Begüm Minkis

Aşk ve keyifin gezegeni Venüs neşeli ve zeki İkizler burcuna geçiş yapıyor. Halen zor bir süreçten geçiyoruz. Sosyal yaşam kısıtlandı ve herkes ağır kanlı hale gelmek zorunda kaldı. Bu transit ile birlikte hem bedenimize hem zihnimize tazelik gelmeye başlayacak. Yaşam enerjimiz artacak fakat abartıya kaçan taraflarımızı da düzenleyeceğiz. Haz ve keyif odaklı bir kimlikten sıyrılarak kendimizi kişisel gelişimimize adayabiliriz. İçimizdekileri gerek konuşarak gerek yazarak dışarı dökmek için destekleyici etkiler olacak. İletişimin önemi daha da anlaşılırken teknoloji ve online girişimler de hız kazanmaya başlayabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hiç olmadığı kadar aydınlatan önemli bir transit sürecine giriyoruz. Venüs normalde 25 günde bir burç değiştirir fakat bu seferki yolculuğu oldukça uzun olacak. Venüs 12 Mayıs 2020’de 21 derece İkizler burcunda durağanlaşarak 14 Mayıs’da geri hareketine başlayacak. Gerileme hareketi ise 25 Haziran’da son bulacak. Nisan ayı transit evresinde yaşanılanları dikkatle incelemekte yarar olacaktır zira geri hareketi müddetinde aynı derecelerden geçerken evren bizden yaptıklarımızın sağlamasını yapmamızı isteyecek.

Henüz retro etkisinde değiliz lakin önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Venüs yaklaşık sekiz yılda bir aynı burçta gerilemesini gerçekleştirir ve gerileme esnasında Güneş-Venüs kavuşumu gerçekleşir. Bu kavuşumun olduğu noktaları hesapladığımızda son sekiz yılın döngüsü kapanacak ve Venüs pentagramı tamamlanacak. Evrenin altın oranı çalışırken biz de yeni bir sekiz yıllık döngüye merhaba diyeceğiz.

En son Mayıs-Haziran 2012’de Venüs’ün yine aynı gerilemesi gerçekleşmişti. Hatta o yılda da Güney Ay Düğümü İkizler burcunda seyrini sürdürüyordu. Bu yıl ise transit Kuzey Ay Düğümü İkizler burcunda bulunarak pentagramın tamamlanmasına eşlik edecek. Bu bilgiler ışığında o yılda yaşananlar ile bu yıl arasında bir bağın olabileceğini söyleyebiliriz. Yaşamlarımızda büyük bir zihinsel farkındalık yaşayarak yeni bir çağın ayak seslerini duyacağız. Değişimler bir günde gerçekleşmeyeceğinden transit başladıktan sonra kişisel hayatlarımız ve ülke genelinde yeni bir döneme dair değişimler ortaya çıkmaya başlayabilir.

İkizler burcu en sade haliyle iletişim ile ilgilidir. Sorun çözme becerimizi geliştirmek, kelime dağarcığımızı genişletmek, araştırmalar yapmak, ezberlemek ve bunları sunmak gibi çalışmalar ise var olan iletişim kavramımızı ilerletmekle ilgilidir. Bunu yaptığınızda ise iyi bir komedyen, şarkıcı, spiker, avukat, öğretmen veyahut danışman olabilirsiniz. Ham haliyle sunulan bu yetenekleri kişisel potansiyelinize göre nasıl değerlendireceğiniz sizlere kalacaktır. Bu süreç becerilerinizin farkına varmak ve analitik düşünce ile neyi/nasıl yapabileceğinizi bulmak için değerlendirebilirsiniz.

Venüs denildiğinde ilişkilerden söz etmeden olmaz tabii ki. Yeni flörtlerin ve internet aşkları bu dönemde alevlenecektir. Arkadaşlıktan ilişkiye dönen hikayeler de bu evrede görülebilir. Aldatma ve macara arayışları da artabilir fakat genel olarak yeni ilişkilerin kalitesiz bir yapıda olacağını düşünmüyorum. Satürn Kova burcunda olduğundan asıl kalitesiz olan entelektüel uyuma sahip olmayan ilişkiler olmaya başlayacak ve sistem onları eleyecek.

İngress haritada baktığımızda daha ilk geçiş ile birlikte Venüs-Satürn partil üçgen açısı bulunuyor. Açı 4 Nisan’da kesinleşecek. Hatta Venüs-Mars da üçgen açı kurmak üzere görünüyor. Yalnız Venüs hızını artık düşürdüğünden Mars ile tam bir üçgen gerçekleştiremeden **Nisan ortası itibariyle **aralarındaki mesafe iyice açılmaya başlayacak. Bu nedenle transitin ilk günleri yenilikler için daha fazla kullanılabilir gözüküyor.
Gezegen etkileşimleri zemini sağlam, ahenkli ve eğlenceli ilişkiler kurulmasına destek verecek. Mevcut birlikteliklerde karşı tarafı ezberlenmiş basmakalıp davranışlarla bunaltmadan doğru iletişime ve akıl oyunlarına davet etmek önemli olabilir. Yeri geldiğinde arkadaşça davranmak ilişkileri güçlendirebilir.

Venüs İkizler transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Teknoloji yaşamınızda eliniz kolunuz kadar değerli hale gelmeye başlayabilir. Yeni bir internet sitesi açmak, sosyal medya üzerinden iş geliştirmek, yazmak ve çizmek açısından verimli zamanlar geçirebilirsiniz. Yakın çevrenizle kurduğunuz iletişimi şifalandırabilir, sorunları çözüme kavuşturmak isteyebilirsiniz. Araştırmalardan alacağınız verim artabilir. İstediğiniz araba, ev veya ürüne daha kolay erişebilirsiniz. Uzun vadede işinize yarayacak yeni elektronik eşyalar satın alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Cebinizin bereketi artmaya başlıyor. Kariyerinize dönük sağlam bir iş fırsatı yakalayabilir ya da olan yerde terfi/maaş zammı alabilirsiniz. İnternet üzerinden iş icra ediyorsanız finansal konularda süreç daha belirgin olumlu sonuçlar verebilir. El becerileriniz, fikirleriniz ve kendinize olan güveninizi çekinmeden sergilemek için imkanlar yaratacaksınız. Yaşam standartınızı nasıl arttırabileceğiniz açısından sıra dışı fikirler bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kafanızı kolaylıkla dağıtabileceğiniz ve neşeli hissedeceğiniz bir süreç geçirebilirsiniz. Yeni yaz stilinizi oluşturmak, farklı kombinler yaratmak ve bunları diğer insanlarla paylaşmak gibi kendinize yeni uğraşılar bulabilirsiniz. Diğer insanlar tarafından daha kolay onay alarak iletişiminiz çekici bulunacaktır. Sosyal yaşamda girişken tavırlarınız da dikkat çekebilir. Küs olduğunuz ve uzun zamandır irtibatı kestiğiniz insanlarla tekrardan iletişim kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kendinizi kalabalık insanlar ve karışık düşüncelerden geri çekmek isteyebilirsiniz. Bir proje için kendi kendinizi geliştirebilir, bir konuda uzmanlaşma çalışmaları yapabilir ve bu nedenle kendinizi izole ederek araştırmalara odaklanabilirsiniz. Değişik yaratıcı fikirler aniden aklınıza gelebilir. Duygusal anlamda kendinizi kurban psikolojisine sokmaktan kaçınmalısınız. Kontrolünüz dışında gelişen olaylar sizin hayrınıza sonuçlar doğurabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Online kurslara, seminerlere katılmak ve iş çevrenize kendinizi göstermek için destekleyici etkiler altında olacaksınız. Dışarıya açılarak türlü kanallardan daha çok insanlarla bağlantıya geçmek isteyebilirsiniz. Sosyal medyada da bu evrede daha çok aktif olabilirsiniz. Sosyal becerileriniz sayesinde elde edeceğiniz önemli projeler size teslim edilebilir ve ivme kazanabilirsiniz. Ciddi bir birlikteliğiniz var ise geleceğinize dair tatmin edici cevapları alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş hayatınızda daha başarılı, düzenli ve sorumluluklarınıza karşı hassas davranacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Daha planlı bir yaşam ile önemli hedefler belirleyebilirsiniz. İş arıyorsanız önemli dönüm noktaları yaşayacağınız fırsatlar ayağınıza gelebilir. Toplumsal imajınızda birtakım değişimler gerçekleşebilir. Çocuk sahibi olmak, yeni bir sektöre geçiş yapmak gibi isminizin yanına yeni unvanlar eklenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yaşama daha iyimser bakabileceğiniz ve aşamadığınız sorunlarınızla ilgili farklı çözümlere yelteneceğiniz bir süreç geçirebilirsiniz. İletişim ve reklamla ilgili işleriniz var ise kendinizi sunmak ve becerilerinizi ispatlamak için olumlu bir evre olacaktır. Eğitim ve sınavlarla ilgili hazırlıklarınız olabilir. Kitap okumak dahil tüm kişisel gelişim çalışmalarınızı uzun vadede işinize yarayacak konuma getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Finansal konularda yeni bir dönem sizin için başlayabilir. Kazançlarınıza ek olacak mali destekleri elde edebilirsiniz. Eş/ortak parası, miras, emeklilik, sigorta vb. konulardan alacaklarınızdan fayda sağlayabilirsiniz. Uzun vadeli yatırım planları da yapabilirsiniz. Ortaklık ilişkileriniz sağlıklı bir iletişimde ilerleyebilir. Doğru psikolojik çözümlemeler bir işi daha kolay yoldan halletmenizi sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Her türlü insan ilişkiniz gündeme daha fazla gelmeye başlayacak. Ortaklık işleriniz var ise yeni projeler ile ilgili görüşmeleriniz olabilir. Sihirli değnek değmişçesine daha kolay anlaşıldığınızı hissedebilirsiniz. Önemli duygusal tanışmalar yaşayabileceğiniz gibi mevcut birlikteliklerde geleceğe dair bol bol konuşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Evlilik yaşantınızda bağları ve iletişimi güçlendirmek için fırsatlarınız olabilir. Hatta geleceğe dair seyahat planları da yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mesleki konularınızın daha akıcı ilerlemesi söz konusu. İş ortamınızda düzensiz konular var ise çeki düzen vermek isteyebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmek özellikle kilo alımına karşı savaşmak gerekebilir. Diyet ve sağlıklı yeni alışkanlıkları yaşamınıza ekleyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız yeni müşteriler daha kolay size ulaşabilir. İnsan ilişkileri kaynaklı masraflara da türlü nedenlerden ötürü açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşk ve duygusal yaşantınızla ilgili daha pozitif gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sorunlar var ise analitik bir şekilde çözebilir ve eğer sorumluluk almaktan kaçıyorsanız daha gerçekçi bakmaya başlayabilirsiniz. Tüm girişimlerinizi uzun vadeli planlayabilirsiniz. Yeteneklerinizi keşfedebilir hatta bu imkanınızı paraya da dönüştürebilirsiniz. Lükse meyil ve keyfi giderler görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile ve ev yaşamınız öne çıkıyor. Yaşadığınız yeri ve ortamı güzelleştirebilirsiniz. Eşya yenilemek, dekoratif işlemler yapmak veya sadece kullanmadığınız eşyaları başkalarına yardım etmek amacıyla bağışlayabilirsiniz. Aile ilişkilerinizde de sorunları artık daha iyimser şekillerde masaya yatıracaksınız. Küslükler son bulabilir. Akrabalarla olan irtibatlarınız eğlenceli bir boyut kazanabilir. Ev ortamınızda bol bol online görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis