Begüm Minkis

3 Haziran 2019’da İstanbul saati ile 13:01’de İkizler burcunda 12° bir yeniay meydana gelecek. Yeniay içimizde canlı, hareketli, doğal ve taze enerjileri harekete geçirerek bizleri yeni keşiflere çıkaracak. İkizler yeniayı ayrıca Temmuz ayında meydana gelecek iki tutulmanın da tesirlerini hissetmeye başlamamızı sağlayacak. Bu nedenle normal bir yeniay enerjisinden daha derin anlamlar içermekte. Hal böyleyken kadersel gelişmelerin bizi içine alacağı bu dönemi dikkatle incelemeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

İkizler burcu genel anlamda sürekli akış halinde olan iletişim ve haberleşme temalarıyla özdeşleşir. Kendimizi nasıl ifade ettiğimizden çok bilgi almak ve vermek daha önemli olabilir. Bu nedenle yüzeysel ve detaylarını iyice anlamadığımız konularda fazla önyargıdan uzak durmamız gereken zamanlar içerisindeyiz. Hele Neptünyen bir yeniay olması nedeniyle duyduklarımıza değil, gördüklerimize inanmak bu süreçte iki kat önemli hale gelebilir..

Reklam, sosyal medya, pazarlama, eğitim ve ulaşım ile bağlantılı sektörlerle yakından ilişkili İkizler burcu yeniayı döneminde yeni gelişmeler görülebilir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz tadında haberler ortaya çıkabilir. Genel anlamda insan ilişkilerimizi geliştirmek, ailemizle kaynaşmak, gezmek, hayatı keşfetmek, yazmak, çizmek ve yeni projelere başlamak adına destek verecek bir dönem olacaktır. İkizler değişken nitelikte hava elementi bir burç olduğundan zihnimiz çok aktif çalışacaktır ve hızlı değişiklik isteği uyandırabilecektir. Bu noktada daha ileriyi planlamak ve temkinli hareket etmek önemli gözükmektedir. Gerçeklerden uzaklaşarak hareket edersek daha sonra yeniayın karşıt burcunda olan Yay’daki Jüpiter’in büyütücü etkisiyle dağ gibi problemlerle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bu nedenle mübalağa sanatını dozunda kullanmak hepimiz için önemli. :)

Yeniay anının yükseleni 14° mükemmeliyet arayışındaki Başak burcu olması nedeniyle zihinsel anlamda korkulardan arınmış ve detaylı bir şekilde planını yapmış kişiler bu dönemde kazanacaktır. Başak her ne kadar değişken bir niteliğe sahip olsa da toprak elementinin mantıklı, analitik ve çalışkan zekasıyla işleri şansa bırakmamamızı engelleyecektir. Bu yüzden sağduyu önemli. Ülkemizde hizmet ve sağlık sektörü bu dönemde yeni kararlarla gündeme gelebilir. Neptünyen etki dolayısıyla tuhaf ve teşhis konulamayan rahatsızlıklar çoğalabilir ve yeni hastalıklar meydana gelebilir. Zira yeniay anında Ay ve yükselenin birbirine kare açı içerisinde yer almaları da problemli, tuhaf ve şartları zorlayan bir durumu gösteriyor. Bu nedenle yeniay sonrasındaki ilk 15 gün içerisinde gereksiz çatışma ve alınganlıklardan, dil yaralarından ve en iyisini ben bilirim tavırlarından uzak durmamız gerekecektir.

Etkileri 17 Haziran’a kadar sürecek bu yeniay’ın kadersel tarafına gelirsek eğer Yengeç burcunda 13 Haziran’da meydana gelecek Mars ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumuna ve 15 Haziran’da meydana gelecek Merkür ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumuna eşlik edecek. Bu kavuşumların kuvvetli tesirlerine şahit olabiliriz. Aslında İkizler yeniayı 2019 yaz aylarını nasıl bir temada geçireceğimiz konusunda büyük oranda fikir sahibi olmamızı sağlayacak. Nedir bunlar derseniz de; haritalarda yengeç burçlarının bulunduğu alanlarda Mars etkisiyle hızlı, ani ve dürtüsel hareketlerle ve Merkür etkisiyle de müzakerelerde bulunarak çözümler üretmeye çalışabiliriz. Bu noktada daha olgunca davrananlar ödülünü alacaktır.

Yeniay enerjilerinden en çok değişken gruplar olan Başak, Balık, İkizler ve Yay burçlarında (7 – 17 derece arasında) gezegenleri ve özel noktaları olanlar (Ay ve Güneş burcu, Yükselen, Mc yerleşimleri) daha çok etkilenecektir.

Sentezlersek yeniay anının kadersellik içeren 10. Evde gerçekleşmesinden ve özel bir döneme şahitlik etmesinden ötürü yenilikler kalıcı ve kadersel etkiler taşıyacaktır. Zira Venüs ile Satürn’ün kendi yönettiği burçlarda üçgen açı halinde hareket etmeleri de gelişen olaylarda kalıcılık vaad eden bir diğer etki. Bu dönemde başlayan işler ve ilişkilerin hem maddi hem de manevi bakımdan tatmin edici olma ihtimali yüksek olacaktır. Kendimizi daha enerjik, pozitif ve genç hissedeceğiz. Gezmek, sosyalleşmek, arkadaşlarla vakit geçirmek adına da güzel enerjiler içinde olacağız. Özetle yaz yeni başlıyor.

İkizler yeniayı’nın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İş hayatınızda ve çalışma ortamınızda hareketlilik içerisinde olabilirsiniz. Yoğun bir tempoda olmanız gündelik hayatınızdaki düzeni değiştirebilir. Sağlık kontrolleri yaptırmak adına destek verici bir dönem. Yakın çevre ve varsa kardeşlerinizle bağlantılı yeni bir sayfa açabilirsiniz. Daha çok haberleşecek, konuşacak ve kendinizi ifade etmek isteyeceksiniz. İnternet ve sosyal medya temelli bir işe sahipseniz verim alacağınız veya yenilikler yapacağınız bir süreç olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Para evinizde gerçekleşecek bu yeniay maddi anlamda beklentilerinizden ilk meyveleri almanıza yardım edebilir. Uzun zamandır düşündüğünüz finansal yatırımları yapabilir veya önemli alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kariyer hayatınızda ani bir yükseliş gerçekleştirmeniz hatta farklı bir yere taşınmanız gündeme gelebilir. Aşk hayatınız hediyelerle renklenebilir. Kendinizi keyifli ve enerjik hissedeceğiniz güzel bir dönem geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay hem finansal hem de sosyal hayatınızda önemli değişimleri beraberinde getirebilir. Eski firmalardan teklifler almak, terfi etmek ve başarı kazanmak için kendinizi hiç olmadığı kadar hazır hissedeceksiniz. İletişim ve sosyal yeteneklerinizi kullanmanız önünüzü daha çok açabilir. Kişisel başarılarınıza ailenizin katkısı büyük olabilir. Yurt dışına taşınmak, yeni ev almak ve ev içerisinde yenilikler yapmak size iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İçsel anlamda büyük değişime uğrayacağınız bu dönemde kalabalıklardan uzaklaşma ihtiyacı içerisinde olabilirsiniz. Hastane işleri, sağlığınız ve genel kontrollerle oldukça ilgilenebilirsiniz. Bu yeniay çevrenizi ve kişisel düşüncelerinizi değiştirebilir. Ani kararlar vermekten ve agresif tutumlardan uzaklaşmanız gerekebilir. Yeni bir dönemin eşiğindesiniz ve bu süreci planlama üzerine değerlendirmelisiniz aynı zamanda harcamalarda aşırıya kaçmamak gerekli. Kardeş ve yakın çevre ile anlaşmazlıklar konusunda dikkatli olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Geleceğinizi inşaa ettiğiniz girişimlerinizde beklenmedik aksilikler yaşıyor olabilirsiniz fakat İkizler yeniayı ‘’rüyamda görsem inanmam’’ şeklindeki olayları önünüze getirebilir. Arkadaşlarınızla oldukça samimiyet kurabilir ve yardımlaşma içerisinde olabilirsiniz. Mesleki olarak alan değişikliği yapmak isteyebilirsiniz ve harcamalarınızda değişikliğe gitmeniz gerekebilir. Giderlerinizin çok fazla artması keyfinizi bozmasın, siz zaten oldukça cömert bir insansınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Arkadaşlıklar, kişisel imaj ve mesleki konuların oldukça önemli olacağı hareketli bir döneme giriyorsunuz. Bu yeniay yapmam dediklerinizi hızlı bir kararla yaptırabilir. Toplumda dikkatleri üzerinize çekmenin zor olmayağı bu süreçte içinizdeki asıl kimliğinize dair aydınlanma yaşayabilirsiniz. Bu dönem hem başarı kazanıp hem de hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız mutlaka sorumluluk almanız gerekiyor. Aile hayatınızda mücadele ve inisiyatif gerektiren konular içerisinde olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dost burcunuzda gerçekleşecek bu yeniay sizi daha yüksek bir pozisyona taşıyabilir, fakat bunun için kendinizi göstermeniz gerekiyor. Yalnızlaşma ve hayatı sorgulama noktasına geldiğiniz an içsel anlamda bir tür kısır döngüye girebilirsiniz. Kafa dinlemek adına seyahate çıkıyor ya da yurt dışına gidiyor olabilirsiniz. Uzak akrabalar veya evliyseniz eşinizin yakın tarafı ile daha fazla haşır neşir olabilirsiniz. Mesleki veya kişisel gelişim için eğitim alabilir, sergi, seminer, fuar vb. yerlerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mesleki gelirlerinizi arttırmak için pozitif bir dönem içerisindesiniz. Hiç ummadığınız büyük bir para elinize geçebilir veya siz harcayabilirsiniz. Sağlık kontrolleri yaptırabilir, beslenmenize daha çok dikkat edebilirsiniz bu dönemde. Psikolojik açıdan değişim geçirebilirsiniz. Miras, banka işleri, borçlar ve partner/ortak ile ilgili maddi gelişmeler gündeminize gelebilir. Reklamcılık, satış, medya gibi alanlarda çalışmalarınız varsa şanslı ve büyümeye yönelik verimli bir dönem sizi bekliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay ilk önce sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor. Bu süreçte aksattığınız bir sağlık probleminizle ilgilenmeniz mümkün. Evliliğiniz ve/veya yakın ilişkilerinizde yeni kararlar alabilirsiniz. Ortaklıklardan daha fazla finansal kazanım elde edebilirsiniz. Bu dönem size oldukça yarayacak ve yükselmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda var olan ilişkilerde de daha ciddi bir sürece geçme isteği duyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yaşam düzeninizde yenilikler meydana gelebilir. Yeni bir ilişkiye/ortaklığa başlayabilirsiniz. Çalışma ortamınıza yeni arkadaşlar katılabilir veya işyerinde önemli düzenlemeler ortaya çıkabilir. Taşınma, yer değişikliği ve seyahat konuları için uygun bir dönem olacaktır. Sağlığınız için yeni girişimlerde bulunmak ve beslenmeye dikkat etmek kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlayabilir. Teyze, hala, amca gibi akrabalarınızla bağlantılı haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Dost burcunuzda ve şanslı evde yaşayacağınız bu yeniay hayata olan inancınızı tazeleyecektir. Yeni bir aşka yelken açabilirsiniz ve sizi heyecanlandıran girişimlerde bulunabilirsiniz. Yeteneklerinize, hobilerinize veya varsa çocuklarınıza yönelmek için oldukça güzel etkiler var. Ailenizi de etkileyen ödeme son noktaya gelebilir ve rahatlayabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde banka işleri ve başkalarının kaynaklarıyla ilgili konularda fayda görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ev ve aile konularıyla daha fazla ilgileneceğiniz bu dönem uzun zamandır görmediğiniz akrabalarınızla görüşebilirsiniz. Aileniz yeni bir kişi katılabilir ya da ev ortamınızda konforu arttıracak alışverişler yapabilirsiniz. Sıcak ve samimi aile sohbetleri mümkün. Sürekli insan trafiği içerisinde olacağınızdan pek dinlenemeyebilirsiniz. Bu yeniay aynı zamanda ilişkilerinize de ışık tutarak heyecanınızı arttırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Şimdiden mutluluk ve barış dolu bir bayram dileğiyle,
Begüm Minkis