Merve Çubuktepe

Adı bile kulağa farklı geliyor; 2020. Yeni bir on yıllık döneme giriş yapıyoruz, 20’li yıllara kulağımızın alışması biraz zaman alacak. Bu yılın dokusu ve önemli gezegen hareketleri de apayrı bir hikaye. 2020 analizini gerek yayın, gerek burç yorumları ve seminer ile detaylı anlatmıştık. Umarım herkesin emeklerinin karşılığını aldığı, somut ve kalıcı adımlarla hayatına güzellikler katacağı bir yıl olur.

Bir kapının önünde duruyoruz. Bazılarımız belki henüz farkında olmasa da kapı önümüzde ve ilk adımı atmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl birçoğumuzun hayatı eskisi gibi olmayacak, gelecek şu anda yazılıyor aslında. Ve bu öykünün astrolojik şablonu belli olsa da nasıl biteceği tamamen bize bağlı. Bu yüzden öykümüzün sonunu kendimiz yazıp o niyetle ilerlememiz en önemlisi. Başkasının yazdığı değil kendi yazdığımız öykünün başrolü olarak yolumuzu çizmek. Bunun için de vakit geldi çattı…

Eski yıl biter, yenisi gelir; yaşlanan yıl doğan bebek gibi klişele yeni yıl metaforu her zaman karşımıza çıkar. Ancak bu yıl eski ve köhne olanın bitişi, yeni ve gerçek olanın doğuşu vurgusu her şeyden yoğun. Bize düşen göğe bakmaya devam etmek ve bunu yaparken bize yük olan, yavaşlatan, enerjimizi düşüren her şeyle vedalaşmak… Bunu mental olarak bile başarabilirsek eğer yeniliklere yer açmış olacağız.

Hafta içerisinde Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumu 30 Aralık 2019 itibariyle etkin. Ağır ve yoğun bir tesirdir, yeni yıla girmeden kendinizi derin sorgular içerisinde bulabilirsiniz. Alacak verecekler; eğer bazı konularda sübjektifseniz “işin aslı budur” diyerek netleşmek mümkün. Gerçekleri kabullenmek bazen zordur, ama Oğlak yılına girerken bunu yapmamız gerekiyor. Bu enerjinin benzeri 3 Ocak 2020 Merkür-Güney Ay Düğümü kavuşumu ile de tetiklenecek. Bahsettiğim karmik hesaplaşmalar hızla başlayacak anlamına geliyor bu da.

31 Aralık 2019 Merkür-Uranüs üçgeninin özgürleştirici etkisi, 2 Ocak 2020 Merkür-Jüpiter kavuşumunun bilgelik enerjisi… Merkür açıları oldukça aktif bu hafta. Bundan ötürü “Öyle oldu, böyle oldu” diye bir yerlere saplanmak yerine zihinsel enerjiyi hayatımız, istek ve hedeflerimiz adına kullanmak önemli olacak. Bir süredir odaklanmakta zorluk yaşıyorsanız eğer toparlamak için de çok güzel etkiler bunlar.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.12.2019: Ay Kova burcunda, 05:52’de Mars ile kare açı yapacak. Saat 07:57’de de Merkür-Kiron karesi kesinleşiyor. Pazartesi sendromuna biraz açık etkiler bunlar, bu sebepten ötürü sabah saatlerinde bin düşünüp bir söylemekte fayda var. Zira istemsiz zikredilen sözler beklenmedik yerlere gidebilir. Buna ek olarak saat 11:22’de karmik açıdan çok güçlü bir etki olan Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Otorite ve güç sahibi kişilerle alakalı bu hafta şok edici gelişmeler gündeme gelebilir, beklenmedik düşüş öyküleri duyabiliriz. Aslında hepimize mesajı şu; ne kadar güçlü “yerim sağlam” desek de hiçbir konuda şımarmamak ve zaaflı davranmamak.Saat 13:23’te Ay boşluğa giriyor ve 18:41’e kadar bu konumda. Akabinde Balık burcuna geçecek. Bu sebepten ötürü önemli iş güç konuları adına bu zaman aralığını pas geçip önceden başlanmış veya çok da kritik olmayan konuları ele almanızda fayda var. Ay 23:52’de Merkür ile olumlu açı yaparak kesinleştiğinden önemli konuları konuşmak, yazmak ve her türlü ruhsal çalışma adına çok uygun bir zamanda olacağız. Yani gün içerisinde özellikle akşam saatleri ve sonrasında etki çok daha güçlü ve olumlu. 2020 adına önemli kararlar almak, bunlara odaklanmak ve ilk adımları atmak da adına bu tesirleri değerlendirebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 31.12.2019: Yılın son gününe geldik! Koskoca bir 2019’u da geride bıraktık. Yeni yıl ve döneme girerken güne Ay Balık burcunda başlayacağız. 00:04 itibariyle Ay-Uranüs olumlu açısı günün dinamizmini yükseltiyor, ayrıca Balık burcu enerjisi de ruhen güçlendirici. 01:21’de Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşirken umut ve yaratıcılık da bizimle olacak. Gün içerisinde güzel ve heyecan verici haberler de gündeme gelebilir. Üzerine 07:46’da Ay-Jüpiter altmışlığı da günün pozitifliğini iyice yükseltmekte. Yeni yıla enerjinizi yüksek tutarak girin ve o şekilde odaklanın derim. 11:11’de Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçen Ay, 13:31’de Güneş ile olumlu açıda. Bu bağlamda gerek ikili ilişkiler, yeni yıl heyecanıyla duyguların dile gelmesi, her türlü ikili ilişkide barışmalar ve umut dolu gelişmeler söz konusu olabilir. Harika bir yıl diliyorum tekrar, güzellikler hepimizin olsun! Günün iyicil enerjilerinden herkes faydalanabilir, bugün yılbaşı gecesi. :)

Çarşamba – 01.01.2020: 2020’nin ilk gününde Ay Balık burcunda ve 03:15’te Ay-Neptün kavuşumu etkili olacak. Bu açı kalıbı dilek dilemek, odaklanmak, dua etmek gibi konular için uygun olmakla birlikte; affetme ve merhamet enerjisi de içerir. Bir yandan da Neptün Balık etkisi ile biraz da dağıtma enerjisi içerdiğini belirtmeliyim. :) Yılbaşı kutlamak güzel, ama kendinizi tamamen kaybetmeyin derim. Yine de siz bilirsiniz. :) Ay; 13:42’de Satürn, 15:38’de Plüton ile olumlu açıya geçerken kahveler içiliyor, kafayı toparlamaya ve yeni yıla gerçekten girmeye başlıyoruz. Yarın için önemli işimiz gücümüz varsa öğleden sonra güzelce oturup halledebiliriz. Oturup ayrıca yeni yıl hedeflerinizi yazabilir veya ses kaydı yapabilirsiniz, odaklanmak adına güzel bir egzersiz olabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.01.2020: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde 05:13’te Mars ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek; saat 07:01’e kadar kısa bir süre boşlukta. Bu aralıkta hep söylediğim gibi geçici uyku problemleri veya ani uyanma görülebilir. 07:01’de Ay Koç burcunda geçiş yapıyor ve 10:16’da Ay-Kiron kavuşumu etkin. “Sakin ol şampiyon” günün mottosu. Arada çok gaza gelip ani düşüncesiz hareket ve sözlere açık olacağız. Hesabı kitabı iyi yapmak, aşırı dürtüsel olmamak önemli. Bir de bir şey istediğimiz gibi gitmiyorsa tutturmamak gerekli. Saat 19:41’de Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşirken zihinsel aktivitemiz de çok güçlü olacak. Bunun iyicil yanı üretkenliktir, ancak diğer yandan da insanı komplo teorisyeni de yapabilir. Düşünelim, analiz edelim, ama uçmayalım. :) Gün boyunca saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cuma – 03.01.2020: Haftanın en gerilimli günlerinden birindeyiz. Ay Koç burcunda ve 07:45’te Ay-Güneş karesi etkin. Bugün ikili ilişkilerde 11:38’de Merkür-Güney Ay Düğümü kavuşumu etkisiyle de kriz ve risklere açık tesirler var. İlişkilerde Ay tutulmasının da yaklaşması ile inceldiği yerden kopmalar görülebilir. Karşılıklı tarafların davranışlarına dikkat etmesi, ne çok uçması ne de çok kaçması lazım. Aşırı dürtüsellik de taktik kasmak da eşit oranda patlayabilir. Daha doğal, sakin ve akışta olmak önemli. Ve gereksiz intikam ve hırs gibi duygulardan uzak durun derim, bu kadar karmik tesirler altında ne kadar haklı olduğumuzu düşünürsek düşünelim kontrolden çıkabilir ve kendimiz de karma yükü altında kalabiliriz. Saat 12:37’de Mars Yay burcuna geçiş yapacak; transit süresince daha idealist hatta biraz da fanatik olabileceğiz. Ancak bir şeye tutkuyla kendini adamak ve uygulamak adına güçlü bir tesirdir. Burada sadece kulaklarımızı dış dünyaya kapamak yerine aklı başında sözleri dinlemek ve farklı görüşlere açık olmak önemli. Gün boyunca saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 04.01.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay Koç burcunda, ufukta belirken Satürn-Plüton kavuşumunu tetiklemek adına 02:49’da Satürn, 04:18’de Plüton ile kare açı yapacak. Gece saatleri oldukça çalkantılı, lütfen bu saatlerde uyanıksanız ani ve dürtüsel şeyler yapmamaya özen gösterin. Ancak karşınıza da bu tür davranışlarla gelen, baskıyla üste çıkmaya çalışan biri çıkarsa da taviz vermeyin gün boyunca. Sindirme taktiklerinin korku maskeleme amacı güttüğünü unutmayın. Özetle sınırları zorlamamak lazım bugün, hatta bu aralar… Ay saat 04:18-19:16 arasında boşlukta olduğundan bugün zaten çok ciddi şeylere odaklanmak yerine biraz aheste olmak, Koç burcu enerjisi ile bedensel aktivite; spor, yürüyüş veya eğlence ile kafa dağıtmak en güzeli. Boşluktan sonra 19:16’da Ay Boğa burcunda; yemeli içmeli biraz diyet bozmalı ancak hem ruhu hem beş duyuyu doyuracak bir enerji oluşturacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 05.01.2020: Ay Boğa burcunda, 00:31’de Uranüs ile kavuşum yapacak. Gece yarısından sonra beklenmedik, sürpriz gelişmeler ve ani enerji patlamaları yaşayabilirsiniz. 10:20’de Ay-Jüpiter üçgeninin iyicil ve yumuşak etkisi güzel bir Pazar sabahı vaat ediyor. Sevdiklerinizle güzel bir Pazar kahvaltısı ve Pazar aktivitesi organize etmek çok iyi gelebilir. 11:00’de Ay Düğümleri ile de uyumlu konumda olan Ay bu huzurlu enerjiyi yükseltmekte. Ve 18:18’de Ay-Merkür üçgeni harika sohbetler etmek, iç dökmek, çözüm bulmak, güzel ve önemli konuşmalar yapmak; ayrıca bir sonraki haftaya hazırlanmak, CV hazırlamak, yazarak rahatlamak gibi konular adına ziyadesiyle destekleyici. . Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Önümüzdeki hafta Ay tutulması ve Satürn-Plüton kavuşumu ile yeni yıla çok çok hızlı başlayacağız. Bu haftayı keyifle; güzel bir şekilde yeni yılı kutlayıp biraz da kafa boşaltıp ruhumuzu ferahlatarak geçirmemiz önemli. Şimdiden sağlıklı, mutlu, hayatınıza güzellikler getiren harika bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle,

Merve Çubuktepe