Berrak Nilhan Karaca

Ludwig Van Beethoven “Bütün mesele büyük görünmek değil; gerçekten büyük olmak.” diyerek bilgi sahibi olmak ve bilge olmak arasındaki farka değinmiştir. Kendisinin doğum haritasında İkizler-Yay aksında bir karşıtlığı vardı. Bu karşıtlığın köşe noktasında ise Neptün bulunuyordu. 3 Aralık 2017 tarihindeki dolunay da İkizler-Yay aksında meydana gelecek ve köşe noktada Neptün konumlanacak. Dolayısıyla Beethoven’ın bu sözü dolunayı anlamamızda bize yardımcı olabilir. (Burç bazında etkileri yazımın devamında bulabilirsiniz)

Bu dolunayda Merkür dominant bir rol oynuyor. Bunun sebepleri:

• Dolunayın İkizler burcunda gerçekleşmesi ve Merkür’ün İkizler burcunun yöneticisi olması
• Kasım başından beri hudut dışında hareket etmesi
• Dolunay anında geri harekete dönmek üzere durağan pozisyonda olması
• 23 Aralık 2017 tarihine kadar geri harekette olması
• Dolunayın İkizler-Yay-Balık’ta konumlanan bir t-kare açı kalıbı haline gelmesi ve Merkür’ün boşluktaki burç olan Başak’ın yönetici gezegeni olması
• Galaktik merkeze çok yakın bir konumda Satürn ile kavuşum yapmış olması
• Yay burcunda güçsüz bir konumda olması

Merkür’ün hudut dışında hareket etmesi yönettiği iletişim, düşünme, bilgi, mantık yürütme, ticaret, sorgulama, muhakeme, konuşma, yazma ve eğitim gibi konularda problemlere, bu konuların iyi işleyememesine sebebiyet vermektedir. Yani ticaret yerine dolandırıcılık, us yerine kurnazlık geçebilir. Merkür’ün geri hareketi ise daha ziyade iyi yönetememeyi beraberinde getirir. Bir gezegenin galaktik merkezde olması ise onunla alakalı konuları öne çıkarır. Bu gezegene vurgu yapar.

Bu bahsettiğimiz transit etkiler bizi hızlı bir şekilde etkileyen ve bizim özgür irademize daha bağlı olan enerjilerdir. Dolayısıyla tavrımız, verdiğimiz tepkiler sonuçlar üzerinde büyük rol oynar. Bu nedenle bu dolunayı incelerken siyah ve beyaz gibi bir yol izleyeceğim. Öncelikle muhtemel en olumsuz senaryo ile başlayacağım. Sonra bu enerjileri avantaja nasıl dönüştürebileceğimizden bahsedeceğim.

Önce siyahlar:
• Dolunay anında gökyüzünde değişken burçlarda bir t-kare açı kalıbı olduğu için dağılma riski yüksektir. Çok fazla ilgi duyduğumuz alana dağılabilir; fakat en nihayetinde yüzeysel kalabiliriz. Çok fazla bilginin içinde kaybolup büyük resmi göremeyebiliriz. Veya tam tersi, aşırı dogmatik bir yaklaşım nedeniyle bilgiyi bir araç haline döndüremeyebiliriz.
• İletişim trafiği çok artabilir, çok fazla kişiyle irtibatta olabiliriz; fakat bu aşırılık bir dağılmaya sebebiyet verebilir.
• Neptün etkisi nedeniyle gerçeklerden kaçmak, hayali bir dünyaya sığınmak, net düşünememek, aşırı beklentilere girmek, sonradan pişman olacağımız sözler söylemek, doğruları ifade etmemek, aldanmak söz konusu olabilir. Veya ihtiyacımız olan bilgiyi örtbas eden, onu olduğundan farklı gösteren, kafa karıştırıcı durumlar yaşanabilir.
• Dolunay anında Güneş’in Pandora ile irtibatı nedeniyle fazla merak zarar verici sonuçlar doğurabilir.

Ve tabi ki beyazlar:
• Belli bir amaç için, belli bir doğrultuda, bir düzen ve yöntem içerisinde ve gerçekçi, faydalı, somut bir sonuç üretebilmek adına bilgilenmek, iletişim kurmak yüksek zihinsel enerjiye rahat akabileceği bir kanal oluşturabilir.
• Etrafımızdaki insanlarla konuşurken kendi görüşlerimizi fanatik ve dogmatik bir şekilde dayatmak yerine onların bakış açılarını anlamaya çalışmak, farklı görüşleri değerlendirmek ve bu yolla kendi bakış açımızı genişletmek bu dolunayı olumlu anlamda kullanmanın yollarından biridir.
• Bizden farklı düşünen kişilere karşı esnek olmak, hoşgörü geliştirmek, anlayış geliştirmek ve bu kişilerle empati kurmak olumlu sonuçlar doğuracaktır.
• Ay’ın Aldebaran sabit yıldızıyla kavuşması eğer bütünlük kaybedilmezse büyük başarı gelebileceğini ifade eder. Farklı disiplinleri tek potada eritebilmek, daha idealist ve daha bütüncül bir yaklaşım geliştirmek, bu bilgiden somut, gerçekçi ve faydalı sonuçlar çıkarmak başarıyı getiren etmenler arasında olacaktır.
• Gökyüzünde dolunay anında Mars-Uranüs karşıtlığı olacak. Bu karşıtlık ciddi öfke patlamalarını, yıkıcı olmayı beraberinde getirir. Gökyüzündeki Satürn-Merkür kavuşumunun bu karşıtlığa olumlu açı yapması doğruların ve gerçeklerin yanında olmanın, olgun düşünmenin, olgun kararlar almanın Mars-Uranüs karşıt açısının yüksek enerjisini avantajımıza çevirmemizi sağlar.

Son olarak: Satürn 20 Aralık 2017 tarihinde Yay burcundaki seyrini tamamlıyor. Bu dolunay ve bundan sonraki Yay yeni ayı Satürn’ün bu alandaki son sınavlarını oluşturuyor. Yani, ha gayret diyorum :)

Burç bazında etkilere gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç:
Dolunay haritanızın kardeşler, yakın çevre, yakın akrabalar, yakın yerlere seyahatler, bilgi, eğitim, iletişim ile alakalı 3. Evinde meydana gelecek. Genel olarak bilgi kirliliğine, aldanmalara, kafa karışıklıklarına açık bir dönemde olacağınız görülmektedir. Dolunay ile birlikte daha önceden adım attığınız konularla alakalı bir anlaşma, sözleşme karşınıza gelebilir. Fakat Merkür’ün ileri harekete döneceği 23 Aralık 2017 tarihine kadar bu tarz konularda çok dikkatli olmanız, mümkünse bir bilirkişiye danışmanız tavsiye edilir. Dolunay anında haritanızın 1/7 aksında Mars-Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Bu karşıtlık ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıkla alakalı konularda sert, kırıcı, patlayıcı enerjilere açık olduğunuzu göstermekte. Sadece olgun bir düşünme tarzı ve gerçekçi bir yaklaşım bu açının ilişkilerinize zarar vermesini önleyebilir ve açıyı avantajınıza dönüştürebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa:
Dolunay haritanızın maddi kazancınız ve öz değerinizle alakalı 2. Evinde gerçekleşecek. Dolunay civarındaki günlerde maddi konularla alakalı gerçekçi bir bakış geliştirmeniz, bu alanda gerçekleşmeyecek ideallerin peşinde koşmamak sizin için daha iyi olabilir. Gelecek ideallerinizi gerçekleştirebilmek için maddi konuların iyi idare edilmesi gereken bir dönemdesiniz. Satürn Yay’dan çıkmadan önce son bir kemer sıkmanız gerekebilir. Dolunay anında haritanızın 6/12 aksında Mars-Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Bu karşıtlık çalışma hayatınızla alakalı beklemediğiniz gelişmelere, yıkıcı ve zorlayıcı durumlara açık olduğunuzu gösteriyor. Bu durumun çalışma hayatınıza zarar vermesini önlemek olgun düşünmek ve gerçekçi kararlar almaktan geçmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler:
Dolunay haritanızın en yaşamsal evi olan 1. Evinde gerçekleşecek. Sizi en fazla kariyer ve ikili ilişkilerle alakalı konularda etkileyecek. Bu dolunayda kariyerinizle alakalı konularda aşırı beklentilere girmemek, hayalci olmamak sizin için daha iyi olabilir. Yetkin konumdaki kişilerle özellikle iletişime dikkat etmeniz gerekmektedir. Sonradan pişman olacak sözler söylememek önemlidir. Size gelen ve sizden çıkan bilgilerin doğruları yansıttığından emin olmanız tavsiye edilir. Sahip olduğunuz bilgileri belli bir amaç için, kariyeriniz alakalı idealleriniz için, somut bir fayda yaratacak şekilde kullanmanız bu dolunayı en olumlu şekilde değerlendirmenizi sağlayabilir. İkili ilişkilerde ise eski bir ilişki tekrar canlanabilir. Fakat karşınızdaki kişiyi aşırı idealize etmediğinizden, gerçekten bu kişiyi olduğu gibi gördüğünüzden emin olmanız önemlidir. Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilişkileriniz ve sosyal çevrenizle ilişkilerinizde ise yıkıcı ve patlayıcı durumlara mahal vermemek için olgun bir şekilde düşünmek, karar almak ve iletişim kurmak önemlidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç:
Dolunay haritanızın kontrol edemediğiniz koşullar, gizli işler, sırlar, ruh sağlığınız, perde arkasından dönen konular ile alakalı 12. Evinizde gerçekleşeceği görülmektedir. Dolunayın Neptün içerikli doğasından dolayı bu dönemde gizli işlere, sırlara, kamuflajlara açık olabilirsiniz. Sağlığınızla alakalı dikkatli olmanız gereken bir dönemdesiniz. Zehirlenmeler söz konusu olabilir. Sağlık durumunuzla alakalı durum çok kritikse bir iki uzmana daha görünmekte fayda olabilir. Dolunay anında haritanızın 4/10 aksında Mars-Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Aile içerisinde çatışmalara, öfke patlamalarına, sert çıkışlara mahal vermemek için günlük sorumluluklarla alakalı konularda olgun ve gerçekçi düşünmeniz ve bu yönde kararlar almanız sizin için daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan:
Dolunay haritanızın geleceğe dair projeleriniz, amaçlarınız, sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla alakalı evde gerçekleşecek. Gelecek projeleriniz ve amaçlarınızla alakalı kafa karışıklıkları yaşayabilirsiniz. Aşırı beklentilere girmek, geleceğinizle alakalı net düşünememek söz konusu olabilir. Sosyal çevrenizle iletişim trafiği çok hızlanabilir; fakat bu hız dağılmalara sebep olabilir. Sosyal çevrenizle iletişiminizde sizden çıkan ve size ulaşan bilgilerin doğruluğundan emin olmanız tavsiye edilir. Eğer yaratıcı yönünüz ve amaçlarınız arasında bir bütünlük kurabilirseniz idealleriniz için gözlemlerde bulunma ve eksikleri tamamlama fırsatı yakalayabilirsiniz. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 3/9 aksında gerçekleşeceği için özellikle yakın çevreniz, kardeşleriniz ve akrabalarınızla ilişkilerinizde görüş ayrılıklarına bağlı öfke patlamaları, yıkıcı durumlar oluşabilir. Bu durumu son derece olgun bir yaklaşım ile bertaraf edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak:
Dolunay haritanızın geleceğiniz ve kariyerinizle alakalı evinde gerçekleşecek. Geleceğinizle alakalı aşırı beklentiler içinde olmak sonradan hayal kırıklığı yaratabilir. Geleceğinizle alakalı net düşünememek, kafa karışıklıkları yaşamak söz konusu olabilir. Yetkin konumdaki kişilerle iletişiminize dikkat etmeniz tavsiye edilir. Bu konumdaki kişilerden size gelen bilgilerin tutarlı ve net olduğuna veya sizin onlara karşı net bir duruş sergilediğinizden emin olmanız gerekmektedir. Kariyerinizde belirli bir amaç için, dağılmadan, somut sonuçlar üretmek üzere harekete iletişim kurmanız ve bilgi toplamanız, daha önce alınan kararları gözden geçirmeniz gelecek idealleriniz için faydalı olabilir. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 2/8 aksında konumlandığı için maddi durumunuzu iyi idare edebilmek adına mümkün olduğunca gerçekçi düşünüp gerçekçi kararlar almanız gereken bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi:
Dolunay haritanızın yurt dışı bağlantılı işler, yükseköğrenim, yabancı kültürlerle alakalı konular ve inançlarla alakalı evinde gerçekleşecek. Bilgi kirliliğine, aldanmalara, bilginin yanlış kullanımına, ben bilirim tarzında tavırlara açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Etrafınızla iletişim trafiğinin yoğun olması muhtemeldir; fakat bu yoğunluk dağılmalara sebebiyet verebilir. Trafikte, seyahatlerde dalgınlıklara dikkat etmekte fayda var. Uykuluyken veya çok karışık bir zihinle direksiyon başına geçmemenizi tavsiye ederim. Veya seyahate çıkarken evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olmanız gecikmelerden ve aksaklıklardan sizi kurtarabilir. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 1/7 aksında gerçekleşeceği için tavırlarınızın etrafınızla ve özellikle ikili ilişkilerinle aranızı bozmaması için son derece olgun düşünmeniz ve olgun kararlar almanız gerekmektedir. Aksi takdirde öfke patlamalarına açık bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep:
Dolunay haritanızın dışarıdan gelen paralarla alakalı evinde meydana gelecek. Dışarıdan gelen paralar borçlar, alacaklar, krediler, miraslar, nafakalar, eşten ve ortaklardan gelen paralar, burslar, yan haklar, tazminatlar ve primler olarak sayılabilir. Bu alanda yaptığınız hesaplamaları gözden geçirmenizde fayda var. Atladığınız şeyler olabilir. Borsa gibi spekülatif aktivitelere uygun bir dönemde değilsiniz. Şans oyunları ve spekülasyonlardan maddi kayıplara açık bir dönemdesiniz. Satürn haritanızın 2. Evinden ayrılmaya hazırlanıyor. Son 3 yılda kendi değerinizi daha iyi bilmek ve bunu etrafınıza daha iyi ifade etmekle alakalı deneyimler yaşamış olabilirsiniz. Bu dolunayda da bu tarz bir konu aşk hayatınız üzerinde etkili olabilir. Örneğin size hakkettiğiniz değeri vermeyen bir kişiyle ilişkiniz çözülmeye uğrayabilir. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 12/6 aksında meydana gelecek. Bu dönemde kontrol edemediğiniz ve belki sağlıkla alakalı bazı durumlar maddi durumunuzu etkileyebilir. Bütçenizi kontrol altında tutabilmek için son derece gerçekçi düşünmeniz, geçmişe dönük harcamalarınızı gözden geçirmeniz, harcamalarınızı ciddiyetle yeniden yapılandırmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay:
Dolunay haritanızın ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık aksında meydana gelecek. Bu alanda dağılmalar, çözülmeler yaşayabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyi olduğundan daha farklı görmediğinizden, pembe gözlüklerle bakmadığınızdan ve ikili ilişkilerde aşırı beklentilere girmediğinizden emin olmanızda fayda var. İkili ilişkilerinizde karşıt görüşte olduğunuzu fark edersiniz karşınızdaki kişiye hoşgörü göstermeniz, esnek olmaya çalışmanız ve karşınızdaki kişiyle empati kurmanız ilişkileriniz açısından çok daha faydalı olabilir. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 11/5 aksında gerçekleşeceği için sosyal çevrenizle ilişkilerinizde öfke patlamaları ve kırıcı durumlar yaşamamak adına son derece sorumluluk sahibi, ciddi ve olgun bir yaklaşım göstermeniz, bu yönde kararlar almanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak:
Dolunay haritanızın sizin için çalışanlar, günlük sorumluluklarınız, çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ve çalışma arkadaşlarınızla alakalı evinde gerçekleşecek. Bu kişilerle iletişiminizde dikkatli olmanızda fayda var. Sizden çıkan bilgilerin ve size ulaşan bilgilerin doğruluğundan emin olmanız tavsiye edilir. Bu kişilerden beklentilerinizi çok yüksek tutmanız hayal kırıklıklarına ve çözülmelere sebebiyet verebilir. Çalışma hayatınızda belli bir bütünlüğü koruyarak, dağılmadan, faydalı sonuçlar üretebilmek adına iletişim kurmanız ve kararlar almanız fayda sağlayacaktır. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 10/4 aksında meydana geleceği için yetkin konumdaki kişilerle ve aile büyüklerinizle ilişkilerinizde çatışmalara, kırıcı durumlara ve öfke patlamalarına açık bir dönemdesiniz. Bunu bertaraf edebilmek adına son derece ciddi düşünmeniz ve olgun kararlar almaya çalışmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova:
Dolunay haritanızın çocuklarla ilişkiler, aşk hayatınız, sosyal ve sportif faaliyetler, borsa gibi spekülatif aktiviteler ile alakalı evinde gerçekleşecek. Şans oyunlarına ve spekülatif faaliyetlere açık bir dönemde değilsiniz. Bu tarz aktiviteler maddi kayıplara sebebiyet verebilir. Aşk ilişkilerinde karşı tarafı olduğu gibi gördüğünüzden, pembe gözlükler takmadığınızdan emin olmanız sizin için daha faydalı olabilir. İlişkilerde görüş ayrılıkları yaşanabilir; fakat bu gibi durumlarda karşı taraf ile empati kurmak, onu dinlemek, bu yolla kendi bakış açınızı genişletmek, esnek ve hoşgörülü olmak sizin için faydalı olacaktır. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 9/3 aksında meydana geleceği için yurt dışı bağlantılı işlerde beklenmedik durumlarla karşılaşmanız söz konusu olabilir. Eksik veya kayıp evrak gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda yıkıcı sonuçlar yaşamamak adına son derece olgun kararlar almanız ve ciddi bir duruş sergilemeniz avantajınıza olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık:
Dolunay haritanızın yuva ve ailenizle alakalı evinde gerçekleşecek. Geleceğiniz ve hayatınızın temelleriyle alakalı konularda dağılmalar, kafa karışıklıkları, aşırı beklentiler ve bunun sonucunda hayal kırıklıklarına açık bir dönemdesiniz. Geleceğiniz, aileniz, yuvanız ve hayatınızın temelleriyle alakalı konularda somut ve faydalı sonuçlar üretmek üzere iletişim kurmanız, bu yönde kararlar almanız en yüksek ideallerinizi gerçekleştirmeniz adına ihtiyacınız olan bilgileri ve bakış açısını sağlayabilir. Mars-Uranüs karşıtlığı haritanızın 8/2 aksında olacağı için maddi durumunuzu kontrol altına almanız için son derece ciddi bir duruş sergilemeniz, olgun kararlar almanız ve gerekirse kemer sıkmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.