Begüm Minkis

3 Ağustos günü İstanbul saatine göre 18:57’de 11 derece Kova burcunda Uranüsyen bir dolunay meydana geliyor. Ağustos ayının karakteristiğini ortaya koyacak dolunay bizi bizden daha büyük bir gücün şekillendirdiğini gözler önüne serebilir. Her ne kadar dolunaylar bitişi ifade etse de Kova dolunayı yeni başlangıçları ve girişimleri de içerisinde barındıracak. Kendimizi mental düzlemde geliştirmek, sorgulamak ve üretmek bu dolunayın bize pozitif katkılarından olacak. Uzun bir süredir üzerinde emek verdiğimiz konuların olumlu ve olumsuz sonuçları artık görünür olabilir. Üstelik dolunayın bizlere sunduğu fırsatlar ve değişim dalgası tahmlerin ötesinde sürprizler eşliğinde tezahür edebilir. Bu dolunayda daha önce gözden kaçanlar görünür hale gelirken, kayıp parçalar da yerine oturacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Gerçek değişimler hayatımızı akışa bıraktığımız, büyük beklentiler içerisine girmediğiniz ve olanı kabullendiğimiz süreçlerde bulur bizleri. Kova dolunayı da bizlere düşünsel anlamda özgürlüğü sunarken hayatımızın her alanında kontrol sahibi olamayacağmızı gösterecek. Her şeyi bildiğimize inandığımız konularda ise daha fazlası olduğunu farkedeceğiz. Dolunaylar mevcut potansiyeli iyisi ve kötüsüyle önümüze serer. Kova burcu sembolizmlerinden özgürlük isteği, eşitlik arzusu, hak arayışı ve hümanist tutumlar artabilir. Dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli olaylar nedeniyle insanların sesleri, oluşturduğu sinerji gündem yaratabilir. Anlamsız bir kişi ve olayın birden gündeme oturması ve viral bir şekilde yayılması mümkündür.

Uranüs gezegeni Kova burcu dolunayında etkin olacak. Dolunay an haritasında ilişkileri temsil eden 1/7 akstaki Ay ve Güneş karşıtlığına üçüncü evden kare açı yapıyor. Adeta kim dost kim düşman görülecek. Bir kelimenin bile aklımıza kazınacağı, tüm gidişatı ve bakış açımızı değiştirecek olaylar sahnesinde bulacağız kendimizi. Sürpriz ilişki başlangıçları ve ayrılıklar, beklemediğimiz kişilerden açık düşmanlıklar, ortaklık ve evlilik kararları veya rekabet içeren konular bu süreçte önümüze çok fazla gelebilir. Bin düşünüp bir konuşulması gereken etkiler mevcut olacak.

Dolunaylar bir süreci kapatır ancak dolunay anı haritasına baktığımızda 18 derece Oğlak burcu yükseliyor. Mahşerin üç atlısı Jüpiter, Satürn ve Plüton yükselende kavuşumda bulunuyor. Yükselende ağır gezegenlerin yerleşimleri güçlü girişimler ve önemli konuların duyurulacağının alameti. Ancak üçüncü evden Mars bu gezegenlerle kare açı içerisinde. Fazla hırs, acele, ısrar, kavgacı tutum ve çocuksu eylemler bu süreçte mümkün. Egoyu ve mantığı aynı kefeye koyarak harmanlamakta zorlanabiliriz. Dolunayda toprak baskınlığı olması iş kurmak, mal alımı/satımı, toprak ve inşaat temalarında ani fırsatlar yakalanabileceğini, kararlar alınabileceğini göstermektedir.

Kova burcu teknoloji, bilim, uçaklar, elektronik ve elektronik, uzay, astroloji ve toplumsal meseleleri de simgelediğinden gündemde olabilir. Ve yine bu konuları temsil eden Uranüs gezegeninin etkin olması dijital dünyada ileriye dönük hamleleri destekleyecek. Koronavirüs’e dair de ileriye dönük olumlu haberler gelebilir.

Ayrıca yine an haritasını incelediğimizde Venüs ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu insan ilişkilerinde adeta yeniden doğuş, başlangıçlar ve yeni bir düzene geçişi ifade ediyor. Bu yeniliklerin kadersel rotamızda bize hizmet eden tarafları olacaktır. Aniden son dakika golü misali bir etki sunabilir kimilerimiz için. Bir kadının veya koruyucu bir kişinin yardımı hayatımızda aniden belirebilir. Sevgi, paylaşım ve uyum isteğinin artması da bu dönemde mümkündür. Barışmalar görülebilir.

Dolunay günü akabinde halen etkiyi hissederken 7 Ağustos’ta Venüs’ün Yengeç burcuna geçmesi ve 21 Haziran Yengeç Güneş Tutulması derecesini tetiklemesi bizlere o dönemi tekrar hatırlatacak. Kimileri için büyük fırsatları, yeni tanışmaları, teklifleri ve iyileşme sürecini başlatacak.

Bu nedenle Kova dolunayına dair genel olarak sonun başlangıcı olarak yorum yapabiliriz. Dolunay anında yükselendeki Oğlak yerleşimleri sistem, düzen, devlet, yöneticileri, güçlü insanları gündeme taşıyabilir. Daha mikro düzlemde aile büyüklerimiz, sorumluluklarımız, hayat amacımız ve ebeveynlerle ilişkilerimizi tekrardan gözden geçirebiliriz.

Sağlık astrolojisine göre dolaşım sorunları, kalp ve damar problemleri, eklem ve kemik hassasiyetleri görülebilir. Kova, Aslan, Akrep ve Boğa burçları dolunaydan en yoğun ve sert etkiyi alacaktır. Etkisi ilk 15 gün yoğun olarak hissedilebilir.

Kova dolunayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Neleri başarmak ve ilkleri yaratmak istediğinizle ilgili planlama sürecinde olabilirsiniz. Yeni çevrelere girebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan gelecek sürpriz haberler olabilir ve birlikte ani kararlar alabilirsiniz. Dışa dönecek, kalabalıklara karışacaksınız. Ancak maddi konularda mantıklı ve temkinli olmak gerekebilir. Gelir gider dengenizin hızla değişeceği yeni gelişmeler önünüze gelebilir. Dürtüsel para çıkışları olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer hayatınızla ilgili bir sürecin sonuna gelebilirsiniz. Yeni bir işe geçebilir, terfi edebilir veya var olan bir projeyi gösterime sunabilirsiniz. Ani bir kararla fiziksel bir değişiklik yapabilirsiniz, sağlığınız ve imajınız bu dönemde ilgi odağınıza girecektir. Aile ve kariyer dengesini kurmak gerekebilir. Bilhassa kariyerde duygusal istekleriniz ve mevcut ev düzeniniz arasında uyumsuzluk görülebilir. İş nedeniyle taşınma, bir sistem oluşturmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kabuğunuzdan çıkarak yeni ufuklara doğru yön çevirebilirsiniz. Eğitim, yurt dışı bağlantıları, seminer ve seyahat vb. konular öne çıkabilir. Maddi açıdan size fayda sağlayacak bir iş anlaşması yapabilirsiniz. Taşınma gündeminiz var ise bu süreçte yoğun olarak ilgilenebilirsiniz. Hayata olan bakış açınız ani değişiklikler neticesinde hızlı bir şekilde olumlu veya olumsuz değişiklik gösterebilir. Sezgilerinizin artacağı bu dönemde olan biten konularda büyük resmi kolaylıkla görebileceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Finansal konularda karar alabilirsiniz. Borç ve bütçe meseleleriyle ilgilenebilirsiniz. Büyük paralar gündeminizde olabilir. Yeni bir yatırım kararı aniden hayatınızda görülebilir. Okült konulara ilgi duyabilirsiniz. Psikolojik açıdan derinlerinize inerek hayatın gerçekleriyle yüzleşme cesareti gösterebilirsiniz. Büyük bir aydınlanma ve ileri görüş kazanacaksınız. Gizli ve sır olarak bilinen konularda artık görünür olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İnsan ilişkilerinizin daha canlı olacağı bir sürece giriyorsunuz. Pek çok arkadaşınızla görüşebilirsiniz. Size pek samimi olmayan bir kişiyi aniden fark etmenizle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Evlilik, ortaklık ve ilişki kararları hızlı ve ani şekillerde gelişebilir. Var olan ilişkinizde de bireysel istekler ve sorumluluk paylaşımında zorluklar doğması sorunları ortaya çıkarabilir. İş hayatınızda toplantı ve ekip çalışmaları gündeme daha sık gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş ortamınız ve koşullarınız, sağlık ve gündelik rutininizi etkileyecek konularda yeni gelişmeler ve haberler dikkat çekebilir. Ani seyahat, taşınma ve bakış açınızı değiştirecek olaylar da meydana gelebilir. Zararlı alışkanlıklarınızı ve yaşam biçiminizi artık değiştirmek isteyebilirsiniz. Stresli koşulları kendinize daha çok çekebilir ve mücadele vermeniz gerektiğini hissedebilirsiniz. Evcil hayvanlarınız var ise daha çok ilgi bekleyebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mutluluk verici, sosyal ve heyecanınızı arttıran gelişmeleriniz olabilir. Bir ilişkinin başlaması, bebek haberleri, tatil ve organizasyonlarla bu dönemlerde ilgilenebilirsiniz. Ancak maddi koşullarınızla ilgili fazla masraf yapmak, ani sorumlulukların doğması mümkün. Çocuğunuzun eğitimi ve sağlığı ile de ilgilenmek isteyebilirsiniz. Spor, hobiler ve yaratıcılık gerektiren işleriniz ile ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile hayatınız, akrabalar, gayrimenkul ve toprak meseleleriyle ilgili sürpriz ve ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kariyerinizdeki koşullar nedeniyle ev ortamınıza çeşitli düzenlemeler getirebilirsiniz. İlişki konuları daha da sürpriz hamlelere açık olacaktır. Ani boşanma ve ayrılıklar, evlilik, ortaklık ve işbirliği kararları dikkat çekebilir. Ev alabilir/satabilir veya taşınma kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Gelirlerinizi ve bütçenizi tekrardan gözden geçirerek planlamalar yapabilirsiniz. Yeni iş teklifleri, başvurular, mülakatlar, ofis değişimleri ve taşınma gibi radikal kararlarınız olabilir. Sağlığınızı ilgilendirecek diyet, spor konularına eğilebilir veya ertelediğiniz bir operasyon için artık harekete geçebilirsiniz. İletişim tarzınız ve sosyal medyadaki tavırlarınız önem arz edecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunayın yükseleni Oğlak burcu ve üç tane önemli gezegenin burcunuzda olması güçlü bir değişime ışık tutuyor. Kendinizi daha çok göstermek isteyeceğiniz, sağlığınızla ilgileneceğiniz, sorumluluklarınızın artacağı yeni konular gündeminize taşınabilir. Maddi açıdan sürpriz gelişmeler, harcamalar ve fırsatları kendinize çekebilirsiniz. Bütçenizi ilgilendirecek konularda da akıbetiniz şekillenebilir. Önemli ticari meseleler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda etkili olacak dolunay ile sürpriz değişimler, haberler ve kararlar içerisinde olabilirsiniz. Çevreye bakış açınız ve verdiğiniz intibada değişimler gözlemlenebilir. Bağımsız davranmak ve kendi kararlarınızı kendiniz vermek isteyeceksiniz. Aile ve akrabalarda şaşırtıcı değişimler olabilir, taşınma, ev alma/satma kararlarınız dikkat çekebilir. Ancak zaruri harcamalar parasal konularda tıkanıklığa sebebiyet verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sizden gizlenen, perde arkasında kalmış her şey günyüzüne çıkıyor. Kontrolünüz dışında ani gelişecek olaylar karşısında kendinizi akışta bırakmanız gerekebilir. Zarar veren koşullar veya insanları arkanızda bırakabilirsiniz. Uyku problemleri, karışık rüyalar bu dönemde mümkün. Sezgileriniz ve yaratıcı enerjiniz yükseleceğinden ruhsal konularda başarı oranınız artış gösterebilir. Kafanızı dinleyeceğiniz bir tatil planı organize edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis