Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı şüphesiz ki 6 Nisan 2023 saat 07:34’te 16 derece Terazi burcunda gerçekleşecek dolunay. Dolunay anında Chiron güçlü bir şekilde sahnede olacağı için iyileşme teması oldukça baskın. Ancak bunu sadece iyi niyetler ve ruhsal çalışmalarla gelen bir iyileşme olarak düşünmemek lazım. Bu durumu adeta kırık bir bacağın yavaş yavaş iyileşme sürecine benzetebiliriz. Eğer doğru hareket eder, çaba gösterir ve eylem boyutuna geçersek de dolunayın iyileştirici gücü çalışmaya başlayacaktır. Diğer yandan Dolunay ilişkilerle alakalı tüm süreçlerimizi tutulmalar dönemi öncesinde acı ama gerçek diyerek masaya koymakta.

Bu hafta çok aksiyonlu sayılmaz, belirttiğim gibi en önemli konu Terazi burcunda dolunay. Dolunayı biraz daha teknik şekilde de inceleyelim. Dolunay ilişkilerle alakalı her şeyi adeta gözümüzün önüne getiriyor. Kaçacak bir yer yok, işin aslı kaçmaya veya saklanmaya da da gerek yok. İlişkilerdeki alma-verme dengesini düzenlemenin, sadece bireysel çabayla giden ve kendimizi harap eden ilişkilerden uzaklaşma vaktidir diyebiliriz.

6 Nisan 2023 saat 07:34’te Terazi burcunda 16 derece meydana gelecek olan bu dolunayda, Satürn dört büyük kraliyet yıldızlarından biri olan Fomalhaut ile kavuşumda. Önümüzdeki on gün boyunca negatif karma oluşturmamaya, aynı zamanda erdemli ve doğru yoldan sapmamaya ekstra özen göstermeliyiz. Dolunay yaklaşırken ve sonrasındaki hafta karma-ilahi adalet temalı çok çarpıcı şeyler görebiliriz.

Venüs, dolunay anında Capulus isimli zorlayıcı bir yıldızla kavuşum yapıyor. Saçma sapan davranışlar, aşırı ısrarcılık, trip ve kişisel alanı sabote etme gibi konular ilişkilerin aniden sonra ermesine sebebiyet verebilir.

Olumlu yönde ise sevgi ve saygı çerçevesinde çiçeklenen ilişkiler asıl bahar dönemlerini şimdi yaşayabilirler. Kavgalar, atar giderler, imalı saçma sapan göndermeli laflar yerine açık, net ve saygı dolu zarif ilişkiler başlayabilir; zaten ilerliyorsa boyut da atlatabilir.

Dolunay anında etkin olan Güneş-Jüpiter kavuşumu risk yönetimi iyi yapılarak doğru adımlar atılırsa eğer girişimlerden kazanç gelebileceğini işaret etmekte.

Dolunayın Sabian sembolü “Emekli deniz kaptanı gemilerin uzaklaşmasını izliyor.” Bu sembol vakti geldiğinde kaçınılmaz olarak sona erecek şeyle veda edilmesi gerektiğini bize hatırlatır. Eylemleri sadece dürtüyle değil zihinsel bir hesap ve derin bir perspektif ışığında şekillendirmemiz gerekir.

3 Nisan 2023’te Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Merkür bu burçta retro yapacağı için oldukça uzun bir süre Boğa burcuna yolculuk edecek. 20 Nisan 2022’de durağan, 22 Nisan 2022’de ise retro hareketine başlayacak. Tüm transit 11 Haziran 2023’te sona erecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.04.2023: Herkese iyi haftalar! Hareketli bir dolunay haftasına adım atıyoruz. Günün ilk yarısı oldukça sakin, saat 15:02-17:02 arası özellikle de duygusal konulara dair şanslı tesirler içermekte. Saat 19:22’de Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Merkür bu burçta retro yapacağı için oldukça uzun bir süre Boğa burcuna yolculuk edecek. 20 Nisan 2022’de durağan, 22 Nisan 2022’de ise retro hareketine başlayacak. Bu tabii ilerleyen günlerin konusu. Saat 21:55’te haftanın gergin açılarından Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Patlamayan bomba güvenli bir şekilde saklanıyor.” Bu sembol yıkıcı bir tehdidin ortadan kalkması ile ilgilidir, korkular açığa çıkmıştır ama artık eski hükmü kalmamıştır. Artık yeni bir bakış açısı ve sürece hazır olma vakti gelmiştir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 04.04.2023: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün en verimli zamanları saat 07:04-11:04 arası zira bu zaman diliminde Ay-Venüs üçgeni her türlü önemli iş ve duygusal konulara dair destekleyici tesirler içeriyor. Günün geri kalanında oldukça aheste etkiler devrede olacak zira Ay-Neptün karşıtı saat 16:51 itibariyle kesinleştikten sonra günün geri kalan tümünde Ay boşlukta hareket edecek. Odaklanmakta veya önemli meseleleri ele almakta zorlanabiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir yılan, bir kadın ve erkeği sıkıca kucaklıyor.” Bu sembol ne olursa olsun asıl hakikatin ortaya çıkacağını bize hatırlatır. Daha üst bilgeliğe ancak bir konunun her iki ucuna dokunup o iki yönü gördüğümüzde ulaşabiliriz. Fark etmesek de daha ulvi bir gücün koruması söz konusudur. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 05.04.2023: Ay saat 00:51’e kadar boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak. Gece saatleri akış oldukça iyi durumda, özellikle de 01:13’te Ay-Plüton üçgeni odak ve kuvveti güzel bir şekilde yükseltiyor. Öğlene doğru saat 09:11-11:11 arasında bir miktar gergin hissedebiliriz zira Ay-Mars karesi devrede olacağı için tartışmaya açıklık görülebilir ve tahammül sınırlarımız düşebilir. Neyse ki saat 19:20’de haftanın en iyicil açılarından Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Günün Sabian sembolü “Kızılderili günbatımının altın ışıkları altında bir sepet örüyor.” Bu sembol geçmişten beri sahip olduğumuz ancak bir süredir âtıl durumda kalan yeteneklerin tekrar harekete geçmesini sembolize eder. Doğaya daha fazla uyumlanmak da ruhsal gücümüzü güçlendirecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.04.2024: Haftanın en önemli gününe geldik. Öncelikle saat 01:18’de Güneş-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Haftanın en güçlü açılarından biri açık ara bu açı kalıbı. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve bu açıdan kısa bir süre sonra sabah saatlerinde 07:34’te 15 derece Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay ilişkilerle alakalı tüm süreçlerimizi tutulmalar dönemi öncesinde acı ama gerçek diyerek masaya koymakta. Kaçacak bir yer yok, saklanmaya da gerek yok. İlişkilerdeki alma-verme dengesini düzenlemenin, sadece bireysel çabayla giden ve kendimizi harap eden ilişkilerden uzaklaşma vaktidir diyebiliriz. Dolunay sebebiyle tüm gün oldukça gergin, tüm açılar da hararetli. Bugün özellikle bastırılan konularda ani duygusal patlamalar görebiliriz. Ay saat 15:43’e Jüpiter ile karşıt açı yaptığından abartılara da açığız. Akabinde Ay tüm gün boşlukta olacağı için boş viteste kalmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Parlak kekler sıcak ve solgun ışıkta dans ediyor.” Bu sembol beklenmeyen ve hatta göremediğimiz bir yardımın yolda olduğunu gösterir. Dış dünya tehditlerine karşı gardı güçlü tutmayı unutmamak da önemlidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 07.04.2023: Ay saat 09:29’a kadar uzun bir süre boşlukta akabinde Akrep burcuna geçiş yapıyor. Boşluk zamanlarında uykuda dalgalanma ve uyanık olanlar için odaklanma zorluğu görülebilir. Bugün negatif karma yaratmamaya çalışın derim zira Ay saat 15:43’te Satürn üçgen açı ve 16:52’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu iki gösterge de karmik sembollerdir. Bu bağlamda hem açık hesaplar görülebilir, hem de yüzleşmeler yaşanabilir. Yine de dediğim gibi karmik borç yaratmamakta fayda var. Akşam saatlerinde 20:57’de haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İki evlenmemiş kadın sessizce oturuyorlar.” Bu sembol bizi hayat ve istekleri ertelemememiz konusunda bizi uyarır. İç bütünlük ve istekleri sağlayamazsak huzursuzluk bizi ele geçirebilir. Tarafsız bir şekilde isteklerimize cevap vermeliyiz. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 08.04.2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 09:28’de haftanın iyicil açılarından Merkür-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam edecek ve saat 14:55-18:55 arasında Ay-Uranüs karşıtı etkin olduğu için özellikle önemli işlerimizi günün bu kaotik saatlerine denk getirmemekte fayda var. Ay günün geri kalanında olaysız yoluna devam edecek. Günün Sabian sembolü “İki güzel ağaç arasına asılmış boş bir hamak.” Bu sembol istediğimiz bir hedefe ulaştıktan sonra dinlenmemiz gerektiğini bize hatırlatır. Vadesi dolan şeylerle bağları koparma vakti gelmiştir. Ve unutmayalım ki toprağı daha bereketli hale getirmenin yolu sürekli ekmek değil bazen nadasa bırakmaktır. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 09.04.2023: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 06:49-10:49 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin. Ruhsal çalışmalar için çok uygun saatler. Ay Akrep burcunda saat 12:09’da Venüs ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 12:09-15:56 arasında boşlukta kalacağı için önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemeliyiz. Ay saat 15:56’da boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapacak. Saat 16:22-18:22 arası Ay-Plüton olumlu kontağı sebebiyle her konuda günün en verimli zamanları. Gece saatlerinde Ay-Satürn karesinin etkin olduğu 22:21’den sonra ise frene basmalıyız. Günün Sabian sembolü “Çirkin bir banliyöde gezinen sihirli bir halı.” Bu sembol kaçış psikolojisine kapılmanın ve bazen de imkansız hayallerde kaybolma ihtimalinin sembolüdür. Günlük hayat sorumluluklarını ertelememek ve gerçeklerle yüzleşmek önemlidir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe