ile olumlu açıda, yani bir konuda tutku ve kararlılığımız artabilir; motivasyon yükselişi yaşayabiliriz. Tabii ki bu konuyu saplantıya dönüştürmemek şartıyla… Zira Ay-Mars arasındaki gergin açı agresyon ve takıntı duygusunu tetikleyebilir. Özellikle toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Balık, Akrep ve Yengeçler bu etkiden ekstra faydalanabilir. Diğer yandan Ay Güneş, Jüpiter ve Uranüs ile çiçek gibi açılar yapıyor; yani yaratıcılığı ortaya koyup ayrıca güvendiğiniz kişilerden de tavsiyeler alarak ortaya çok güzel şeyler koyabilirsiniz. Üşendiğiniz bir iş varsa bitirmek için tam zamanı. Son olarak Satürn geri hareketine başlıyor, bu da daha önce aktardığımız gibi ayrıca bir yazı konusu olacak.

Cuma 07.04.2017: Ay 03:17-07:20 arasında boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Akabinde iyicil kuzey ay düğümü ile kavuşumda. Bugün tam bir bahar temizliği günü esasen. Bekleyen işleri toparlamak, eksik varsa kapamak, bir girişim varsa planlarını yapmak adına çok güzel bir etki mevcut. Yardımlaşma duygusu da yükseliyor, kullanmakta fayda var. Üstüne Ay-Merkür arasındaki olumlu açı da bu durumu iyice destekliyor. Su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Balık, Akrep ve Yengeçler üşenmeyin, elinizden çıksın ne varsa.

Cumartesi 08.04.2017: Güneş-Jüpiter arasındaki gergin açı kesinleşiyor. Her türlü abartı, drama ve alınganlığa son derece açığız. Son derece kişisel konulardan saçma sapan gerilimler ortaya çıkabilir. Venüs-Satürn arasındaki gergin açı da durumu körüklüyor zaten… Özellikle duygusal konularda çok çok dikkat, herkesin kendine hakim olması lazım. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, Neptün ile gergin açıda olacak. Bugün pire için yorgan yakmamaya dikkat. Sürekli sorun ve hatalara odaklanma hissi çok güçlü olabilir. Özellikle değişken burçlar Yay, Başak, Balık ve İkizler ekstra dikkat. Bugün biraz sevimsiz, hakikaten etliye sütlüye pek bulaşmamakta fayda var.

Pazar 09.04.2017: Haftasonu açıları itiraf etmek gerekirse pek de iç açıcı değil. Bu sefer Güneş ve Plüton arasındaki gergin açı kesinleşiyor. Her türlü gerilim, çatışma ve güç savaşlarına açık bir gün. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak stres yönetimi konusunda artık uzman oldular diye düşünüyorum ama notu yazmadan olmaz. Haftasonu gerçekten iç bayacak düzeyde çekilmeli, laf dalaşlarıyla ve hatta mağduriyetlerle dolu bir gündem izleyebiliriz. Ancak kendimize de dikkat etmeliyiz; özellikle de konu yaşça büyük kişiler ve otorite figürleri olduğunda. Ay da boş durmuyor Venüs ve Satürn ile gergin açılar yapıyor. Yani yine duygusal açıdan gerilim ve anlayışsızlık etkisi yoğun. Duygusal meseleleri hazır Venüs de Balık burcunda geri harekette diye deşme, geçmiş defterleri yıkıcı bir amaçla açma isteği yükselebilir. Değişken burçlar Yay, Başak, Balık ve İkizler için cumartesi günü yazdığım uyarılar geçerli. Onun yerine saat 15:35’te boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçen Ay gibi olup önce huzur demekte, hava güzelse kendinizi doğaya atmak ve sevdiklerinizle güzel zaman geçirmekte fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle…
Merve Dirağ