Merve Çubuktepe

Haftanın önemli gökyüzü etkileşimlerinden biri Merkür-Plüton altmışlık açısı olacak. Merkür Akrep burcunda derinlere bakarak düşünmeyi ve görünenin ötesini araştırmayı temsil ederken Plüton Oğlak burcunda bizi tüm zorluklara ve problemlere rağmen geçmişe saplanmadan dönüşmeye ve hedeflerimize odaklanmaya çağırıyor.

Bu süreçte özellikle geçmişteki hatalar ve sorunlardan aldığımız derslere odaklanmak faydalı olacaktır. Sıfırdan yeni bir şey inşa etmek yerine geçmişten gelen bilgiyi ilham ve bilgelikle yüceltmek mümkün. Merkür bir yandan Neptün ve Kiron ile olumlu açı yaparak bu etkiyi güçlendiriyor.

Diğer taraftan Plüton’un otoriter etkisi ve Merkür’ün sabit burç Akrep’te olması bizi biraz daha dikbaşı ve işlerimizi/fikirlerimizi başkalarıyla paylaşmakta zorlayabilir. Hedefe kararlılıkla yürümek ne kadar olumlu olsa da her konuda dediğim dedik olmayıp çevrede bizi uyaran kişiler varsa onları da dinlemek önemli. Son olarak gizli konuların açığa çıkması, önemli bilgiler elde etmek, güç savaşlarında sessiz ve derinden giderek politik başarı kazanmak da bu etkileşim sırasında mümkündür. Ancak soğukkanlılığı kaybetmemek ve kimi zaman da hedefe ulaşmak için önce gözlemleyerek beklemek müttefikiniz olabilir.

Bu açıdan en çok olumlu faydalanacak burçlar Balık, Akrep, Boğa ve Başak olacak. Yengeç ve Oğlak burçları da daha dikkatli olmak koşuluyla bu enerjiyi olumlu kullanabilir.