Merve Çubuktepe

Oğlak yeniayı sonrasında son derece olumlu açıların baskın olduğu bir haftaya adım atacağız. Venüs ve Neptün ikilisi bu hafta oldukça güzel bir açı kalıbıyla karşımıza çıkacaklar. Bu da gerek yaratıcılık gerek duygusallık konusunda Venüs retrosu başladığından beri en yumuşak atmosferin oluşacağı anlamına geliyor.

Ancak unutmayalım ki Venüs retro öyle ya da böyle devam ediyor ve Merkür retrosundan bir önceki haftadayız; bu sebeple Merkür’ün hızı düşmeye başlıyor. Bir retro kadar olmasa da bu hafta insan ilişkileri ve iletişim hatlarında daha soğuk rüzgarlar hissedebiliriz. Özellikle insanların kişisel alanına girmek, çok ve özel sorular sormak, bir şeyleri aşırı tutturmak ters tepebilir, dikkat.

5 Ocak 2022’de Venüs-Neptün Altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Ocak 2022’de Güneş-Venüs Kavuşumu kesinleşecek. Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir.

Bu iki açı kalıbı bir Venüs retro klasiği olan barışma konularını en güçlü şekilde tetikleyen yapılardır. Umut vaat eden, iyileşebilen ilişkilerde tekrar canlanma görülebilir, ikinci bir şans verilebilir. Ancak burada kendimizi kandırmamak da çok önemli görünüyor. Bu geri dönüş gerçekten samimi duygulardan mı yoksa yalnızlık korkusundan mı gerçekleşiyor, iyi sorgulanmalı.

Merkür; 13 Şubat 2022’te durağan 15 Şubat 2022’de retro konuma geçeceği için bu hafta özellikle araç satın alma, elektronik alet alışverişlerini tamamlamak ve verileri yedeklemekte fayda var.

Bu hafta görüldüğü üzere majör açı kalıpları bakımından oldukça sakin. Bu da zihni ve ruhu dinlendirmek adına olumlu bir durum. Ayrıca Merkür retrosu başlamadan 2 Ocak 2022’de Oğlak yeniayından aldığımız güçle bir şeyleri başlatabilir, önemli görüşmeler gerçekleştirip imzalar atabiliriz. Bu tür şeyleri hayata geçirmek ve karışık olan işleri yoluna koymak adına ideal bir haftadayız diyebiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.01.2022: Herkese iyi haftalar! Yeniaydan sonraki ilk günde Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son evresinde ve saat 10:51’de Neptün ile altmışlık, 12:58’de Venüs ile üçgen olumlu açı yaparak güne harika bir başlangıç yapıyor. Günün ilk yarısı gerek duygusallık gerek işler güçler adına harika durumda. Tüm önemli konuları öğleden önceki zamanlara denk getirmenizi öneririm. Akşam saatlerine doğru yaklaşırken vites küçültmeye başlamalıyız zira Ay saat 19:20’de Plüton ile kavuşarak boşluğa girecek. Akşam ve gece ufak meselelere dahi tahammül edemeyebiliriz ve ego çatışmaları gündeme gelebilir. En önemlisi Ay günün geri kalanında boşlukta olacağı için ne kadar ortalık gerilirse gerilsin ne denirse densin bir arpa boyu yol alamayabiliriz. Sakin ve dingin kalmakta fayda var. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 04.01.2022: Ay saat 01:44’te boşluktan çıkıyor ve Kova burcuna geçiş yapıyor. Saat 03:18’de transit Ay düğümleriyle olumlu açı yapan Ay, 05:36’da Merkür ile kavuşum açısı yapacak. Spiritüel konular adına iyicil etkiler devrede, ancak asıl önemlisi bugün özellikle akşama kadar her türlü önemli görüşme, imza, başvuru, yatırım işlemleri adına çok ideal bir gün. Ay saat 15:34’te Chiron ile olumlu altmışlık açı yaparken tekrar ruhsal açıdan canlanıyoruz. Gün boyunca bu tür önemli çalışmaları güçlü bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Saat 19:24’te Ay-Uranüs karesi ile havaya değişmeye başlıyor, buna saat 21:43’te Ay-Satürn kavuşumu ekleniyor. Akşam saatleri oldukça gergin ve türbülanslara açık. İşler beklenildiği gibi gitmeyebilir ve aksilik çıkabilir. Özellikle bilmediğimiz, haklı olmadığımız konularda iddialaşmaktan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 05.01.2022: Haftanın en sakin ve aheste günündeyiz. Ay Kova burcunda, kimsenin bize karışmamasını isteyebilir, biraz da sivrilik yapabiliriz. Bugün teknolojik şeylerle uğraşmak, öğrenmek ve ufuk açmak adına iyi bir gün. Ay saat 03:44’te Mars ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Uyku saatlerine denk geldiği için Mars etkisiyle de gergin rüyalar, aniden uykudan uyanma veya uyku zorluğu görülebilir. Uyku öncesi hazırlığı iyi yapmakta fayda var. Ancak görülebilecek tatsız rüyalara özel bir anlam yüklemeye kesinlikle gerek yok. Ay tüm gün boşlukta olduğu için belirttiğim gibi biraz daha boş vermiş, aheste ve dalgın hissedebiliriz. Çok önemli işlerimizi bir gün sonraya erteleyebiliriz. Diğer yandan saat 19:02’de haftanın en güzel ve romantik açısı Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.01.2022: Ay saat 03:17’ye kadar boşlukta, akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Haftanın ruhani açıdan en yüksek enerjili günündeyiz. Özellikle sabaha karşı görülen rüyalar önemli mesajlar içerebilir, kendimizi daha iyi anlamamızı sağlayabilir. Gün boyunca sezgilerimiz daha güçlü çalışabileceğinden, onları iyi dinlemek gerek. Buna ek olarak saat 04:26’da Ay, Güneş ile yarım kare yaparak Hilal fazına geçecek. Bir şeyleri hayata geçirmek adına en etkili ve enerjik fazlardan biridir; ayrıca motivasyon ve bereketi yükseltir. Hilal fazından hemen sonra Ay saat 05:56’da Jüpiter ile kavuşum açısı yaparak güne daha da şanslı ve keyifli bir başlangıç yapıyor. Bugün kariyer ve finans konuları başta olmak üzere önemli işlerimizi ele almak adına harika bir gün. Saat 22:04’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşirken günün en üretken saatlerine giriş yapıyoruz. Bir problemi aniden gelen bir ilhamla çözebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 07.01.2022: Ay Balık burcunda ve saat 08:40’ta Güneş ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Bu açı Hilal fazının en bereketli anıdır. Günün ilk yarısında üstlerle görüşme, ebeveyn ilişkileri ve duygusal meselelerle ilgili avantajlı tesirler devrede olacak. Sadece 09:54’te Ay-Mars karesi devrede olduğu için +-2 saat boyunca agresyon, ani hareketlerden kaçınmakta fayda var. Saat 13:40’ta Ay-Venüs altmışlığı ile hava tekrar yumuşuyor. Saat 11:40-15:40 arası duygusal meseleler ve insan ilişkileriyle alakalı konuları ele almak adına ideal. Ve saat 15:39’da Ay-Neptün kavuşumu kesinleşirken günün en ruhani anlarına adım atıyoruz. Öğlen itibariyle akşama kadar her türlü ruhsal çalışma ve ibadet adına tesirler oldukça güçlü. Ayrıca yaratıcılık, ilham ve sanatsal faaliyetler adına da destekler devrede. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 08.01.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcundaki yolculuğunun son deminde saat 01:24’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:25-08:26 arasında boşlukta kalacak ve akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. Ay gece boşlukta kalacağı için özellikle aşırı yeme içme, vücudu zorlama ve uykusuzluğa karşı temkinli olmakta fayda var. Saat 08:27 itibariyle Ay Koç burcuna geçiyor ve zımba gibi güne başlıyor. Son derece enerjik, rekabetçi ve hareketli hissedebiliriz. Spora başlamak, egzersiz yapmak adına harika destekler de devrede olacak. Ay saat 22.36’da Merkür ile altmışlık açı yaparken zihinsel anlamda güçlü ve odaklı saatlere giriş yapıyoruz. Gece yarısına kadar zor bir konuyu çözmek, bir işi tamamlamak ve tam konsantrasyon ilerlemek adına iyicil etkiler mevcut. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 09.01.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 00:30’da Chiron ile kavuşacak. Gece yarısında +-1 saat boyunca dil yaralarına dikkat, basit görünen bir cümle çok kırıcı olabilir. Saat 03:47’de haftanın bir diğer önemli ve olumlu açısı Güneş-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 08:26’da Ay-Satürn altmışlığı güne kararlı ve odaklı başlamamızı sağlıyor. Saat 20:57’de kesinleşecek olan Ay-Mars üçgeni de bu iyicil tesirin gün boyunca sürmesi konusunda destekleyici. Saat 21:11’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Bu faz çatışmalı ancak dinamiktir. Hırsımız ve kendimizi ispat etme isteğimiz artar. Ancak burada kilit nokta kendimizi insanlara değil kendimize ispatlamamız gerektiği gerçeğidir. İlk Dördün fazında insanların sürekli fikirlerini almak yerine kendi iç sesimizi dinlemeyi seçmek çok daha yol gösterici olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe