Begüm Minkis

2023’ün geri kalanı adına büyük söz sahibi olacak, kendimizi geliştirmek ve zirveye ulaşmak için izleyeceğimiz yolu bizlere gösterecek bir dolunay etkisi altına giriyoruz. Ay düğümleri Ocak 2022’den beridir Akrep ve Boğa eksenindeki yolculuğuna devam ediyor. Bu formasyona veda etmeden hemen önce 3 Temmuz 2023’de İstanbul’a göre 14:38’de Oğlak burcunun 11°sinde Jüpiter ile 120’lik uyumlu açıda kuvvetli bir dolunay gerçekleşecek. İyi kötü, bilgili cahil, güzel çirkin fark etmeksizin bizleri karanlık ikilemlerden kurtaracak bir dolunay olacak. Özentilik ve edilgenliği bir kenara bırakarak bize özgü yolun peşinden gitmek isteyebiliriz. Göreceğimiz ve duyacaklarımızla kadersel bir yüzleşme yaşayarak olmayacak dualardan vazgeçmemiz olası. Depresif duygulardan uzaklaşmak ve kaybolan güvenimizi geri kazanmak için de iyi fırsatlar yakalayabiliriz. Başarıyı içgüdülerimizin bizi götürdüğü, inandığımız yerlerde bulmaya başlayabiliriz. Korkulara esir düşmeyen, klasik davranmayan, yerinde risk almaktan korkan garantici kişiler hüsranla karşılaşabilir. Doğru hamleleri gerçekleştirenler ise uzun vadede tahmin etmeyeceği kadar güzel sürprizlerle karşılaşabilir, emeklerinin karşılığını alabilir gözüküyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Oğlak burcu öncü niteliğe ve toprak elementine mensup olduğu için fiziksel dünyaya dair önemli kararlar alabileceğimizi, inisiyatif kullanabileceğimizi ve hareketli gelişmelerin olduğu bir sürece girişi göstermektedir. Kurumların en yüksek mercisi ve bel kemiği olan yapılar, idari yönetimler, iş dünyası, başkanlar, kamu, maliye ve politika Oğlak burcunun konuları arasındadır. Önümüzdeki süreçlerde bu temaların hayatımızda daha fazla yer kaplamasını bekleyebiliriz.

Hayattaki zor koşullar karşısında daha gerçekçi bir bakış açısı sergileyebileceğimiz bir zamandan geçebiliriz. Sorumluluk almamız, zor koşullarda dayanıklı bir duruş sergilememiz, başarı için hırslanmamız ve bu esnada etrafımızdaki kişileri de organize etmemiz gereken gelişmeler içerisinde bulabiliriz kendimizi.

Dolunay anında yükselen Terazi burcu olarak gözüküyor. Uyumlu, diplomatik, müzakereye açık, barış dolu ve birlik bilinciyle hareket etmeye yönelik davranışlar sergileyebilir, öte yandan etki altında kalmamız olasıdır. Otorite figürleriyle, üstlerimizle, ebeveynlerimizle ilişkilerimizi dengelememiz iyi veya kötü olacak biçimde belli bir yol ayrımının, yön değişiminin eşiğine gelmemiz mümkündür.

Yükselen yöneticisi Venüs de 22° Aslan burcunda kritik derecede 11.evde yerleşimde bulunuyor olması en çok kendi kendimize haksızlık yapmamamız gerektiğini gösteriyor. Geçmişten beridir kendi kendimize kafayı takabiliriz, acıdan zevk alıyor ve kurban durumuna düşürerek hasta ediyor da olabiliriz. Jüpiter’in dolunay’a olumlu açısı eşliğinde tüm bu hataları fark edebileceğimizi, halen düzeltme şansımız varken aklımızı başımıza toplayabileceğimize işaret edebilir.

Dolunay’ın sabian sembolü Doğa dersi veren bir öğrenci. Sembol bizlere doğanın ne kadar öğretici ve besleyici olduğunu tekrardan hatırlatabileceğini gösterebilir. Yerine göre bazen öğretmen bazen de öğrenci olabiliriz. Bu denge bazen değişir ancak doğa kanunları hiçbir zaman değişmez.

Türkiye haritasının 7.evinde gerçekleşen dolunayla açık siyasi ilişkilerin kurulabileceğini, ticaretin canlanabileceğini, ülkenin dost düşmanını iyi tanıyabileceğini, ülke kaderine yön veren önemli insanların hayatında değişikliklerin olabileceğini gösteriyor. 4. evdeki Mars ile kare olumsuz görünüm olacağından ülke yönetiminin muhalefet tarafı olumsuz etkilenebilir. Milli ruhu canlandıran mücadele gerektiren gelişmeler olabilir.

Dolunay anında önemli sabit yıldız etkileri bulunuyor. Merkür Sirius ve Alcyone sabit yıldızlarıyla etkileşimde bulunuyor. Kadersel olarak nitelendireceğimiz duyumlar ve kararlar alma ihtimalimizi yüksek kılıyor. Fikren yaşayacağımız önemli değişimlere işaret ediyor. Mirach ve Regulus yıldızları etkisinde olacak. Evlilik ve ortaklık kararları alınabilir. Eve, aileye, dostlara bağlılık gösterilebilir. Venüs-Uranüs kare açısıyla ani barışmalar, ayrılıklar ve maddi kazanımlar/kayıplar devreye girebilir gözüküyor.

Oğlak burcunun temsil ettiği iskelet sistemi, kemikler, deri, dişler, eklemler ve saçlar dolunayla beraber hassaslaşabilir. Güneş yanıklarına, çarpmasına, kalp ve damar yolları rahatsızlıklarına da dikkat edilmesi gereken bir süreç olacaktır.

Oğlak Dolunayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyer hayatınızda yükselme ve sorumluluk alarak performansınızı arttırma zamanı başlıyor. Toplum tarafından kabul görme, terfi etme, yeteneklerinizle fark edilme, işinizde şan ve şöhrete kavuşabilme konusunda destekleniyorsunuz. Otorite figürleriyle yaşadığınız sorunlar varsa eğer toparlayabilirsiniz. Kimileriniz evlilik, çocuk sahibi olmak veya ortaklık nedeniyle olumlu manada statü ve imaj değişikliği yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayata bakış açınız iyimserleşebilir, depresif duygu durumunuz varsa arınabilirsiniz. Merak edeceğiniz yeni eğitimlere ve turlara katılabilirsiniz. Tanıtım, ticaret, teknoloji, sosyal medya, reklam ve hukuki konularda yeni girişimler yapabilirsiniz. Cebinize giren ve çıkan para miktarında artış olabileceğinden harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Yabancı, size rehber olarak fayda sağlayacak yeni insanlar hayatınıza girebilir. Uzak akrabalarınızla da özlem giderebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Borçlar, SGK, kredi ödemeleriniz ve mirasla ilişkili yaşadığınız krizler varsa eğer çözüm yolu açılabilir. Prim, ek iş, yardım, eş parası veya ikramiyeler sayesinde cebinize daha çok para girebilir. Öğrendiğiniz gizli bilgi sizi epey aydınlatabilir ve tüm soru işaretlerinizi bitirebilir. Hem bedensel hem psikolojik açıdan olumlu manada büyük dönüşümlerden geçebilirsiniz. Terapi almak, cerrahi operasyonlar yaptırmak, okültizm ve ezoterizmle ilgilenebilir derin konulara merak sarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişki ve ortaklıklarınızda bir hikaye biterken yenisi başlayabilir. Uzun süredir sürüncemede kalan evlilik veya boşanma konusunda adım atabilirsiniz. Bu dönemde güçlü insanlar tanıyabilir ve geleceğinize hizmet edecek hayırlı dostluklar edinebilirsiniz. Kimileriniz yer değişimi, taşınma ve nakliye vb. işleriyle de ilgilenmeniz olası gözüküyor. Hukuki konular, miras ve eş sebepli beklediğiniz yüklü bir para varsa eğer elinize geçebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Çalışma ortamınızda, ekip arkadaşlarınızla, yardımcılarınızla, evcil hayvanlarınızla ve sorumluluklarınıza dair yaşadığınız olumsuzluklar tekrar yapılandırılarak çözülmeye başlayabilir. Cilt, eklem, saç veya dişlerinizle ilişkili uzun süredir yaşadığınız sağlık sorunlarınız varsa şifalanabilir. Uzun süredir yaşam tarzınızı saldığınızı düşünüyorsanız diyete ve spora başlayabilir daha sağlıklı bir hayat tarzı benimseyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sizin için yaz şimdi başlıyor ve düşen motivasyonunuz tekrardan yükseliyor. Sevdiğiniz dostlarınızla tatile gitmek, güzel yerlere davetler almak ve hoşlandığınız biriyle flört etmeye başlamanız olası gözüküyor. İş ve özel hayatınızda planlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz. İyi giden bir beraberliğiniz varsa bir aşama ciddiye taşıyarak evlilik kararı almanız da olası gözüküyor. Reklam, tanıtım ve ticari bağlantılarınız başarılı biçimde ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İş hayatınız vesilesiyle yeni bir ofis satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Kullanmadığınız evinizi, arabanızı satabilir veya detaylı tadilata girişebilirsiniz. Eliniz daha çok açılabilir, insanlarla maddi manevi paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Eşiniz ve aileniz arasında kaldıysanız kaybolan huzur tekrardan sağlanabilir. Miras, ikramiye, hediyeler ve yatırım yoluyla aile içinde tahmin etmediğiniz maddi olanaklara kavuşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kardeşler, kuzenler ve komşularınızın hayatında güzel gelişmeler olabilir, aranızdaki samimiyet artabilir. Hayırlı işlere imzalar atabilirsiniz. Ticari hayatınız da canlanabilir ve bir yandan araç gereçlerinizin bakımını yaptırabilirsiniz. Eski fikir ve düşüncelerinizden eser kalmayabilir. Önyargılarınızı kıran güzel müjdeler alabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde kısa kısa seyahatlere çıkabilir, insanların sandığınız kadar kötü olmadığını düşünmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yeni görevler edinme, yaratıcılığınızı gösterme zamanı. İşinizde zam alabilirsiniz. Yeni ürünler yaratabilir, mal ve eşya yatırımı yapabilirsiniz. Maddi krizlerinizi toparlayabilir ve beklediğiniz paralar varsa eğer temin edebilirsiniz. Kimileriniz iyi bir beraberliği varsa bir iş ortaklığına veya evliliğe doğru sorumluluk alarak yelken açmak isteyebilir. Kendi değerinizi doğru belirlemeniz, kendinize değer vererek haklarınızı savunma yolunda ilerlemeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay’ın ışığı en çok sizlere vuruyor. Kendinizi daha çok gösterebilir, daha önce denemediğiniz bir şeyi başlatmak isteyebilir, etrafınızdaki kişilere liderlik yapmak isteyebilirsiniz. Hayatınızda yolunda gitmeyen pek çok şeyde şansınız dönecek ve tekrardan yoluna sokmaya başlayabileceksiniz. Kendinize inancınız artabilir. Ruhsal ve fiziksel sağlık durumunuz kötüyse şifa gelebilir. Diyet ve spor uygulamaları etkili sonuçlar doğurabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Çevrenizde gizli olaylar, sırlar ve düşmanlıklar varsa ortaya serilebilir. Kontrolünüz dışında gelişen durumlar olduğu takdirde akışta kalmanız ve elinizdeki koşullara sabretmeniz gerekebilir. Hayrında şerrin de nereden gelebileceğini pek kestiremeyeceğiniz için sağlıklı kararlar almakta zorlanabilirsiniz. İş hayatınızda proje ve planlar dahilinde hazırlık sürecine girebilirsiniz. Maneviyatınız artabilir, ruhsal çalışmalardan, yüz bölgenize estetik işlemlerinden etkili sonuçlar almanız mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sürpriz güzel gelişmelerin karşınıza çıkacağı, eğitim, seyahat, organizasyonlar vasıtasıyla kalabalık yerlere girebilirsiniz. Sosyal ortamlarda ayrıca liderlik yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan büyük faydalar görebilirsiniz. İşsizseniz iş bulabilir, terfi ve zam alabilirsiniz. Geleceğinize katkısı olacak yeni insanlarla tanışmanız fayda sağlayabilir gözüküyor. Kendinizi özgürce ifade etmek isteyebilir ve bireysel alanınızı genişletmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis