Begüm Minkis

30 Ağustos İstanbul saati ile 13:36’da Başak burcunda Mars’ın başrolde olacağı 6°’de bir yeniay meydana gelecek. Sorumluluktan kaçınarak eksik bırakmış olduğumuz birçok konunun önümüze geldiğini görebiliriz. Korkmadan, pes etmeden çalışkanlık ile yüzleşmemiz gerekecek durumları önümüze sunacak bir yeniay ile Ağustos’u geride bırakıyoruz. Eylül ayı hepimiz için mantık ve duygu arasında gidip geldiğimiz gelişmelerle dolu, ayrıca değişken enerjilerin baskın olması hem fiziken hem fikren sabit bir noktada durmamıza pek izin vermeyecek. Hedeflere pratik bir şekilde yol almak ve fikirsel yardımlaşmalarda bulunmak adına verimli bir süreç geçireceğiz. Doğru iletişim kurmak daha fazla önemli hale gelebilir. Marsiyen Başak yeniayı, hayatımızı daha iyi bir noktaya getirmek adına kaygılardan uzaklaşıp efor harcayarak ve gözümüzü karartarak yeni başlangıçlara yapmamıza vesile olacak. Özetle bu yeniay hepimize beyaz bir sayfa açtırıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniaylar bildiğimiz üzere yenilik ve girişimleri hayatımıza dahil eder. Gökyüzü bu yeni başlangıcın herkesin hayat hikayesine göre oldukça keskin olacağını işaret ediyor. Zira yeniayın dispozitörü Merkür de Başak burcunda güçlü yerleşimde. Ayrıca gökyüzünde Venüs ve Mars da Başak burcunda konumlanarak adeta bir ekip çalışması gibi Yeniaya destek veriyor olacak. Bu nedenle arka planda ilişkilerin gündemde olacağı önemli yenilikler görebiliriz. Genel olarak ise haritalarımızdaki Başak burcunun tetiklediği bölgelerde üzerine titizlikle gidilmesi gereken durumların olduğunu ifade etmektedir. Ayrıca yeniay anında özel bir nokta olan Verteks Yengeç burcunda Temmuz ayında yaşadığımız Yengeç burcundaki Güneş Tutulmasını tetikliyor. Bu etki tutulmaların tesirlerini iyi veya kötü görmeye başlayacağımız, özel gelişmelerin içerisine gireceğimizin sinyali niteliğinde diyebiliriz.

Yeniay anında 29° Akrep burcu yükseliyor ve Yay burcundaki şans gezegeni Jüpiter yeniay’ı yükselen üzerinden kare açı ile etkilemekte. Abartılı duygulara, değişime ve dönüşüme açık bir etki altındayız. Öte yandan hayatımızda miadını doldurmuş kavramların teker teker temizleneceği bir Eylül ayına girmemiz olası. Miras, borçlar, maddi ve psikolojik konular, yatırımlar da gündemde olacaktır. Maddi açıdan şanslı bir yeniay diyebilirim. Hizmet sektörü büyük oranda başarı kazanabilir ve çalışana verilen değer artabilir.

Başak sembolizmi üretkenlik, çalışkanlık, yardımlaşma, mükemmeli bulma, detaylardaki güzelliği keşfetme, mantık odaklı davranma, sağlıklı yaşam ve şifa ile bağlantılıdır. Bu nedenle Başak yeniayı bize ‘’şansını kendin yarat’’ diyor. Gelişim göstermek istediğimiz temalarla ilgili bir sebat içerisine girmemiz gerekecektir. Başak burcundaki gezegen kümesi bu denli bir baskı kurarken Oğlak burcundaki Güney Ay Düğümü, Satürn ve Plüton’un üçgen açı ile destek vereceği bu süreç gerçekten bir yapılanma sürecinde olduğumuzu da gösteriyor. Gereksiz ve zarar veren enerjilerin koparılması ve taze başlangıçların hayatımıza gireceğini ifade ediyor. Yaratıcı projeler üretmek, onarım yapmak ve düzenlemek için uygun bir dönemde olacağız. İlgi duyduğunuz bir konu üzerine koleksiyon yapmak, derin araştırmalarda bulunmak, imza işleri, toplantılar ve kişisel gelişim çalışmaları için de güzel bir süreç olacaktır.

Yeniay anında bir diğer önemli etki Uranüs’ün Boğa burcundan Başak yeniayına partil bir üçgen açı içerisinde olması.Ayrıca Oğlak burcundaki Satürn ile birlikte de toprak grubunda büyük şans üçgeni oluşturması. Bu etki oldukça emek verilen temalarda mucizevi denilen başarıları hayatımıza dahil edebilir. Maddi ve manevi arzuların yerine gelmesine destek olacak birçok konfigürasyon var. Hızlı ve ani etkiler göreceğimiz, haberler alacağımız durumlar da olacaktır. Burada yapmamız gereken Başak burcunun beğenmeyen ve sürekli eleştiren ruh halinden arınmak, olayları abartmadan mantık süzgecinden geçirmek olacaktır.

Yeniay enerjisi ile spora, yeni hobilere, sağlık faaliyetlerine ve diyete başlamak için oldukça uygun bir döneme giriş yapılacaktır. Cilt ve güzellik işlemleri içinde güzel tesirler alınabilir. Sağlık olarak mide/bağırsak bölgeleri, bel ağrıları ve psikosomatik rahatsızlıklara dikkat edilmesi gerekebilir. İlaç kullanımlarında da dozu aşmamak önemli olacaktır. Doğada vakit geçirmek ve toprak tonlarına kıyafetlerimizde yer vermek bu süreçte enerjimizi yükseltebilir.

Başak yeniayı’nın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Enerjinizi iyi dengelemeniz gereken bir yeniay sürecine gireceksiniz. Fazla koşturmalar, iş yoğunlukları veya sağlıksız bir yaşam artık hayatınızı bir düzene oturtmanız gerektiğini hatırlatabilir. Anne tarafınızla ilgili gelişmelere açık olacaksınız. Akrabalarla normalden daha fazla haşır neşir olmak, bir soruna çözüm geliştirmeniz gerekebilir. Yeni bir rutine geçmek ve eksikliğini duyduğunuz yanlarınızı onarmak için güzel bir süreç. İş hayatınızda azminiz sayesinde bir başarı elde edebilirsiniz. İkili ilişkilere karşı abartılı masraflara açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Başak burcu yeniayı ile artık uzun zamandır beklediğiniz değişimleriniz adına başlangıç yapabilirsiniz. Bu kişisel bir girişim ya da uzun zamandır beklediğiniz bir aşkta olabilir. Sabır ve emeklerinizin karşılığını sürpriz gelişmelerle almaya başlayacaksınız. Yaratıcılığınız yüksek seviyede olabilir ve sorunlara pratik çözümler geliştirebilirsiniz. Kılık kıyafet alışverişleri yapabilir veya beklediğiniz o yaz tatiline çıkabilirsiniz. Sosyal ortamlardaki tanışmalar kadersel boyutta olabilir. Parasal anlamda başarılı bir süreç geçirerek mutlu olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yakınlarınızla ilgilenmeniz gerekecek bir sürece giriyorsunuz. Kendinizi normalden daha fazla enerjik hissedebilirsiniz. Evinizdeki düzenden sıkılarak değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Satılıkta olan ve arayışta olduğunuz bir gayrimenkul ile ilgili gelişmelerin olabileceği bir yeniay etkisi alabilirsiniz. Ev ortamınızda çalışacağınız bir işe başlayabilirsiniz. Ailenizi ilgilendiren yoğun bir gündem olacaktır. Bu etki ile de çözüme kavuşturacaksınız. Üstler ve aile büyükleri ile ilgili yüzünüzü güldürecek durumlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu fikirsel anlamda da olabilir gerçekten bir yer değişimi de yaşanabilir. Çocuğunuz varsa eğitim faaliyetleri ile ilgilenebilirsiniz. Birlikteliklerinize dair kalıcı bir yeni sürece gireceksiniz. Yeteneklerinizi güzel projelere dönüşmek, maddi gelişmeler yaşamak için güzel bir yeniay etkisi alacaksınız. İmza işleri, toplantılar ve kendinizi ifade etmeniz gereken sorunlara yapıcı bir çözüm getirmek adına şanslı olacaksınız. Yaptığınız işler sosyal medyada saygınlığınızı arttırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Güven kelimesi sizin için oldukça önemli olacağı bir yeniay etkisi yaşayacaksınız. Kendinize güvendiğiniz kadar başkalarına da güvenmek sizin için önemli. İnanç tazelemesi ile hayatınıza yeni bir yol çizebilirsiniz. Aile içerisinde maddi açıdan destek almanız ya da yardım etmeniz gereken durumlar olabilir. Taşınmak veya gayrimenkul almak gibi girişimler olabilir. İlişkilerde daha planlı hareket etmeyi öğreneceksiniz. Yeni bir işe başlayabilir veya maddi yükseliş gerçekleştirebilirsiniz. Analiz yeteneğiniz sayesinde bir takdir alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Şimdi sizin zamanınız başlıyor. Kişiliğinizi, yeteneklerinizi ve kişisel hedeflerinizi daha göz önünde ve başarılı bir biçimde ifade etmeniz gerekecek durumlar olabilir. Hatta aynı anda birçok konu ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Planlı olmak sizin için gerçekten önemli gözüküyor. İlişkiler açısından duyguların açılacağı, yeni insanlarla bir araya geleceğiniz sosyal bir süreç olabilir. Maddi açıdan ise beklenen paraların size hızla ulaştığını görebilirsiniz. Sosyal statünüzde bir değişim meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İçinize attığınız duygularınızın artık size zarar verdiğini hissederek paylaşım yoluna girebilirsiniz. Maddi konular üzerine bazı sırlar açığa çıkabilir. Bu süreçte önünüze birden fazla gizlenmiş haber gelebilir. Ufak çaplı işlerinizde artış olacaktır. Genel anlamda zihinsel anlamda kendinizle yüzleşmek, özgürleşerek rahatlamak adına pozitif etkiler alacaksınız. Uzun zamandır fark etmediğiniz ödemeler olabilir. Kişisel anlamda harcamalarınız normalden daha fazla artacaktır. Hastane ziyaretleri veya kontrolleri gündemde olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Umutlarınız ve hayallerinize çok fazla yoğunlaşacağınız bir sürece gireceksiniz. Arkadaşlardan gelecek sevindirici haberler olabilir. Geleceğinize yön verecek önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Büyük bir parasal konu ile ilgilenebilirsiniz. Kişisel anlamda motivasyonunuz yerinde olarak ayrıca kendi şansınızı kendinizde yaratabileceksiniz. Görüntünüzle ilgili bir değişiklik yapmak için karar verebilirsiniz. Kalabalık ortamlar, grup aktiviteleri ve sosyal çevre odak noktanız olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayat statünüzü bir üst aşamaya getirebileceğiniz yeni girişimlere başlıyorsunuz. Evlilik, aile, ebeveyn olmak ya da kariyerinizle ilgili yeni unvanlar hayatınıza dahil olabilir. Meslek hayatınızda bir düzene oturtmanız gereken konuları masaya yatırabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, farklı bir sektörde baş göstermek veya yeteneklerinizle ünlenmek daha kolay olacaktır. Uzak ülkelere seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Üzerinizde fazla enerjinin olması abartılı hareketlere meyil etmenize de sebep olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Üzerinize baskı yapan sorumluluklar açısından biraz daha rahatlayabileceğiniz bir yeniay etkisine giriyorsunuz. Bu rahatlama aşk gibi keyifli konularla biraz olsa da ilgilenmenize vesile olacaktır. Hem bedensel hem zihinsel kendinizi daha memnun hissedeceksiniz. Uzun bir seyahate çıkmak isteyebilirsiniz. Bazı önemli görüşmeler varsa şimdi değerlendirmek için müsait olacaktır. Aile büyükleri geleceğinize yön vermede oldukça etkili olacaktır süreçlerde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ruhsal olarak değişiyorsunuz. Hayatınıza dahil olabilecek yeni düzen sizi maddi ve manevi dönüşüme uğratabilir. Krizlerle uğraşmak, maddi sorunları çözmek, başkalarından destekler almak için pozitif etkiler altında olacaksınız. Ev konularında beklenmedik finansal durumlar oluşabilir. Bir ortak yol bulmak gerekecektir. Miras, tazminat, eş/ortak paraları vb. konular gündem yoğunluğu oluşturabilir. Mesleki veya aile bireyleri ile ilgili bir durumu çözüme kavuşturmak adına kredi yoluna başvurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlişkilerinizin mercek altında olacağı, iletişim şeklinizi düzene sokmanız gerekecek bir sürece giriş yapacaksınız. Hukuksal konular ve davalarınızla ilgili büyük oranda ilerleme gösterebilirsiniz. Yeni bir ilişki başlatabilir, ilişki içerisinde gelecek uğruna planlamalar yapabilir, ikili görüşmeler yaşayabilirsiniz. Danışmanlık işleriniz varsa yoğunluk gözlemlenebilir. Açık düşmanlıklara karşı temkinli olmak ve prim vermemek sizin için daha iyi olacaktır. Hayatınızda birçok konuda adil bir sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis