Merve Çubuktepe

Son derece gerilimli etkilere sahip zorlu bir ocak ayını geride bıraktık. Ay tutulmasından, Satürn-Plüton kavuşumlarına kadar hem dünya genelinde hem de bireysel bazda oldukça zorlayıcı etkiler söz konusuydu. Şubat 2020 tabii sihirli değnek dokunuşu getirmiyor, zira yılın kendine has bir kimliği var, ancak yine geçen haftanın yorgun, enerjisi düşük ve gerilimli tesirlerden sonra daha canlandırıcı ve dinamik bir hafta beklediğimizi söyleyebilirim. Bu hafta Aslan dolunayının yanı sıra Merkür ve Venüs yani iki önemli kişisel gezegen de burç değiştiriyor. Mars, “sınırın dışında” dediğimiz özel bir konumda. Bundan dolayı da gerçekten gökyüzü ritmi çok yüksek; adeta beşinci viteste.

3 Şubat 2020’de Merkür Balık burcunda geçiş yapacak. Bu yıl da Merkür retrosu Balık burcunda başlayacak ancak retro bu haftanın esas gündemi değil. Şimdilik direkt hareketine odaklanalım. Merkür bu burçta yaratıcı, mistik ve ilhamı yüksek bir durumdadır. Ancak bir konuya odaklanmak, bir meselede netleşmek biraz zor olabilir. Yanlış numaralı gözlük takmaya benzer biraz. Hayallere dalma, aşırı idealizasyon görülebileceğinden enerjiyi daha somut bireysel yaratıcılığımızı körüklemek adına değerlendirmemizde fayda var. Özellikle bu güç 5 Şubat 2020’de Merkür-Uranüs altmışlığı ile oldukça kuvvetli durumda olacak.

7 Şubat 2020’de Venüs Koç burcuna geçiş yapıyor. Ocak ayındaki sert faktörlerin üzerine Venüs Balık enerjisi bazen ilişkilerde toparlanmalar bazen de kurban-kurtarıcı bilinciyle alakalı krizler oluşturdu. Veya duygular çok aşırı idealize edildi, olumlu veya olumsuz noktalarda aşırı yükselmeler de değişik ruh hallerini tetikledi. Venüs bu burçta zararlı dediğimiz zorlu konumdadır. İlişkilerde daha tez canlı, sabırsız ve biraz da buyurgan olabiliriz. İsteklerimiz yerine gelmediğinde ani öfkelenme görülebilir. Saman alevi tutkulara açık bir dönemdir, Merkür retro ile de kesinleşeceğinden bu dönemde hız ve ani heyecan odaklı ilişkilerde kalıcılık konusunun netleşmesi zaman alabilir.

9 Şubat 2020’de Aslan burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay konumu gereği Süperay kategorisinde. Süperay Ay’ın etkisinin en güçlü olduğu ve dünya ile mesafenin en kısa olduğu dönem. Üzerine Mars bu dolunay sırasında sınır dışı dediğimiz konuma taşıyor. (Out of bounds) Sınır dışı konumdaki Mars ne yapacağı belli olmayan, tekinsiz ve etki şiddeti yüksek bir Mars’tır. Bu bağlamda dünya genelinde yoğun sismik aktivite devam edebilir. Süperay ve bu konular arasında bir alaka mevcut. Ancak diğer yandan asıl konu Mars Yay etkisinin genişletici etkisi ve dolunay ile birleştiğinde Corona Virüsu konusu daha yaygınlaşabilir ve kritik önemi artabilir gibi görünür. Yay burcu genişleme ile alakalıdır, Mars da mücadele sürecini gösteriyor. Ki bir yandan da harıl harıl doğal olarak bu süreçle ilgili çözüm denemeleri yapılmakta.

Ve sınır ötesindeki Mars insanın duygusunu da yükseltir. Yay burcunda fanatizmi arttırır. Yani bu bağlamda bir konuda çok daha fanatik, tutkulu ve kesinlikle farklı görüş kabul edemez hale gelebiliriz. Agresyonla da alakalı olduğundan çatışmalara açık veya kolay sinirlenebilen bir enerji görülebilir. İyicil yanı enerjinin yüksek olması doğru yönlendirildiğinde insana mental anlamda iyi kondinasyon vermesidir.

Mars ayrıca doğrudan savaş ve askeri konuların gezegeni olduğundan tıpkı 12 Ocak 2020 Satürn-Plüton kavuşumu dönemindeki ABD-İran gerilimine benzer şekilde dış politikada Ortadoğu hattında yine hareketlenmeler bekleyebiliriz

Dolunayı bireysel düzlemde olumlu yorumluyorum. Esasen Oğlak enerjisi baskın, aman sakin, aman durun aman ne kadar her şey yavaşladı hissi uyandırmaktansa Aslan dolunayı parlıyor. Esasen parlamamızı da istiyor. Tüm kafamıza taktığımız ağır buğur meselelerle kendimizi tüketmek yerine biraz daha “canım şunu yapmak istiyor” dememizi, eğlenmemizi, imajımızı tazelememizi ve hayattan keyif almamızı istiyor esasen. Kibir veya gösterişe kaçmadan görünürlüğü yüksek bu enerji hoş bir şekilde kullanabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 03.02.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda 01:53’te Plüton ile olumlu üçgen açı yapacak. Akabine 03:31’de Ay-Venüs altmışlığı da kesinleşiyor. Günün ilk yarısında işbirliklerine açık, yumuşak ve dengeli bir atmosfer söz konusu. Günün ilk yarısında su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar avantajlı durumda. 14:27’de Ay-Merkür karesi kesinleşiyor, Ay çok çok kısa bir süre boşlukta ve akabinde 14:30’da Ay İkizler burcuna geçiyor. Saat 14:37’de ise Merkür Balık burcuna geçiş yapıyor. Değişken nitelik etkisi baskın olduğundan ikilemler, kararsızlıklar, odaklanma problemleri ve U-Dönüşleri görülebilir. 19:31 itibariyle Ay-Kiron altmışlığı ruhsal şifa enerjisini yükseltiyor. Akşam saatleri ibadet ve ruhsal çalışmalar adına değerlendirilebilir. Günün ikinci yarısında ise ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 04.02.2020: Haftanın en önemli ve olumlu açılarından biri olan Venüs-Satürn altmışlığı 01:01’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı kalıcı ve sağlam ilişkiler kurmak, sorunların çözülmesi ve ilk atılan tohumun çatlaması adına pozitifitir. Buna ek olarak 08:09’da Mars-Juno altmışlığı da ilişkiler ve yaklaşımlarla alakalı cesareti yüksek bir enerji de oluşturacak. “Dök içini rahatla” durumu görülebilir. Ve 19:19’da Güneş-Ay üçgeni de kesinleştiğinden özellikle ikili duygusal ilişkiler başta olmak üzere ayrıca üstler ve büyüklerle olan ilişkiler de dahil gün boyunca bu konularda ilerleme ve çözüm tesiri çok güçlü durumda. Bu etki işbirlikleri ve ayrıca girişimler adına da pozitiftir. 22:50’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor bundan dolayı akşam saatlerinde biraz frene basmakta fayda var, zira yanılgı ve hatalara açıklık söz konusu olacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 05.02.2020: Haftanın gerilimi en yüksek günlerinden birine geldik. Ay İkizler burcunda yolculuğunun son demlerinde 08:07’de Mars ile karşıt açı yapacak. Sabah saatlerinde anlaşmazlık, sakarlık, dikkatsizlik ve ufak meselelerden alevlenme görülebilir. Üzerine de Ay-Venüs karesi 17:19’da kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Bu bağlamda gün boyunca her türlü insan ilişkisinde ani kopma, küslük gibi durumlara açıklık var. Sözcükler ve davranışlarımızı çok iyi ayarlamamanızda fayda var. Ay 17:20-22:04 arasında boşlukta yani günün çoğunda ayrıca bir de Ay boşluk durumu söz konusu. Bu sebepten dolayı da bugün genel olarak çok da önemli bir şeylere başlamak adına ideal değil. 22:04’te Ay Yengeç burcuna geçerek biraz daha odak, netlik, empati ve duygusal yoğunluk kazanmaya başlıyoruz. Gün boyunca özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06.02.2020: Ay Yengeç burcunda 03:16’da Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Üzerine de 04:59’da ayrıca Merkür ile altmışlığını kesinleştirecek. Bugün işe güce odaklanmak, imzalar, mülakatlar, yaratıcı düşünce süreci, sunum hazırlamak, CV göndermek vb gibi tüm bu konular için gerçekten güzel bir destek söz konusu. Özelikle yazmayı üretmeyi seviyorsanız ilham perileriniz sizi bulabilir. Ve 09:14’te Ay hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Yani günün doğasında gerçekten iyicil ve kolektif bir hoşluk mevcut. Birlikten güç doğar, unutmamalıyız. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 07.02.2020: Haftanın en gerilimli diğer bir günündeyiz. Ay-Jüpiter karşıtlığı 00:13’te kesinleşiyor. Gün boyunca olayları abartmaya açık olacağız. 04:15’te Ay-Neptün üçgeni güne bir miktar yumuşaklık veriyor. Özellikle şükretmek, yardım etmek ve ibadet gibi konularla ruhsal enerji yükseltilebilir. Ancak saat 15:02’de Satürn, 18:42’de ise Plüton ile Ay karşıt sert açılarını kesinleştiriyor. Günün ikinci yarısında oldukça gergin bir atmosfer söz konusu. Haddinden fazla inat, gerilim, baskı veya engelleme görülebilir. Baskıyı veya bir insanı köşeye sıkıştırmayı abartan beklemediği sertlikte tepkiler alabilir. Saat 18:42 itibariyle Ay tüm gün boşlukta üstelik. Yani bu gerilim de gerçekleşip havada kalma ihtimali var. 23:02’de Venüs Koç burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde daha tez canlı, sabırsız ve biraz da buyurgan olabiliriz. İsteklerimiz yerine gelmediğinde ani öfkelenme görülebilir. Saman alevi tutkulara açık bir dönemdir, Merkür retro ile de kesinleşeceğinden bu dönemde hız ve ani heyecan odaklı ilişkilerde kalıcılık konusunun netleşmesi zaman alabilir. İşin özeti: “Bir şeyi çok zorladığımız halde olmuyorsa, olmuyordur.” Gün boyunca öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 08.02.2020: Ay saat 01:44’te boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiş yapıyor. Dolunaya hazırlanmaya başlıyoruz. 01:59’da çok güzel bir Ay-Venüs üçgeni devreye girecek. Dolunaydan önce Ay’ın ışığının etkisi ayrıca çok güçlüdür. 06:27’de Ay-Kiron üçgenin de şifalı etkisi ile birleşince bugün duygusal konularda kıpır kıpır, hareketli etkiler görülebilir. Yeni tanışma, bir çekim, başlayan bir flört süreci veya mevcut ilişkiye coşku ve canlılığın gelmesi. İmaj değişimi gibi konular adına uygundur. Sadece 06:42’de Ay-Uranüs karesi gün boyunca bazen olayların beklemediğimiz gibi gelişebileceğini çok rijit olmadan her olasılığa açık olmamız gerektiğine dikkat çekiyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 09.02.2020: Ve dolunay gününe geldik. Saat 10:33’te Aslan burcunda Süper Dolunay gerçekleşiyor. Dolunayı bireysel düzlemde olumlu yorumluyorum. Esasen Oğlak enerjisi baskın, aman sakin, aman durun aman ne kadar her şey yavaşladı hissi uyandırmaktansa Aslan dolunayı parlıyor. Esasen parlamamızı da istiyor. Tüm kafamıza taktığımız ağır buğur meselelerle kendimizi tüketmek yerine biraz daha “canım şunu yapmak istiyor” dememizi, eğlenmemizi, imajımızı tazelememizi ve hayattan keyif almamızı istiyor esasen. Kibir veya gösterişe kaçmadan görünürlüğü yüksek bu enerji hoş bir şekilde kullanabilir. Tabii altını çizmeliyim dolunay anında Mars’ın deklinasyonu tavan, Mars hududun dışında yani aşkınlık taşkın enerjisi de yüksek. Bundan ötürü de tamam canımızın istediğini yapalım ama kendimiz veya başkalarının hayatlarını da zorlaştırmayalım; mental veya bedensel sınırları zorlamayalım. 13:13’te Ay-Juno üçgeni de ilişkilere tutku, çekim ve huysuz tatlı bir enerji getirebilir. 19:08’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken özellikle öğleden sonra akşam saatleri spor yapmak ve efor gerektiren işleri toparlamak adına ideal. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe