Merve Çubuktepe

Bayramdan sonra üretken ve yapıcı tesirler içeren bir haftaya adım atıyoruz. 3 Temmuz 2023 saat 14:38’de güçlü ve olumlu açılarla bezeli 11 derece Oğlak burcunda bir dolunay yaşayacağız. Bu esnada Merkür-Sirius kavuşumunun da etkin olması akıl ve sezginin birleşiminden gelecek zaferleri müjdelemekte. Haftanın önemli açılarına göz atarsak eğer bu hafta dolunayın güçlü ve iyicil etkisi haricinde gökyüzü dengeli bir durumda. Özellikle Merkür-Uranüs uyumlu birlikteliği dikkat çekici. Satürn’ün Juno ve Vesta asteroitleri ile yapacağı güçlü temaslar da ilişkiler ve odaklanma konusunda dengeleri yeniden yapılandırıyor. Verim, bereket ve güzellikler yaratmak için elverişli koşullar bizi bekliyor. Tek gereken bir maraton koştuğumuzu unutmamak, her konuda ölçülü ve dengeli bir yaklaşım beslemek. Bunu yaptığımız takdirde su akıp yolunu bulacaktır.

3 Temmuz 2023 saat 14:38’de 11 derece Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Kariyer başta olmak üzere hayat yolumuzda önemli değişimlerin söz konusu olabileceği bir dönemdeyiz. Yeni bir iş fırsatı, terfi veya daha fazla sorumluluk alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Bu süreçte kariyer planlarımızı ve hayat rotamızı gözden geçirerek, daha ileriye doğru adımlar atmamız mümkün olabilir.

Oğlak Burcu ve yöneticisi Satürn sınırları belirleme ve disiplinli bir şekilde sınırlara bağlı kalmakla doğrudan ilişkilidir. Dolunay sürecinde kişisel sınırlarımızı gözden geçirerek, daha sağlıklı bir denge oluşturabilir ve gereksiz yüklerden kurtulabiliriz. Ancak bunu daha klasik ve önceden başarısı tasdiklenmiş yollarla gerçekleştirmek daha doğru olacaktır.

Bu dolunay dönemi aynı zamanda olgunluk ve sorumluluk sahibi olmanın önemlini güçlü bir şekilde vurgulamakta. Hayatı daha bilinçli ve verimli bir şekilde yönetmek, çekindiğimiz veya üşendiğimiz konuları ele almanın tam zamanıdır. Önemli projelere odaklanmak, uzun vadeli hedeflerimizi gözden geçirmek ve geleceğimize yönelik planlar yapmak için önemli bir eşikteyiz.

Dolunay anında Merkür-Sirius kavuşumu etkin olacağı için aklın ve sezgilerin birleşiminden gelecek zaferler söz konusudur. Yani sadece kitabi bilgi de bir noktada yeterlidir. Sezgileri duymak, iç benlikle temas etmek ve en önemlisi gerçekten inandığımız bir konuya tüm gücümüzle baş koymak bizi zafere götürebilecektir. Dolunayın açıları da genel olarak uyumlu ve olumlu yapılarına sahip olduğu için bu dolunayı harika bir şekilde kullanabiliriz. Tek gereken odak, disiplin ve çaba. Gerisi çorap söküğü gibi gelebilir.

Dolunayın Sabian sembolü “Bir bilim dersinde sergilenen doğal güzellikler.” Bu sembol görünenin ötesindeki güzellikleri keşfetmekle ilgilidir. Evrensel bütünlüğü kucaklamak ve özümsemek bizi daha güçlü kılacaktır. Bu süreçte çalışmak ve sebat etmenin yanı sıra gözlem yapmak ve dinlemek de en güçlü müttefiklerimiz olacaktır. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak.

4 Temmuz 2023’te Satürn-Juno üçgeni kesinleşecek. Bu açı ilişkilerde istikrar, güven ve uzun vadeli taahhütleri vurgular. Bu açı altında, ilişkilerde sorumluluk almak, dürüstlük ve sadakat göstermek önemlidir. Bu dönemde çiftler arasında güçlü bir bağ oluşabilir ve ortak hedefler belirlenebilir. Aynı zamanda, ilişkideki zorlukları aşmak ve ortak sorumlulukları yerine getirmek için destek söz konusudur. İlişkinin boyut atlaması, evlilik kararı almak gibi konularda destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Temmuz 2023’te Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Düşünceler hızlı bir şekilde akabilir ve sıra dışı çözümler bulmak mümkün olabilir. Yeni ve ilginç bilgiler edinmek, teknolojik gelişmelere adapte olmak ve alternatif bakış açıları keşfetmek için uygun bir zamandır. Aynı zamanda iletişim kanallarını hızlı ve etkili kullanma potansiyelimiz artar. Üretkenlik açısından harika bir tesirdir, işleyen demir ışıldar. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Temmuz 2023’te Satürn-Vesta karesi kesinleşecek. Açı kalıbı disiplinli ve düzenli bir yaklaşım gerektiren işlerde kendimizi adanmışlıkla çalışma konusunda teşvik eder. Ancak, bu açı altında aşırı çalışma veya aşırı odaklanma eğilimi olabilir, bu da başka alanlarda dengeyi zorlaştırabilir. Bu dönemde, çalışma alışkanlıklarınızı gözden geçirmek, önceliklerinizi belirlemek ve enerjinizi dengeli bir şekilde dağıtmak önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 3 Temmuz 2023: Herkese iyi haftalar! Dolunay günündeyiz ve bayramdan sonra ilk güne son derece olumlu tesirler altında başlıyoruz. Saat 07:43’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı disiplin, sorumluluk ve hedeflere odaklanmakla doğrudan ilişkilidir. Kendimizi daha ciddi ve kararlı hissedebiliriz. Sorumluluklarımıza yönelik bir daha fazla bağlılık duygusu hissedebilir ve görevlerimizi yerine getirmek için daha organize bir şekilde ilerleyebiliriz. Bu zaman diliminde disiplinli bir çalışma programı oluşturmak, hedeflerimize odaklanmak ve işlerimizi düzenli bir şekilde tamamlamak önemlidir. Üzerine saat 12:01’de Ay-Jüpiter üçgeni etkin. Bu etki altında, iyimserlik ve olumlu düşünce gücümüz artabilir. Hayatta fırsatları ve seçenekleri görmek daha kolay olabilir. Bu dönemde şanslı hissedebilir ve olumlu gelişmeler yaşayabiliriz. Kişisel büyüme, öğrenme ve genişleme için uygun bir zaman dilimidir. İyimserliğimizi koruyarak, yeni fırsatları kucaklamak ve hayatımızı olumlu yönde ilerletmek için adımlar atabiliriz. Günün her anlamda en verimli zamanları 07:43-14:01 arası diyebiliriz, önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmekte fayda var. Saat 14:38’de 11 derece Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Kariyer başta olmak üzere hayat yolumuzda önemli değişimlerin söz konusu olabileceği bir dönemdeyiz. Yeni bir iş fırsatı, terfi veya daha fazla sorumluluk alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Bu süreçte kariyer planlarımızı ve hayat rotamızı gözden geçirerek, daha ileriye doğru adımlar atmamız mümkün olabilir. Önemli projelere odaklanmak, uzun vadeli hedeflerimizi gözden geçirmek ve geleceğimize yönelik planlar yapmak için önemli bir eşikteyiz. Dolunay anında Merkür-Sirius kavuşumu etkin olacağı için aklın ve sezgilerin birleşiminden gelecek zaferler söz konusudur. Yani sadece kitabi bilgi de bir noktada yeterlidir. Sezgileri duymak, iç benlikle temas etmek ve en önemlisi gerçekten inandığımız bir konuya tüm gücümüzle baş koymak bizi zafere götürebilecektir. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak. Günün Sabian Sembolü “Kutsal ışıkla sarılmış bir bebeğe bakan Çinli hemşire.” Bu sembol her canlının tanrının bir parçası olduğunu bize hatırlatır. Doğuştan gelen güçlü özelliklerimizi kabul etmek ve üzerine eğilmek önemlidir. Özümüze dönüp yanlış beklentileri aştığımızda aydınlanma da bizi bulacaktır. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 04 Temmuz 2023: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz ve günü 07:29’da Ay-Uranüs üçgeni ile açıyoruz. Bu açı ani değişimler, özgürlük arayışı ve yenilikçi yaklaşımlarla ilgilidir. Bu etki altında, beklenmedik olaylar, sürpriz fırsatlar veya dönüşümlerle karşılaşabiliriz. Yaratıcılığımız ve farklı bakış açılarımız öne çıkabilir. Hayatımızda yeni deneyimlere açık olabiliriz ve rutinlerimizi değiştirmek veya esneklik göstermek isteyebiliriz. İçsel özgürlük arayışı, bağımsızlık ve yenilikçi fikirler ön planda olabilir. Bugün bir şeyleri farklı yapmanın tam zamanı! Saat 16:48’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı, hassasiyet, hayal gücü ve ruhsal derinliği yansıtır. Yaratıcılığımız artabilir ve sanatsal veya ruhsal faaliyetlerle daha fazla ilgilenmek isteyebiliriz. Empati yeteneğimiz güçlenebilir ve başkalarına destek olmak için farkındalığımız artabilir. Bu dönemde içsel yolculuklar, meditasyon veya ruhsal çalışmalar için uygun bir zaman dilimidir. (Özellikle 14:48-18:58 arası) Ay saat 19:45’te Plüton ile kavuşum yaptıktan sonra 19:46-20:30 arasında boşlukta kalacak, önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Saat 20:31’de Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor, özellikle Ay’ın Ay düğümleriyle sert pozisyona geçtiği saat 20:31-00:27 arasında ani tepkiler ve radikal kararlardan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Dikkat çekici bir baş parmağı olan el bir şeyler almak üzere uzanıyor.” Bu sembol kör inadın hiçbir faydası olmadığı aksine zarar getireceğini bize hatırlatır. Zararsız görünen illüzyon ve istekler sonradan sorun yaratabilir. Aşırı ısrar ve tutturma kişi fark etmezse eğer kendisini başkalarının gözünde itici kılabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 05 Temmuz 2023: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Özgür, meraklı ve arayış içerisinde bir ruh halinde olabiliriz. Ay Kova zamanları kalıpların dışına çıkmak ve ezberlerimizi bozmak için ideal evrelerdir. Saat 04:34’te kesinleşen Ay-Vesta üçgeni özellikle sabah erken saatlerde etkili. Bu açı içsel odaklanma, ruhsal bağlantı ve öz disiplini temsil eder. Bu etki altında, daha derin bir içsel dengeye ve huzura ulaşma eğiliminde olabiliriz. Odaklanma ve konsantrasyon becerilerimiz artabilir. Zihinsel ve ruhsal pratiklere zaman ayırmak, meditasyon veya yoga gibi disiplinli aktiviteler yapmak için uygun bir dönem olabilir. Ancak saat 10:28-14:28 arasına dikkat, zira Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu etki altında, enerjimiz yükselmiş olabilir ve büyük idealler veya hedefler peşinde koşabiliriz. Ancak, aşırı iyimserlik veya aşırı hırslar da ortaya çıkabilir. Dikkatimizi dağıtan veya gerçekçilikten uzaklaştıran faktörlerle karşılaşabiliriz. Dengeli bir yaklaşım benimsemek, büyük hedeflere yönelirken gerçekçi olmak önemlidir. Özellikle finans ve kariyer konusunda risk almaktan kaçınmak önemli dikkat. Önemli işlerimizi günün ikinci yarısına almak daha faydalı olabilir. Günün Sabian sembolü “Yalnız bir yaşlı adam kuzey doğudaki karanlıkla yüzleşiyor.” Bu sembol ruhsal sorunlardan kaçmak yerine cesur bir şekilde yüzleşmenin getireceği şifa ve mutlulukla ilgilidir. Gerçek güç bilgelikten gelir ve hepimize bir armağandır. Unutmayalım ki korkusuzluk bir insanın giyeceği en güzel zırhtır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 06 Temmuz 2023: Haftanın zorlu günlerinden birindeyiz. En azından akşam saatlerine kadar iniş çıkışlı tesirler devrede olacak. Saat 07:27’de Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Bu açı altında, geçmişteki yaralar, travmalar veya kendine olan güvensizlikler zihinsel düzeyde tetiklenebilir. İletişimde zorluklar, yanlış anlamalar veya duygusal hassasiyetler ortaya çıkabilir. Ancak, bu zorluğun bir potansiyeli de bu konuları ele almak, anlamak ve iyileştirmek için fırsatlar yaratmasıdır. Kendimize şefkatle yaklaşarak ve derin içsel çalışmalar yaparak, eski yaraları iyileştirme ve kendimizi daha güçlü bir şekilde ifade etme şansımız olabilir. Bu süreçte sabırlı olmak ve kendimize zaman tanımak önemlidir. Üzerine saat 10:37’de önce Ay-Venüs karşıtı sonra da saat 16:41’de Ay-Mars karşıtı devreye girecek. İlişkilerde duygusal dalgalanmalar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. İhtiyaçlarımızla başkalarının beklentileri arasında denge sağlamakta zorlanabiliriz. Özveri ve uyum arasında bir denge bulmak önemlidir. Mars’ın etkisiyle İçsel huzursuzluk, sabırsızlık ve sinirli tepkiler ortaya çıkabilir. Duygusal tepkilerimizi kontrol etmek ve sağduyulu bir şekilde hareket etmekte fayda vardır. Ay bu açılardan sonra 16:42-20:32 arasında boşlukta olacağı için açıkçası bugün akşam saatlerine kadar önemli konuları pas geçmeyi öneririm. Bu esnada saat 19:30’da Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Küçülen Ay fazına geçeceğiz. Yani şahsi değil kolektif bir bakış açısıyla ilerlememiz, bilmediğimiz yerde bilene sormamız önemli olacaktır. Saat 20:33’ten sonra Ay boşluktan çıkıp Balık burcuna geçtiğinde daha huzurlu ve dengeli etkiler altına girmeye başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Büyük bir şölenden sonra dinlenen neşeli ve yorgun insanlar.” Bu sembol kafa dağıtmak ve ferahlamak için bazen daha yüzeysel şeylere de ihtiyaç duyduğumuzu bize hatırlatır. Yetişkinlik ve sorumlulukları bazen bir an geride bırakmak bizi güçlendirirken tazeler. Sadece dağıtma noktasına varmadan bunu dengelemek önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 07 Temmuz 2023: Harika etkilerle bezeli bir gün bizleri bekliyor! Ay Balık burcunda ve yeni güne saat 07:46’da Ay-Satürn kavuşumu ile başlayacağız. Bu açı disiplin, sorumluluk ve ciddiyetle ilgilidir. Bu zaman diliminde kendimizi daha hedef odaklı ve disiplinli hissedebiliriz. Kendimize karşı daha sabırlı ve sınırları olan bir tutum sergileyebiliriz. Sorumluluklarımıza odaklanmak ve hedeflerimize doğru adımlar atmaktan motivasyon bulabiliriz ancak aşırı katı ve soğuk yaklaşımdan uzak durmak da önemlidir. Sonrasında haftanın en iyicil açılarından Merkür-Uranüs altmışlığı saat 07:54’te kesinleşecek. Bu iyicil açının etkisiyle düşünceler hızlı bir şekilde akabilir ve sıra dışı çözümler bulmak daha kolay gelir. Yeni ve ilginç bilgiler edinmek, teknolojik gelişmelere adapte olmak ve alternatif bakış açıları keşfetmek için uygun bir zamandır. Aynı zamanda iletişim kanallarını hızlı ve etkili kullanma potansiyelimiz artar. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Üzerine saat 11:37-15:27 arasında Ay-Jüpiter üçgeni de etkin olduğu için günün en harikulade zamanlarındayız. Her türlü önemli iş, karar, resmi işlem, imza ve görüşmeyi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Bir diğer harika zaman ise saat 19:47-23:47 arasındaki Ay-Güneş üçgeninin etkin olduğu evre. Bu açı altında kendimizi daha güçlü, enerjik ve kendinden emin hissedebiliriz. İçsel ihtiyaçlarımızı karşılamak için harekete geçebiliriz ve kendimizi ifade etmek, yaratıcılığımızı kullanmak için olumlu bir alan bulabiliriz. Kendimize güvenimiz artabilir ve kendimizi daha iyi anlamak için içsel bir keşif sürecine girebiliriz. Özellikle ikili ilişkileri dengelemek ve çözüm bulmak adına ideal bir zaman dilimindeyiz. Günün Sabian sembolü “Bir adam üzerine kare çizilmiş bir parşömen tutuyor.” Bu sembol yaşam üzerinde katı bir kontrol sağlama duygusu ile ilgilidir. Ancak aşırı kontrol kişinin keyifli anları kendi sınırlarıyla gölgelemesine ve o anı yaşamasına engel olabilir. Bu konuda esneklik mutluluğu da getirecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 08 Temmuz 2023: Herkese iyi hafta sonları! Son derece uyumlu ve keyifli açı kalıplarıyla bezeli bir gün bizleri bekliyor. Ay saat 08:47’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Üzerine de saat 12:55’te Ay-Merkür üçgeni etkin. Bu açı altında düşüncelerimizi net bir şekilde ifade etmek ve başkalarıyla etkili iletişim kurmak kolaylaşabilir. Zihinsel faaliyetlerde ve bilgi alışverişinde başarılı olabilir, anlayışımızı artırabilir ve sorunları çözmek için mantıklı yaklaşımlar geliştirebiliriz. Önemli konuşmalar, yazışmalar ve yaratıcı fikirleri hayata geçirmek adına özellikle saat 10:55-14:55 arası harika durumda. Bir konuya niyet etmek ve ilk adımı atmak için de bu zaman dilimini kullanabilirsiniz. Saat 16:21-20:21 arasında Ay-Neptün kavuşumu etkin olduğu için her türlü ruhsal çalışma ve şifalanma için en güzel destekleri bu saatlerde bulacağız. İçsel dünyamızı keşfetmek, duygusal derinliklere inmek ve ruhsal deneyimler yaşamak için uygun bir zamandır. İnsanlar arasındaki bağlar güçlenebilir ve empati yeteneğimiz artabilir. Ay saat 21:22’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra 21:23-22:19 arasında boşlukta. Sadece bugün bu zaman dilimini önemli konular için pas geçebiliriz. Saat 22:20 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçtikten sonra hareketleniyor, heves ve motivasyonumuzu güçlendirmeye başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Arketipsel ruh yaşam bileşenleri ile dolu.” Bu sembol yaşamın tüm değer ve deneyimlerinin mükemmel bir şekilde toplanmasını temsil eder. Dağınık görünen sayısız parça bir anda yerine oturabilir ve kişi aradığı sırra ulaşabilir. Ruhsal açıdan öğrenme ve doyum süreci söz konusudur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 09 Temmuz 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde özellikle günün ilk yarısında daha gergin tesirler bizleri beklemekte. Sabah erken saatlerde 08:57-10:57 arasında Ay-Vesta altmışlığının etkin olduğu zaman dilimine önemli işlerimizi denk getirmekte fayda var zira sonrasında gökyüzü tesirleri sertleşmeye başlayacak. Bu açı tesiri altında içsel gücümüzü ve bağlantımızı güçlendirecek ritüeller, meditasyonlar veya kendimize özgü uygulamalar da yapabiliriz. Saat 12:13’te haftanın zorlu açı kalıplarından Satürn-Vesta karesi kesinleşecek. Bu açı bizi disiplinli ve düzenli bir yaklaşım gerektiren işlerde kendimizi adanmışlıkla çalışma konusunda teşvik eder. Ancak bu açı altında aşırı çalışma veya aşırı odaklanma eğilimi olabilir; bu da başka alanlarda dengeyi zorlaştırabilir. Bu dönemde, çalışma alışkanlıklarınızı gözden geçirmek, önceliklerinizi belirlemek ve enerjinizi dengeli bir şekilde dağıtmak önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bunun üzerine saat 14:55’te Ay-Juno karesi de devreye giriyor. Bu açı altında, ortaklıklar, evlilikler veya iş ilişkilerinde gerilimler ortaya çıkabilir. İletişimde uyumsuzluklar, farklı beklentiler veya çatışmalar yaşanabilir. Bu dönemde dikkatli olmak ve karşılıklı anlayışı artırmak önemlidir. Empati, esneklik ve uzlaşma becerileri bu tür zorlukların üstesinden gelmede yardımcı olabilir. İlişkilerde sorunları açık bir şekilde ifade etmek ve çözüm odaklı yaklaşmak bugün son derece önemli olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ay Koç burcunda olaysız yolculuğuna devam edeceği için önemli konu ve odaklarımızı bu evreye almak daha faydalı olabilir. Günün Sabian sembolü “Kalabalık bir ahırda bir tavuk diğerleri arasında gıdaklıyor.” Bu sembol her canlının dikkat çekme arzusunun olduğunu bize hatırlatır. Kibre dönmedikçe insanın kendini göstermesi ve yaptıklarını sahiplenmesi en doğal şeydir. Ve bazen bir şeyi istiyorsak muhakkak harekete geçmemiz gerekir zira ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe